Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Ποιος είναι ο εχθρός;


sklavesΔεν μέμφομαι εκείνους που θέλουν να κυβερνήσουν, αλλά τους άλλους, που είναι ακόμη πιο πρόθυμοι να υποταχθούν.

(Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν.) Θουκυδίδης.
Όταν ο λαός υφίσταται μια τόσο μεγάλη επίθεση, όλοι αναρωτιούνται ποιος είναι ο εχθρός. Τους έχουν απαριθμήσει πολλά άρθρα, μα σ’ αυτό εδώ, θα μείνουμε μόνο σ’ εκείνο που κατά την άποψή μας, δίνει την δύναμη σε όλους τους επίδοξους τυράννους, να επιβάλλουν τις σαδιστικές τάσεις τους.
Οι τύραννοι εντός και εκτός συνόρων, δεν θα μπορούσαν να κάνουν απολύτως τίποτα, αν εμείς, με την σιωπηλή συναίνεση ή και την αδιαφορία μας δεν αφήναμε το πεδίο ανοιχτό. Αν δεν κυριαρχούμαστε από κατώτερα ένστικτα και πάθη τα οποία υποδαυλίζουν οι δυνάστες μας, για να μας μετατρέψουν, ως άλλη μάγισσα Κίρκη, σε γουρούνια. Αν δεν προτιμούσαμε, τη ‘βολή’ μας, από το κοινό συμφέρον. Αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι από όποιον μας έδινε άρτο και θεάματα, ξεχνώντας πως ‘ουκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος’. Αν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ένα βήμα, διακινδυνεύοντας τον τρόπο ζωής μας. Αν η ζωή σήμαινε για μας περισσότερο από τη σιγουριά. Αν η ελευθερία μας ήταν πιο σημαντική από τις κοινωνικές επιταγές.
Με την νοοτροπία της πλειοψηφίας, πολλές φορές η ψήφος, έγινε προϊόν συναλλαγής. Ο λαός ψήφιζε και σε αντάλλαγμα μπορούσε να καταπατήσει δημόσιες εκτάσεις, να μην πληρώνει πρόστιμα για παραβάσεις, να κτίζει αυθαίρετα, να παίρνει επιδοτήσεις χωρίς να τις δικαιούται, ή συντάξεις μαϊμού κλπ.
Βολεμένοι πολίτες, εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, που έδιναν την δυνατότητα στον πολιτικό να κάνει τις ρεμούλες τους.
Εχθρός λοιπόν κατά την άποψή μας, είναι και η νοοτροπία μας: Βόλεμα ανταλλασσόμενο με την ψήφο.
Ως αποτέλεσμα η πλήρης καταστροφή.
Άξιος της νηός ο ναύκληρος (ο ναύτης είναι αντάξιος του πλοίου του)
Δηιδάμεια

Ανήθικα παιχνίδια από ανίκανους πολιτικάντες στην πλάτη του λαού


 Πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ανακουφίστηκαν ακούγοντας την είδηση ότι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -μετά την Ευρωπαϊκή Ενωση- συμφώνησε να εγκρίνει τα νέα δάνεια για τη χώρα μας, που αυξάνουν το χρέος σε ασύλληπτα ύψη. Με μία απλή αριθμητική και ανάλυση είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποπληρωθούν. Ανακουφίστηκαν επειδή είχαν πειστεί ότι η χρεωκοπία ήταν προ των πυλών και επειδή οι πάντες την έχουν ταυτίσει με εικόνες από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Υπάρχουν, βεβαίως, και αρκετοί που δεν πείστηκαν από το παιγνίδι των εκβιασμών και των απειλών, που εκπορεύθηκαν από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον και αναπαρήχθησαν στην Αθήνα. Οι κινδυνολόγοι ανέφεραν πως αν δεν υποκύψουμε στις ορέξεις της Τρόϊκας, η Ελλάδα θα χαθεί. Και πριν αρχίσετε την κριτική, να μου επιτρέψετε να σας υπενθυμίσω πως όλοι αυτοί ΔΕΝ πείθονται, διότι θυμούνται ότι οι εκβιασμοί και οι απειλές ήταν οι ίδιοι ακριβώς και τους μήνες πριν ο κ. Γιώργος Παπανδρέου οδηγήσει την Ελλάδα στα γρανάζια του μηχανισμού της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Και επειδή σιγά-σιγά ανοίγουν στόματα και ο λαός πληροφορείται ότι στην πλάτη του παίχθηκαν ανήθικα παιγνίδια από ανόητους πολιτικάντηδες, δικαιολογημένα πολλοί άνθρωποι είναι πολύ δύσκολο να πειστούν.

Το βράδυ της Πέμπτης συνάντησα στο Barcode (στην L Street) -στέκι διεθνών διπλωματών και υπαλλήλων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας- Ελληνοαμερικανό τραπεζίτη, τον οποίο έχω κατατάξει στην κατηγορία αυτών που ανακουφίστηκαν από την απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου. Αυτός είχε και ένα λόγο παραπάνω, διότι γνώριζε πως όλη την εβδομάδα παίχθηκε πολλές φορές η τύχη του νέου προγράμματος, διότι το ΔΝΤ αποφασίζει με βάση το Καταστατικό, ενώ οι Ευρωπαίοι μπορούν να λάβουν μία πολιτική απόφαση και να μην δώσουν λογαριασμό σε κανένα.

Κατέθεσα τις αμφιβολίες μου, και ο τραπεζίτης -αδίστακτος και σκληρός- μου πέταξε με τρόπο «απαξιωτικό» ότι «παρασύρομαι από τον Μπατίστα». Τί εστί Μπατίστα; θα αναρωτηθείτε, αν και μερικοί πιστεύω ότι ακούσατε να αναφέρω το όνομα του επανηλειμμένα στο δελτίο του Mega. Ο Paulo Nogueira Batista είναι ο επικεφαλής της έδρας της Βραζιλίας στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, ο οποίος φωνάζει από τον Μάϊο του 2010 ότι το φάρμακο που επιλέχθηκε για την Ελλάδα προκαλεί θάνατο, δεν προσφέρει ζωή. Αντέτεινα ότι οι αμφιβολίες προέρχονται από ένα άνθρωπο, ο οποίος τυγχάνει να είναι μέσα στο ΔΝΤ και να γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα τεκταινόμενα, αφού κρατά στα χέρια του όλα τα έγγραφα -όλα ανεξαιρέτως- που αφορούν την Ελλάδα. Δεν είναι ο μόνος. Πολλοί οικονομολόγοι και αναλυτές σε όλο τον κόσμο αμφισβητούν τους «μάγους» των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον, με τρόπο πολύ πειστικό. Και θα προσέφερε μεγάλη υπηρεσία στη χώρα και τον λαό, αυτός που θα μπορούσε να έφερνε αντιμέτωπους τους επικεφαλείς της Τρόϊκας με τους δύσπιστους οικονομολόγους και αναλυτές.

Ο Μπατίστα, ο οποίος αποτελεί το «μαύρο πρόβατο» του ΔΝΤ, αλλά είναι επιλογή του πρώην και της νυν προέδρου της Βραζιλίας, υποστηρίζει το αυτονόητο και δεν πείθεται από τους οικονομολόγους του Ταμείου. Οπως παρουσιάζει την κατάσταση φαίνεται πως δεν βγαίνουν οι αριθμοί. Στο τέλος της ημέρας πρόκειται για απλά μαθηματικά. Πιστεύει ότι το νέο πρόγραμμα «μας δίνει μία ανάσα» αλλά δεν έχει μεταβάλει τις προοπτικές της Ελλάδας. Και προειδοποιεί ότι η χώρα μας εισήλθε σε άνευ προηγουμένου ύφεση που είναι αδύνατον να ανατραπεί.

Το 2004, όταν τηλεθεατές του Mega ή αναγνώστες του Έθνους ζητούσαν τη γνώμη του για το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν, τους απαντούσα: «Διαβάστε το και ελάτε να συζητήσουμε». Οσοι το έπραξαν -και ήταν αρκετοί- είχαν φρίξει. Την ίδια απάντηση δίνω και τώρα σε όσους προσπαθούν να εκμαιεύσουν τη γνώμη μου για τη νέα δανειακή σύμβαση: «Διαβάστε την»... Μην ασχοληθείτε με το είδος των μέτρων που θα επιβληθούν, διότι και αυτή η κυβέρνηση και η επόμενη θα τα αποδεχθούν, αν και γνωρίζουν πως δεν μπορούν να τα εφαρμόσουν.

Σταθείτε στα σημεία της έκθεσης για το νέο «κούρεμα» και την πιθανότητα εξόδου από την Ευρωζώνη εάν η Ελλάδα δεν υλοποιήσει ένα πρόγραμμα, που με πρόχειρους υπολογισμούς δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα πλείστα κράτη της Ευρώπης, τα οποία έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα από την Ελλάδα.

