Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Φυτά για ... γούρι





Εάν σκοπεύετε να φέρετε στο σπίτι σας τη φύση, να έχετε στο νου σας ο,τι τα λουλούδια που θα επιλέξετε σημαίνουν πολύ περισσότερα από ο,τι νομίζετε. Έχουν τη δική τους μαγική δύναμη και γι' αυτό σας δίνουμε την ευκαιρία να τα μάθετε.
Από αρχαία χρόνια πιστεύεται ότι πολλά φυτά και λουλούδια, μπορούν να μας προστατέψουν από το "κακό μάτι", να ευνοήσουν συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας, να επηρεάσουν το περιβάλλον και να μας φτιάξουν τη διάθεση. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Ο απήγανος ένα ταπεινό φυτό εξωτερικού χώρου, με μικρά φύλλα. Έχει δυνατή χαρακτηριστική μυρωδιά για τον λόγο αυτό η παράδοση αναφέρει ότι δεν συμπαθούν το φυτό οι γάτες, οι σκύλοι και τα κακά πνεύματα. Θεωρείται ως ισχυρή προστασία από το κακό μάτι και ιδιαίτερα την κακογλωσσιά. Είναι γνωστή εξάλλου η φράση «σε εξορκίζω με τον απήγανο» που ο λαός μας το λέει όταν θέλει να αποκρούσει κάτι απαράδεκτο και ενοχλητικό.


                                    
 Η γιούκα ή αλλιώς happy tree” είναι το δεντράκι της ευτυχίας και χαράς. Μπορεί να επηρεάσει θετικά όλους τους τομείς της ζωής σας και είναι σύμβολο της προστασίας και του εξαγνισμού.

                                        
                                           Το “lucky bamboo”, που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τις προτιμήσεις του κοινού στην Ελλάδα, προέρχεται από την Ασία και έχει τη φήμη ότι φέρνει τύχη. Υπάρχει σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, κρατάει χρόνια και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση. Πρέπει να τοποθετούνται τέσσερις μίσχοι μπροστά στο παράθυρο. Το μπαμπού συμβολίζει την προστασία, την τύχη, τις καλές ευχές, τις καλοσυνάτες επιθυμίες και ελευθερώνει από κατάρες. 
                                      
                Τα δεντράκια νάνοι μπονσάι από τη μακρινή Ιαπωνία φέρνουν τύχη σε όλους τους τομείς, καλή υγεία και αφθονία. Το μπονσάι έγινε ένα σύμβ ολο της τιμής και του γοήτρου, που είναι αντιπροσωπευτικού για την αριστοκρατία. Έχει μια πρόσθετη σημασία για τους Ιάπωνες επειδή παρουσιάζει την αρμονία μεταξύ της φύσης, της ψυχής και του ατόμου. Μεγαλώνουν μόνο τα φύλα τους και χρειάζονται πολύ νερό.

          Ένα τυπικό yang φυτό εσωτερικού χώρου είναι η δράκαινα και μπορεί να τοποθετηθεί σε μια γωνία για να διεγείρει την chi ενέργεια εκεί και να αναμείξει τα στοιχεία της φωτιάς και του ξύλου με την δυνατή κατακόρυφη ανάπτυξή της και τα λογχωτά μυτερά φύλλα της. Η δράκαινα, ένα μικρό δεντράκι με χοντρό κορμό και μακρόστενα φύλλα, αυξάνει το οξυγόνο στο περιβάλλον, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, και εξουδετερώνει την αρνητική ενέργεια.

                        Η κρασσούλη ή κρασούλα (crassula ovata), με τα παχιά οβάλ φύλλα, ανήκει στην οικογένεια των παχύφυτων και πιστεύεται ότι ευνοεί ιδιαίτερα τον οικονομικό τομέα.

                         Το δεντρολίβανο ή ρόζμαρι (λατινικά Rosmarinus officinalis), με τη χαρακτηριστική ευωδιά, χρησιμοποιείται επίσης στη μαγειρική και τη βοτανοθεραπεία. Σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα φυτό που φέρνει καλή τύχη και προστατεύει το σπίτι από τις ανεπιθύμητες επιρροές. Έχει πάρα πολλούς θετικούς συμβολισμούς όπως προστασία, αγάπη, πάθος, πνευματικές δυνάμεις, εξορκισμός, εξαγνισμός, θεραπεία, ύπνος, νεότητα. Επίσης συμβολίζει τη φιλία και την πίστη στις σχέσεις.

