Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

Κύριε Σαμαρά, «διορθώστε με, παρακαλώ!»

  • Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Έγραψα πριν μερικές μέρες σε άρθρο μου στα blogs για τις δύο όψεις του πρωτόγνωρα πρωτότυπου «κάλπικου» πολιτικού νομίσματος, όπου στη μία όψη φιγουράρει η ιστορικά «ανιστόρητη» πλέον φράση του κ Παπανδρέου στις εκλογές του 2009 «…Λεφτά Υπάρχουν» και στην άλλη το απόφθεγμα-δέσμευση που ακούστηκε στο Ζάππειο 1 και εδραιώθηκε στο Ζάππειο 2 του κ Σαμαρά (θα το ακούσουμε πολλές φορές φοβάμαι μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές) «θα επαναδιαπραγματευθώ» τα …μνημόνια!”...

Δεν θα σχολιάσω τις αμφιβόλου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ φιλοσοφίας και βάσης αποφάσεις των Αρχηγών Κομμάτων να διαγράψουν τους βουλευτές και τις Βουλευτίνες που ΔΕΝ υπάκουσαν στα κελεύσματα των κκ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη και ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ και τον ΟΡΚΟ τους (εάν έχω άδικο διορθώστε με κ. Παπούλια) ψήφισαν το βράδυ της Κυριακής «Κατά Συνείδηση»…

Δεν θα σχολιάσω την οργίλη έκφραση του κ Σαμαρά που φέρεται να είπε και να δεσμεύεται ότι «θα βγάλει τις κουκούλες» των γνωστών-αγνώστων!

Από χτες Δευτέρα 13 (ευτυχώς όχι Τρίτη) Φεβρουαρίου, την επόμενη μέρα που άφησε πληγωμένη την Ελλάδα, σε αποσύνθεση τη Βουλή, και καμένη την Αθήνα ακούω τη θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου κ Μέρκελ η οποία ούτε λίγο-ούτε πολύ λέει στο γνωστό της στυλ, ορθά-κοφτά:

Οι Έλληνες Κυβερνώντες οφείλουν να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 12 Φεβρουαρίου…Δεν προβλέπεται και ΔΕΝ θα υπάρξει καμία αλλαγή στα ψηφισθέντα…

Επειδή αρχίζει και διαφαίνεται αμυδρά πιθανό ότι κινδυνεύετε να γίνεται ο Πρωθυπουργός που θα κληθεί ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΟΛΑ όσα ψηφίσανε οι 200 εκπρόσωποί μας προχτές, και επειδή άκουσα αυτά που είπε η κ Μέρκελ για να μην βρεθώ ως Έλληνας ψηφοφόρος (που φυσικά εσάς ΔΕΝ θα σας ψηφίσω) στην ίδια κωμικοτραγική θέση που βρέθηκα μετά τις εκλογές του Οκτώβρη 2009 (στις οποίες φυσικά ΔΕΝ ψήφισαν τον κ – «λεφτά υπάρχουν» - Παπανδρέου):

Κύριε Σαμαρά, «Διορθώστε με, παρακαλώ!»

Κατασχέσεις ιδιωτικών περιουσιών εγγυήθηκαν στην τρόικα!

Translate this pageMόλις δύο ημέρες μετά την έγκριση του νέου Μνημονίου εκχώρησης του ελέγχου της χώρας στην τρόϊκα, με ένα πολύ «ύπουλο» και μεθοδευμένο τρόπο και υπό την κάλυψη δήθεν «προβλέψεων για ανάγκες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» η κυβέρνηση με υπουργική απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ.Σπηλιόπουλου, «βάζει στο πακέτο» των παραχωρήσεων στην τρόϊκα και την ιδιωτική περιουσία!

Εάν οι δανειστές επιθυμούν ιδιωτική

περιουσία, θα την παίρνουν άμεσα!!!

Με απόφαση λοιπόν του υφυπουργού, το σύνολο της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων, κινητής και ακίνητης, τίθεται υπό επίταξη, δηλαδή αναγκαστική απαλλοτρίωση με κάποια αποζημίωση (δηλαδή χάνουν οριστικά την κυριότητά τους οι ιδιοκτήτες!).

Η εξέλιξη αυτή ερμηνεύει και τις προβλέψεις του Μνημονίου περί «σύλληψης και κράτησης» όσων αντιδρούν στην κατάσχεση περιουσιών για την εξυπηρέτηση του δανεισμού!

Το καθεστώς των επιτάξεων σε παλαιότερες εποχές, όταν ο πόλεμος κρατούσε μήνες ή και χρόνια για μεταφορικά μέσα, τα οποία προβλέπονταν να ενταχθούν στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά βέβαια αυτό πλέον είναι κάτι που δεν υφίσταται, πρώτον γιατί οι Ε.Δ. διαθέτουν αρκετά μέσα, τουλάχιστον τροχαίο υλικό και δεύτερον γιατί μια σύγκρουση π.χ. με την Τουρκία, δεν θα κρατήσει και μήνες! Εκτός και αν πρόκειται να εμπλακούμε σε έναν πόλεμο φθοράς κάτι που μάλλον έχει μικρές πιθανότητες.

Δηλαδή κανονικά, η σύσταση μια τέτοιας επιτροπής θα ήταν εντελώς περιττή κι ειδικά σε τέτοιες εποχές, αφού τα μέλη της επιτροπής λαμβάνουν σχετική αποζημίωση για να συμμετάσχουν σε αυτή. Είμαστε βέβαιοι ότι και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες δεν έχουν καταλάβει που και για ποιο λόγο τους διόρισαν.

Η διαδικασία θα είναι πολύ απλή: Θα συνεδριάζει η Επιτροπή, θα αποφασίζει ότι το τάδε ακίνητο πρέπει να επιταχθεί και να τεθεί στην κυριότητα του κράτους, έναντι μιας συμβολικής αποζημίωσης. Εν συνεχεία και αν κάτι «έχει πάει στραβά» και δεν υπάρχει δυνατότητα εξόφλησης του χρέους (να είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα φροντίσουν «να μην πάει καλά» για να αναλάβει έργο η τρόϊκα), ενεργοποιείται το Μνημόνιο και οι δανειστές αποκτούν την κυριότητα του ακινήτου.

Το ότι αυξάνουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε μία αγορά που καταρρέει, με συγκεκριμένο άρθρο στο Μνημόνιο, κάποιους τους υποψίασε αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυξάνουν την αξία σε αυτό που υπολογίζουν ως μελλοντική τους περιουσία! Τόσο απλά.

Και βέβαια, το ότι η απόφαση υπογράφηκε στις 23 Ιανουαρίου (ήταν προφανώς στις αρχικές εγγυήσεις που ζητούσε η τρόϊκα, αλλά δημοσιεύθηκε μόλις σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, δύο ημέρες μετά την υπογραφή του Μνημονίου) καταδεικνύει ότι υπήρξε συγκεκριμένη μεθόδευση για να μην δημιουργηθεί θέμα πριν την έγκριση του Μνημονίου στη Βουλή.

Ας δούμε την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (την απόφαση την έχει δημοσιεύσει το yened.blogspot.com).ΑΠΟΦΑΣΗ

"Διοικητική Επιτροπή Στρατιωτικών Επιτάξεων Πρωτεύουσας του Κράτους
(ΔΕΣΕΠΚ)"
Ο
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Έχοντας υπόψη:
α. Το Ν.4442/29 (Άρθρα 32 & 33) «Περί Στρατιωτικών και
Αεροπορικών Εισφορών και Ναυλώσεων».
β. Το ΒΔ 792/61 «Περί Τύπου Πράξεων Τινών Αρμοδιότητας
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
γ. Το άρθρο 90 του Κώδικα Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και
τα Κυβερνητικά Όργανα που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του Π.Δ 63/2005
(ΦΕΚ Α’ 98).
δ. Το ΠΔ 189/2009 «Καθορισμός και Ανακατανομή των
Αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».
ε. Τη Φ.851.1/4/684404/Σ.831/27 Ιαν 11/ΥΠΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΟΙ/3γ
(ΦΕΚ ΥΟΔΔ 21/04-02-2011) Απόφαση κ. ΥΕΘΑ.
στ. Την υπ’ αριθ.250474/12 Δεκ 2011/Κοινή Απόφαση
Πρωθυπουργού και Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β’ 2821/2011)
ζ. Το Φ.851.1/43/20333/Σ.611/14 Νοε 11 έγγραφο της
ΑΣΔΥΣ/ΔΟΙ.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
1. Διορίζουμε ως μέλη της ΔΕΣΕ Πρωτεύουσας του Κράτους για το
έτος 2012, όπως παρακάτω :
α. Τακτικά Μέλη
ΑΔΑ: ΒΟΖΔ6-7Ρ9
(1) Την Αρεοπαγίτη Δημήτριο Μουστάκα του Ιωάννη (ΑΔΤ
Ι 078151), ως Πρόεδρο.
(2) Τον Εφέτη Αθηνών Αλέξανδρο Σάββα του Ταξιάρχη
(ΑΔΤ Σ 516735),
(3) Τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Γεώργιο Δελλή του Ιωάννη (ΑΔΤ Φ 022385),
(4) Το Σχη (ΜΧ) Νικόλαο Λάλο του Βασιλείου (ΑΔΤ
1019249) της ΑΣΔΥΣ/ΔΜΧ,
(5) Τον Α’ Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Ελευθέριο Κούρταλη του Ιωάννου (ΑΔΤ Σ
052619), ως μέλη.
β. Αναπληρωματικά Μέλη
(1) Τον Αρεοπαγίτη Παναγιώτη Ρουμπή του Νικολάου
(ΑΔΤ ΑΚ 088390), ως αναπληρωτή Πρόεδρο.
(2) Τον Εφέτη Αθηνών Κυριάκο Φώσκολο του Σταματίου
(ΑΔΤ Μ 354495),
(3) Τον Επίκουρο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών
Κώστα Γιαννακόπουλο του Θεοδώρου (ΑΔΤ ΑΒ 017278),
(4) Το Σχη (ΠΖ) Γεώργιο Δημητρούλη του Μιχαήλ (ΑΔΤ
1019210) της ΑΣΔΥΣ/ΔΙΣΧΕΑ,
(5) Το Β’ Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού
Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Ιωάννη Γρανίτσα του Γεωργίου (ΑΔΤ Τ 005833),
ως μέλη.
γ. Γραμματέα της ΔΕΣΕΠΚ τον Τχη (Ο) Γρηγόριο Σαμψώνα του
Χαράλαμπου (ΑΔΤ 1031082) ΚΤΣ/ΔΥΒ με αναπληρωτή τον Ανχη (Ο) Βασίλειο
Τσιάνταλη του Δημητρίου (ΑΔΤ 1027453) του ΝΙΜΤΣ και για γραμματειακή
υποστήριξη τη Μ.Υ Κανέλλα Βασιλαντωνάκη του Γεωργίου (ΑΔΤ ΑΗ 625540).
2. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής θα πραγματοποιούνται σε αίθουσα
του Στρατοδικείου Αθηνών.
3. Η αποζημίωση του ιδιώτη μέλους θα βαρύνει τον Π/Υ
ΥΕΘΑ/ΓΕΣ/2012 επί ΕΦ 11-200 και ΚΑΕ 0515.
4. Η παρούσα καταργεί την (ε) σχετική Απόφαση και ισχύει από τη
δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
2
ΑΔΑ: ΒΟΖΔ6-7Ρ9
5. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Ακριβές Αντίγραφο
Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος
Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας


Ιδού τι αναφέρει το κείμενο της ντροπής που υπερψήφισαν οι 199 βουλευτές της εθνικής αντιπροσωπείας:"Κάθε ένα από τα (σ.σ.: συμβεβλημένα) μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες που σχετίζονται με αυτή την Συμφωνία. Κάθε ασυλία συμπεριλαμβανομένης χωρίς περιορισμούς ασυλία από (σ.σ.: συνέπειες) μήνυσης/αγωγής, αποφάσεις δικαστηρίων ή άλλη αρχή, από σύλληψη, κράτηση ή περιοριστικό ένταλμα πριν από την ανακοίνωση της δικαστικής απόφαση και από κάθε μορφή εκτέλεσης και επιβολής κατά αυτής, των περιουσιακών της στοιχείων ή έσοδα μετά την δικαστική απόφαση μέχρι το σημείο που δεν απαγορεύεται από υποχρεωτικό νόμο.

Εφαρμοστικός Νόμος και Δικαιοδοσία
Αυτή η συμφωνία και κάθε μη υποχρεωτικές υποχρεώσεις που προέρχονται από ή σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται από το αγγλικό δίκαιο. Τα μέρη αποδέχονται να καταθέσουν την διαφορά τους στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου".Το περιεχόμενο του κειμένου είναι ανατριχιαστικό και απορεί κανείς πως μπορεί κάποιοι έχουν εκπέσει του εθνικού φρονήματος σε τέτοιο βαθμό ώστε να ψηφίζουν τέτοιο κείμενο.

Το οποίο κείμενο τι λέει; Πρώτον ότι το δημόσιο στερείται πλέον κάθε ασυλίας και τα περιουσιακά στοιχεία ή έσοδά του μπορούν να κατασχεθούν! Και αυτό αφορά και τα έσοδα από υδρογονάνθρακες, από πάσης φύσεως ορυκτά, από πάσης φύσεως δημόσια περιουσία κλπ.

Αλλά μπορούν μέχρι και να συλληφθούν και να κρατηθούν Έλληνες πολίτες αν δεν πληρωθούν τα δάνεια των τοκογλύφων!

Μπορεί να εκδοθεί διεθνές ένταλμα κατά της χώρας. Και το ερώτημα είναι πως θα συλληφθούν και θα κρατηθούν; Καλά στο εξωτερικό, μπορούν να συλλάβουν τους πρεσβευτές (με το παρόν άρθρο δεν ισχύει η ασυλία τους τουλάχιστον στις χώρες που δεν απαγορέυεται με υποχρεωτικό νόμο, όπως π.χ. οι ΗΠΑ). Στην Ελλάδα, όμως πως θα συμβεί αυτό αφού η χώρα παραιτήθηκε του δικαιώματος της ασυλίας;

Μήπως με «εισαγώμενη» εκτελεστική εξουσία;

Γιατί πως αλλιώς θα συλληφθούν ή θα κρατηθούν οι Έλληνες που θα θεωρηθούν υπεύθυνοι για την μη πληρωμή τόκων σε περίπτωση χρεοκοπίας; Αλήθεια, ποιοι είναι οι καθ’ύλην αρμόδιοι; Γιατί δεν αναφέρονται στο κείμενο; Και τι εννούμε "εισαγώμενη εκτελεστική εξουσία"; Στρατεύματα; Ευρωχωροφυλακή, τι;

Και προσέξτε πως υποθήκευσαν μέσα σε μία νύχτα όλο τον εθνικό πλούτο με μία φράση: «Κάθε ένα από τα μέρη αμετάκλητα και χωρίς όρους αίρει κάθε ασυλία την οποία έχουν ή θα μπορούσαν να έχουν στο μέλλον σε σχέση με τον εαυτό τους ή τα περιουσιακά τους στοιχεία ή έσοδα από νομικές διαδικασίες».

Δηλαδή το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα έσοδα που προκύπτουν από όλη την παραγωγή του ελληνικού κράτους τέθηκαν ως «εγγύηση» και αν κάτι «δεν πάει καλά», που λέει κι ο έτερος (από την ... ανάποδη σε σχέση με τον Α.Σαμαρά) «νεοφώτιστος» Γ.Καρατζαφέρης κατάσχεται επι τόπου.

