Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα

 Με διαστάσεις 12,7 Χ 8,5 μέτρα και συνολικό εμβαδό 72 τετραγωνικά μέτρα, η μάσκα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, μπήκε το πρωί του Σαββάτου στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα
Η τεράστια μάσκα, που συναρμολογήθηκε στο Κλειστό Φίλιππος Αμοιρίδης, τελικά δεν κατέστη δυνατό να κρεμαστεί από την οροφή του γηπέδου. Πιστοποιήθηκε από την υπεύθυνη του οργανισμού Guinness Book of records Βιτόριο Χάμινγκς, η οποία και ανακοίνωσε τελικά ενώπιον του κοινού στο γήπεδο ότι η μάσκα μπαίνει στο βιβλίο Guinness.
Perierga.gr - Η μεγαλύτερη αποκριάτικη μάσκα
πηγή: xanthipress.gr

Καρναβάλι στη Βενετία

Το καρναβάλι της Βενετίας είναι ένα από το πιο παλιά και γνωστά στον κόσμο. Έχει τη δική του αίγλη και ένα κοσμοπολίτικο αέρα. Ξέφρενα πάρτι, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, αισθησιακοί χοροί διοργανώνονται στα περίφημα παλάτια της Πόλης των Δόγηδων. Οι παραδοσιακές μάσκες της Βενετίας και οι στολές εποχής κυριαρχούν και μας μεταφέρουν σε άλλα χρόνια.
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!photo by: link
Perierga.gr - Καρναβάλι στη Βενετία!
πηγή:perierga

Ξενοδοχείο στο Διάστημα!

Από το 2012 θα αρχίσει να υποδέχεται τους πελάτες του το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο, το οποίο θα βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά πάνω από τη Γη. Μολονότι η τιμή του δωματίου κρίνεται αρκετά «τσουχτερή» και ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ τη βραδιά, ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κρατήσεις και η ιδιοκτήτρια εταιρεία εκφράζει την αισιοδοξία της για την επιτυχία του παράτολμου εγχειρήματος.
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
Perierga.gr - Ξενοδοχείο στο διάστημα!
πηγή:perierga

Αν ζούσε ο Τσε.

Ο Χορστ Μάλερ αυτό το επιφανές  μέλος της «Φράξιας Κόκκινος Στρατός» - RAF θεωρούσε την εργατική τάξη της Δυτικής Γερμανίας τελείως παθητική και διεφθαρμένη και ως εκ τούτου ήταν αδύνατο να απελευθερωθεί από μόνη της. Οι εργάτες ήταν κατατρομαγμένα γουρούνια, μαζί με το σύνολο της Αριστεράς. Και μαζί με τους συντρόφους του, πίστεψαν πως με κάποιες δολοφονίες και κάποιους δυναμίτες θα την απελευθέρωναν. Αντίστοιχες αντιλήψεις και δράσεις υπήρχαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Το ενδιαφέρον με τον Μάλερ ήταν πως μόλις βγήκε από τη φυλακή άλλαξε το μπολσεβίκικο κοστούμι του και φόρεσε το ναζιστικό. Σήμερα είναι  ηγετικό στέλεχος των Νεοναζί. ...
Άλλαξε ο Μάλερ πολιτικές αντιλήψεις, όπως τον κατηγόρησαν, ή απλά παρέμεινε συνεπής στις απόψεις του και ήταν πάντα ναζί; Κατά την άποψή μου, μια ναζιστική ή φασιστική αντίληψη δεν είναι απαραίτητο να έχει την αντίστοιχη ιδεολογική αναφορά. Μπορεί να εκφράζεται μέσα από ένα θρησκευτικό κίνημα. Ακόμα μπορεί να εκφραστεί και από το οποιοδήποτε πολιτικό κίνημα, δεξιό, κεντρώο, αριστερό, αλλά ακόμα και αναρχικό. Σ΄ αυτή την αντίληψη υπάρχουν μερικά σταθερά χαρακτηριστικά:
-Οι μάζες βρίσκονται σε λήθαργο και παρακμή και από μόνες τους δεν  μπορούν να κάνουν τίποτε. Είναι πρόβατα και χρειάζονται ένα τσοπάνη (χριστιανική προσέγγιση, ποίμνιο και ποιμένας). Έχουν ανάγκη από έναν μεσσία-αρχηγό που θα τους οδηγήσει στην απελευθέρωση τους, αφού πρώτα υποταγούν τυφλά στον αρχηγό (Χίτλερ, Μουσολίνι, και από την άλλη πλευρά του καθρέπτη, Στάλιν, Μάο και όχι μόνο). Το ρόλο του Μεσσία μπορούν να παίξουν και οι λεγόμενες πρωτοποριακές ομάδες, που θεωρούν τον εαυτό τους εκπρόσωπο του λαού, άσχετα αν δεν έχουν καμιά σχέση μαζί του. Το μόνο που έχουν να κάνουν οι «κατώτεροι» είναι ή να ακολουθήσουν τυφλά τους αρχηγούς ή να θεωρηθούν εχθροί, στο σημείο που δεν υποτάσσονται στην ανώτερη αλήθεια. Άνθρωποι είναι μόνο όσοι είναι δικοί μας.
Οι υπόλοιποι βαπτίζονται εχθροί. Και η βία, από εργαλείο, γίνεται αξία και δημιουργεί τον σίριαλ κίλερ, είτε με πολιτική αναφορά, είτε όχι.
-Υπάρχει πάντα μία αναφορά που δεν μπαίνει ποτέ σε αμφισβήτηση. Και αυτή μπορεί να είναι θρησκευτική-μεταφυσική, μπορεί να είναι εθνική ιδέα, μπορεί να είναι φυλετική και ακόμα μπορεί να είναι επαναστατική-φαντασιακή. Ένα είδος θεατρικού έργου, που για να παιχτεί, απαιτεί ανθρώπινες ζωές.
Αν ζούσε σήμερα ο Τσε δεν θα έκανε κανένα αντάρτικο. Θα είχε καταλάβει πως τα ένοπλα κινήματα είναι αδιέξοδα. Δηλαδή, αυτό που κατάλαβαν όλα τα ένοπλα κινήματα στη Λατινική Αμερική, που δεν είχαν καμιά σχέση με τις καρικατούρες των ένοπλων κινημάτων στην Ευρώπη.
Οι Σαντινίστας, που πήραν την εξουσία με τα όπλα το 1979, κατάλαβαν στη συνέχεια πως δεν μπορούσαν να την κρατήσουν με τα όπλα. Και το 1990 κάνουν εκλογές  τι οποίες και  χάνουν  και αποχωρούν από την εξουσία. Ο υποδιοικητής Μάρκος των Ζαπατίστας στο Μεξικό ποτέ δε δήλωσε πως πρέπει να πάρουν την εξουσία με τα όπλα, αλλά  πως πρέπει να παλέψουν  σε ένα πολιτικό πλαίσιο που θα δημιουργούσε μια αυθεντική δημοκρατία στο Μεξικό που θα χωρούσε και τα δικαιώματα των ιθαγενών λαών του.Το μόνο ένοπλο κίνημα που έχει απομείνει στη Λατινική Αμερική είναι το παραδοσιακό αντάρτικο του FARC που δεν έχει πραγματικό πρόγραμμα εξουσίας. Αυτοσυντηρείται συχνά με συμμαχίες με τις μαφίες των ναρκωτικών, δημιουργώντας έτσι ένα ανταρτοληστρικό κίνημα που δεν έχει σχέση με τη πολιτική αλλά με την επιβίωση.
Να θυμίσουμε λίγο την εποχή που γεννήθηκαν οι «ένοπλες επαναστατικές ομάδες» στην Ευρώπη: Αντάρτικα στον τρίτο κόσμο. Πολιτιστική επανάσταση στην Κίνα. Βιετνάμ και Καμπότζη που προχωρούσαν νικηφόρα με τη δύναμη των όπλων. Κι ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση: Ξαναπαίρνουμε τα όπλα στον αναπτυγμένο κόσμο και γινόμαστε η ένοπλη πρωτοπορία ή εντασσόμαστε  στο μαζικό κίνημα και δίνουμε όλη μας την ενέργεια σε αυτή τη δύναμη; Κάποιοι επέλεξαν την ένοπλη βία σαν υποδειγματική πράξη. Και έτσι είχαμε  τη Φράξια Κόκκινος Στρατός στη Δυτική Γερμανία, την Άμεση Δράση στη Γαλλία, τις Ερυθρές Ταξιαρχίες στην Ιταλία και στην Ελλάδα την 17 Νοέμβρη. Εκτός από την Ιταλία,
όπου οι Ερυθρές Ταξιαρχίες και η Αυτονομία του Νέγκρι είχαν χιλιάδες μέλη και υποστηρικτές, όλες οι υπόλοιπες ομάδες της ένοπλης υποδειγματικής δράσης ήταν ολιγάριθμες.
Η τακτική που επιλέχτηκε ήταν οι δολοφονίες και η νιτρογλυκερίνη που αναβίωσαν τις χειρότερες στιγμές του αναρχικού κινήματος στο τέλος του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου. Ο αναρχισμός, από κίνημα ισότητας και δικαιοσύνης, ταυτίζεται με δολοφονικές ενέργειες, από τους πολέμιους του, και μέχρι σήμερα δεν έχει μπορέσει να ξεφύγει από αυτή τη ρετσινιά. Σε αυτό δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι ίδιοι οι αναρχικοί. Δομικά αυτά τα κινήματα δεν ήταν διαφορετικά από τα ένοπλα ακροδεξιά κινήματα των ΗΠΑ και ιδιαίτερα με την Κουν Κουξ Κλαν που χρησιμοποίησε τις ίδιες μεθόδους. Αυτό που άλλαζε ήταν ο στόχος. Στη περίπτωση της Ακροδεξιάς των ΗΠΑ στόχος ήταν οι μαύροι. Στη περίπτωση των ένοπλων επαναστατικών ομάδων ήταν στελέχη του κατεστημένου, άσχετα αν ήταν ένοχοι ή αθώοι. Και εδώ επικράτησε η φασιστική αντίληψη της συλλογικής ευθύνης. Ξεπέρασαν  έτσι και τους ίδιους τους νόμους του κάθε ολοκληρωτικού κράτους. Εκεί κάποια δίκη ή κάποιο στρατοδικείο στηνόταν, έστω και για τα μάτια. Σ΄ αυτές τις ομάδες δεν χρειαζόταν τίποτα. Αποφάσιζαν  ποιος ήταν ο εχθρός και τον εκτελούσαν, ξεπερνώντας και την ίδια τη μαφία στην οποία ποτέ δεν ίσχυσε η συλλογική ευθύνη. Το θύμα πάντοτε ήταν συγκεκριμένο.
Στους «δικούς μας επαναστάτες» ισχύει η συλλογική ευθύνη. Και κατά τα πρότυπα των Ναζί  δημιουργούν «Καλάβρυτα» στο μέτρο του δυνατού. Και εφαρμόζουν την αρχή του «συλλογικού υποσυνείδητου» που σημαίνει πως όλοι είναι ένοχοι.
Η υπόθεση της επανάστασης είναι να γυρίσει η δύναμη εκεί που ανήκει. Κι αυτό αποτελεί  το μεγάλο διακύβευμα, όταν οι πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Και ιδού λοιπόν πεδίο δόξης λαμπρό για τους επαναστάτες. Αγώνας για να γυρίσει η δύναμη εκεί που ανήκει.
Γι αυτό χρειάζονται πολλές παρεμβάσεις, σε πολλά επίπεδα, τόσο στο ατομικό, όσο και  στο κοινωνικό. Για μένα, αυτός που θέλει ένα κουβά νερό για να πλύνει τα δόντια του, δεν μπορεί να είναι επαναστάτης, ακόμα και αν διδάσκει οικολογία σε πανεπιστήμιο. Χωρίς προσωπική ηθική, είμαστε όλοι εν δυνάμει εξουσιαστές και γραφειοκράτες, όσο κι αν διακηρύσσουμε το αντίθετο.
Τελικά για ποιόν παράδεισο αγωνιζόμαστε; Για ποια ουτοπία; Για τίποτα από όλα αυτά. Κανείς δεν ήρθε  από τον παράδεισο για να μας πει πως είναι. Και οι ουτοπίες που πήγαν να χτιστούν γίναν δυστοπίες. Δεν μπορούμε να φανταστούμε καμία μελλοντική κοινωνία, αν δεν αρχίζουμε να τη χτίζουμε από τώρα μέσα σ΄ αυτή τη κοινωνία.
Μπορούμε να δούμε μερικά χαρακτηριστικά : ισότητα, δικαιοσύνη, η παραγωγή του πλούτου να πηγαίνει στη κοινωνία κι όχι στους κερδοσκόπους. Μαζί  με πολλά άλλα  χαρακτηριστικά, που έχουν διατυπωθεί ανά τους αιώνες από τους μεγάλους στοχαστές που είχαν στόχο τον άνθρωπο και την ευτυχία του.
Προς το παρόν παλεύουμε για ανθρώπινα δικαιώματα στη κόλαση. Κι αυτό δεν είναι εύκολη δουλειά.
*Οι σκέψεις αυτές του Περικλή Κοροβέση αναπτύσσονται εκτενώς στην εισαγωγή του βιβλίου «Η πολιτική βία είναι πάντοτε φασιστική» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις διάπυροΝ
Ο Περικλής Κοροβέσης είναι συγγραφέας - δημοσιογράφος


 πηγή manier-manier.blogspot.com

"Ναι" με 120 δις περιορισμό του χρέους

 

Συνέντευξη του Μίμη Ανδρουλάκη στον Βασίλη Σκουρή για τη RealNews της 5/3/11
Πως πρέπει να τοποθετηθεί η Ελλάδα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου κ. Ανδρουλάκη;
Έχω
υποστηρίξει με αναλυτική δημόσια πρόταση εδώ και μήνες ότι έπρεπε
έγκαιρα να επανατοποθετηθεί το Ελληνικό Ζήτημα στο πλαίσιο μιας
συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης στην ευρωζώνη. Το ταχύτερο δυνατό πρέπει
να ανοίξει ο δρόμος για τον συνολικό αναπρογραμματισμό του ελληνικού
χρέους ώστε να γίνει βιώσιμο, καθώς και για την de facto αναμόρφωση του
μνημονίου με αναπτυξιακά κριτήρια. Η αναμονή για το 2013 θα αποδειχτεί
ολέθρια.

Είχατε
μάλιστα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό στη Βουλή με μια ιστορική φράση
του Λένιν «στις 24 είναι πολύ νωρίς, στις 26 είναι πολύ αργά». Πέσατε
μέσα κατά σύμπτωση και στην κρίσιμη ημερομηνία. Το ερώτημα είναι γιατί
επιμένετε στο «εδώ και τώρα»;....


Πρώτον,
οι αγορές και οι σοβαροί επενδυτές προτιμούν το υπολογισμένο ρίσκο μιας
συντεταγμένης «αναδιάρθρωσης» του χρέους από την ασάφεια στις
προοπτικές. Η αβεβαιότητα παραλύει την ανάπτυξη μας. Δεύτερον, η
αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων το 2012 και ο κίνδυνος
στασιμοπληθωρισμού στη διεθνή οικονομία θα κάνουν δυσκολότερο τον
διακανονισμό του χρέους. Τρίτον, θα βυθιστούμε οριστικά στην «Παγίδα
Χρέους» (Debt Trap) όπου όσο αγωνίζεσαι να το μειώσεις, αυτό θα αυξάνει
και θα υποχρεωθούμε να προχωρήσουμε σε ρύθμιση του αφού θα έχει
εξαντληθεί η οικονομία και η κοινωνία από τη «χημειοθεραπεία». Τέταρτον,
υπάρχει σοβαρός κίνδυνος στα επόμενα δυο χρόνια να διαχωριστεί η μοίρα
μας από τις άλλες περιφερειακές χώρες, να απομονωθούμε σε μια
«υγειονομική ζώνη ασφαλείας» και να σπρωχτούμε ακόμα και προς την έξοδο.
Τώρα μας κρατούν και τους κρατάμε γερά και ακριβώς τώρα πρέπει να
«βιάσουμε» τις εξελίξεις.

Ακόμα και προκαλώντας μια «δημιουργική κρίση» στην ευρωζώνη είχατε συστήσει στον Πρωθυπουργό;


Είναι
προτιμότερη τώρα μια ενδεχόμενη κρίση, όχι με δική μας υπαιτιότητα,
παρά μια κακή ή ανούσια απόφαση που προοιωνίζει μια πολύ χειρότερη κρίση
υπό πολύ χειρότερους όρους για μας σε ενάμισι χρόνο, αν υπάρχει τόσος
χρόνος. Αμφιβάλλω. Τώρα, στις 25 του Μάρτη, μια κρίση θα έχει βαρύ
τίμημα και για άλλους και η απειλή της πρέπει να αιωρείται πάνω από τη
Σύνοδο. Οι Ιρλανδοί ζητούν επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Οι Πορτογάλοι θέτουν ζήτημα για το μέγεθος και τις αρμοδιότητες του
«Ταμείου Διάσωσης». Συνεπώς ας μη μας διακατέχει το ενοχικό σύνδρομο της
«βρεγμένης γάτας».

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να συνυπογράψουμε το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» αν δεν ικανοποιηθούν ορισμένες προϋποθέσεις;


Είχα
πει «προσκύνα και το διάολο ώσπου να περάσεις το γιοφύρι», αλλά εδώ
μέχρι στιγμής δεν προσφέρεται γεφύρι. Μας ζητούν να συζητήσουμε για τα
«μετά την κρίση», για τα μετά του 2014, ενώ εμείς βρισκόμαστε στο
χειρότερο σημείο της καταιγίδας και δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο.
Χρειάζεται ασφαλώς ευλυγισία, κάθε μας κίνηση έχει ρίσκο και στην
κατάσταση που έχουμε βρεθεί τα πάντα έχουν και μια τιμή.

Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι ήσασταν ο Παπανδρέου, τι θα λέγατε στη Μέρκελ;


Σας
λέω μεταφορικά αλλά ωμά ότι στη χαρτοπετσέτα του καφέ της θα έγραφα την
εξίσωση: «5» επί €18 δις + €30 δις = «6». Το κάθε σημείο από τα πέντε
του «Συμφώνου» τιμολογείται με €18 δις ενώ το έκτο το ανόητο, το
παράλογο από οικονομική και πολιτική άποψη, το «συνταγματικό φρένο»,
κοστίζει €30 δις. Δηλαδή ζητάμε τη μείωση, άμεση και έμμεση, του
συνολικού χρέους μας κατά €120 δις μέσω αναπρογραμματισμού του, με την
εγγύηση του «Ταμείου Διάσωσης». Στην περίπτωση αυτή και μόνο θα βάζαμε
στο προοίμιο του Συντάγματος μια γενική αρχή περί χρηστής δημοσιονομικής
διαχείρισης για να σώσει η Μέρκελ τα προσχήματα στην κοινή της γνώμη.

Δηλαδή
δεν αρκεί η επιμήκυνση των €110 δις ακόμα και η επαναγορά μέρους του
χρέους; Μήπως πρέπει, έστω στο παρασκήνιο, η κυβέρνηση να
διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους;


Μα
η λεγόμενη «επαναγορά χρέους», που φαίνεται ότι ζητάμε απέξω – απέξω,
είναι μια μορφή αναδιάρθρωσης χρέους και μάλιστα περιλαμβάνει και
σχετικό «κούρεμα» το οποίο κατά τα άλλα το δαιμονοποιούμε. Υπάρχουν πιο
πρόσφορες μορφές από αυτήν αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να προσφέρουμε
δύο τουλάχιστον επιλογές στους δανειστές μας, ανάλογα με την
ιδιαιτερότητα τους. Κάποιοι θα βιάζονται να απεμπλακούν και να πάρουν τα
λεφτά τους με ένα εύλογο κούρεμα κι άλλοι θα προτιμούν να πάρουν
ομόλογα ίδιας ονομαστικής αξίας αλλά με μεγαλύτερα διάρκεια όπως
φαντάζομαι ότι θα επιλέξουν οι τράπεζες μας για να μην έχουν πρόβλημα.
Στην περίπτωση μας ο διακανονισμός του χρέους είναι έντονα πολιτικός
αφού θα συντελείται σε μεγάλο βαθμό μεταξύ επίσημων θεσμών της ευρωζώνης
και θα ικανοποιεί ισορροπημένα τα συμφέροντα των «επίσημων» και των
ιδιωτών δανειστών.

Μα η κυβέρνηση καταδικάζει την αναδιάρθρωση;


Το
1909 ρωτήθηκε στα Χανιά ο Ελευθέριος Βενιζέλος αν θα ανταποκριθεί σε
κάλεσμα της Ελλάδας. «Ούτε το εσκέφθην ποτέ, ούτε θα το επιχειρήσω
ποτέ», δήλωσε. Την επομένη οι αθηναϊκές εφημερίδες είχαν πρωτοσέλιδο ένα
γιγάντιο «Έρχεται!».

Αναπόφευκτα;


Αναπόφευκτο
είναι ότι το χρέος μας κλιμακώνεται σαν φούσκα και είναι αδύνατο να
πληρωθεί στο σύνολο του με τους σημερινούς όρους και τον προβλεπόμενο
δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης. Υπάρχει εδώ κάτι που μας ξεπερνά και έχει
σχέση με τη συστημική κρίση της ευρωζώνης και τις εγγενείς ανισορροπίες
της.

Η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου τι θα περιλαμβάνει;


Πρέπει
να διορθωθούν οι εξωπραγματικές προβλέψεις του και οι ανελαστικότητες
και να εξαιρεθούν από τη δημοσιονομική προσαρμογή οι δημόσιες και
ιδιωτικές επενδύσεις με υψηλό πολλαπλασιαστή για το νέο μας αναπτυξιακό
πρότυπο. Η αποδέσμευση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων δίχως
εθνική συμμετοχή για μια περίοδο και η γρήγορη ενεργοποίηση του
ευρωομολόγου ειδικού αναπτυξιακού σκοπού για δίκτυα και υποδομές μπορεί
να βάλουν ένα πάτο στην ελεύθερη πτώση της οικονομίας. Η νέα συμφωνία με
τους δανειστές πρέπει να δώσει ένα τέλος στην εκ του σύνεγγυς υψηλού
προφίλ εποπτεία της τρόικας. 

Η κυβέρνηση πάντως, δείχνει να φοβάται να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσει ξεκάθαρα;


Συμφωνώ.
Η επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να συνοδευτεί από μια νέα αφήγηση της
κυβέρνησης που θα λέει όλη την αλήθεια πέρα από το σημερινό «επίσημο
σενάριο». Επίσης από την ανασύνταξη της με νέα πυξίδα και ισχυρό κέντρο
διεύθυνσης. Από εμπνευσμένες πολιτικές πρωτοβουλίες που καλύπτουν το
έλλειμμα δικαιοσύνης και εμπιστοσύνης, προκαλούν στην κοινωνία την
τραγική συναίσθηση μιας κοινής μοίρας ενώπιον των μεγάλων κινδύνων και
υπερβαίνουν τη ψυχολογία της ερήμου στο λαό.

Είχατε
προτείνει με το Ε, Πρόεδρε! σε συνθήκες που το μέγεθος της κρίσης δεν
είχε καν καταστεί αντιληπτό, κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης. Τώρα;


Οι
δυνάμεις της αμεριμνησίας, της αδράνειας και της ανεπάρκειας
αποδείχθηκαν ισχυρότερες στο πολιτικό σύστημα. Δεν έχει γίνει αντιληπτό
στην πράξη, ακόμα και σήμερα, ότι η τύχη της χώρας για μια ολόκληρη
γενιά κρέμεται από μια κλωστή. Τίποτα δεν είναι εύκολο πια, η κυβέρνηση
έχει ξοδέψει αρκετό πολιτικό κεφάλαιο, η αντιπολίτευση διεκδικεί μερικά
από τα τελευταία ιμάτια μιας υπό πτώχευσης χώρας και οι λοιπές ελίτ της
χώρας, σε όλους τους τομείς, αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων.
Κι όμως κάτι δυνατό πρέπει να συμβεί για να ανακόψουμε την πτώση. Όποιος
φιλοδοξεί να έχει δημόσιο λόγο αντί να χτυπά τα στήθη του, πρέπει να
απαντά στο κλασσικό «τι να κάνουμε;».

Μήπως λύση για οποιοδήποτε νέο ξεκίνημα είναι οι εκλογές; Ώστε να εκφράσουν και οι πολίτες το τι θέλουν;


Δεν
είναι θέμα ταμπού, αλλά υπάρχει μεγάλο ρίσκο. Ίσως ναι αν δημιουργούσαν
ισχυρή νομιμοποίηση πάνω σε μια ξεκάθαρη ατζέντα για την
επαναδιαπραγμάτευση – επανατοποθέτηση του Ελληνικού Ζητήματος. Ίσως όχι
αν ενισχύσουν το αίσθημα εγκατάλειψης, παράλυσης και κοινωνικής
αποδιάρθρωσης και οδηγήσουν σε αναλώσιμες μεσοβασιλείες που θα
επιταχύνουν τη χρεοκοπία. Ο λαός ψήφισε τον Παπανδρέου για να κυβερνήσει
αποτελεσματικά ώστε να ξεκολλήσουμε από τη λάσπη και σε αυτό το ζήτημα
δε δίνουν αυτόματα απάντηση οι εκλογές.

Η αξιωματική αντιπολίτευση πάντως με τον Σαμαρά δείχνει να έχει τη λύση.


«Όταν
αποκαεί το σπίτι, όλοι φέρνουν νερό» λέμε στην Κρήτη. Ξέρουν πολύ καλά
ότι δεν μπορούν να δώσουν λύση αλλά ωστόσο θα ήταν «έμπρακτη μετάνοια»
να βάλουν πλάτη υπό προϋποθέσεις για να αποτραπούν τα χειρότερα. Η
εναλλαγή των δύο κομμάτων όπως την ξέραμε έχει φάει τα ψωμιά της μέσα σε
αυτή την κρίση.

Όπου εισέρχεται το ΔΝΤ το πολιτικό σύστημα αναδιατάσσεται ή αντικαθίσταται. Στη χώρα μας τι προβλέπεις ότι θα συμβεί;


Όχι
αυτό δε συμβαίνει πάντα, ούτε αυτόματα. Υπάρχει η δύναμη της ανατροπής
και γι’ αυτό είχα ευχηθεί ένα νέο 1909, αλλά υπάρχει και η δύναμη της
εξέλιξης υπό πίεση, της προσαρμογής, του μετασχηματισμού. Μακάρι να
εμφανιστούν νέες φωνές και να αναδυθούν νέες ζωντανές δυνάμεις που θα
ανασχηματίσουν το πολιτικό σύστημα. Αλλά το ζήτημα που αντιμετωπίζουμε
ξεπερνά κατά πολύ το πολιτικό οικοδόμημα.

Ξεπερνά και το ζήτημα της «αυτοκάθαρσης»;


Πέστε
ότι μας χαρίζουν τα χρέη, πέστε ότι δημεύεται η περιουσία πολιτικών
προσώπων ή υπηρεσιακών παραγόντων, πρωταίτιων τουλάχιστον των μεσαίων
υποθέσεων διαφθοράς όπως πιστεύω ότι πρέπει να γίνει. Και πάλι όμως
καταλήγουμε στο θεμελιώδες ζήτημα της κακοδαιμονίας μας που είναι η
στενή παραγωγική βάση πάνω στην οποία έχει χτιστεί μια αντεστραμμένη
κρατική πυραμίδα με δανεικά. Και οι καλύτεροι και πιο ηθικοί πολιτικοί
έχουν ένα ελάττωμα: δεν παράγουν κοινωνικό πλούτο.

Την έως τώρα στάση των επιχειρηματικών δυνάμεων πως την κρίνετε;


Ο
πρόεδρος του ΣΕΒ στην εφημερίδα σας την προηγούμενη Κυριακή μιλούσε σαν
ο τελευταίος οργισμένος μικροαστός, που σκίζει τα ρούχα του με κραυγές «
δε γίνεται τίποτα», δίχως να αναλαμβάνει καμία ευθύνη. Δεν υπάρχει
συγκροτημένη εθνική αστική τάξη, ούτε βέβαια εργατική τάξη σαν τάξη.

Το
οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, πάντως, δείχνει υπονομευμένο.
Μήπως θα ήταν καλύτερα και για τον Παπακωνσταντίνου να μετατεθεί σε άλλο
πόστο;


Είναι
αντικειμενικά λίγο πελαγωμένο αλλά ας μη μετατρέπουμε τον
Παπακωνσταντίνου σε αποδιοπομπαίο τράγο κι άλλοι να βγάζουν απέξω την
ουρά τους. Η κυβέρνηση έχει γενικότερα προβλήματα στρατηγικής,
λειτουργίας, σύνθεσης και διεύθυνσης και ενώ κάνει πάρα πολλά σωστά επί
της αρχής, υστερεί στο crisis management, δηλαδή στα τελικά αποτελέσματα
και στις προτεραιότητες για να κρατήσουμε το κεφάλι έξω από το νερό.
«Λιγότερα και καλύτερα» φώναζα αλλά υπάρχει ροπή να φτιάχνονται
εγκεφαλικά κουστούμια για να τα φορέσουν απέξω και από πάνω σε
περίπλοκες δομές.

Τι εννοείτε;


Δεν
πας κατευθείαν στο Ωμέγα. Δεν το ξέρεις προκαταβολικά. Ξεκινάς με μια
αφετηριακή κίνηση Άλφα. Τραβάς έναν ευαίσθητο κρίκο. Με υποστηρικτικές
ενέργειες προκύπτει το Βήτα και ύστερα το Γάμα. Αφήνεις να δουλέψει η
εξέλιξη, η προσαρμογή, η μορφογενετική ικανότητα των συστημάτων, η διαφοροποίηση. Όχι όλα τα πόδια στο ίδιο παπούτσι. Μιμης Ανδρουλακης

17 χρόνια χωρίς την Μελίνα

 

''Τι είναι αυτό που μπορεί να σας δαμάσει;'' τη ρώτησε η δημοσιογράφος. ''Μόνο ο θάνατος'' απάντησε. Εκείνο το κυριακάτικο πρωινό της 6ης Μαρτίου του 1994, η είδηση μεταδόθηκε σαν αστραπή από τη Νέα Υόρκη στην Ελλάδα. Κι έκανε τους πάντες να παγώσουν...''Όταν ανακοινωθεί ο θάνατός μου να το διασταυρώσετε πάλι και πάλι. Γιατί μάλλον δεν θα έχω πεθάνει.'' είχε πει στον δημοσιογράφο Βασίλη Καβαθά. Το έκαναν. Το διασταύρωναν για μία ολόκληρη μέρα. Ξανά και ξανά. Αδύνατο να το πιστέψεις. Πεθαίνουν οι θεές;
Όμως εκείνη η βεβιασμένη κίνηση του χεριού της Μανουέλλας Παυλίδου στους δημοσιογράφους που ξημεροβραδιάζονταν έξω από το νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνείας. ΤΕΛΟΣ.
''Θυμάμαι μόνο ότι βρέθηκα στον δρόμο, εκεί που ήταν το βαν της τηλεόρασης, κι ότι χτύπησα το τζάμι του για να τραβήξω την προσοχή των ρεπόρτερ που ήταν μέσα. Χωρίς να μιλήσω έκανα μια κίνηση με το χέρι, για να πω τέλος.''...
Η Μελίνα είχε ''φύγει''...
Μελίνα Μερκούρη (Μαρία Αμαλία Μερκούρη)
1920 – 6 Μαρτίου 1994
http://taneatouoropou.blogspot.com/

NASA: Υπάρχουν εξωγήινοι και έχουμε αποδείξεις!

Σε μία σπάνια κατηγορία μετεωριτών που ονομάζεται CI1 και έχουν βρεθεί μόλις 9 απ' αυτούς στην γη, ανακαλύφθηκαν απολιθώματα βακτηρίων τα οποία αποδεικνύουν την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας.

Τη σημαντική αυτή ανακάλυψη την έκανε ο αστροβιολόγος Dr. Richard B. Hoover από το κέτνρο διαστημικών πτήσεων της NASA...Ο Dr. Hoover έκανε την ανακάλυψη όταν ανέλυσε κομμάτια από τον μετεωρίτη CI1 με μικροσκόπιο σάρωσης ηλεκτρονίων. Κάτι που κάνει την ανακάλυψη πιο συναρπαστική είναι ότι μερικοί από τους μικροοργανισμούς που βρέθηκαν στον μετεωρίτη έχουν τρομερές ομοιότητες με γήινους μικροοργανισμούς, ενώ άλλοι δεν έχουν τίποτα όμοιο η κοινό με άλλους... Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν κοινοποιηθεί σε παραπάνω από 100 ειδικούς στον τομέα της αστροβιολογίας ενώ έχουν προσκληθεί πάνω από 5.000 επιστήμονες από την επιστημονική κοινότητα ώστε να πάρουν μέρος στην γενική ανάλυση των ευρημάτων. Στις αρχές της βδομάδας άλλη μια παρόμοια ανακάλυψη έγινε όταν βρέθηκε μετεωρίτης πλούσιος σε αμμωνία και άζωτο, κύρια συστατικά του DNA. Αν αποδειχθεί πως ο Dr. Hoover έχει δίκιο θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην επιστήμη καθώς θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα για τους χαμένους κρίκους στην αλυσίδα δημιουργίας ζωής...
http://gadgetnewsgr.blogspot.com/2011/03/nasa.html

Η καυτή εμφάνιση... υφυπουργού με το βαθύ ροζ συνολάκι!

 


Ποια Μπάστα , ποια Τζούλια , ποια Ζέτα ...η Τζάκρη να δείτε !Θυμάστε την υφυπουργό που απόλαυσε καφεδάκι με 29 ευρώ στο Vip του Ελευθέριου Βενιζέλος και πληρώσαμε μέσω κρατικού προυπολογισμού ! Τώρα δείτε την αλλιώς ! Έχει την φήμη της υφυπουργού με τα περισσότερα μοντελάκια οίκων υψηλής ραπτικής ! Και εδώ το αποδεικνύει με αποκαλυπτική και ναζιάρικη  εμφάνιση, που το σύνολο  (βαθύ ροζ )δένει και με το ντεκόρ της κορδέλας που κρέμεται !
Περιττό να σας πούμε για το ύφος, το νάζι και την χάρη με τον τύπο δίπλα της να καμαρώνει σαν γύφτικο σκερπάνι !  Δείτε το θέμα :"Πάντα σαν μοντέλο η υφυπουργός κυρία Τζάκρη φιγουρίνι που λέμε.....

Οι Βουλευτές μάθαμε ότι
σφάζονται στην ποδιά της,και μαλώνουν ποιος θα καθίσει δίπλα της..

http://laikoyra.blogspot.com/

Κακομούτσουνη νύφη ο Σαμαράς λέει ο Γ.Καρατζαφέρης

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημειώνει ότι είναι ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας μία προσπάθεια προσέγγισης για εκλογική συνεργασία, ρίχνοντας βέλη κατά του περιβάλλοντος Σαμαρά.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Ημερησία του Σαββάτου, ο κ.Καρατζαφέρης «απαντά» στην τελευταία αρνητική στάση της ΝΔ στα σενάρια συνεργασίας με καυστικά σχόλια.
Η κεντροδεξιά έχει κατά τον ίδιο δύο ισοδύναμα κόμματα. Ένα το οποίο κατέρχεται και ένα το οποίο ανέρχεται, σημείωσε αναφέροντας ότι …

η ΝΔ παραμένει σε ποσοστά της τάξης του 20%, επιδόσεις αρνητικότερες και από την περίοδο της προεδρίας Εβερτ.
Αντίθετα ο ΛΑΟΣ ενισχύει «αργά αλλά σταθερά» τις δυνάμεις του «και πρέπει η παρέα που είναι γύρω από τον κ. Σαμαρά να ακούσει τι λένε τα καφενεία», ότι «ο Σαμαράς δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα χωρίς τον Καρατζαφέρη».
Όπως χαρακτηριστικά είπε για μία προσέγγιση περιμένει πρωτοβουλία από τη ΝΔ καθώς στην πολυκατοικία για να ανοίξεις τρύπα και να βάλεις σκάλα, πρέπει να τρυπήσεις από πάνω προς τα κάτω, όχι ανάποδα.
Εξάλλου, παρομοίασε τον ρόλο του με επίδοξο «γαμπρό» που έχει «κάποιες αδυναμίες ως άνθρωπος. Εάν η «νύφη» έχει τα στοιχεία για να γίνει επιθυμητή και ελκυστική, μπορεί να ρίξω ένα βλέμμα. Εάν, όμως, είναι περασμένης ηλικίας, κακοποιημένη και κακομούτσουνη, νομίζω ότι κανείς Έλληνας δεν γυρίζει να την δει».

Από το ΕΘΝΟΣ
To μοντάζ  είναι από το Καρφί και  έγινε μια μικρή παρέμβαση  από το Γρέκι για να ταιριάξουν οι ρόλοι του "γαμπρού" και της "νύφης".

Λέμε τώρα…



  • Πολλοί ρωτάνε τι θα έκανα αν ήμουν πρωθυπουργός.Πρώτα απ’ όλα δεν θα ήμουν πρωθυπουργός. Ένας απλός πολίτης θα ήμουνα που θα ζητούσε απ’ τους συμπατριώτες Ιρλανδούς “από τη Δευτέρα” να κάνουν 10-15 κλικ πίσω στις απαιτήσεις και συνήθειες και 1-2 χρόνια. Θα τους έλεγα ότι, αυτό είναι απαραίτητο για να πούμε στο ΔΝΤ, στην ΕΚΤ, στους Αργυραμοιβούς και στους διεθνείς τοκογλύφους πως ή μειώνουν το “χρέος” κατά 70% ή αλλιώς να πάνε να μ@μηθούν.Μετά θα παρακαλούσα τους συμπατριώτες Ιρλανδούς να επισκεφθούν τις οικίες όσων με τις “πολιτικές” τους γονάτισαν τη χώρα και να τους ζητήσουν (ευγενικά) να γονατίσουν κι’ αυτοί…Αφού, ένα μεγάλο τμήμα του ιρλανδικού λαού είχε ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους επιθυμίες θα τους συγκέντρωνα στο “μέγαρο” για να παρακολουθήσουν (με τις τουαλέτες, τις φούστες και τα μπότοξ τους), μία συναυλία με όλα τα “σκυλιά” στα οποία πετούσαν γαρίφαλα και έσπαγαν πιάτα στα “πολιτιστικά ιδρύματα” της πρώϊμης πασοκονεοδημοκρατίας.Μετά το πέρας της συναυλίας θα ζητούσα από όλες τις πρέσβειρες και πρεσβευτές Καλής Θελήσεως της CIA-UNESCO να εκφωνήσουν λόγους για την μεγάλη σπουδαιότητα της κλοπής του εθνικού πλούτου από τις 20-30 Οικογένειες του Bidet Central, της Ekalis και του Parasite Beach. Εκεί θα απένειμα και τον Μεγαλόσταυρο της Ανοιχτής Παλάμης στα πλέον διακεκριμένα botox της μάζωξης.Επόμενο βήμα (επειδή είμαι “κάθετα” αντίθετος με τις αγριάδες), θα ήταν να χτίσω ένα γυάλινο κτήριο στον Ελαιώνα όπου θα τους συγκέντρωνα με τα λουμπουτέν, τα γουνάκια “αλεπούς”, τα σακάκια χρώματος “σκατί” και τα πουκάμισα σε κάτι “μουσταρδί”. Έξω απ’ το “γυάλινο” θα συγκέντρωνα μικροπωλητές που θα διέθεταν μπανάνες, φιστίκια, καρύδες αλλά, και βιομηχανοποιημένες ροχάλες που οι Ιρλανδοί θα μπορούσαν να ταϊζουν τις ανθρωπίδες.Αν, οι συμπατριώτες αποφάσιζαν, κατόπιν δημοψηφίσματος, να φτιάξουν ένα θίασο που θα πήγαινε στις πόλεις και τα χωριά της Ιρλανδίας θα συμφωνούσα διότι, η νέα γενιά έχει μείνει πίσω ως προς τα ιστορικά γεγονότα.Ένα άλλο που θα ζητούσα από τους πατριώτες θα ήταν να αποφασίσουν αν η Ιρλανδία θα συνεχίσει να κατοικείται από Ιρλανδούς ή αν θα μετονομαστεί σε Νότια Κανταχάρ αλλά, αυτό είναι ένα ιδιαίτερα λεπτό θέμα που προέκυψε “ξαφνικά” σαν την προδοσία της Κύπρου, τη δικτατορία του 67, τα Ίμια, τη Μαδρίτη, το Δουβλίνο ΙΙ και άλλες επιτυχείς πρωτοβουλίες της Χαρτοβιακής Ιρλανδίας, που συνορεύει με την Χαρτοβιακή Ελληνίτσα που δημιουργήθηκε το 1821, μετά την σφαγή των Τούρκων στη Τρομπολιτσά από τις ορδές των ατάκτων του Θόδωρου Κολοκοτρώνη και τον μπούτζον του Μακρυγιάννη.Για τους παραπάνω (και άλλους 5.000 λόγους) δεν κατάφερα να γίνω όχι πρωθυπουργός, αλλά ούτε σύμβουλος του Χατζηδάκη, του Ευθυμίου, της Μαριλίζας και των Ρουσόπουλου-Πεταλωτή για να μην αναφερθώ στην ιδιότητά μου να είμαι αόρατος ακόμα και στον τομέα που αφιέρωσα τη ζωή μου: την Οδική Ασφάλεια.Τελειώνοντας θα πω ότι, έχω μεν ένα “πακέτο” διάσωσης της Ελληνίτσας αλλά αυτό προϋποθέτει τη συμμετοχή του 80% των Ιρλανδών πράγμα που, τώρα με το μέτρο της απόσυρσης, το βλέπω χλωμό…
                                           Κώστας Καββαθάς

Προσοχή τι και πόσο θα φάτε την Καθαρά Δευτέρα


Νοστιμιά αλλά και διατροφικές παγίδες κρύβουν τα παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας, απειλώντας υγεία αλλά και σιλουέτα. Παρά το γεγονός ότι η 7η Μαρτίου είναι η αρχή της Σαρακοστής, της αποτοξίνωσης από την κρεοφαγία της Αποκριάς και του –προσεχούς- Πάσχα, τα πιάτα με τα τηγανητά καλαμαράκια και τις γαρίδες, την ταραμοσαλάτα και τον χαλβά, συνιστούν δέλεαρ που πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.
«Θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα όσοι έχουν διαγνωσμένα καρδιαγγειακά προβλήματα, ή υψηλές τιμές ουρικού οξέος», τονίζει ο κ. Ι. Χρύσου, κλινικός διαιτολόγος - γενικός γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής. «Οι υπόλοιποι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά που θα επηρεάσουν περισσότερο τα λιπίδια του αίματος, είναι τα τηγανισμένα θαλασσινά, τα οποία έχουν και την τιμητική τους. Καλό είναι να προτιμηθούν άλλοι τρόποι μαγειρικής, ο κόσμος τείνει να ξεχνά ότι υπάρχουν και κοκκινιστά καλαμαράκια, ψητό χταπόδι, βραστές ή ψητές γαρίδες, δεν χρειάζεται όλα να μπαίνουν στο τηγάνι».

πηγή: πρωτο θεμα

Η Τιτανομαχία (video)

Στην ταινία "Clash of the Titans", ο απόλυτος αγώνας για εξουσία και δύναμη στρέφει τους ανθρώπους ενάντια στους βασιλείς και τους βασιλείς ενάντια στους θεούς. Ο πόλεμος, όμως, μεταξύ των ίδιων των θεών μπορεί να καταστρέψει τον κόσμο. Γόνος θεού, αλλά μεγαλωμένος από ανθρώπους, ο Περσέας (Σαμ Γουόρθινγκτον) προσπαθεί μάταια να σώσει την οικογένειά του από τον Άδη (Ρέιφ Φάινς), τον εκδικητικό Θεό του Κάτω Κόσμου.Μην έχοντας τίποτε άλλο να χάσει, ο Περσέας προσφέρεται να ηγηθεί μιας επικίνδυνης αποστολής, με σκοπό να κατατροπώσει τον Άδη, πριν εκείνος καταφέρει να ανατρέψει τον Δία (Λίαμ Νίσον) και να σπείρει το χάος στον κόσμο. Επικεφαλής μιας γενναίας ομάδας πολεμιστών, ο Περσέας θα ξεκινήσει ένα παράτολμο ταξίδι σε απαγορευμένους κόσμους. Αντιμαχόμενος ανίερους δαίμονες και τρομερά τέρατα, θα καταφέρει να επιβιώσει, μόνο αν αποδεχθεί τη δύναμή του ως Θεός, αψηφήσει τη μοίρα του και αγκαλιάσει το πεπρωμένο του. Βασισμένη στην ομότιτλη ταινία του 1981, το "Clash of the Titans" φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Λουί Λετεριέ και ακολουθεί τα χνάρια των "300" του Ζακ Σνάιντερ που αφήσαν εποχή στις ελληνικές αίθουσες.
Σκηνοθεσια: Louis Leterrier
Σενάριο: Travis Beacham, Phil Hay
Ηθοποιοί: Sam Worthington, Liam Neeson, Gemma Arterton, Ralph Fiennes, Jason Flemyng, Alexa Davalos, Mads Mikkelsen
Διάρκεια: 107 λεπτά
Πρεμιέρα: Κυριακή, 4 Απριλίου 2010
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την ταινία online!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Για να δείτε την ταινία πρέπει να κατεβάσετε το πρόγραμμα που θα βρείτε στο site που θα ανοίξει!


Download Links:
Rapidshare:
http://rapidshare.com/files/405830335/titanomaxia_480p_by_timos.part13.rar
http://rapidshare.com/files/405830330/titanomaxia_480p_by_timos.part12.rar
http://rapidshare.com/files/405830322/titanomaxia_480p_by_timos.part11.rar
http://rapidshare.com/files/405819750/titanomaxia_480p_by_timos.part10.rar
http://rapidshare.com/files/405819746/titanomaxia_480p_by_timos.part09.rar
http://rapidshare.com/files/405819731/titanomaxia_480p_by_timos.part08.rar
http://rapidshare.com/files/405819727/titanomaxia_480p_by_timos.part07.rar
http://rapidshare.com/files/405819714/titanomaxia_480p_by_timos.part06.rar
http://rapidshare.com/files/405807774/titanomaxia_480p_by_timos.part05.rar
http://rapidshare.com/files/405807772/titanomaxia_480p_by_timos.part04.rar
http://rapidshare.com/files/405807773/titanomaxia_480p_by_timos.part03.rar
http://rapidshare.com/files/405807768/titanomaxia_480p_by_timos.part02.rar
http://rapidshare.com/files/405807764/titanomaxia_480p_by_timos.part01.rar


πηγή blognews

Renato Rascel




BELLISSIMA ROMA ! un jour je viendrais te rendre visite merci pour toutes ces belles melodies ITALIENNE ,un vrai plaisir ! baci a te RAY

Γαλαζοαίματοι με … κόκκινο αίμα

Γαλαζοαίματοι με … κόκκινο αίμα

Η λέξη γαλαζοαίματος προέρχεται από τη μεσαιωνική Ισπανία και μάλιστα την εποχή που η χώρα είχε καταληφθεί από τους Αραβες .
Κάτω από την επιδερμίδα των Ισπανών και ειδικότερα των ευγενών με την περιποιημένη και λευκή επιδερμίδα, διακρινόντουσαν οι αρτηρίες, που το χρώμα τους παρουσιάζεται γαλάζιο.
Κάτω, όμως, από τη μελαψή και βρώμικη επιδερμίδα των Αράβων πολεμιστών, όπως και των Ισπανών χωρικών οι αρτηρίες τους δε διακρίνονταν. Για το λόγο αυτό, οι ευγενείς Ισπανοί και στη συνέχεια κάθε ευγενής, απεκλήθησαν  γαλαζοαίματοι.
Φυσικά το αίμα τους δεν διαφέρει σε τίποτε από το δικό μας!

πηγή:perierga