                                              Οι γλυκύτατες παιώνιες σε απαλή ροζ απόχρωση ευνοούν τον τομέα σχέσεων. H παιωνία είναι η βασίλισσα των λουλουδιών και είναι σύμβο λο καλής τύχης, καθώς συμβολίζει τις γυναίκες και τον έρωτα. Λένε ότι η παιωνία κρατά ζωντανή την αγάπη και τον έρωτα.


                              Ο πολυαγαπημένος μας βασιλικός (αγγλικά basil, γερμανικά basilicum), που χρησιμοποιείται και σαν μυρωδικό στη μαγειρική, είναι από τα πιο ευλογημένα φυτά. Οι χριστιανοί τον θεωρούν ευλογημένο φυτό, καθώς η Ιερά Παράδοση αναφέρει ότι η Aγ. Ελένη ανακάλυψε τον Τίμιο Σταυρό από το άρωμα του βασιλικού που φύτρωσε στο μέρος που ήταν θαμμένος, γι' αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο. Χρησιμοποιείται από την εκκλησία στην τελετή του αγιασμού. Ο βασιλικός συμβολίζει την αγάπη, τον εξορκισμό, τον πλούτο και την προστασία.

                                  Το ανθούριο είναι φυτό του οποίου τα λουλούδια έχουν σχήμα καρδιάς και χρώματα όπως λευκό, ροζ, κόκκινο και μπορντό. Είναι ένα φ υτό που σας ανεβάζει και φτιάχνει τη διάθεση ενώ παράλληλα διακοσμεί το χώρο σας χαρίζοντας μια ξεχωριστή νότα ομορφιάς.


 
                                Δάφνη Απόλλωνος, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά, δάφνη, δαφνολιά και φυλλάδα. Ήταν ιερό δέντρο, αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα. Πρώτα οι Έλληνες και έπειτα οι Ρωμαίοι συνήθιζαν να στεφανώνουν με κλαδιά δάφνης τους νικητές των αγώνων. Έτσι, ακόμα και σήμερα η δάφνη ταυτίζεται με τη δόξα, τη νίκη και την υπεροχή. Στην αρχαιότητα ήταν επίσης γνωστές οι θεραπευτικές της ιδιότητες. Επειδή στο εσωτερικό του σπιτιού θα επιβιώσει δύσκολα, τοποθετήστε μια δάφνη σε γλάστρα κοντά στην μπαλκονόπορτα ή στην είσοδο του σπιτιού.





                                            Το κουμ-κουάτ, το "χρυσό πορτοκάλι", είναι δεντράκι με μικρούς πορτοκαλί καρπούς, που γίνονται και εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού, ευνοεί τον οικονομικό τομέα και γενικά την “καρποφορία” στη ζωή. Είναι ένας πολύ διαδεδομένος καρπός στην Κίνα.

                             
                                           Το λευκό ρείκι ή έρικα, πιο σπάνιο από το μοβ, αγαπημένο λουλούδι των μελισσών, θεωρείται γούρικο φυτό. Συμβολίζει τη μακροβιότητα και την υγεία. Μερικοί πιστεύου ότι
 χρησιμοποιείται για να ανοίξει Πύλη μεταξύ αυτού του κόσμου και του Νεραϊδόκοσμου.

                              Ρόδι - ροδιά (λατινικά Punica granatum) είναι δημοφιλής στην αιγυπτιακή μυθολογία, την Βίβλο και άλλες αρχαίες γραφές. Σύμβολο της καλοτυχίας και ευτυχίας. Τα σπόρια στο εσωτερικό του συμβολίζουν την αφθονία, τον πλούτο και τη γονιμότητα. Παράλληλα το ρόδι είναι ευεργετικό για την υγεία, καθώς περιέχει αρκετές βιταμίνες, ενώ χρησιμοποιείται και σε προϊόντα ομορφιάς. Τα ρόδια έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής αν διατηρηθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

                                              Οι πιπερίτσες με τους κόκκινους ή πορτοκαλί καρπούς προστατεύουν από το φθόνο και είναι ιδανικό φυτό για ένα καινούριο σπίτι. Οι κόκκινες πιπερίτσες θεωρείται ότι συμβολίζουν την προστασία και τον εξορκισμό.

                                                                                                                    Από τα πιο διαδεδομένα “γούρια” το σκόρδο, από τα αρχαία χρόνια και το Μεσαίωνα θεωρούνταν ως εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό. Το είχαν σαν φυλακτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες καθώς και κατά του ματιάσματος. Υπάρχουν πολλές λαϊκές παραδόσεις σχετικά με το σκόρδο όπως πχ άμα κάποιος θαυμάζει κάτι, για να μη το ματιάζει, συ νηθίζεται η έκφραση «σκόρδα στα μάτια σου» έτσι αποτρέπεται το μάτιασμα. Έτσι μπορείτε να το κρεμάσετε σε πλεξούδα σε κάποιο μέρος του σπιτιού σας ή να τοποθετήσετε τις σκελίδες πίσω από τα κάδρα, τους καθρέφτες ή όπου αλλού θέλετε. Οι αρνητικές δυνάμεις και ειδικά οι “βρικόλακες” δεν ανέχονται τη μυρωδιά του και ... τρέπονται σε φυγή. Αν δεν σας αρέσει η μυροδιά του χρησιμοποιήστε τα πλαστικά σκορδάκια. Το σκόρδο συμβολίζει προστασία, θεραπεία, εξορκισμό και προστατεύει από κλοπή.

               Tip : Τοποθετήστε ένα βάζο με τριαντάφυλλα ή κρίνα δίπλα στο κρεβάτι σας – αποτελεί ένα από τα μυστικά για να διατηρείτε τη λίμπιντό σας σε υγιή και υψηλά επίπεδα…

 

Η χώρα καίγεται και ο ... Παπακωνσταντίνου χαρίζει δις στην Γερμανία.

Nότης Μαριάς: «Χαρίσαμε» στους Γερμανούς τις πολεμικές αποζημιώσεις με υπογραφή Γιώργου Παπακωνσταντίνου


Tα τελευταία χρόνια πληθαίνουν τα δημοσιεύματα, οι τηλεοπτικές εκπομπές...

αλλά και η επιστημονική έρευνα στη χώρα μας σε σχέση με τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα. Μάλιστα, προ δεκαετίας περίπου, ιδρύθηκε και το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, τον Γεώργιο Αλέξανδρο Μαγκάκη και άλλους αντιστασιακούς.
Πολεμικές επανορθώσεις και κατοχικό δάνειο


Οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας προκύπτουν από τέσσερις βασικές αιτίες:

1. Από τις πολεμικές επανορθώσεις που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη των Παρισίων για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.
2. Από το κατοχικό δάνειο.
3. Από την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως είναι η περίπτωση του Διστόμου.
4. Από τις απαιτήσεις συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους ναζί λόγω της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας. Στην τελευταία αυ τή περίπτωση ανήκουν οι Έλληνες Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι κ.λπ., που εξολοθρεύτηκαν από τους ναζί διότι θεωρούντο, σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία, κατώτερα όντα. Για την περίπτωση αυτή, και μόνο αυτή, η γερμανική πλευρά και με αφορμή την υπόθεση Μέρτεν κατέβαλε στη χώρα μας σχετική αποζημίωση.
Συνολικά οι οφειλές της Γερμανίας προς τη χώρα μας, σύμφωνα με το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης», ξεπερνούν σε σημερινή αξία τα 162 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.
Τέλος, σε σχέση με τις απαιτήσεις αποζημίωσης ατομικά των συγγενών Ελλήνων πολιτών που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής εκκρεμεί για εκτέλεση η αμετάκλητη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λειβαδιάς για τα θύματα του Διστόμου, η οποία όμως δεν μπορεί να εκτελεστεί κατά του Γερμανικού Δημοσίου στη χώρα μας χωρίς σχετική άδεια του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία όμως μέχρι σήμερα δεν έχει χορηγηθεί. Για το λόγο αυτό έγινε απόπειρα εκτέλεσης της εν λόγω δικαστικής απόφασης κατά της ακίνητης περιουσίας του Γερμανικού Δημοσίου στην Ιταλία. Κι ενώ τα ιταλικά δικαστήρια όλων των βαθμών επέτρεψαν την εκτέλεση της εν λόγω απόφασης στη Φλωρεντία, η Γερμανία προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ιταλίας όπου και εκκρεμεί η όλη υπόθεση.
Σύμφωνα με εμπεριστατωμένες μελέτες (Αντ. Μπρεδήμας, Νομικό Βήμα 58/2010, σελ. 1609-1633,κ.λπ.), η δικαστική διεκδίκηση εκ μέρους της Ελλάδας των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου παρουσιάζει ορισμένες δυσκολίες, παρότι βεβαίως είναι πέραν πάσης αμφισβητήσεως το γεγονός ότι η Γερμανία μας οφείλει για τις παραπάνω αιτίες το ποσό των 162 δις ευρώ, πέραν των τόκων και πέραν των οφειλών για τα θύματα του Διστόμου. Για το λόγο αυτό, από πλευράς επιστήμης αναζητείται η δικαστική εκείνη οδός η οποία θα είναι η πλέον πρόσφορη για την ευδοκίμηση των δικαστικών ενεργειών της χώρας μας κατά της Γερμανίας για το ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πέραν της διπλωματικής και της δικαστικής οδού για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, μια βασική μέθοδος η οποία μπορούσε να αποδειχτεί ιδιαίτερα επιτυχής θα ήταν ο συμψηφισμός της οφειλής της Ελλάδας προς τη Γερμανία λόγω της δανειακής σύμβασης Ελλάδας - χωρών Ευρωζώνης έναντι μέρους των ως άνω ελληνικών απαιτήσεων κατά της Γερμανίας.


Η δανειακή σύμβαση

Όπως έχουμε ήδη αναλύσει εκτεταμένα (Επίκαιρα, 17/6/2010, σελ. 28-29, Νομικό Βήμα 58/2010, σελ. 2204-2222), η δανειακή σύμβαση Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης, ύψους 80 δις ευρώ, συνιστά λεόντειο σύμβαση με σημαντικές οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις για τη χώρα μας. Η δανειακή σύμβαση υπογράφτηκε από την Ελλάδα και τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης πλην της Γερμανίας. Αντί για τη Γερμανία τη σύμβαση υπέγραψε η τράπεζα KfW «που υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Γερμανίας».
Αρκετοί διερωτήθηκαν τότε γιατί δεν υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση η Γερμανία αλλά προώθησε στη θέση της την κρατική γερμανική τράπεζα ΚfW. H βασική αιτία, όπως προκύπτει εκ των υστέρων, οφείλεται στις γερμανικές αποζημιώσεις και στο κατοχικό δάνειο που οφείλει σύμφωνα με τα παραπάνω το Βερολίνο στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη δανειακή σύμβαση, από τα 80 δις ευρώ του συνολικού ποσού της δανειακής σύμβασης, η γερμανική πλευρά μέσω KfW θα καταβάλει συνολικά 20,3 δις ευρώ.
Παρότι έχει δημιουργηθεί ένα πλαίσιο κοινά οργανωμένων διμερών δανείων, τα δάνεια χορηγούνται μεμονωμένα από κάθε δανειστή με βάση το ποσοστό συμμετοχής της κάθε χώρας στο κεφάλαιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με το άρθρο 2 (2) της δανειακής σύμβασης, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα κάθε δανειστή που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση είναι διακριτά και ανεξάρτητα και κάθε χρέος του δανειολήπτη, δηλαδή της Ελλάδας, που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση προς ένα δανειστή αποτελεί ένα διακριτό και ανεξάρτητο χρέος. Ταυτόχρονα, οι υποχρεώσεις κάθε δανειστή είναι ατομικές [άρθρο 2 (1) δανειακής σύμβασης].


Απαγόρευση συμψηφισμού ή υποβολής ανταπαίτησης
Από τα παραπάνω, λοιπόν, προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά θα μπορούσε να υποβάλει ένσταση συμψηφισμού και να αρνηθεί την πληρωμή του δανείου στην KfW ύψους 20,3 δις ευρώ έναντι μέρους των παραπάνω γερμανικών οφειλών, δεδομένου ότι η KfW «υπόκειται στις οδηγίες, τελεί υπό την εγγύηση και ενεργεί προς το δημόσιο συμφέρον της Γερμανίας».
Πλην όμως, όπως προκύπτει από το άρθρο 7 (1) της δανειακής σύμβασης, «όλες οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν από το δανειολήπτη καταβάλλονται στο ακέραιο, χωρίς μείωση λόγω συμψηφισμού ή ύπαρξης ανταπαίτησης...».
Με τον τρόπο λοιπόν αυτό, η ελληνική πλευρά παραιτήθηκε εν προκειμένω του δικαιώματος συμψηφισμού αλλά και προβολής ανταπαίτησης κατά της γερμανικής πλευράς έναντι των οφειλών της για τις παραπάνω αιτίες. Έτσι, μια πρόσφορη μέθοδος μερικής εξόφλησης των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας μέσω συμψηφισμού ή προβολής ανταπαίτησης εκ μέρους της ελληνικής πλευράς προς την KfW έχει καταστεί πλέον αδύνατη.
Ταυτόχρονα, για να είναι βέβαιοι οι Γερμανοί για τη νομιμότητα της παραπάνω ρήτρας του άρθρου 7 (1) της δανειακής σύμβασης ζήτησαν προ πάσης καταβολής δανείου να υπογραφεί από το νομικό σύμβουλο του υπουργείου Δικαιοσύνης και το νομικό σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών σχετική νομική γνωμοδότηση. Σύμφωνα με την εν λόγω γνωμοδότηση και ιδίως το άρθρο 3, «καμία διάταξη στη Σύμβαση αυτή δεν αντιβαίνει ή περιορίζει τα δικαιώματα του Δανειολήπτη να προβαίνει σε έγκαιρη και πραγματική πληρωμή για οποιοδήποτε οφειλόμενο ποσό ως κεφάλαιο, τόκο ή άλλη δανειακή επιβάρυνση στο πλαίσιο της Σύμβασης», ενώ σύμφωνα με το άρθρο 4 της γνωμοδότησης, «η Σύμβαση και το Μνημόνιο Συνεννόησης είναι στην κατάλληλη νομική μορφή σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία για την εφαρμογή κατά του Δανειολήπτη...».
Από τα παραπάνω λοιπόν αποδεικνύεται ότι οι Γερμανοί, εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζουν ότι μας οφείλουν σημαντικά ποσά για τις παραπάνω αιτίες και για το λόγο αυτό φρόντισαν να λάβουν τα μέτρα τους.
Όπως, δε, έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, η εν λόγω δανειακή σύμβαση Ελλάδας - κρατών Ευρωζώνης δεν έχει καν κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ήδη έχει κατατεθεί για κύρωση στην ελληνική Βουλή από τις 4/6/2010. Μάλιστα, προβάλλεται από κυβερνητικής πλευράς η άποψη ότι η κύρωση δεν είναι δήθεν αναγκαία, αφού η υπογραφή της από τον υπουργό Οικονομικών έγινε δήθεν με βάση σχετική εξουσιοδότηση του άρθρου 9 Ν. 3847/2010 (ΦΕΚ 67 Α’ 11-5-2010).
Πλην όμως η δανειακή σύμβαση υπογράφτηκε στις 8 Μαΐου 2010, ήτοι πριν τεθεί σε ισχύ η ως άνω αντισυνταγματική εξουσιοδότηση της Βουλής προς τον υπουργό Οικονομικών.
Αποκορύφωμα, δε, της απαράδεκτης τακτικής της ελληνικής πλευράς προς τους Γερμανούς ήταν και η έκδοση εκ μέρους του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη στις 5 Αυγούστου 2010 της υπ’ αριθ. 2/53775/0023/Α Απόφασης σχετικά με την έκδοση του «πρώτου δανείου του Ελληνικού Δημοσίου στις 18/05/ 2010, με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (ΦΕΚ Β’ αρ. φύλλο 1407/6-9-2010), με την οποία δόθηκε από πάνω και προμήθεια στους Γερμανούς της KfW ύψους περίπου 20 εκατ. ευρώ για το πρώτο δάνειο που έδωσαν στη χώρα μας στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης!

 πηγή: Επίκαιρα  


Το κοινοβούλιο της χλιδής και της σπατάλης



Ένα βίντεο του Kontra Channel βασισμένο πάνω στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ν. Βαφειάδη, ρεπορτάζ που του στοίχισε την εργασία του στην εφημερίδα Καθημερινή.



ΠροβολήΠερισσότερα απόΣχετικά βίντεοΣχόλιαΔιαμοιρασμόςΑποστολήΣελιδοδείκτηςΤwitterFacebοοk

Μένει με το στόμα ανοιχτό ο πολίτης, ο αναγνώστης του ρεπορτάζ και ο θεατής του βίντεο, για την απροκάλυπτη σπατάλη που γίνεται στο κοινοβούλιο. Για την χλιδή του Οθωνικού ανακτόρου που στεγάζει -τι μεγάλη ντροπή- την Βουλή μιας δημοκρατίας. Ενα βασιλικό ανάκτορο, η Βουλή μιας δημοκρατίας.
Μένει με το στόμα ανοιχτό ο πολίτης για την χλιδή μέσα στην οποία διάγουν οι “αντιπρόσωποι του λαού”. Για τις εξωφρενικές και προκλητικές αμοιβές και απολαυές των ιδίων και των υπηρετών τους. Την ίδια στιγμή που αυτό το ίδιο κοινοβούλιο, βομβαρδίζει με μέτρα εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό. Με μέτρα που τον εξοντώνουν καθημερινά.
Οι 300 βουλευτές είναι τελικά οι μόνοι σε αυτή την χώρα που έχουν αληθινά πολιτικά δικαιώματα. Ολοι εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε παρά μια ψήφο στα τέσσερα χρόνια. Οι βουλευτές, και ότι η ψήφος τους και η παρουσία τους στηρίζει, συνιστούν ουσιαστικά μια Ολιγαρχία η οποία ούτε καν που θα αντιληφθεί την οικονομική κρίση που όλοι εμείς ζούμε. Είναι οι μόνοι, αυτοί και οι οικογένειές τους, που λόγω των αυξημένων πολιτικών τους δικαιωμάτων έναντι ημών των υπολοίπων, κατά παράβαση της ισοκρατίας, έχουν την δυνατότητα να νομοθετούν υπέρ της σκανδαλώδους οικονομικής τους άνεσης και της χλιδής στην οποία διάγουν.
Νομοθετούν υπέρ του εαυτού τους, διότι είναι οι μόνοι που έχουν πολιτική εξουσία. Εξουσία που αφαίρεσαν από εμάς, τον λαό.
Αν κάποιος ισχυριστεί πως αυτό το “πράγμα” είναι βουλή ελληνικής δημοκρατίας, έχω να σας πω, πως αυτό το “πράγμα” είναι ντροπή να παρουσιάζεται μπροστά σε μάτια ελλήνων, ότι αντιπροσωπεύει δημοκρατικό θεσμό. Ντροπή και όνειδος.
Είναι άλλο πράγμα να δίνει το πολίτευμά μας, μέσω οικονομικών παροχών, στους βουλευτές την δυνατότητα να ασκούν με αξιοπρέπεια την δουλειά που τους βάλαμε να κάνουνε, και είναι άλλο πράγμα αυτό το όργιο σπατάλης που πληροφορούμαστε.
Αυτή η σπατάλη πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Εύγε για άλλη μια φορά στον Ν. Βαφειάδη.
  • Την ισηγορία την καταργήσαμε.
  • Την ισοκρατία την καταργήσαμε.
  • Την ισονομία την καταργήσαμε.
Μα δεν έμεινε τίποτε άλλο από την δημοκρατία.
Αυτά τα τρία απλά πράγματα είναι η δημοκρατία.
Εχουμε καταργήσει και την δημοκρατία συνέλληνες.
Ωρα να την παλινορθώσουμε.

πηγή :newsblog

Τα παιδία παίζει … έξω από το Μαξίμου !!!





πηγή :greki

ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ


Ο διαγραφείς από την ΝΔ βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης προσχώρησε στο κόμμα της Ντόρας και ανέλαβε καθήκοντα. !

Αυτά που περιμένει η επιστήμη μέσα στο 2011





Το 2010 χαρακτηρίστηκε από πολύ ενδιαφέροντα επιστημονικά επιτεύγματα και το 2011 αναμένεται ακόμη πιο συναρπαστικό.

 
Μέσα στο 2010, ο επιστημονικός κόσμος βίωσε μεγάλες ανακαλύψεις, όπως μία συνθετική μορφή ζωής, την πρώτη σκόνη αστεροειδούς που κατέφτασε στη Γη και τον «ξένο» (αν και γήινο) οργανισμό που εντόπισε η NASA. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του BBC News, το 2011 θα είναι ακόμα πιο συναρπαστικό από επιστημονικής πλευράς, καθώς σε Διάστημα, Φυσική και υπολογιστές αναμένονται εντυπωσιακές εξελίξεις.
«Ιδιωτική δύναμη» στο Διάστημα
Το 2011 θα είναι το έτος της τελευταίας εκτόξευσης διαστημικού λεωφορείου για την NASA. Μπορεί να τελειώνει μία εποχή, αλλά μία καινούρια ξεκινά, καθώς ιδιωτικά διαστημόπλοια ξεκινούν τις πτήσεις τους. Το SpaceShip Two της Virgin Galactic (του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον) θα εκτοξευτεί στο Διάστημα για πρώτη φορά το 2011. Το σκάφος είναι ικανό να μεταφέρει οκτώ άτομα (δύο πλήρωμα και έξι επιβάτες), πραγματοποιώντας «τουριστικές» πτήσεις πάνω από την ατμόσφαιρα. Επίσης, άλλες εταιρείες στοχεύουν στον ανεφοδιασμό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού: η SpaceX έχει δοκιμάσει την κάψουλα Dragon, ενώ το 2011 αναμένεται η πρώτη δοκιμαστική πτήση του πυραύλου Taurus II της Orbital Sciences, ο οποίος και θα προωθεί την κάψουλα Cygnus. Η Orbital Sciences επίσης αναπτύσσει και ένα επανδρωμένο «διαστημοπλάνο» στο ? του μεγέθους του διαστημικού λεωφορείου. Μία άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην «αρένα» του ανεφοδιασμού του ISS είναι η Sierra Nevada, με το Dream Chaser, που θα μπορεί να μεταφέρει 6-8 άτομα από και προς χαμηλή γήινη τροχιά. Την υποστήριξή του έχει εκφράσει ο Μπράνσον, που αποσκοπεί στην αγορά θέσεων στο Dream Chaser από τη Virgin, ή τη χρήση του WhiteKnightTwo ως «μητρικού» αεροσκάφους του Dream Chaser κατά τις δοκιμές του εντός της ατμόσφαιρας.
CERN: Το κυνήγι του μποζονίου Higgs
Καθώς το 2010 πλησίαζε στο τέλος του, το CERN, που είναι επιφορτισμένο με τη διαχείριση του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), ανακοίνωσε πως θα ανέβαλε έναν τερματισμό λειτουργίας του LHC που είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του 2011. Ο λόγος: η «στροφή» του επιταχυντή προς την αναζήτηση ιχνών του μποζονίου Higgs, του σωματιδίου που ευθύνεται για τις ιδιότητες της μάζας. Προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται και ένας άλλος επιταχυντής, ο Tevatron του Fermilab (Μπατάβια, Ιλινόι). Γενικότερα, εκτιμάται πως μέσα στο 2011 ο LHC θα γίνει αρκετά «ευαίσθητος» για να προχωρήσει σε ανεξερεύνητες περιοχές της φυσικής, αναζητώντας αποδείξεις περί της θεωρίας της «υπερσυμμετρίας» (κατά την οποία τα υπάρχοντα πρωταρχικά σωματίδια έχουν «σκιώδεις» και γιγαντιαίους «συνοδούς» ) και περί νέων διαστάσεων. Επίσης, εντός του έτους θα διερευνηθούν αινιγματικά φαινόμενα που παρατηρήθηκαν κατά τη λειτουργία του LHC το 2010- όπως έχει αναφερθεί, σε κάποιες περιπτώσεις φαινόταν σαν τα σωματίδια να «μιλούσαν» μεταξύ τους, αποφασίζοντας προς τα πού θα κατευθυνθούν.
 
Νέα Γη
To 2010 εντοπίστηκαν πάνω από 100 «υποψήφιοι» εξωπλανήτες (πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος), με αποτέλεσμα ο αριθμός του συνόλου να φτάσει το 500. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι γίγαντες αερίων, αλλά τον τελευταίο καιρό οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να κινούνται περισσότερο στο πλαίσιο του εντοπισμό πλανητών που παραπέμπουν στα γήινα δεδομένα (όσον αφορά το μέγεθος και τη θερμοκρασία). Ο μικρότερος γνωστός εξωπλανήτης είναι ο Corot- 7b, ο οποίος ωστόσο είναι πολύ θερμός- αλλά δεν ισχύει αυτό για τον Gliese 581, που χαρακτηρίστηκε ως «Νέα Γη» και βρίσκεται σε απόσταση 20 ετών φωτός. Οι ερευνητές ελπίζουν πως σύντομα θα αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε περισσότερους «γήινου τύπου» εξωπλανήτες, καθώς εντός του 2011 αναμένεται η δημοσίευση των δεδομένων που έχει συλλέξει το διαστημικό τηλεσκόπιο Kepler, που εκτοξεύτηκε to 2009.
Κβαντικός υπολογιστής
Πρόκειται για ένα από τα «Άγια Δισκοπότηρα» της τεχνολογίας υπολογιστών: εάν γίνει εφικτή η λειτουργία τους σε μεγάλο επίπεδο, οι κβαντικοί υπολογιστές θα είναι σε θέση να επιλύουν προβλήματα πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα βασισμένο σε «παραδοσιακή» ηλεκτρονική τεχνολογία.
Οι ερευνητές του χώρου θέλουν να εκμεταλλευτούν τον τρόπο με τον οποίο υποατομικά σωματίδια συνθέτουν περίπλοκα «ψηφιδωτά», που μπορούν να προβούν σε ασύλληπτα πολύπλοκους υπολογισμούς. Στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών βρίσκεται η αύξηση των «qubits» (μονάδων κβαντικών δεδομένων) που μπορούν να ελεγχθούν. Μέσα στο 2010 επιτεύχθηκε η «σύνθεση» ενός «ψηφιδωτού» τριών qubits, σε μία κατάσταση αντίστοιχη αυτής των συμβατικών ηλεκτρονικών, ενώ ερευνητές κατάφεραν να «συνδέσουν» δέκα φωτόνια. Ακόμη μεγαλύτερη πρόοδος αναμένεται μέσα στο 2011.
Αποστολή: Άρης
Τα οχήματα Spirit και Opportunity της NASA εισέρχονται στον έβδομο χρόνο τους στον Κόκκινο Πλανήτη, και σύντομα θα έχουν τη συντροφιά ενός ακόμη ρομποτικού οχήματος, του Curiosity. Η αποστολή Mars Science Laboratory, που αποσκοπεί στην προσεδάφιση του Curiosity στον Άρη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2011 (εκτιμάται πως το ρομπότ θα αγγίξει την επιφάνεια του πλανήτη το καλοκαίρι του 2012) και έχει ως στόχο το να εξακριβωθεί αν ο Άρης ήταν, ή είναι ακόμα, ικανός να φιλοξενήσει ζωή.
Για το σκοπό της αποστολής χρησιμοποιείται τεχνολογία αιχμής, και πολλοί ελπίζουν πως το Mars Science Laboratory θα συνεισφέρει σημαντικά στο να βρεθεί η απάντηση στο ερώτημα εάν υπήρξε ή υπάρχει ακόμα ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC

Το 12ο Φεστιβάλ Πάγου .Γλυπτά από χιόνι που κόβουν την ανάσα - Δείτε φωτο

Εργάτες βάζουν τις τελευταίες πινελιές σε ένα μεγάλο γλυπτό από χιόνι .

 ΄Αμαξες περνούν μπροστά από τα γλυπτά πάγου.

Ένας εργάτης περπατά κοντά στα γλυπτά  του πάγου στο 12ο  Φεστιβάλ Πάγου και χιονιού Παγκόσμιας εμφάνισης στη βόρεια πόλη του Harbin,  της επαρχίας Heilongjiang  στις 4 Ιανουαρίου, 2011.    

 Ο ήλιος δύει πίσω από τα άλογα με τις άμαξες,μπροστά από τα γλυπτά πάγου.

Ένας εργάτης κρέμεται από ένα γερανό καθώς βάζει τις τελευταίες πινελιές σε ένα γλυπτό πάγου.
πηγή : REUTERS