Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ιατρόπουλος: Ορκίζομαι




Γράφει ο Δημήτρης Ιατρόπουλος
Ορκίζομαι,Στο Ξεχωριστό και στο Ιδιαίτερο,
Αυτής εδώ της Πατρίδας.Στις πανάρχαιες πεδιάδες της.
Στα ζωντανά βουνά και στα ιερά ποτάμια της.
Στις Αρχαίες κολώνες.
Στα γεμάτα σοφία και υπομονή βράχια
Του Αρχιπελάγους της.
Στα χαρακωμένα πρόσωπα των γερόντων της.Στα παραμύθια της γιαγιάς
Και στο πρώτο σκίρτημα της άνοιξης.
Στα ματωμένα ρούχα των ηρώων
,
Και στις στολές των πολεμιστών
Που θάφτηκαν στο χιόνι..

ΟρκίζομαιΣτον Έρωτα που ποτέ δεν ρωτάει,
Και στην Αγάπη που απαντάει σε όλα..

ΟρκίζομαιΣτο αιώνιο κάλεσμα των ανέμων
Που περνάνε τραγουδώντας
Πάνω απ τα νησιά μας,
Στην περικεφαλαία της Αθηνάς
Που την χάρισε στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη,Στα αγόρια που παίζανε αμπάριζα και πρωτελιά,
Στα κορίτσια που παίζανε κουτσό και σχοινάκι,
Στις ασβεστωμένες πέτρες
Που στολίζανε τα πεύκα στην κατασκήνωση,
Στο Σωτήρη Πέτρουλα
Και στον Αλέκο Παναγούλη,Στα πανάρχαια τραγούδια μας,
Και στους χιλιάδες ποιητές μας.

ΟρκίζομαιΣτους Θεούς και στον Θεό,
Στον προστάτη ΧριστόΚαι στο Χρήστο που έλιωσε στη φυλακή
Χωρίς προστάτη,
Στη Μαρία που την σακάτεψε η ηρωίνη,
Και στην Κατερίνα που κοιμήθηκε για πάντα
Μέσα στα ποιήματά της,
Στον Παύλο που στήθηκε στο απόσπασμα Τραγουδώντας
Και στο τελευταίο χαμόγελο του Ευαγόρα
Μπροστά στο ικρίωμα..
ΟρκίζομαιΣτους χιλιάδες αδελφούς μου,
Που
αυτοπυροβολήθηκαν,
Πνίγηκαν, κρεμάστηκαν, και φεύγουν Καθημερινά,
Τούτες τις ύπουλες μέρες,
Επειδή οι προδότες, τους βουλιάξανε
Στο βρομερό παιχνίδι τους..

ΟρκίζομαιΣτους Αγέννητους ΄Ελληνες,
Στα παιδιά και στα εγγόνια μας,
Που περιμένουν με υπομονή να κατεβούν Ανάμεσά μας
Για να βρούνε μια πατρίδα καθαρή
Και προκομμένη
.
ΟρκίζομαιΣτα όνειρα που ακόμη δεν πήραν εκδίκησηΌπως το ζήτησεν ο Ποιητής,
Στο σκονισμένο εικονοστάσι
Και στον ερειπωμένο καφενέ,
Στους χιλιάδες περήφανους συμπατριώτες μου,
Που ανοίγουν στα συσσίτια το στόμα τους,
Σαν τα πρωτόβγαλτα χελιδόνια
Για μια μπουκιά ψωμί..
Ορκίζομαι τέλος,Στο πανάγιο αίμα και στο άγριο βλέμμα
Των ανθρώπων της φυλής μου
‘Ότι αυτήν εδώ την Πατρίδα:

Δεν θα τη χαρίσω σε κανέναν ξένο
Δεν θα την εκχωρήσω σε κανέναν προδότη
Δεν θα την υποθηκεύσω σε κανέναν τοκογλύφο
Δεν θα την ξευτιλίσω για χατίρι κανενός
Πουλημένου πολιτικού καθάρματος...

Και θα πράξω ότι περνάει απ το χέρι μου
Μέσα από τους Νόμους και τους Θεσμούς
Της Δημοκρατίας μου,
Που Εγώ ίδρυσα εδώ και χιλιάδες χρόνια
Για λογαριασμό όλης της Ανθρωπότητας,
Ώστε να ξανασηκωθεί όρθια
Και να προκόψει ξανά.
Όμως, αν οι εχθροί μου,Οι ντόπιοι προδότες κι οι ξένοι εισβολείς,
Δεν ακούσουν τη φωνή μου μέσα από το Νόμο,
Τότε θα τραβήξω την κουρτίνα της Ιστορίας μου
Και θα σύρω για μιαν ακόμη φορά,
Το παλιό μαχαίρι απ το θηκάρι.
Ορκίζομαι
να ζήσω
Σε μιαν ελεύθερη Ελλάδα
Και να πεθάνω όπως μου ταιριάζει,
Όταν έρθει η ώρα μου,
Σαν ελεύθερος Έλληνας...


πηγή:kostasxan

H αποκάλυψη της ληστοσυμμορίας

Ψηφίζουμε χωρίς προφυλακτικό!...

Τέλος στους διεφθαρμένους, τα λαμόγια, στο παρακράτος...


Oργή ΛΑΟΥ... μέσα από τις κάλπες!
Τέλος στους διεφθαρμένους, τα λαμόγια, στο παρακράτος
Ήρθε ή ώρα του τέλους...
Για να μην είναι η Δευτέρα όπως η Παρασκευή. Για να μην συνεχίσουν να μας δουλεύουν οι άρπαγες του δημόσιου χρήματος ...αυτοί που τα κονόμισαν μέσα από την πολιτική ...βόλεψαν τις οικογένειες τους, έστησαν επιχειρήσεις με κρατικά και κοινοτικά λεφτα...
Έπαιρναν και παίρνουν μίζες ...από τις κρατικές προμήθειες Οδήγησαν στην...
χρεοκοπία την χώρα και το λαό. Καταδίκασαν και καταδικάζουν την χώρα στην τεχνολογική οπισθοδρόμηση με βρώμικους παρακρατικούς μηχανισμούς.
Η μόνη δύναμη είναι η ψήφος ... Φοβούνται και τρέμουν την λαική ετυμηγορία... Η ψήφος της Κυριακής πρέπει να είναι αρνητική σε όλους αυτούς. Ακόμα και όσοι επιμένουν παραδοσιακά ...ας δώσουν ευκαιρία σε νέους ανθρώπους.
Την Δευτέρα δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα το παλιό, τίποτα το σάπιο.
 
πηγή:Παπατζήδες

Συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ με αλλοδαπούς που μαζεύουν φράουλες.

Όλοι νόμισαν ότι οι μετανάστες ήταν “προσφορά” του αδιάβαστου από την Αμυγδαλέζα! Όμως, το “Στοχασμός-Πολιτική” έλυσε τις απορίες…



Αποκλειστικό! Μεγάλη επιτυχία του Γ. Παναγιωτακόπουλου…
…κατόρθωσε να μεταφέρει 350 αλλοδαπούς που μαζεύουν φράουλες στην Ηλεία, για τη συγκέντρωση του Βενιζέλου.
Άντε και προαγωγή στον...
μεγάλο ηγέτη της Δεξιάς Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ.

Σφύζει από κόσμο και νιάτα το Σύνταγμα!

Το Μεγάλο μας Τσίρκο

Ο Νο 1 κίνδυνος για την Υγεία

 



Εξαιρετικά Επείγον.
Προσοχή:
Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας προειδοποιούν για ένα μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Πολιτικός που εκδίδεται χωρίς προφυλάξεις, κόλλησε κατόπιν επανειλημμένων επαφών με τοκογλύφους, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΛΕΡΑ ή αλλιώς ΜΝΗΜΟΝΙΤΙΔΑ. Η ασθένεια αυτή εκδηλώνει συμπτώματα όπως: Περικοπές μισθών υγειονομικού προσωπικού, πάγωμα προσλήψεων ιατρών, ακόμα και καταργήσεις ολόκληρων... Νοσοκομειακών Μονάδων ή Κέντρων Υγείας.

Η λοίμωξη αυτή, είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς προσβάλει όλους τους ανθρώπους. Από τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών, που υποχρεούνται να κλείσουν, οι οποίοι παρουσιάζουν ακατάσχετη οικονομική αιμορραγία, έως τους ασθενείς στα Νοσοκομεία που βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους. Οι τελευταίοι παρουσιάζουν συμπτώματα πυρετού του μισθού, αφού πληρώνουν ένα ολόκληρο μισθό σε εξετάσεις.

Άλλα συμπτώματα της πολιτικής αυτής ασθένειας, είναι η οικονομική αφαίμαξη των ταμείων, η οξεία φαρμακευτική ανεπάρκεια, δηλαδή η εξαφάνιση πολύτιμων φαρμάκων, η απουσία γαζών, οινοπνεύματος κλπ. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να έχουν οι συνταξιούχοι και μισθωτοί χαμηλού μισθού και υψηλού κινδύνου. Η παρουσία του θανατηφόρου ιού, είναι υπεύθυνη για τη λεγόμενη ασφυξία της ουράς, δηλαδή το απίστευτο στριμωξίδι και ταλαιπωρία των ασθενών στις ουρές των εξωτερικών ιατρείων και του ΙΚΑ.

Ο εν λόγω πολιτικός ιός, εξαφανίζει με απίστευτη ταχύτητα τις δωρεάν σύριγγες και την ιατρική υποστήριξη σε φτωχούς, διευκολύνοντας την έξαρση άλλων ασθενειών, όπως το AIDS, η ηπατίτιδα κλπ. Η οικονομική κατάπτωση των ταμείων, που είναι αποτέλεσμα της ασθένειας «ΜΝΗΜΟΝΙΤΙΔΑ», έχει σαν συνέπεια την παντελή περικοπή δωρεάν φαρμάκων για τους οροθετικούς ασθενείς, αλλά και στους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα.

Επίσης, η έλλειψη προσωπικού που οφείλεται σε αυτή την πολιτική επιδημία, σημαίνει υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, αφού λάθη και παραλείψεις λόγω ελλείψεων, μπορεί να στοιχίσουν ζωές.

Η έξαρση της ασθένειας, που πρωτοεμφανίστηκε στην Περιοχή της Βουλής και τα Κανάλια, οδηγεί σε βαριά καταστολή των απεργιών, σε κώμα και τελικά σε θάνατο το σύστημα Υγείας.

Αυτό το blog, πάντα σέβονταν και σέβεται τα προσωπικά δεδομένα. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι, μπροστά στον κίνδυνο της μόλυνσης και με πόνο ψυχής, να δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία του πολιτικού που είναι η Νο 1 απειλή για τη Δημόσια Υγεία.
Πρόκειται για τον Ανδρέα LOVE, όπως είναι γνωστός στην περιοχή που κάνει «πιάτσα», υπουργό του ΜΠΑΤΣΟΚ και υποψήφιο βουλευτή. Ο άμοιρος ασθενής, δούλευε στον οίκο ανοχής γνωστός ως Κυβέρνηση ΓΑΠ και αργότερα, υποχρεώθηκε να πηγαίνει ανεπιφύλακτα με τροικανούς, στον γνωστό “studio” Παπαδήμιου.

Ο λαός θα ασκήσει σε βάρος του δίωξη από τα βουλευτικά έδρανα σε βαθμό κακουργήματος, εφόσον θεωρείται ότι εν γνώσει του μετέδωσε την ασθένεια στους απλούς πολίτες. «Είναι γαϊδουριά να κάνεις αυτά στο λαό» ξεσπάθωσε μια αγανακτισμένη κυρία. «Ντροπή και αίσχος. Αφού με κόλλησε Μνημονίτιδα, ή ζωή μου έγινε κόλαση. Απαιτώ την τιμωρία του», είπε ένα από τα θύματα του υπουργού.

Οι αρμόδιες αρχές παρακαλούν τα γίδια που συνευρίσκονται πολιτικά και έχουν έρθει σε επαφή ψηφίζοντας ανεπιφύλακτα αυτό τον τύπο, να πάνε αμέσως για εξετάσεις στα πλησιέστερα Ψυχιατρεία. Η λοβοτομή που θα κάνουν, είναι μια προσφορά του ομίλου Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

Δυστυχώς ανεπίσημες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των πολιτικών οι οποίοι είναι φορείς της Φασιστικής Μνημονιακής Λέρας σε εκατοντάδες.

Εκ των Αρμοδίων Υγειονομικών Υπηρεσιών και Κατασταλτικών μηχανισμών.

πηγή: tsak-giorgis

Η αναλυτική σκέψη, καταστρέφει την πίστη


 

Η αναλυτική σκέψη, καταστρέφει την πίστη


Η αναλυτική σκέψη μπορεί να μειώσει την θρησκευτική και την μεταφυσική πίστη ακόμη και σε αφοσιωμένους πιστούς. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσε έρευνα Καναδών επιστημόνων η οποία επιβεβαιώνει ότι ο λογικός τρόπος σκέψης έχει τη δυνατότητα να υποσκάψει τη θρησκευτικότητα και να προάγει τον σκεπτικισμό και την αθεΐα.

Οι ερευνητές, του Τμήματος Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Βανκούβερ, ανέφεραν ότι πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την πνευματικότητα του καθενός και η τάση για περισσότερη ή λιγότερη αναλυτική σκέψη είναι ένας από αυτούς.

Οι ψυχολόγοι έκαναν διάφορα τεστ και πειράματα με 650 εθελοντές, συσχετίζοντας τον βαθμό αναλυτικής σκέψης του καθενός με την ένταση των θρησκευτικών και άλλων μεταφυσικών πεποιθήσεών του για παράδειγμα πίστη σε αγγέλους, σε αγίους κτλ.

 Διαπίστωσαν ότι αυτά τα δύο πράγματα είναι γενικά αντιστρόφως ανάλογα. Όσο περισσότερο οι εθελοντές ανέπτυσσαν αναλυτικούς συλλογισμούς και έκαναν λογικές σκέψεις, τόσο έτεινε να μειώνεται η θρησκευτική πίστη τους και, αντίθετα, αυξανόταν ο αθεϊσμός ή έστω ο αγνωστικισμός και ο σκεπτικισμός τους σχετικά με τα θρησκευτικά ζητήματα.

Η έρευνα δείχνει ότι οι θρησκευτικές πεποιθήσεις σχετίζονται όχι τόσο με το πιο αργό και αναλυτικό σύστημα λειτουργίας του νου, όσο με το διαισθητικό- συναισθηματικό που είναι πιο γρήγορο και αυτόματο. Όταν ενεργοποιείται περισσότερο το αναλυτικό σύστημα, τότε επισκιάζει το διαισθητικό και αντίστροφα. Αυτό εξηγεί γιατί πολλοί επιστήμονες, που καλλιεργούν την αναλυτική σκέψη, τείνουν να είναι άθεοι ή αγνωστικιστές.

Με πιο απλά λόγια, όσοι άνθρωποι τείνουν να λειτουργούν ενστικτωδώς, είναι πιο πιθανό να πιστεύουν στον Θεό, σε σχέση με όσους σκέφτονται πιο πολύ και είναι λιγότερο ενστικτώδεις και αυτό γιατί η πίστη είναι περισσότερο συναίσθημα παρά σκέψη. Μελλοντικές έρευνες από τους ίδιους ψυχολόγους θα μελετήσουν κατά πόσον είναι πρόσκαιρη ή διαρκής η επίδραση της αναλυτικής σκέψης στη θρησκευτική πίστη και αν αυτή η επίδραση ισχύει σε όλους τους πολιτισμούς της Γης και όχι μόνο στη Δύση.

Οι ερευνητές ξεκαθάρισαν πάντως ότι δεν αρκεί η αναλυτική σκέψη για να μετατρέψει έναν πιστό σε άπιστο. Άλλοι ισχυροί υποσυνείδητοι παράγοντες, όπως ο φόβος του θανάτου και η επιθυμία για διαιώνιση της ζωής, παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανατροφοδότηση της πίστης στη θρησκεία και σε άλλες πνευματικές παραδόσεις. Οι ερευνητές επίσης φρόντισαν να διευκρινίσουν ότι η μελέτη τους δεν έχει να κάνει με την ίδια την αξία της θρησκείας, αλλά με τους γνωσιακούς-νοητικούς μηχανισμούς που την υποσκάπτουν ή την ενισχύουν.

πηγή:iatropedia