Όταν ξεκίνησα να αναφέρομαι στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, τον Ιούνιο του 2011 -που προκάλεσε την αήθη επίθεση του κ. Παπακωνσταντίνου- δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από χρηματιστή μεγάλης αμερικανικής τράπεζας. Δεν έκρυψε τα λόγια του: «Όταν οι Γερμανοί διασφαλίσουν τις τράπεζες τους, θα γίνει το «κούρεμα» και θα είναι γενναίο». Είχε δίκιο…

Πολύ φοβάμαι πως όταν οι μεγάλοι της Ευρωζώνης διασφαλιστούν από αυτό που η έκθεση του ΔΝΤ χαρακτηρίζει «μεγάλο κόστος» για τις χώρες που συμμετέχουν στο Ευρώ, θα αφήσουν τη χώρα μας να πέσει στο κενό. Αν αυτό συνέβαινε τον Μάϊο του 2010 ή και μέχρι τα μέσα του 2011, το κόστος για την Ελλάδα και τους υπόλοιπους θα ήταν πολύ μικρότερο, επειδή η χρεωκοπία θα γινόταν μέσα στην Ευρωζώνη…
 
πηγή:kostasxan

O κ. Βενιζέλος, ο κ. Κοσκινάς, ο κ. Γουβάλας, ο ΟΠΑΠ και ο έλεγχος του Τζόγου

 

Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου παρέδιδε αμαχητί την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών φρόντιζε να ελέγξει το βαθύ παιγνίδι του τζόγου της χώρας όπου διαχρονικά καλά κρατεί ο χορός της διαπλοκής του αμαρτωλού ΟΠΑΠ και των εταίρων του. Μία από τις τελευταίες αποφάσεις του κ. Βενιζέλου ήταν η τοποθέτηση του κ. Κωνσταντίνου Κοσκινά στη θέση του Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Παιγνίων.
Ο κ. Κοσκινάς είναι πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ- επί Σημίτη-και μάλιστα είχε έλθει σε δικαστική διαμάχη με τον θρυλικό Οργανισμό από τον οποίο διεκδικούσε αποζημίωση 500.000 ευρώ. Τελικά επήλθε εξωδικαστικός συμβιβασμός στο ποσό των 300.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι επί προεδρίας Κοσκινά στον ΟΠΑΠ είχαν εκτιναχθεί στα ύψη οι αμοιβές των στελεχών του Οργανισμού.
Καθοριστικό ρόλο για την τοποθέτηση του κ. Κοσκινά στη θέση του Προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής έπαιξε ο κ. Κώστας Γουβάλας, διευθυντής του γραφείου του Βενιζέλου και πρώην μέλος του Δ.Σ του ΟΠΑΠ.
Ιδού η σχετική είδηση>
Στη συγκρότηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Παιγνίων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών. Τη Συμβουλευτική Επιτροπή θα υποστηρίζει διοικητικά και οικονομικά η ανεξάρτητη Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)
Ειδικότερα, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συγκροτείται η Συμβουλευτική Επιτροπή Παιγνίων με μέλη τους κάτωθι:
1. Κοσκινάς Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ως Πρόεδρος.
2. Αλεξιάς Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με εξειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Υγείας.
3.Irina Zhuravliova, Διδάκτωρ Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, εξειδικευμένη στην παθολογία του στοιχηματισμού.
4. Μοσχονάς Χρήστος, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής, Υπεύθυνος τηλεπικοινωνιών της ΚτΠ Α.Ε.
5. Δημόπουλος Δημοσθένης, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο με εξειδίκευση στο Εμπορικό και Φορολογικό Δίκαιο.
6. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
7. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ).
8. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
9. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και
Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.).
10. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Εθνική Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.
11. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει ο Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων
Ποδοσφαίρου ΟΠΑΠ Α.Ε.
12. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών ΟΔΙΕ Α.Ε.
13. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων του υπουργείου Οικονομικών.
14. ΄Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσουν από κοινού οι επιχειρήσεις που λειτουργούν Καζίνο.
15. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών Ελλάδας (Ο.Σ.Η.Π.Ε.)
16. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο (HASIAD).
17. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει η Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ.
18. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει το ΚΕΘΕΑ Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων .
19. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίσει το Τμήμα Θεραπείας και Αντιμετώπισης Προβληματικής Χρήσης του Διαδικτύου για Ενήλικες της Μονάδας Απεξάρτησης « 18άνω», του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

πηγή:kourdistoportokali

Τιμώρησε τους! ΟΧΙ στην αποχή, στο λευκό ή το άκυρο!

 Συγκλονιστική ομιλία βουλευτή το 1987, μας θυμίζει δορυφόρους


Για να καταλάβουμε όλοι πως τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ότι όλα έγιναν βάσει προμελετημένου σχεδίου. Ότι αποτελούν τον απόλυτο ορισμό της εσχάτης προδοσίας.
Το πιο συγκλονιστικό είναι η ημερομηνία της ομιλίας στη βουλή, στις 6 Απριλίου 1987 (πρακτικά της βουλής). 25 χρόνια πριν!!! Ο πατριώτης βουλευτής είναι ο Κουτσογιάννης του Πασοκ (ναι υπάρχουν και τέτοιοι) ο οποίος το 1994 διέκοψε κάθε σχέση με το κόμμα και απεσύρθη από την ενεργό πολιτική.

Λόγω συντομίας χρόνου σας μεταφέρω περιληπτικά κάποια αποσπάσματα της ομιλίας του και το 8 σας το μεταφέρω αυτούσιο.

1. Στα μέσα της δεκαετίας του '60 οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες για κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο και επεσήμαναν με τους ορυφόρους τα ακριβή σημεία.

2. Τα συμπεράσματα ήταν ότι υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και σύμφωνα με τη τις διεθνείς συνθήκες τα κοιτάσματα αυτά είναι ελληνικά. Στη συνέχεια έδωσαν αυτούς τους χάρτες στους Τούρκους οι οποίοι τους δημοσίευσαν ως δικούς τους. Ξέρουμε ότι οι Τούρκοι δεν είχαν δυνατότητες να βρουν πετρέλαια, ούτε φυσικά να φτιάξουν χάρτες. Η συνέχεια γνωστή. Οι Αμερικανοί πάντα υποστηρίζουν τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

3. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκαναν, με την άντληση των κοιτασμάτων απ' τους ίδιους τους Έλληνες, Θα προέκυπτε ισχυροποίηση της Ελλάδας, οικονομική, πολιτική και στρατιωτική.

4. Αυτή η ισχυροποίηση θα οδηγούσε σε μείωση ή εξάλειψη της επιρροής των Αμερικανών στη χώρα μας με μακροπρόθεσμη ζημία για τα πολιτικο-στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ.

5. 'Ολες οι ενέργειες των Τούρκων από δω και πέρα, θα έχουν ως αίτιο τους πιο πάνω λόγους. Δεν θα υπάρχουν καλές προθέσεις, διάλογος και τα σχετικά. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση των πετρελαίων, σύμφωνα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και τα γενικότερα συμφέροντα της χώρας.

6. Χρειάζεται επαγρύπνηση απ' όλους. Ένοπλες δυνάμεις, διεθνή ερείσματα, διπλωματική επίθεση, ομοψυχία, αποφασιστικότητα και ετοιμότητα για όλα τα ενδεχόμενα και λεπτοί χειρισμοί.

7. Υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης Ελλάδας-Τουρκίας; Ποιούς συμφέρει;

8. (αυτούσιο)

Πότε θα γίνει αυτό; Όταν η χώρα η δική μας θα βρεθεί σε κάποιο είδος διάλυσης, σε ακυβερνησία, σε οικονομική ή άλλη κρίση, σε παράλυση θα έλεγα, όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του "Αττίλα", τότε θα γίνει αυτή η επίθεση... Τότε μόνο. Όταν η δική μας χώρα βρεθεί σε κατάσταση παράλυσης θα μπορέσουν αυτοί να επέμβουν, σε λίγες μέρες να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου. Και τότε, βέβαια, θα το έχουν επιτύχει αυτό χωρίς πόλεμο. Και για να το πετύχουν αυτό, θα πρέπει να έχουν προωθήσει εδώ στην κυβέρνηση(!!), σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, δικούς τους ανθρώπους και να φθάσουν, βέβαια, τη χώρα στην κατάσταση που ανέφερα... .

Γιάννης Κουτσογιάννης
ομιλία στη βουλή 6/4/1987

ΥΓ. Σας θυμίζουν τίποτα οι φυτευτοί Παπαδήμος (αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας, μέλος της trilateral commission), Παπακωνσταντίνου (ΟΟΣΑ), Γεωργίου (αναπληρωτής προϊστάμενος ΔΝΤ), Χριστοδούλου (σκληρά εργαζόμενος στη Goldman Sachs, και J.P Morgan) σε συνδυασμό με τα εγχώρια καμάρια μας;

Κερασμένοι για όλους τους Έλληνες. Στην υγειά μας!!

Αναγνώστρια
πηγή:tromaktiko
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget