Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Υποδούλωση με Βουλή χρησίμων ηλιθίων και κυβέρνηση δοσίλογων





Η υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι το ιδιωτικό τμήμα του δημοσίου πλούτου παύουν να υπάγονται στο ελληνικό Δίκαιο με απρόβλεπτες συνέπειες
Πολιτικού επιστήμονα και συγγραφέα
Και να λοιπόν που φθάσαμε στην ψήφιση του νέου Μνημονίου. Με υπόλογους πολιτικούς και κατεστραμμένη Αθήνα για μια φορά ακόμα.
Η επόμενη ημέρα σημαίνει:
1ον: Επισήμως και θεσμικά ολοκληρώθηκε η υποδούλωση, η δική μας και των παιδιών μας για τα επόμενα 30 με 50 χρόνια.
2ον: Αυτή η παρατεταμένη υποδούλωση σημαίνει από εμάς την απαιτούμενη αντίσταση και εξέγερση. Επομένως, η υποδούλωση είναι νομική, δεν είναι ακόμη εν τοις πράγμασι.
3ον: Οι υπογράψαντες στην Βουλή αυτή των χρησίμων ηλιθίων (η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι κυβέρνηση δοσιλόγων και συγκρίνεται με τις κυβερνήσεις Τσολάκογλου, Λογοθετοπούλου και Ράλλη) συμπράττουν στην προδοσία και επομένως είναι δοσίλογοι.
4ον: Η προοπτική της χρεωκοπίας, δηλαδή της στάσεως πληρωμών, είναι εντός του ορίζοντα, διότι μέσα από την ρύθμιση που έκαναν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ θέλουν να μετακυλίσουν οριστικά το βάρος από τις ιδιωτικές τους τράπεζες σε εμάς, στον κρατικό υπολογισμό, και επομένως να κηρύξουν αυτοί, μόνοι την αποπομπή μας από την Ευρώπη. Το γελοίο επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις συνθήκες, απλά δεν υπάρχει, γιατί στην πολιτική ό,τι δεν υπάρχει, διαμορφώνεται όταν ο ισχυρός μπορεί να το επιβάλει.
5ον: Αυτή η στάση πληρωμών θα συνοδευθεί με απόπειρα να βάλουν χέρι στον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο του ελληνικού λαού. Η υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο σημαίνει ότι το ιδιωτικό τμήμα του δημοσίου πλούτου -όχι δηλαδη η Ακρόπολη ή η αεροπορία μας, αλλά τα ορυχεία, τα χωράφια, ο,τιδήποτε- ότι αυτά παύουν να υπάγονται στο ελληνικό Δίκαιο και επομένως θα προσπαθήσουν να βάλουν χέρι στον υπέργειο και υποθαλάσσιο πλούτο μας και παραλλήλως, μόλις εξασφαλίσουν και αυτό, είτε θα μας αποπέμψουν, είτε θα δημιουργήσουν την Ευρώπη των δύο ή των τριών διαφορετικών ταχυτήτων.
Μια ζώνη όπου θα υπάρχουν δύο ή τρία ευρώ.
Βεβαίως και θα μπορεί να υπάρξει συντεταγμένη χρεωκοπία εντός της Ευρωζώνης αν κρίνουν ότι η αποπομπή της Ελλάδας θα είναι επικίνδυνη για την συνολική συνοχή της δικής τους χρηματιστικής Ευρώπης. Φοβούνται αντιδράσεις του γαλλικού λαού, του γερμανικού λαού και όλων των μεσογειακών λαών.

Είναι αργά για δάκρυα Κάρολε… Τώρα μόνον οι κροκόδειλοι κλαίνε…

 



Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι…
Την απόφασή του να παραιτηθεί από το μισθό του γνωστοποίησε στον υπουργό Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή τους νωρίτερα στο Προεδρικό Μέγαρο…
Τώρα η πατρίδα ξεπουλήθηκε στους τραπεζίτες και η όπως γνωρίσαμε πολιτική (μαζί με τους πολιτικούς) είναι...
ορντίναντσες τραπεζιτών…
πηγή:sibilla

Ποιοι κατέστρεψαν την Αθήνα- Ποιοι ειναι αυτοι που κλαψουρίζουν

 



Η Αθήνα καταστράφηκε από την αντιπαροχή του εθνάρχη Καραμανλή λόγω του κομμουνιστικού κινδύνου στην επαρχία!

Ολοι είδαμε την Κυριακή τις συμμορίες των κουκουλοφόρων να καίνε με σχέδιο ό,τι μπορούν, παλευοντας απεγνωσμένα να κρύψουν την τεράστια διαδήλωση που σόκαρε ΕΕ και εληνικό αστικό πολιτικό συστημα εξουσίας. Δε μιλάω βεβαια για τους απλούς διαδηλωτές που εξαγριωμένοι από τον ψεκασμό και...
το απρόκλητο κυνηγητό από τα ΜΑΤ αμύνθηκαν με όποιο τρόπο είχαν εκείνη τη στιγμή.

Οποιος δεν είδε το βίντεο με τις μηχανες των ΔΙΑΣ να πέφτουν πάνω σε κόσμο και μετά να σκορπίζουν τον τρόμο με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, ας του ρίξει μια ματιά και θα καταλάβει.
Αυτοί όμως που αμύνθηκαν, δεν κουβάλαγαν μαζί τους πετρέλαιο ουτε είχαν στο μυαλό τους να καψουν νεοκλασσικά κτίρια. Κανένας δεν καίει το ιδιο του το σπίτι για να εκδικηθεί άλλους. Ας μην τρελαθούμε, απλά είναι τα πράγματα.

Αυτοί όμως που κλαψουρίζουν επισήμως εδω και δυό μερες για τις "ομορφιές της Αθήνας" που χάθηκαν, ας σκεφτούν λίγο κι ας βγάλουν τη μασκα. Οσο για τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν έναντι αντιπαροχής στο παιχνίδι τι να πώ...κρίμα.

Ποιος κατέστρεψε την εικόνα της νεοκλασσικής Αθήνας, πότε και γιατί;

Η Αθήνα καταστράφηκε ουσιαστικά όταν ή χωρίς ορια εφαρμογή της αντιπαροχής ξέφυγε εντελώς μετά τα μέσα της δεκαετίας του '50. Ποιος ήταν ο υπεύθυνος της Αντιπαροχής; Ο εθνάρχης Κων. Καραμανλής κι αυτό είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ο πραγματικός λόγος. Κι αυτός ήταν η προσπάθεια να αδειάσει η επαρχία για το φόβο νέου ξεσηκωμού αφου το 2ο αντάρτικο και ο εμφυλιος ήταν μόλις λίγα χρόνια πίσω. Οχι κυριοι, η αιτία δεν ήταν η επίλυση της έκρηκτικής αυξησης του πληθυσμού στην Αθήνα λόγω των καταστροφών του εμφυλίου και του πολέμου. Αν ήταν έτσι θα ειχαν προχωρήσει σε ανασυγκρότηση των επαρχιακών πόλεων με σχέδιο ανθρώπινο όπως έγινε και αλλού. Αντί γι αυτό όμως "άφησαν" τον πληθυσμό στην Αθήνα να αυξηθεί κατα 200% μεσα σε 20 χρονια και μάλιστα αφήνοντας τους κατασκευαστές και τους δικούς τους να καταστρεψουν την Αθήνα για να κερδοσκοπήσουν, παίρνοντας κι αυτοί βεβαια το κατι τίς τους.

Τα όρια της Αθήνας δεν ήταν και δεν είναι βεβαια τέτοια που να δεχτούν 5εκ. κόσμο.

Tότε λοιπόν από τη δεκαετία του '50 και μετά κατεδαφίστηκε άγρια το μεγαλύτερο μερος των υπέροχων νεοκλασσικών ή εν πάσει περιπτώσει δεν ανακατασκευαστηκε μετά τις καταστροφές όπως έγινε σε αλλες ευρωπαικές πόλεις. Για ποιο λόγο ας πουμε τα κτίρια γυρω από το Συνταγμα δεν ανακατασκευαστηκαν κατα τα πρτυπα Τσιλερ; Τόσα λεφτά έγιναν χαρτοπόλεμος, αυτό δεν άξιζε τον κόπο;

Φυσικά για τους ίδιους λόγους δεν πάρθηκαν ποτέ μέτρα για την ανάπτυξη της Ελλ.επαρχίας και την άφησαν να μαραζώσει γιατί κατα τη γνωμη τους βρώμαγε ακόμα μπαρούτη.

Αλλά ακόμη και οι πολυκατοικίες που χτίστηκαν θα μπορούσαν φυσικά να είναι αλλιώς. Υπάρχουν και αλλού πολυκατοικίες και δεν είναι στο χάλι των δικών μας. Υπάρχουν και στην Αθήνα ακόμη κάποιες λίγες. Αντι όμως να ακολουθηθεί η γραμμή των πολυκατοικιών Μπαουχάους ή άλλων που είχαν μια ανθρώπινη αισθητική (τετοιες είχαν αρχίσει να χτίζονται από το '30 και στην Αθήνα, π.χ. Μπλέ Πολυκατοικία στα Εξάρχεια κ.α.)) άφησαν με τις λαμογιές και τις γνωστές συνδιαλλαγές που σφράγισαν τόσα χρόνια την αηδιαστική συμπεριφορά των 2 αστικών πολιτικών δυνάμεων(ΕΡΕ,ΕΚ που έγιναν μετά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) να καταστραφεί πραγματικά η Αθήνα χωρίς να χύνουν τόσα χρόνια ούτε ένα δάκρυ.

Ισα ίσα το έκαναν "σωζοντας" και τότε την Ελλάδα από το "πρόβλημα της αστυφιλίας" και στο βάθος από τον κίνδυνο του κομμουνισμού, καταστρέφοντας και την αισθητική, και την ανθρωπιά των πόλεων και την οικονομία!

Ας μην παριστανουν λοιπόν τις θλιμμένες χήρες οι διάφοροι κλαίοντες στα κανάλια και στα πεζοδρόμια με κεράκια. Ας πανε λίγο πίσω, ας ρίξουν μια ματιά στην ιστορία και σε φωτογραφίες και θα δούν πότε. ποιός και πως κατέστρεψε την μια φορά κι ένα καιρό όμορφη Αθήνα.

Ηταν αυτοί οι ίδιοι και μάλιστα το έκαναν ανοίγοντας σαμπάνιες και χωρίς κουκούλες.
Οπως και να έχει πάντως, δυστυχώς θα είμασταν πολύ ευτυχισμένοι αν το πρόβλημα μας ήταν κυρίως αυτό. Η πραγματική καταστροφή έχει αρχίσει να πατάει επικίνδυνο γκάζι. Η ΕΕ και η τρόικα με την ανοιχτή συνεργασία των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΛΑΟΣ και της ελληνικής μεγαλοαστικής τάξης προχωράει σε προδοσία και ξεπούλημα της χωρας, σε προδοσία του λαού και άγριο κυνηγητό της εργασίας.

Και για να το πετύχει ετοιμάζεται άμεσα για παραπάνω απίστευτη εκτροπή της δημοκρατίας και σοβαρή πολιτική ανωμαλία.

Ο λαός πρεπει να αμυνθεί οργανωμενα και με κάθε τρόπο.

Δικαιώθηκε ο Μητσοτάκης για την οικονομία μετά από 20έτη

 Δικαίωση Μητσοτάκη για την οικονομία, 20 έτη μετά

Βίντεο ντοκουμέντο από ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Βουλή για την κατάρρευση της εθνικής οικονομίας και στην προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήδη από το 1994!

Βίντεο: Δικαίωση Μητσοτάκη για την οικονομία, 20 έτη μετά
Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Η επανεμφάνιση του Επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τις δηλώσεις του για τη λειτουργία και το ύφος της μεταβατικής κυβέρνησης του κ. Λουκά Παπαδήμου αποτέλεσε αφορμή για να δούμε ποιες επισημάνσεις έκανε ήδη από το 1994.
Λίγους μήνες μετά την εκλογική ήττα του 1993, η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου επέστρεψε με διαθέσεις να συνεχίσει την ίδια αδιέξοδη πολιτική που ακολούθησε από το Ιούνιο του 1985 έως τον Ιούνιο του 1989 όταν ανεκόπη η ταχεία διολίσθηση της εθνικής οικονομίας.
Παρότι ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του ακολούθησε αυστηρό «θατσερικό» νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα, κατάφερε να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα. Κατά την τριετία της πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη, άρχισε να μειώνει το εξωτερικό χρέος της και να προσαρμόζεται με τα κριτήρια που ετίθεντο εκείνη την εποχή στο πλαίσιο των συμφωνημένων στο Μάαστριχτ το 1992 για το μέλλον της Ε.Ε.
Οι μεταρρυθμιστικές τομές της κυβέρνησης Μητσοτάκη προωθήθηκαν και εφαρμόσθηκαν από στελέχη με αναμφισβήτητο κύρος. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Στέφανος Μάνος, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς, Τίμος Χριστοδούλου, Ανδρέας Ανδριανόπουλος και Νικόλαος Γκελεστάθης επάνδρωσαν υπουργεία που ρύθμισαν την λειτουργία της αγοράς και την απελευθέρωση της οικονομίας.
Τα αποτελέσματα
Προωθήθηκαν από εκείνη την εποχή οι ιδιωτικοποιήσεις σε προβληματικές ΔΕΚΟ και το νοικοκύρεμα του Δημοσίου τομέα. Όπως φαίνεται από το βίντεο – ντοκουμέντο που προέρχεται από μετάδοση συνεδριάσεως στη Βουλή, ο κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από εκείνη την εποχή είχε διαβλέψει το αδιέξοδο της εθνικής οικονομίας εφ’ όσον θα εφαρμόζονταν στρουθοκαμηλικές πρακτικές, όπως αυτές που βίωσε η ελληνική κοινωνία με τις κυβερνήσεις των κυρίων Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου.
Η τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη αποτελεί απάντηση στη συζήτηση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για την ιδιωτικοποίηση της (προβληματικής) «ΑΓΕΤ – Ηρακλής» στον ιταλικό όμιλο «Καλτσεστρούτσι» (σ.σ. τη σημερινή «Λαφάρζ»).
Ο Επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε επισημάνει μεταξύ άλλων:
«Τι θα σας ωφελήσει να κερδίσετε, αν κερδίσετε, πρόσκαιρες εντυπώσεις όταν η οικονομία οδηγείται με μαθηματική βεβαιότητα σε κατάρρευση; Το πρόβλημα δεν είναι σήμερα αν θα υποτιμηθεί η δραχμή. Αυτό είναι το λιγότερο κακό.
Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακρυά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτις στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κ. Τσιλέρ.
Ο ελληνικός λαός δεν πίστεψε όσα του είπαμε τον περασμένο Οκτώβριο. Πίστεψε εσάς και την πολιτική σας, σήμερα πληρώνει.
Τι θα σας ωφελήσει να λασπολογήσετε για λίγες εβδομάδες τους αντιπάλους σας, όταν μετά τις ευρωεκλογές θα παρουσιαστούν σε όλη τους τη μεγαλοπρέπεια τα αδιέξοδα από την πολιτική που ακολουθήσατε στα Σκόπια; Κάνετε λάθος!»
Η παραδοχή του Ανδρέα
Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρενέβη εκείνη την εποχή ώστε να μην αναζητηθούν ποινικές και πολιτικές ευθύνες εναντίον του κ. Κωσταντίνου Μητσοτάκη και στελεχών της κυβέρνησής του. Σε πολύ σύντομο διάστημα, τον καλοκαίρι του 1995, παραδέχθηκε στο περιθώριο της πρώτης Συνόδου Κορυφής εκείνου του έτους ότι τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για την Ελλάδα.
Στην τελευταία ομιλία του και στη συνέντευξη προς τους δημοσιογράφους μετά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης του ιδίου έτους επέσεισε τον κίνδυνο σειράς περιπετειών για τη χώρα όσον αφορά στα εθνικά θέματα και στην οικονομία.
Ίσως να αποτελεί σύμπτωση αλλά ο κ. Κώστας Σημίτης ήταν υπουργός Εθνικής Οικονομίας στην κρίσιμη διετία 1985 – 1987 για την οποία ασκήθηκε ιδιαίτερη κριτική προς τον Ανδρέα Παπανδρέου. Από τον Οκτώβριο του 1993 έως ότου απεσύρθη ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σημίτης ήταν υπουργός Βιομηχανίας, είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα πετρελαϊκά κοιτάσματα στο Αιγαίο, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις εργασίες στο κοίτασμα «Πρίνος 2» και ισχυροποίησε τους δεσμούς του με το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ».
Η ιστορία από κει και πέρα είναι λίγο – πολύ γνωστή. Ο Ανδρέας παραιτήθηκε, σημειώθηκε η κρίση στα Ύμια και τελικά επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση του κ. Μητσοτάκη με το σημερινό χάλι στην οικονομία και στη χώρα. Είχε δίκιο ο Επίτιμος όταν σημείωσε ότι «η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κ. Τσιλέρ». Είναι η Ελλάδα του Γιώργου και όχι του Ανδρέα που σύρθηκε ως ικέτιδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αφού δεν υπήρξε ίχνος πατριωτικής αντίστασης.
Κι όμως ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώθηκε ύστερα από 20 χρόνια.
 
πηγή:newsbomb