Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ιδού τα επιτεύγματα του “καταλληλότερου” για πρωθυπουργός

 
 

Ο Βενιζέλος απομυθοποιήθηκε ως Υπουργός Οικονομικών ταχύτερα απο οποιονδήποτε άλλο προκάτοχο του. Τι να πρωτοαναφέρουμε; Τις δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο οτ,ι «μπήκε πάτος στο βαρέλι;» Και από τότε σταματημό δεν είχαν τα μέτρα;
Τι ρητή διαβεβαίωσή του οτι δεν θα επιβληθούν άλλοι φόροι στα ακίνητα και οτι η ΔΕΗ δεν είναι «εισπρακτικός μηχανισμός».
Τότε, που πήγε να κάνει τον σκληρό με τον Τόμσεν και στη συνέχεια έφτασε να πάει μέχρι την Ουάσιγκτον για να τον παρακαλάει να γυρίσει πίσω;
Το «έκτακτο τέλος επι της δομημένης επιφάνειας», το χαράτσι δηλαδή, που ήταν έκτακτο και στη συνέχεια τείνει να γίνει μόνιμο;
Τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις του που έπεσαν όλες έξω;
Τη συμφωνία που έκανε με τον Νταλλάρα για να κλείσει το PSI με κάτι επιτόκια που ξεκινούσαν από το 4,5%;
Ο Βενιζέλος, λοιπόν, ικανοποίησε τη ματαιοδοξία του και έγινε, επι τέλους, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Από πάντα το θεωρούσε οτι μπήκε στην πολιτική για αυτή την αποστολή. Ελέω Θεού, δηλαδή!
Δεν πρόλαβε, λοιπόν, να γίνει αρχηγός και άρχισαν τα ..όργανα.
Πρώτα – πρώτα αυτή η ανοησία «αρχίζουμε»! Δηλαδή, μέχρι τώρα τι έκαναν; Έπαιζαν τις κουμπάρες; Ο ίδιος δεν ήταν Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης;
Η δεύτερη …εντυπωσιακή αλλαγή του Βενιζέλου ήταν ότι διατήρησε του ίδιους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, Πρωτόπαππα, Ευθυμίου και Μπετενιώτη.
Η επόμενη συγκλονιστική αποκάλυψη ήταν οταν μας εξομολογήθηκε οτι θεωρεί τον εαυτό του συνεχιστή του Τρικούπη (που πτώχευσε τη χώρα), του Ελευθέριου Βενιζέλου (που επίσης πτώχευσε τη χώρα), του Πλαστήρα που δοξάστηκε μεν ως Στρατιωτικός, αλλά απέτυχε ως πολιτικός (δεν ήθελε την Ελλάδα να εμπλακεί στον Πόλεμο του ’40, υπέγραψε τη Συμφωνία της Βάρκιζας, έκανε ένα αποτυχημένο πραξικόπημα κ.λ.,π.), του Γεωργίου Παπανδρέου (χωρίς σχόλια), του Ανδρέα Παπανδρέου (χωρίς σχόλια επίσης)! Μας κάνει εντύπωση που ..παρέλειψε τον Σημίτη, αλλά είναι ακόμα πρόσφατο το πέρασμά του και κάτι θυμόμαστε!
Προχθές, ενημερωθήκαμε ότι συνεχίζει τις …δομικές αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ!
Ο Καρχιμάκης …παραμένει Γραμματέας του Κινήματος, ενώ ένα …νέο πρόσωπο η Φώφη Γεννημάτα, σύμβολο της οικογενειοκρατίας, αναλαμβάνει Εκπρόσωπος Τύπου!
Αν έχουν βάση οι φήμες, ότι ο Σημίτης προαλείφεται για επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, ο Τσουκάτος θα αναλάβει δράση στα οργανωτικά και ο ….Λαλιώτης θα ανακληθεί από την εφεδρεία για να ….βοηθήσει επικοινωνιακά με το «σκληρό ρόκ», τότε θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή της γνωστή φράσης του τηλεοπτικού δήμαρχου Πόπωτα: «Εμπρός, πίσω»!
Και άλλα βενιζέλεια επιτεύγματα
Ας θυμηθούμε όμως μερικές από το πλήθος των αντιφατικών αποφάσεων και αλληλοαναιρούμενων δηλώσεων του νέου “καταλληλότερου¨
  • Στις 22 Ιουλίου 2011 θριαμβολογούσε για τα αποτελέσματα της Συνόδου κορυφής λέγοντας: «Προκειμένου οι θυσίες του ελληνικού λαού να πιάσουν τόπο, προκειμένου το σχέδιο να εφαρμοστεί και να αποδώσει, χρειάζεται πάτος στο βαρέλι του δημοσίου χρέους. Και χθες έγινε αυτό: μπήκε πάτος στο βαρέλι του ελληνικού δημοσίου χρέους».
  • Και επειδή κανένας πάτος δεν μπήκε, πολύ σύντομα στις 11 Οκτωβρίου 2011 διευκρίνιζε ότι εκτός από την ενεργοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου το επόμενο βήμα είναι: «η έναρξη της εφαρμογής ενός νέου προγράμματος που δίνει οριστική και πειστική απάντηση στο μείζον ζήτημα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους».
  • Στις 23 Ιουνίου του 2011, διατράνωνε την άποψή του ότι «Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τέλη ή φόρους και ιδίως φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό».
  • Ωστόσο στις 11 Σεπτεμβρίου 2011, ανακοίνωσε την επιβολή του τέλους ακίνητης περιουσίας που εισπράττεται από τη ΔΕΗ, τέλος που αρχικά εμφανίζεται ως προσωρινό για να γίνει μόνιμο: «…μέτρο άμεσης καθολικής εφαρμογής, αλλά κλιμακωμένο δίκαια με κοινωνικά χαρακτηριστικά, είναι ένα ειδικό τέλος στην χτισμένη επιφάνεια, στην ακίνητη περιουσία, που θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ».
  • Μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου 2011 με σπουδή δηλώνει ότι: «Δεν πρόκειται λοιπόν να υπάρξουν νέα μέτρα σε σχέση με μισθούς, σε σχέση με συντάξεις ή νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τις ανάγκες του προϋπολογισμού του 2011 και του 2012 εφόσον όλα όσα έχουμε ψηφίσει εφαρμόζονται».
  • Λίγους μήνες αργότερα, λαμβάνονται και νέα μέτρα, ώστε να προχωρήσει η δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα».
  • Τον Σεπτέμβριο του 2011, μας καθησύχαζε ότι η Τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα μετά από συμφωνία.
  • Στη συνέχεια, μαθαίνουμε ότι επρόκειτο για μια αποτυχημένη μπλόφα του κ. Αντιπροέδρου, ο οποίος, ακολούθως, παρακαλούσε την τρόικα να επιστρέψει. Μια μπλόφα που στοίχισε ακριβά στη χώρα.
Αδέξιος Δεξιός