Και να είστε σίγουροι ότι θα φροντίσουν κάτι να μην πάει καλά. Ακριβώς για να λεηλατήσουν το «χρυσάφι» που θα έχουν στα χέρια τους. Και τότε...

Και για να επιβεβαιωθεί το ότι επιστρέφουμε στην Φραγκοκρατία, «αποκλειστική αρμοδιότητα» για την εκτέλεση των παραπάνω, έχουν τα δικαστήρια του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Πάντως είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε και την θέση του υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το θέμα, καθώς γνωρίζοντας το τι ακριβώς σημαίνει αυτό (αλίμονο!) μίλησε ειδικά στην Βουλή επί του ζητήματος δύο φορές και μάλιστα την δεύτερη σχεδόν αποκλειστικά γι’αυτό:

Ιδού λοιπόν τι υποστήριξε ο ΥΠΟΙΚ:

«Γιατί επιλέγεται το αγγλικό Δίκαιο συνήθως; Γιατί είναι το πιο παλιό, το πιο επεξεργασμένο, αυτό που παραπέμπει στην πιο πλούσια νομολογία, αυτό που γίνεται διεθνώς αποδεκτό, αυτό που γνωρίζει όχι απλά και μόνο η αγορά με την έννοια των ιδιωτών, αλλά και η αγορά με την έννοια των δημοσίων θεσμών που μετέχουν σε τέτοιου είδους διαδικασίες και συμβάσεις. (σ.σ.: !!!)»

»Και όσοι κόπτονται για την εθνική κυριαρχία (σ.σ.: ούτε καν το δικαίωμα δεν τους αναγνωρίζει να ενδιαφέρονται για την εθνική κυριαρχία), για τα πολιτιστικά αγαθά, για τον ορυκτό πλούτο, για την υφαλοκρηπίδα, για την ΑΟΖ, για τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψουμε κι εμείς πολύ σημαντικά κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, πρέπει να είναι ήσυχοι (σ.σ.: Είδαμε πόσο ήσυχοι πρέπει να είμαστε πιο πάνω»»

» Γιατί γίνεται από όλους δεκτό ότι στα θέματα αναγκαστικής εκτέλεσης το Δίκαιο που ισχύει, είναι το Δίκαιο της χώρας στην οποία κινείται η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, άρα το ελληνικό Δίκαιο (σ.σ.: Μα, αφού οικειοθελώς παραιτηθήκαμε της ασυλίας!).»

» Η δικαιοδοσία ανήκει στα ελληνικά Δικαστήρια και οι κανόνες εκτέλεσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου είναι παρόμοιοι με αυτούς που το Σύνταγμά μας προβλέπει για κάθε Έλληνα ή ξένο ιδιώτη, που εγείρει αξιώσεις κατά του Ελληνικού Δημοσίου και μπορεί να εκτελέσει μια απόφαση που εκδίδεται σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου (σ.σ: Τα ελληνικά δικαστήρια έχουν παράρτημα στο «Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου»;)

» Επαναλαμβάνω ότι αυτό αφορά μόνο την ιδιωτική περιουσία και όχι τη δημόσια περιουσία, όχι τη δημόσια κτήση, όχι τα δημόσια αγαθά, όχι τα πολιτιστικά αγαθά, όχι τον ορυκτό πλούτο (σ.σ.: Ποια ιδιωτική περιουσία; Το χρέος είναι 100% του δημοσίου. Λέει πουθενά μέσα για ιδιωτική περιουσία το Μνημόνιο;)!

kostasxan

Ας αρχίσουμε το Μπουκοτάζ με την Γερμανική Bosch ...


 

Μια εικόνα, δέκα εκατομμύρια κραυγές: Η Ελλάδα δακρύζει!

Μια εικόνα, δέκα εκατομμύρια κραυγές: Η Ελλάδα δακρύζει!Η φωτογραφία που βλέπετε κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Facebook.

Οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν γεμίσει τα Wall τους με την εν λόγω εικόνα, καθώς αντικατοπτρίζει πλήρως τα συναισθήματά τους σήμερα, λίγες μόνο ώρες μετά την ψήφιση της νέας δανεικής σύμβασης και των σκληρών μέτρων που προβλέπει!

Η φωτογραφία δείχνει ένα μάτι το οποίο βλέπει την γαλανόλευκη και... δακρύζει!

Κλαίει για την κατάσταση που επικρατεί, για το πώς κατάντησαν κάποιοι την Ελλάδα, για αυτά που ήρθαν και για αυτά που θα έρθουν...

Οι χρήστες λοιπόν καλούν ο ένας τον άλλο να ποστάρουν την φωτογραφία με το εξής μήνυμα:...

«Μια εικόνα, δέκα εκατομμύρια κραυγές: Η Ελλάδα δακρύζει!»

από το mediagate μέσω apneagr

«Η Ελλάδα ξεπουλιέται. Ετοιμάστηκε το τραπέζωμα σε πολυεθνικές και επενδυτές» Το πήραν είδηση σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αλλά…

«Η Ελλάδα ξεπουλιέται. Ετοιμάστηκε το τραπέζωμα σε πολυεθνικές και επενδυτές» Το πήραν είδηση σ’ ολόκληρο τον κόσμο, αλλά……οι ντόπιοι δωσίλογοι σφυρίζουν αδιάφορα, ελπίζοντας να διασφαλίσουν μια θέση στα ελικόπτερα διαφυγής
 
πηγή:sibilla

Κοινή δράση της Αριστεράς απέναντι στο χρέος...

 Μια κουβέντα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών χώρων της Αριστεράς. Η προοπτική συνεργασίας της Αριστεράς για την αντιμετώπιση του χρέους και της κρίσης και τα εμπόδια προς μια τέτοια εξέλιξη.
Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 στις 20:00
Ομιλητές:
Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας)
Παναγιώτης Σωτήρης (πανεπιστημιακός)
Θέμης...
Μπαλασόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ)
Διονύσης Τσακνής (συνθέτης - μουσικός)
Συντονισμός:
Κατερίνα Κιτίδη (δημοσιογράφος)
Floral-Books+Coffee
Θεμιστοκλέους 80,
Πλατεία Εξαρχείων

Ποιος ήταν ο συμπαίκτης του ανεπάγγελτου βαψομαλλιά καταστροφέα στο τένις;…Ρε μάγκες του Πρώτου θέματος τον αντίπαλο του Παπακωσταντίνου στο τένις γιατί δεν μας τον είπατε;
Το χθεσινό πρωτοσέλιδο του φίλου μας του Θέμου στο Πρώτο θέμα σίγουρα το είδατε όλοι, την φωτογραφία και το ρεπορτάζ ότι την ώρα της κρίσιμης συνεδρίασης του eurogroup ο ανεπάγγελτος κος Παπακωσταντίνου έπαιζε τένις την είδαμε και την διαβάσαμε, τον αντίπαλο του Παπακωσταντίνου στο τερέν δεν μας είπατε όμως ρε παλουκάρια. Θέλετε να μάθετε τον αντίπαλο; Αντίπαλος του...
καταστροφέα της Ελλάδας ήταν ο Υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Την ώρα που κρινόταν η τύχη της Ελλάδας, την ώρα που ο πολίτες έβλεπαν για μια ακόμα φορά τα μέτρα που ανακοινώνονται να τους οδηγούν σε απόγνωση, αυτή την ώρα ο… μακελάρης του ΠΑΣΟΚ διασκέδαζε τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας τένις με τον… αρχιτέκτονα της παρούσας κατάστασης της οικονομίας.
Στο… αθλητικό δελτίο πάντως ο Ανδρέας Λοβέρδος φαίνεται ότι είναι εξίσου ικανός να πετάει το… μπαλάκι στην πολιτική όσο και αυτό στο γήπεδο του τένις αφού έριξε «νοκ αούτ» τον υπουργό περιβάλλοντος.
citypress-gr, μέσω "trelokouneli"

Ιδού τα 325 εκατ. ευρώ κύριε Βενιζέλο

 

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό πρωθυπουργό και πολιτικοί αρχηγοί γιατί ψάχνουν εδώ και 10 ημέρες να βρουν 325 εκατ. ευρώ για να κλείσουν την τρύπα του ελλείμματος όπως ζητάει η Τρόικα.

Ιδού τα 325 εκατ. ευρώ κύριε Βενιζέλο
Κι επειδή την περασμένη Τετάρτη στο τελευταίο Eurogroup ο Βενιζέλος πήγε χωρίς λύση γι' αυτά τα 325 εκατ. ευρώ που ζητάνε επειγόντως οι τροϊκανοί να βρούμε, οι ευρωπαίοι υπουργοί έδιωξαν κακήν κακώς τον Βενιζέλο από το Eurogroup, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως το "σκουπίδι" και το πιο "αφερέγγυο κράτος της Ευρώπης".
Επειδή λοιπόν αύριο πάει πάλι στο Eurogroup ο κ. Βενιζέλος, το newsbomb βρήκε τα 325 εκατ. ευρώ που μας ζητάνε και τα προσφέρει σαν λύση στον κ. Βενιζέλο.

Πού βρήκαμε τα λεφτά

25 εκατ. ευρώ από αυξημένες "δαπάνες ΝΑΤΟ"
Στον προϋπολογισμό του 2012, το μόνο κονδύλι που αυξήθηκε και μάλιστα κατά 22,5% είναι αυτό που αφορά στις "Δαπάνες ΝΑΤΟ"! Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα δώσει 25 εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι για τις δαπάνες αυτές.

95 εκατομμύρια ευρώ από το δάνειο που χάρισε ο Παπακωνσταντίνου στο Μέγαρο Μουσικής

Μόλις τον περασμένο Μάρτιο ο τότε υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι το ελληνικό δημόσιο θα αποπληρώσει δάνειο που έλαβε το Μέγαρο Μουσικής για την ολοκλήρωση κτιριακών εγκαταστάσεων ύψους 95 εκατομμυρίων ευρώ. «Τα δάνεια του Μεγάρου είναι εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο και πληρώνει όταν το Μέγαρο δεν μπορεί να ανταποκριθεί», ήταν η αφοπλιστική δήλωση του!

100 εκατομ. ευρώ από ενοίκια για τα ακίνητα του Δημοσίου

Το υπέρογκο ποσό των 8,3 εκατομμυρίων ευρώ πληρώνει σε μηνιαία βάση το Δημόσιο για να στεγάζει τις υπηρεσίες του, τη στιγμή μάλιστα που τα κτίρια που του ανήκουν παραμένουν ανεκμετάλλευτα, όπως προκύπτει από... στοιχεία που κατέθεσε στη βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Τουλάχιστον 250 εκατομμύρια ευρω αποζημίωση από τη Siemens για ζημιά του Δημοσίου

Τον Δεκέμβριο του 2011, το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον, επέβαλε πρόστιμο 220 εκατ. δολαρίων σε βάρος της Siemens από για τη σκανδαλώδη δραστηριότητά της στην Αργεντινή. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν εκεί είναι με αυτές της Ελλάδας.
Στην χώρα μας, η εξεταστική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αρχικά εκτίμησε την ζημιά του Δημοσίου στα 2 δισ. ευρώ, όμως κυβερνητικοί κύκλοι υπολογίζουν το ύψος στα 5 δισ.!

 Σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει εξωδικαστικά για το Δημόσιο από τη Siemens ποσό των 250 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών κ. Βορίδη (12/01/2012) "την υπόθεση χειρίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος".

Ποιός γνωρίζει αυτό το ανθρωπάκι;

Δωστε στα blogs ρε το oνoμα από αυτό το ανθρωπάκι....Αυτο το ανιστόρητο ανθρωπακι με την Ελληνική σημαία στο κράνος πάει να πνιξει την Ιστορια της Ελλάδας. Τον ανθρωπο συμβολο. Τον ανθρωπο που κατεβασε από τον Ιερο βράχο της Ακροπολης τη Γερμανική σημαία. To Μανώλη Γλέζο. Τι φοβήθηκες ρε ΜΠΑΤΣΕ; Μη σε χτυπήσει; Μην μπει στη Βουλη; ΤΙ ΡΕ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ; 90 ετών ειναι! 90

Δε μπορει...καποιος θα ξερει το ονομά του!

ΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑ blogs

ΔΙΑΔΩΣΤΕ TO NA TON BROYME

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΑ....

Τη νύκτα της 30ης Μαΐου, ξημερώνοντας η 31η Μαΐου του 1941, αυτός και ο Απόστολος Σάντας αφαίρεσαν τη γερμανική πολεμική σημαία του Γ΄ Ράιχ, που κυμάτιζε σε ιστό στην Ακρόπολη Αθηνών, κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της εκεί φρουράς.

Το τολμηρό εκείνο εγχείρημα προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό που μεταδόθηκε η είδηση. Η πράξη τους ενέπνευσε τους Έλληνες που αντιστέκονταν ενάντια στον κατακτητή που καθιέρωσε και τους δύο ως σύμβολα αντίστασης κατά της χιτλερικής κατοχής.

Ο Κώστας Κουκοδήμος εξηγεί γιατί ψήφισε το νέο Μνημόνιο,

 παρότι είχε δηλώσει πως δεν θα ψήφιζε μειώσεις μισθών και συντάξεων«Σε μια περίοδο κρίσης, ο πολιτικός οφείλει με ψυχραιμία, με υπευθυνότητα και με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή του, να πράξει...
το καθήκον του. Αισθάνθηκα στην διάρκεια των ημερών αυτών και μέχρι την στιγμή της ψηφοφορίας ότι το δίλημμα δεν ήταν προσωπικό. Ήταν εθνικό. Δεν αποφάσιζα για το μέλλον μου αλλά για το μέλλον των παιδιών μου.
Και υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στην απόφασή μου να υπερψηφίσω τη δανειακή σύμβαση, σηκώνοντας ταυτόχρονα το βάρος μιας απόφασης που ενδεχομένως ορισμένοι συμπολίτες μου θεωρούν λανθασμένη.

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους εκείνους που με τίμησαν με την ψήφο τους και κάτω από τη σημαία της παράταξής μας, με όρισαν εκπρόσωπό τους στη Βουλή των Ελλήνων, πως έλαβα υπόψη μου όλους τους προβληματισμούς, την αγωνία και τις θυσίες τους.

Δεν στάθηκε εμπόδιο σ’αυτή μου την επιλογή το όποιο πολιτικό κόστος. Η προοπτική να ζήσει η χώρα μου και οι συμπατριώτες μου στην οικονομική και όχι μόνο απομόνωση, να ζήσουν τα παιδιά μας την φτώχεια και την εξαθλίωση ήταν κάτι παραπάνω από ορατή.

Πίστευα και πιστεύω ότι τους αγώνες πρέπει να τους δίνεις μέσα στο στίβο. Να αγωνίζεσαι και όχι να δραπετεύεις.

Η Ν.Δ. και ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, αντιμετωπίζουν με πολιτική γενναιότητα την κρίσιμη αυτή περίοδο για τη χώρα και το απέδειξαν. Ο εύκολος –αντιπολιτευτικά-δρόμος του «όχι» και ο καταλογισμός ευθυνών στο κόμμα που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού θα ήταν μια επιλογή ίσως ορθή επικοινωνιακά και στενά κομματικά αλλά καταστροφική για τη χώρα. Δεν τον επιλέξαμε. Γιατί θέλουμε να δούμε τη χώρα να στέκεται όρθια, να μην υποκύπτει, να μην λοιδορείται, να μην λεηλατείται.

Θέλουμε και ξέρουμε πως μπορούμε να πετύχουμε την ανάταξη της χώρας και αυτό θα επιδιώξουμε στις προσεχείς εθνικές εκλογές που επιτακτικά ζητούμε και όλοι γνωρίζουν πως αποτελούν πια μονόδρομο».
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget