Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Πώς θα νικήσουμε τις κρίσεις πανικού

Ιδρώτας, ταχυπαλμία, πόνος στο στήθος, δύσπνοια, ναυτία: 4 στα 100 άτομα ζουν την τρομακτική εμπειρία των κρίσεων πανικού. Οι περισσότεροι από αυτούς τείνουν να αποδίδουν τα συμπτώματα αυτά σε οργανικά αίτια. Οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων αυτών είναι πολλές και έντονες.
Τι ακριβώς συμβαίνει, όμως, και πώς μπορεί να βοηθήσει η ψυχολογία; Συνήθως τα άτομα που προσβάλλονται από κρίσεις πανικού αγνοούν την ψυχολογική διάσταση της παθήσεώς τους επειδή τα συμπτώματα που βιώνουν μοιάζουν με οργανικά φαινόμενα όπως ένα καρδιακό επεισόδιο. Οι κρίσεις πανικού προσβάλλουν 4 στους 100 ανθρώπους που ζουν ανάμεσά μας.
Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας κρίσης εμφανίζονται συμπτώματα όπως επιτάχυνση του καρδιακού ρυθμού, εφίδρωση, πόνος στο στήθος, δυσκολίες στην αναπνοή, ναυτία και ένας έντονος φόβος ότι χάνουν τον έλεγχο και τρελαίνονται ή πεθαίνουν. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι πρόκειται για μια τρομακτική εμπειρία για όσους τη βιώνουν.
Το κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που προσβάλλονται από κρίσεις πανικού είναι ότι, ενώ όλοι βιώνουμε άγχος στην καθημερινότητά μας, εκείνοι δεν αντεπεξέρχονται στον ίδιο βαθμό, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται αισθητά η ψυχική τους υγεία, αλλά και η καθημερινότητά τους. Τo άγχος τους, λοιπόν, χαρακτηρίζεται παθολογικό και τα άτομα αυτά θεωρείται πως πάσχουν από κάποια αγχώδη διαταραχή, η οποία συνοδεύεται από κρίσεις πανικού. Στην περίπτωση όπου δεν γίνει έγκαιρα η διάγνωση, οι κρίσεις αποφέρουν τραγικές συνέπειες για την ποιότητα της ζωής τους.
Συνήθως, όμως, τα άτομα που προσβάλλονται από κρίσεις πανικού αγνοούν την ψυχολογική διάσταση της παθήσεώς τους, επειδή τα συμπτώματα που βιώνουν κατά τη διάρκειά τους μοιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με οργανικά φαινόμενα, όπως ένα καρδιακό επεισόδιο. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, με αποτέλεσμα να επισκέπτονται συχνά γιατρούς και να υποβάλλονται σε διάφορες εξετάσεις, οι οποίες ωστόσο βγαίνουν καθαρές.
Επειδή όμως οι κρίσεις συνεχίζονται και τα άτομα αυτά επιμένουν να πιστεύουν ότι, παρά τα φυσιολογικά αποτελέσματα των εξετάσεων, έχουν κάποιο πρόβλημα, με την καρδιά τους για παράδειγμα, σύντομα καταλήγουν στο να ζουν με το φόβο της επόμενης κρίσης. Πιο συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά αρχίζουν να αποφεύγουν σωματικές δραστηριότητες που απαιτούν κάποιου είδους άσκηση (π.χ. περπάτημα), οτιδήποτε μπορεί να αναστατώσει την καρδιά τους ή να τα αγχώσει, όπως κοινωνικές δραστηριότητες και επαγγελματικές υποχρεώσεις, είναι συνεχώς επικεντρωμένα στο πώς αντιδρά το σώμα τους, ταράζονται με την παραμικρή αδιαθεσία και αδυνατούν να χαλαρώσουν.
Με άλλα λόγια καταλήγουν στο να γίνονται όμηροι του εαυτού τους και της τρομοκράτησης που τα ίδια ύφαναν σιγά-σιγά, με σοβαρότατες επιπτώσεις για τη ζωή τους, τόσο βραχυπρόθεσμες όσο και μακροπρόθεσμες. Η τραγική ειρωνεία είναι πως, ενώ βιώνουν μια εφιαλτική καθημερινότητα, στην πραγματικότητα χαίρουν άκρας σωματικής υγείας. Αυτή που νοσεί είναι η ψυχή τους.

Η αντιμετώπιση

Κύρια θεραπεία για την αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού είναι η ψυχολογική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, η γνωστική - συμπεριφορική προσέγγιση είναι μια βραχεία ψυχολογική θεραπεία, την αποτελεσματικότητα της οποίας στηρίζουν τα κοινά συμπεράσματα ενός μεγάλου αριθμού διεθνών επιστημονικών μελετών. Με μεθοδικό τρόπο και χρησιμοποιώντας μια σειρά τεχνικές, οι ειδικοί ψυχολόγοι βοηθούν τα άτομα αυτά να κατανοήσουν τη φύση της παθήσεώς τους, που έχει τη βάση της στις απειλητικές ερμηνείες (π.χ. θα λιποθυμήσω μπροστά σε κόσμο) τις οποίες τα ίδια δίνουν σε ουδέτερα ερεθίσματα (π.χ. μια τυπική ζαλάδα) και έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλούν άγχος, το οποίο με τη σειρά του οξύνει τα όποια σωματικά τους συμπτώματα (π.χ. καρδιακοί παλμοί, εφίδρωση κ.λπ.) και τροφοδοτεί τις αρχικές δυσλειτουργικές εξηγήσεις τους, δηλαδή ότι κάτι κακό θα τους συμβεί. Συνήθως τα άτομα αυτά καταφεύγουν σε διάφορες λύσεις προκειμένου να αποφύγουν την κρίση πανικού (π.χ. αλκοόλ, συνεχής παραμονή στο σπίτι).
Αυτές όμως, παρότι προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση, έχουν ως αποτέλεσμα να διατηρείται το πρόβλημα. Με τη βοήθεια του ψυχολόγου τα άτομα με κρίσεις πανικού συνειδητοποιούν ότι μπορούν να τις ελέγχουν και αποκτούν πιο υγιείς ερμηνείες και αντιδράσεις ως προς τα ουδέτερα ερεθίσματα, αλλά και τα συμπτώματα των κρίσεών τους και πιο λειτουργικούς τρόπους για την αντιμετώπισή τους. Στόχος της θεραπείας αυτής είναι να δοθεί στους ανθρώπους που προσβάλλονται από κρίσεις πανικού η επιλογή να ελέγχουν και πάλι οι ίδιοι τη ζωή τους και να βελτιστοποιούν την ποιότητά της.
«Όταν συνειδητοποίησα ότι καμιά κρίση πανικού δεν μπορούσε να με βλάψει, την ίδια ακριβώς στιγμή ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση. Όταν είχα κρίση, αντί να σκέφτομαι πόσο φοβόμουν και τι μπορεί να πάθω, εγώ έλεγα μέσα μου πως θα περάσει, μερικές φορές το φώναζα κιόλας. Η σκέψη έχει τεράστια δύναμη και κατάλαβα ότι με εκείνη σύμμαχο μπορώ να κερδίσω τις μάχες με τις κρίσεις πανικού και να ορίζω η ίδια τι θα κάνω στη ζωή μου. Το σίγουρο είναι πως μέσα από αυτήν την εμπειρία βγήκε ένας διαφορετικός εαυτός, που μέχρι πρότινος αγνοούσα, ένας εαυτός πιο δυνατός και πιο ώριμος».

πηγή : iatrosnet

Ερωτόκριτος ( Ρίζες ) -Μάνος Κατράκης

Μου έφυγε ένα δάκρυ ένα δάκρυ για την ΕΛΛΑΔΑ που χάνεται, δυστυχώς παρόμοιες "εικόνες" βρίσκονται όλο και ποιο δύσκολα Τώρα έχουμε ελληνάδικα φαστ φουντ κλπ η απόλυτη παρακμή. Να 'σαι καλά όπου και να είσαι τεράστιε ΕΛΛΗΝΑ

Μεταμορφώνοντας ένα βιβλίο

Αφού διαβάσετε, ύστερα μπορείτε να …παίξετε λίγο. Βασισμένοι στην τέχνη του οριγκάμι οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν βιβλία, αντί για κόλλα χαρτιού, αλλάζοντάς τους τελείως όψη.
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
Perierga.gr - Η τέχνη των βιβλίων!
πηγή:perierga

Το Μονοπάτι της Αγάπης. Το Μονοπάτι του φόβου.

Το Μονοπάτι της Αγάπης. Το Μονοπάτι του φόβου.

Υπάρχουν δυο κύριες πηγές συναισθημάτων : η μια είναι ο φόβος , και όλα τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν. Και η άλλη είναι η αγάπη και όλα τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτήν.

Βιώνουμε και τα δύο συναισθήματα, αλλά αυτό που υπερισχύει στους καθημερινούς ανθρώπους είναι ο φόβος.

Ας περιγράψουμε λοιπόν ορισμένα χαρακτηριστικά της αγάπης και του φόβου, για να κατανοήσουμε αυτά τα δυο συναισθήματα.

Η αγάπη, δεν δημιουργεί υποχρεώσεις. Αντίθετα ο φόβος κατακλύζεται από υποχρεώσεις.

Στο μονοπάτι του φόβου, ό,τι κάνουμε οφείλεται στο ότι : ''είμαστε υποχρεωμένοι'' να το κάνουμε και περιμένουμε και από τους άλλους, να κάνουν κάτι επειδή είναι ''υποχρεωμένοι''. Είμαστε υποχρεωμένοι και μόλις ''πρέπει'' να κάνουμε κάτι αρχίζουμε να αντιστεκόμαστε,
Στο μονοπάτι της αγάπης δεν χρειάζεται να προβάλλουμε αντιστάσεις, ό,τι κάνουμε το κάνουμε γιατί το ''θέλουμε''.

Η αγάπη, δεν δημιουργεί προσδοκίες. Ο φόβος είναι γεμάτος από αυτές.

Στο μονοπάτι του φόβου κάνουμε πράγματα, γιατί θεωρούμε ότι είμαστε υποχρεωμένοι να τα κάνουμε , και περιμένουμε να κάνουν και άλλοι το ίδιο.
Γι' αυτό μας πληγώνει, ενώ η αγάπη όχι.
Όταν αγαπάμε , δεν έχουμε προσδοκίες. Κάνουμε κάτι επειδή το θέλουμε , γι' αυτό , και δεν πληγωνόμαστε .


Η αγάπη βασίζεται στον σεβασμό. Ο φόβος δεν σέβεται τίποτε, ούτε καν τον ίδιο τον φόβο.

Όταν λυπόμαστε κάποιον σημαίνει ότι δεν τον σεβόμαστε . Αν δεν σεβόμαστε κάποιον προσπαθούμε να τον ελέγξουμε. Η μεμψιμοιρία πηγάζει από την έλλειψη σεβασμού.

 

Η αγάπη είναι αδίστακτη, δεν λυπάται κανέναν, έχει όμως συμπόνοια.

Ο φόβος είναι γεμάτος οίκτο, λυπάται τους πάντες.
Λυπόμαστε κάποιον όταν δεν τον σεβόμαστε, όταν θεωρούμε ότι δεν είναι αρκετά ικανός για τα τα καταφέρει.
Από την άλλη πλευρά, η αγάπη σέβεται. Αγαπάμε κάποιον και ξέρουμε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Αν πέσει, μπορούμε να του δώσουμε το χέρι μας , να τον βοηθήσουμε να σηκωθεί.
Αυτό είναι συμπόνια και διαφέρει από τον οίκτο.
Η συμπόνια πηγάζει από τον σεβασμό και την αγάπη,  ο οίκτος από την έλλειψη σεβασμού και τον φόβο.

 Η αγάπη είναι απολύτως υπεύθυνη, ο φόβος αποφεύγει την ευθύνη.


Το να προσπαθούμε να αποφύγουμε την ευθύνη είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε, επειδή οι πράξεις έχουν συνέπειες.

Η αγάπη γεννά ευγένεια και ο φόβος σκληρότητα..

Με τον φόβο, είμαστε πάντοτε γεμάτοι προσδοκίες και υποχρεώσεις, δεν έχουμε σεβασμό, αποφεύγουμε την ευθύνη και αισθανόμαστε οίκτο. Πώς μπορούμε να νοιώσουμε καλά όταν υποφέρουμε από τόσο μεγάλο φόβο; Νοιώθουμε ότι είμαστε θύματα, αισθανόμαστε θυμό, θλίψη, ζήλια, προδοσία.
Ο θυμός δεν είναι πάρα φόβος κρυμμένος πίσω από προσωπείο.
Η θλίψη είναι φόβος κρυμμένος πίσω από ένα προσωπείο.
Η ζηλια ειναι φόβος κρυμμένος πίσω από ένα προσωπείο.
Με όλα αυτά τα συναισθήματα που πηγάζουν από τον φόβο και προκαλούν πόνο, μπορούμε μόνο, να προσποιούμαστε ότι είμαστε ευγενικοί.

Η αγάπη δεν θέτει όρους, σε αντίθεση με τον φόβο.

Στο μονοπάτι του φόβου, αγαπάμε κάποιον, αν μας αφήσει να τον ελέγχουμε, αν είναι καλός μαζί μας, αν ταιριάζει στην εικόνα που έχουμε φτιάξει για αυτόν.
Δημιουργούμε μια εικόνα του πως θα πρέπει να είναι και επειδή δεν θα γίνει ποτέ αυτή η εικόνα, τον κρίνουμε και τον βρίσκουμε ένοχο.
Στο μονοπάτι της αγάπης, δεν υπάρχουν ''αν'', δεν υπάρχουν όροι.
Αγαπάμε κάποιον χωρίς λόγο και δικαιολογία... Τον αγαπάμε όπως είναι και είναι ελεύθερος να είναι ο εαυτός του.


Στο  μονοπάτι της αγάπης, υπάρχει δικαιοσύνη.

Αν κάνουμε κάποιο λάθος, πληρώνεται μια φορά, γι'αυτό αν αγαπάμε τον εαυτό μας μαθαίνουμε από αυτό το λάθος.

 Στο μονοπάτι του φόβου δεν υπάρχει δικαιοσύνη.

Αναγκάζουμε τον εαυτό μας, τον σύντροφό μας, τον φίλο μας να πληρώσει το ίδιο λάθος πολλές φορές.

Στο μονοπάτι της αγάπης, δίνουμε περισσότερα από ότι παίρνουμε.

Μπορούμε να μιλάμε για την αγάπη και να γράψουμε άπειρα βιβλία για αυτήν, αλλά η αγάπη είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα μας.

Δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, έχει να κάνει με την δράση.
Η αγάπη εν δράσει, μόνο ευτυχία μπορεί να φέρει .!
Ο φόβος εν δράσει, μόνο πόνο μπορεί να φέρει.!

πηγή : η ώρα της αγάπης

ρεπορτάζ του Νίκου Βαφειάδη που απολύθηκε από τη "Καθημερινή"

Ξαναδιαβάστε το συγκλονιστικό  επειδή αποκάλυψε πόσα κονομάνε οι εθνοπατέρες μας και τα προνόμια των συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής

 


Δείτε αναλυτικά τι παίρνουν οι 300 βο(υ)λευτές και όλοι οι αυλικοί τους (υπάλληλοι - δημοσιογράφοι της Βουλής κλπ.) Ενα ρεπορτάζ ΣΟΚ το οποίο στοίχησε την θέση του Νικόλα Βαφειάδη όταν και τόλμησε να το δημοσιεύσει.
Βουλευτικές απολαβές και προνόµια:
• Το 2010 οι 300 της Βουλής θα μοιράστηκαν το ποσό των 42,5 εκατ. ευρώ
• Ο µέσος όρος των μηνιαίων βουλευτικών αποδοχών ανέρχεται σε 10.000 ευρώ
• Το 50%...

φορολογείται αυτοτελώς και το υπόλοιπο προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήµατα
• 35 εκατ. ευρώ µοιραστηκανν µέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι και οι άγαµες θυγατέρες θανόντων βουλευτών
• 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών
• Για την κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται 4 χρόνια
• Όσοι έχουν πρωτοεκλεγεί πριν από το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα....

55 τους χρόνια
• Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. (Αναπάντητο παρέμεινε και το ερώτημα για το πόσοι βουλευτές λαμβάνουν βουλευτική σύνταξη και πόσοι από αυτούς παραμένουν βουλευτές, εισπράττοντας ταυτόχρονα και τη βουλευτική αποζημίωση. «Ούτε ξέρω ούτε θέλω να ξέρω», μου είπε σχετικά ο γενικός γραμματέας).


Παροχές

• Κινητό τηλέφωνο (μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως).
• 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ).
• Αυτοκίνητο (το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ).
• Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως).
• Γραφείο εκτός Βουλής και γραφική ύλη, ταχυδρομική ατέλεια, ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα, καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής για το νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα.
• Δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκων από τις τράπεζες.
• Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους και μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη, ο οποίος πληρώνεται από τη Βουλή.

Στους πρώην πρωθυπουργούς αλλά και στους πρώην προέδρους της Βουλής παραχωρούνται γραφεία μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόµη και στην περίπτωση που δεν έχουν επανεκλεγεί βουλευτές, όπως είναι η περίπτωση του Kώστα Σημίτη. Τον πιο ευρύχωρο και ηλιόλουστo χώρο στoν δεύτερο όροφο, με εξαιρετική θέα στον Εθνικό Κήπο, εξασφάλισε πρόσφατα ο Κώστας Καραμανλής.


Συνταξιούχοι βουλευτές

Είναι οι μοναδικοί Ελληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούν ή ασκούσαν, εφόσον δεν εργάζονται στo δημόσιο, ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές, πρώην δήμαρχοι ή πρώην νομάρχες (χορηγίες).

Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στoυς συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά, λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25%, ενώ το υπόλοιπο 75% θα καταβληθεί το Μάιοτου 2011), όταν οι τελευταίοι αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Αποτελεί πάγια μέθοδο η διεκδίκηση εκ μέρους των συνταξιούχων βουλευτών των αυξήσεων που λαμβάνουν οι ανώτεροι δικαστικοί, οι οποίες μετά την τελική δικαίωσή τους επεκτείνονται και στους εν ενεργεία βουλευτές.



Υπάλληλοι της Βουλής

• 1.340 άτομα μόνιμο προσωπικό της Βουλής.
• 1.200 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και επιστημονικοί συνεργάτες των βουλευτών.
• Συνολική μισθοδοσία: 106 εκατ. ευρώ. Παίρνουν 2 επιπλέον μισθούς, που τελευταία ενσωματώθηκαν με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση.
• Ο νεοπροσλαμβανόμενος στη Βουλή που έχει τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. προσωπικό καθαριότητας) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
• Εξαιρέθηκαν από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ -ΕΤ ΑΜ ακόμα και όσοι θα προσληφθούν από το 2011 και μετά.
• Συνταξιοδοτούνται έπειτα από 28,5 χρόνια υπηρεσίας και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής υπαλλήλων της Βουλής (ΤΑΥΒ) ένα εφάπαξ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 -150.000 ευρώ ο καθένας).
Το ΤΑΥΒ καρπώνεται την εκμίσθωση των κυλικείων, του εστιατορίου και των φιλοξενούμενων υπηρεσιών (Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.), ενώ έχει και τα δικαιώματα της ανακύκλωσης του χαρτιού.

Επίσης, από τη Βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο πού υπηρετούν), ενώ καταβάλλεται και μηναίο επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το Κοινοβούλιο.

Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων διπλασιάστηκε με διακομματική συναίνεση. Οι περισσότεροι είναι συγγενείς πολιτικών, βουλευτών, υψηλόβαθμων δικαστικών και αστυνομικών, ενώ ως υπάλληλοι έχουν προσληφθεί ακόμη και πρώην πολιτικοί, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Μαυρομάτης.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους, διότι, αν έρχονταν όλοι, θα δημιουργείτο το αδιαχώρητο. Περιμένοντας στον προθάλαμο του γ.γ., είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω προσωπικά πως δεν φτάνουν οι καρέκλες. Μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο, αμέσως τη θέση του, πάντα πίσω από μια οθόνη κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο Facebook, καταλάμβανε ένας άλλος.


Διαπιστευμένοι συντάκτες που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Βουλής

• Στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο προς τη μεριά του Εθνικού Κήπου (επειδή έχουν αυξηθεί οι ανάγκες, δημιουργείται κι άλλος σε κτίριο που παραχώρησε στη Βουλή το υπουργείο Πολιτισμού στην Πλάκα).
• Γυμνάζονται στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο (διαθέτει μέχρι και χαμάμ ) με εννέα γυμναστές (Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων), μαζί με τους βουλευτές, τους επιστημονικούς τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους της Βουλής.
• Προσωπικός χώρος στάθμευσης στο υπόγειο γκαράζ της Βουλής.
• Δωρεάν καινούργιος προσωπικός φορητός υπολογιστής σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Όταν δημιουργήθηκε σάλος με τη δημοσιοποίηση των προνομίων των υπαλλήλων της Βουλής, οι τελευταίοι τα έβαλαν με τους πάνω από 70 δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ:

«Αξιότιμε Πρόεδρε, αυτά τα λιοντάρια δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους δωρίσατε δημόσια περιουσία, χαρίζοντάς τους προσωπικό φρουρούμενο χώρο στάθμευσης, δεν ικανοποιήθηκαν όταν τους χαρίσατε προσωπικά λάπτοπ, με χρήματα του σκληρά δοκιμαζόμενου από τα οικονομικά μέτρα Έλληνα φορολογούμενου», γράφει σε ανοικτή επιστολή προς τον Φίλιππο Πετσάλνικο ο συνδυασμός «Εργαζόμενοι εν δράσει».


Τηλεοπτικός σταθμός

• Συνολικό προσωπικό περίπου 100 άτομα.
• Κόστος για το 2010 6 εκατ. Ευρώ
• Τηλεθέασή 0,3%.

Αναπάντητο έμεινε και το ερώτημα πόσοι από τους δημοσιογράφους που απασχολεί ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής καλύπτουν ταυτόχρονα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για λογαριασμό άλλων ΜΜΕ.



Ατιµωρησία

• Αν ένας βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα σε περισσότερες από πέντε συνεδριάσεις το μήνα, παρακρατείται υποχρεωτικά για κάθε απουσία το 1/30 της μηνιαίας αποζημίωσής του. Στην πράξη όμως, ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται και ψηφίζονται σε άδεια έδρανα, ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί από κανένα βουλευτή. « Δεν έχουν γίνει υπερβάσεις στις απουσίες», με διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο γενικός γραμματέας.
• Δεν γίνεται κανένας απολύτως έλεγχος στο «πόθεν έσχες» και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών, ενώ οι μετοχές, έτσι κι αλλιώς, δεν μπορούν να ελεχθούν διότι είναι ανώνυμες.
• Τα αδικήματα των υπουργών παραγράφονται με διαδικασίες εξπρές

Οι βουλευτές παραμένουν ατιμώρητοι για όλα τα αστικά και ποινικά αδικήματα που διαπράττουν, επικαλούμενοι την ασυλία τους. Ενδεικτικό είναι ότι πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό οδηγήθηκε τελικά ο ίδιος στη φυλακή έπειτα από αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής, ο οποίος, λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε.

Η παραβίαση του συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής αποτελεί καθημερινό φαινόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μνημόνιο στήριξης ψηφίστηκε ως νομοσχέδιο, που απαιτεί 151 βουλευτές, και όχι ως διεθνής σύμβαση, που απαιτεί 180. Και ακόμη πιo χαρακτηριστικό πως την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε τροπολογία - προσθήκη, βάσει της οποίας οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους, χωρίς την προϋπόθεση της κύρωσής τους από το Κοινοβούλιο, ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.


Το κτίριο

Κατασκευάστηκε το 1840 ως ανάκτορο του Βαυαρού πρίγκιπα Όθωνα.

Λευκό μάρμαρο παντού, ακόμη και στο προαύλιο, όπου σταθµεύουν οι κυβερνητικές λιµουζίνες, ξύλο και δέρµα, χειροποίητα χαλιά και πολλοί πίνακες ζωγραφικής, που αγοράστηκαν σε πλειστηριασµούς τα τελευταία χρόνια, ενόσω βούλιαζε η πραγματική οικονοµία της χώρας...


Πίνοντας καφέ...

Η µεγαλύτερη κίνηση µέσα στο κτίριο παρατηρείται στο καφενείο, ιδιαίτερα στην αίθουσα καπνιζόντων, και µπροστά από το ΑΤΜ στο υποκατάστηµα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σχηµατίζονται µόνιµα ουρές. Παρ' όλες δε τις φαινοµενικά αγεφύρωτες απόψεις µεταξύ των διαφορετικών συνιστωσών του πολιτικού φάσµατος, θα δει κανείς στους διαδρόµους πως όλοι σχεδόν χαριεντίζονται µεταξύ τους.

Κάποια κινητικότητα υπάρχει στην αρχή και στην Ολοµέλεια, για τα µάτια του κόσµου, όπως και στις συνεδριάσεις των αµειβόµενων επιτροπών (246 ευρώ ανά συνεδρίαση). οι ελάχιστοι που παρίστανται για κάποιο διάστηµα κατά κανόνα δεν παρακολουθούν τον οµιλητή και περιορίζονται σε δηµόσιες σχέσεις κάνοντας αστειάκια ή συνοµιλούν µέσω κινητού τηλεφώνου για άλλες υποθέσεις, πίνοντας τον καφέ τους.

Αλλωστε, τα πολιτικά κόµµατα δεν πλήττονται οικονοµικά από την κρίση, όπως αποδείχτηκε και µετά την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αύξηση κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους, η οποία, από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί έφτασε τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόµµατα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δηµόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.


πηγή :news24 

Διεθνές ρεζιλίκι... για το ΥΠΕΞ

Την εικόνα µιας «αφρι­κανικής χώρας της αισχίστης υποστάθµης», η οποία αδυνατεί να πληρώ­σει ακόµη και τα δημοτικά τέ­λη για τις πρεσβείες της, περιγράφει σε έγγραφο προς το ΥΠΕΞ (που δηµοσιεύει το «Π») ο πρέσβης της Ελλάδας στην Πρετόρια. Την ίδια στιγµή οι παρεούλες στο ΥΠΕΞ περνούν µια χαρά, καθώς, όπως γράψαµε στο περασµένο φύλλο, διπλασιάστηκαν τα µυστικά κονδύλια, από τα οποία κάποιοι τρώνε και πίνουν χωρίς να δίνουν λογαρια­σµό σε κανέναν!!!

Αυτή η εικόνα, όµως, δεν πε­ριορίζεται στο ΥΠΕΞ και την ελ­ληνική διπλωµατία. Αντιθέτως περιγράφει γλαφυρά και ανά­γλυφα τον τρόπο µε τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσχωρεί στο «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω», διαλύοντας κάθε πτυχή του δημόσιου τοµέα και απορρυθµίζοντας συνολικά την οικονοµία, προκει­µένου να παραδώσει προς εκµετάλλευ­ση στα διεθνή λαµόγια των αγορών, µε τα οποία συναναστρέφεται, κάθε παρα­γωγική ικµάδα της χώρας.

Στο όνοµα της δημοσιονομικής στα­θερότητας η κυβέρνηση διαλύει όχι µόνο τις διπλωµατικές αποστολές της χώρας στο εξωτερικό, αλλά κάθε δηµόσια δραστηριότητα κοινής ωφέλει­ας και κάθε έκφανση κοινωνικού κρά­τους: υγεία, παιδεία, ηλεκτρισµός, ύδρευση, δηµόσια γη αποτελούν φιλέτα τα οποία προσφέρονται ήδη έναντι πινακίου φακής.

Ήδη η ελληνική κυβέρνηση και ο Παπακωνσταντίνου έχει σταµατήσει να πληρώνει. Περίπου 40.000 δηµόσιοι υπάλληλοι περιµένουν να πάρουν το εφάπαξ, χιλιάδες επιχειρήσεις να πά­ρουν πίσω τον ΦΠΑ, χιλιάδες µισθωτοί να πάρουν επιστροφή φόρου...
Οι Κι­νέζοι απειλούν θεούς και δαίµονες ότι δεν πληρώνονται την επιστροφή του ΦΠΑ, ενώ η βασιλική οικογένεια από το Άµπου Ντάµπι διαµαρτύρεται για ασυ­νέπεια της Ελλάδας στις πληρωµές...

Με την πολιτική πρακτική της η κυ­βέρνηση µετατρέπεται σε στυγνό ντίλερ µε µόνο στόχο την αρπαγή του ει­σοδήµατος των εργαζοµένων και του δηµόσιου πλούτου και τη µεταβίβασή του ως τοκοχρεολύσιο στους δανει­στές. Τα αλλεπάλληλα Μνηµόνια σω­ρεύουν απαιτήσεις που είναι αδύνατον να εισπραχθούν, µε αποτέλεσµα τη συ­νεχή περικοπή µισθών και συντάξεων, τις απολύσεις, το κλείσιµο επιχειρήσε­ων κατά δεκάδες χιλιάδες και τη συνο­λική βύθιση της οικονοµίας σε µια βα­θιά ύφεση, που είναι άγνωστο αν ποτέ θα ξεπεραστεί.

Ο διπλωµάτης λέει τη φράση - κλειδί: «Αφρικανική χώρα της αισχίστης υποστάθµης»...

Το έγγραφο

Το εν λόγω έγγραφο είναι ενδεικτικό όχι µόνο της απελπισίας που επικρα­τεί στο ΥΠΕΞ, αλλά και του ύψους των τρεχόντων εξόδων λειτουργίας που επιχειρεί να µετακυλίσει η κυβέρνηση στην τσέπη των διπλωματών, από τους οποίους έχει ήδη περικόψει το 30%-35% των αποδοχών τους. Το εν λόγω έγγραφο, τέλος, περιγράφει την εικό­να από το εγγύς μέλλον της χώρας, εξ αιτίας της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης και των πατρόνων της τρόικας και του ΔΝΤ.

Το έγγραφο, διατυπωµένο σε µια ασυνήθιστη μη διπλωματική γλώσ­σα, είναι απολαυστικό και αξίζει την προσοχή σας. Σας το παραθέ­τουµε, λοιπόν, αυτούσιο:

«Πρεσβεία της Ελλάδος
Πρετόρια
Αδιαβάθμητο - κανονικό
Πρετόρια, 3 Φεβρουαρίου 2011
ΑΠΦ 085Λ/11/ΛΣ72

Αναφερόµενος στην έγκριση των λειτουργικών δαπανών του Ιανουαρίου, που λάβαµε µόλις χθες, 1 Φε­βρουαρίου, και σε συνέχεια της επι­κοινωνίας µας µε τη Διευθύντρια της ΣΤ5 Διεύθυνσης, σας γνωρίζω τα ακό­λουθα:

Με εκπλήσσει ότι το Γενικό Λογιστή­ριο του Κράτους, γιατί προφανώς εσείς δεν αποφασίζετε πλέον, παρά για την κατανοµή των ποσών, θεωρεί δυνατόν να υπάρχουν τόσο ουσιώδεις περικοπές στον κωδικό της αµοιβής φυσικών προ­σώπων, όπου εντάσσονται, και το γνω­ρίζετε καλά αυτό, οι αποδοχές του βοη­θητικού προσωπικού.

Ούτε σε Αφρικανική χώρα της αισχίστης υποστάθμης δεν διανοούνται να αφήσουν απλήρωτους τους εργαζόµε­νους. Φυσικά, γνωρίζοντας ότι έχουµε πλέον να κάνουµε µε ένα απρόβλεπτο Υπουργείο, θα αρχίσουµε τις απολύ­σεις. Τα δεδουλευμένα όµως ποιος θα τα καταβάλει; Και ετοιµαστείτε και για καταδικαστικές αποφάσεις των εδώ δικαστηρίων. Να δούµε λοιπόν πώς θα σωθεί µε τέτοιο τρόπο η Ελληνική Οι­κονοµία.

Και η λύση των ‘‘εξ ιδίων’’ (δηλαδή να πληρώνουν οι πρέσβεις από τον µισθό τους) ξεχάστε την, γιατί και ‘‘τα ίδια’’ έχουν περικοπεί και δεν έχουν φθάσει και έγκαιρα.

Αν δεν πληρώσεις τον Αφρικάνο στην ώρα του και τα χρήµατά του, τότε σε σκοτώνει για 10 ευρώ. Για να δούµε πώς θα ξεµπερδέψουµε από αυτή τη λαίλαπα, στην οποία µας έχετε βάλει. Γιατί το σύστηµα, απ’ ό,τι, µετά λύπης, παρατηρώ, συνίσταται στη μετακύλιση του προβλήµατος από το ΓΛΚ στο ΥΠΕΞ και από εκεί στους προϊσταµένους των Αρχών. Ακόµα και οι άνδρες ασφαλείας, που έχουν ορισθεί προς τοποθέτηση στην Πρεσβεία, καθυστερούν την άφι­ξή τους, λόγω μη καταβολής από τις Οι­κονοµικές Υπηρεσίες του αντιτίµου των εισιτηρίων τους και των εξόδων πρώτης εγκατάστασης.

Πληροφορούµαι, εξάλλου, από το Γε­νικό Προξενείο, Γιοχάνεσµπουργκ, ότι, µεταξύ άλλων, τους περικόπτεται και το ποσό που αφορά την πληρωµή δημοτι­κών τελών, που φυσικά είναι ανελαστι­κή δαπάνη. Δηλαδή, πώς το βλέπουν οι ιθύνοντες; Θα πάει η Γεν. Πρόξενος για να διαπραγµατευθεί το δηµοτικό τέλος στον Δήµο της περιοχής; Μάλλον κάτι δεν πάει καθόλου καλά στην Αθήνα.

Επίσης, περικόπτεται και το ποσό που αφορά τη συντήρηση του µηχανολογικού εξοπλισµού, που προβλέπεται από συµβατικές µας υποχρεώσεις. Τι να κόψουμε πέστε µας. Το Fax ή το φω­τοτυπικό;

Εφόσον, λοιπόν, καλούµεθα να αντι­µετωπίσουµε τα θέµατα σαν ιδιωτική επιχείρηση, τότε να αναµένετε και κλεί­σιμο των Αρχών µας, λόγω αδυναµίας λειτουργίας. Και φυσικά οι υπάλληλοι θα παραµένουν µέσα στα γραφεία τους, αλλά το κοινό δεν θα εξυπηρετείται. Και είναι 40.000 οι εδώ Έλληνες, οπό­τε, εφόσον δεν ακούτε εµάς, θα ακού­σει η πολιτική ηγεσία εκείνους που θα αρχίσουν να διαµαρτύρονται και έχουν τον τρόπο να το κάνουν και εμπράκτως. Ο νοών νοείτω.

Ήδη συνεκάλεσα έκτακτη σύσκεψη στο Γ.Π. Γιοχάνεσμπουργκ με το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων, την Παρασκευή 4 μ.μ. Θα τους εκθέσω πλήρως και χωρίς διπλωματικότητα την υπάρχουσα κατάσταση, θα ζητήσω την παρέμβασή τους και θα τους εξηγήσω ότι, αν δεν βάλουν αυτοί το χέρι στην τσέπη ή δεν πιέσουν την Αθήνα, δεν θα εξυπηρετούνται πλέον με τον γνωστό αποτελεσματικό τρόπο.

Τα τηλέφωνα προς Ελλάδα (Ληξιαρ­χεία, Στρατολογία κ.λπ.) κόβονται, η αποστολή ταχυδρομείου επίσης κόβε­ται (τι ντροπή, αλήθεια, ουδεμία έγκρι­ση για αποστολή διπλ. φακέλου με DHL και 27 ευρώ έγκριση για γραμματόση­μα). Και η εκπροσώπησή μας σε εκδη­λώσεις κ.λπ., λόγω περικοπής της βεν­ζίνης, επίσης κόβεται. Σκέπτομαι ότι με την περικοπή 2.400 ευρώ στις αμοιβές φυσικών προσώπων, στην ουσία κόβε­ται ο μισός μισθός μιας Φιλιππινέζας σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Οι συνάδελφοι που βάζουν την υπο­γραφή τους σε τέτοια έγγραφα αλλά και σε συστάσεις για περισσότερη εξοικο­νόμηση θα πρέπει να μη λησμονούν ότι κάποτε και αυτοί υπηρέτησαν επικεφα­λής Πρεσβειών στο εξωτερικό. Και επι­τρέψτε μου να σας πω: Σταματήστε να σηκώνετε τα χέρια σας στις εκκλήσεις -διαμαρτυρίες μας. Φέρετε και εσείς την ευθύνη για ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί από εδώ και πέρα. Κάποιος πρέπει να σηκώσει το ανάστημά του και να απαι­τήσει λύσεις. Δεν πρόκειται για προσω­πικές εξυπηρετήσεις, αλλά για την επι­βίωση των Αρχών μας. Συμπερασματικά περικόπτονται:

1 148 ευρώ από το αιτηθέν σύνολο των 700, που αντιστοιχούν σε ανε­λαστική δαπάνη συντήρησης μηχανολο­γικού εξοπλισμού, δεδομένου ότι υπάρ­χει συμβόλαιο με εταιρεία για τη συντή­ρηση των φωτοτυπικών μηχανημάτων και το κόστος των φωτοαντιγράφων.

2 89 ευρώ από το αιτηθέν σύνολο των 200, που αντιστοιχούν σε γρα­φικά και κυρίως στην αγορά μελάνης εκτυπωτών των Η/Υ, συμπεριλαμβανο­μένου και αυτού των διαβατηρίων και Schengen.

3 139 ευρώ από το αιτηθέν σύνολο των 250, που αντιστοιχούν σε δα­πάνη καυσίμων των υπηρεσιακών αυτοκινήτων, για τις μετακινή­σεις σε μια χώρα της οποίας η έκταση αναλογεί με το σύνολο της εκτάσεως Ισπανίας και Γαλλί­ας μαζί, είμαστε δε υποχρεωμένοι να μεταβαίνουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ (120 χλμ. μετ’ επιστροφής) τουλάχιστον 3 φορές εβδομαδιαίως.

4 29 ευρώ από το αιτηθέν σύνολο των 108, που αντιστοιχούν σε υλι­κά καθαρισμού για την καλή λειτουρ­γία και υγιεινή της Πρεσβείας της Πρε­σβευτικής Κατοικίας και του Προξενι­κού Γραφείου, το οποίο δέχεται καθη­μερινά κοινό.

5 Το συνολικό αιτηθέν ποσό των 17 ευρώ, που αντιστοιχεί σε αγορά λα­μπτήρων, δεδομένου ότι η συνεχώς κυ­μαινόμενη τάση ρεύματος της χώρας καθιστά τη δαπάνη απαραίτητη.

6 Το συνολικό αιτηθέν ποσό των 58 ευρώ, που αντιστοιχεί σε συνδρο­μές ημερησίου Τύπου.

7 371 ευρώ από το αιτηθέν σύνολο των 765, που αντιστοιχεί στη δαπά­νη μεταφραστικών.

8 Και φυσικά το σημαντικότερο, 2.300 ευρώ, δηλαδή το συνολικό ποσό που αντιστοιχεί στην πληρωμή του βοηθητικού προσωπικού της Πρεσβείας και Πρεσβευτικής Κατοικίας, συμπε­ριλαμβανομένου και του οδηγού -σωματοφύλακα, καθώς και μέρος των ανελαστικών συμβολαίων με εταιρείες φύλαξης σε μια χώρα όπως η Νότια Αφρική!

Θεοχαρόπουλος»

Και τώρα;

Τα συμπεράσματα:

Πρώτον, ο Δρούτσας, πρό­σφατα, κάλεσε τους συλλό­γους των εργαζομένων στο ΥΠΕΞ και τους είπε ότι τις «επαφές» με το υπουργείο Οικονομικών «για τα προβλή­ματά σας» τις αναλαμβάνει εφεξής ο Δόλλης. Με άλλα λόγια, από ’δώ και μπρος τα παράπονά σας στον Δόλλη, δηλαδή πιάσ’ τ’ αβγό και κούρευτο...

Δεύτερον, μετατρέπουν τα­χύτατα τις Ελληνικές Διπλω­ματικές Αρχές στο εξωτερικό σε προβληματικές επιχειρή­σεις για να τις κλείσουν. Από τις 101 Πρεσβείες και Μον. Αντιπροσωπείες σε Διεθνείς Οργανισμούς και τα 40 Γεν. Προξενεία θα μείνουν 40- 50 Αρχές συνολικά, για να τοπο­θετούν εκεί τους δικούς τους με (όπως ψιθυρίζεται) υπόγει­ες υψηλότατες αμοιβές από τα απόρρητα κονδύλια...

Και εις ανώτερα για την εθνική μας εκπροσώπηση...

Σχετικές Φωτογραφίες
πηγή: "Ποντίκι"

Ο μοναχικός δρόμος των αποτυχημένων

Τους εγκαταλείπουν ξένοι και ντόπιοι παράγοντες


Η κυβέρνηση έχει μείνει απελπιστικά μόνη. Καθημερινά την εγκαταλείπουν όλοι οι υποστηρικτές της, με τελευταίο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τις χθεσινές του δηλώσεις κατά της Κάρτας του Πολίτη. Είναι δεδομένο πλέον πως ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται σε πλήρη αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης. Βασική αιτία είναι οι πολιτικές και οικονομικές επιλογές του.
Κι αυτό όπως είναι φυσικό τό έχουν αντιληφθεί πρώτα τα εκδοτικά συγκροτήματα. Όπου τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε μια σαφή διαφοροποίηση απο την προηγούμενη ολόθερμη υποστηρίξη του ΓΑΠ και της κυβέρνησής του.

Τους αδειάζουν από παντού
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σήμερα: «Σε δίνη έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ, καθώς διογκώνονται οι αντιδράσεις μερίδας βουλευτών του στις προωθούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει πλέον εμφανές έλλειμμα συντονισμού, με τις έριδες μεταξύ υπουργών να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Σημάδια έντονης κόπωσης παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση».

ΕΘΝΟΣ: « Μπήκαν νερά από τον… ημιυπαίθριο. Νερά στο κυβερνητικό «σκάφος» από το «φάλτσο» του υφυπουργού Εσωτερικών για αναδρομικά τέλη στους νομιμοποιημένους ημιυπαίθριους, η οποία τελικά αποσύρθηκε έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού. Η εικόνα αλαλούμ συμπληρώθηκε με την αναταραχή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα εξαιτίας νομοθετικής διάταξης για τους δικηγόρους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «Η φράση ‘τρεις λαλούν και δύο χορεύουν…’, που είπε ο πρώην πρόεδρός της Απ. Κακλαμάνης χθες στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, ταιριάζει και με την εικόνα της κυβέρνησης, αν μετρήσει κανείς τα φαινόμενα ασυνεννοησίας της κυβερνητικής μηχανής, που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες”.
Λιθοβολισμοί στο …υπουργικό συμβούλιο: «Το θέμα ήταν γνωστό, είχε συζητηθεί σε ένα ακόμη υπουργικό συμβούλιο και σε διμερείς συνεννοήσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου με τους Ευ. Βενιζέλο, Χ. Καστανίδη, Χ. Παμπούκη και Χρ. Παπουτσή. Το όνομα αυτού, οικονομικός εισαγγελέας. Παρ’ όλα αυτά, μια ακόμη σύγκρουση κορυφής εκδηλώθηκε με σφοδρότητα στη χθεσινή συνεδρίαση του ανώτερου κυβερνητικού οργάνου. Οι Χρ. Παπουτσής και Ευ. Βενιζέλος «λιθοβόλησαν» τον νέο θεσμό, σύμφωνα με χαρακτηρισμό στελεχών που παρακολούθησαν τη συζήτηση”.

 (ΕΘΝΟΣ)
Το ΔΝΤ “καρφώνει” την κυβέρνηση

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Το ΔΝΤ ‘κάρφωσε’, με τον τρόπο του, την ελληνική κυβέρνηση, ότι ήταν εκείνη που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού σχετικά με την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, στελέχη του υπογράμμισαν πως ‘’η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο δημοσίων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας’’. Και για να μην αφήσουν καμία αμφιβολία, συμπλήρωσαν: Ευρωπαίοι εταίροι και ΔΝΤ υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση.

ΣΚΑΙ-Περιβάλλον αβεβαιότητας: “Αναβλητικότητα, καθυστερήσεις, ολιγωρία. Δεκαπέντε μήνες στη διακυβέρνηση του τόπου το ΠΑΣΟΚ και το πρόγραμμα των 100 ημερών πάει… περίπατο, ενώ την ίδια ώρα οι καθυστερήσεις και οι αναβολές βρίσκουν τα πολιτικά κόμματα σε αδυναμία συνεννόησης. Η πολυπόθητη συναίνεση στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας είναι κενό γράμμα. Η αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα της Αριστεράς δεν δέχονται να κάτσουν ούτε καν στο ίδιο τραπέζι για να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη σε φλέγοντα θέματα για να μη φτάσει η χώρα εκτός από την πολιτική και στην οικονομική χρεοκοπία”,


Οµολογία αποτυχίας απο τα ΝΕΑ και το κ. Πρετεντέρη

Γιατί ψάχνουµε πενήντα δισεκατοµµύρια; Τι µεσολάβησε και τα επτά δισ. του ∆εκεµβρίου έγιναν πενήντα δισ. δυο µήνες αργότερα;
ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ να πω ότι αυτή είναι η πιο ουσιώδης ερώτηση. Χωρίς (επίσηµη) απάντηση. Γι’ αυτό και όλοι υποψιαζόµαστε ότι πίσω της κρύβεται µια οµολογία αποτυχίας. Αποτυχία του Μνηµονίου έως ένα σηµείο. Κυρίως, όµως, αποτυχία στη διαχείριση του χρέους. Οπως φαίνεται, οι διευθετήσεις που συζητούσαµε έχουν παγώσει και έχουν υπαχθεί σε µια µελλοντική ευρωπαϊκή λύση.
ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά πριν ακόµη πληροφορηθούµε ότι η ύφεση το 2010 έφτασε επισήµως στο 6,6%!
Οχι µόνο ο στόχος είναι εξ ορισµού απλησίαστος, αλλά καθίσταται ακόµη πιο ανέφικτος όταν η κυβέρνηση διαβεβαιώνει τροµαγµένη από τις αντιδράσεις ότι δεν πρόκειται να πουλήσει τίποτα
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=174&ct=136

Μήνυμα από Αμερική
Εχοντας νιώσει την γλύκα της εξουσίας, ο πρωθυπουργός δείχνει το τελευταίο διάστημα ένα άλλο πρόσωπο. Όμως, δεν πρέπει να ξεχνά ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα, ως αποτέλεσμα των σκανδάλων και της κακής διαχείρισης εκ μέρους των πολιτικών της, και επειδή ο ίδιος πήρε την απόφαση να την οδηγήσει στο στόμα του λύκου, τα περιθώριά του είναι ελάχιστα. Είτε μένει και παλεύει πραγματικά για να αλλάξει τη χώρα, όπως υποσχέθηκε στους δανειστές, είτε πραγματοποιεί το όνειρο της ζωής του αναζητώντας μία σημαντική θέση στο εξωτερικό. Εκτός αν έχει αντιληφθεί πως το όνειρο είναι απατηλό…(Μιχάλης Ιγνατίου , στο προσωπικό site του διευθυντή του Μega)

Wall Streat: «Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία»
«Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία», τιτλοφορείται άρθρο του συντάκτη της Wall Street Journal, Nick Skrekas που δημοσιεύεται στο blog της εφημερίδας “The Source”.
Περιγράφοντας τις παλινωδίες που ακολούθησαν την ανακοίνωση της τρόικας περί αποκρατικοποιήσεων 50 δισ. ευρώ, την περασμένη Παρασκευή, η WSJ καταλήγει: «Για να αποφύγουν μια κοινωνική έκρηξη, οι σοσιαλιστές πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα σχέδιά τους, να τα εξηγήσουν με σαφήνεια και να προσφέρουν πραγματική ηγεσία».
Μονο το «Kαρφί» έμεινε μάλλον στον αρχηγό
πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Δημήτρης Ιατρόπουλος: Αφού ξέρουμε, γιατί δεν μπορούμε;


  • Έλληνες, γρηγορείτε!
  • Δεν αρκούν οι μαχόμενες εξυπνάδες εκτόνωσης, διόδια και τα ρέστα…

Tα πράγματα είναι γνωστά. Για πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε, -αν ιδρύθηκε ποτέ, αλλά αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία- το κράτος της νεότερης Ελλάδας, οι Έλληνες ξέρουν τόσα πολλά, -σχεδόν όλα…- για τα τεκταινόμενα και τα συμβαίνοντα που σχετίζονται με τη μοίρα τους και την παραπέρα ζωή τους σ αυτή τη χώρα και κατ επέκταση σ αυτό τον πλανήτη.

Ξέρουν ποιο είναι το παγκόσμιο παιχνίδι της Εταιρίας που κανοναρχεί τις τύχες της υδρογείου και αποπειράται να βάλει κάτω από το δολοφονικό της σχέδιο όλες τις χώρες.
Ξέρουν ποιο είναι το παράρτημά της εδώ στην Ελλάδα αφού η Εταιρία έχει διορίσει εδώ τον δικό της Υπάλληλο.
Ξέρουν ότι οι «ελεύθερες εκλογές», κατευθύνονται μέσα από πλύση εγκεφάλου από τις μονάδες εκείνες των Μέσων που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και δημιουργούν επίσης την κατάλληλη πλατφόρμα για την εισαγωγή του τρόμου και του πανικού στο ομαδικό υποσυνείδητο, ώστε εύκολα οι μάζες να κατευθυνθούν προς την ζητούμενη διεύθυνση εξουσίας.
Ξέρουν επίσης ότι σε σχέση με το διαφημιζόμενο παραμύθι περί αλλαγής και αποτοξίνωσης από τη διαφθορά και άλλα τέτοια «ηχηρά παρόμοια» πως έγραφε και ο Κωνσταντίνος Καβάφης, είναι άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε και να πετάμε τη μπάλα έξω για καθυστέρηση.
Οι Υπάλληλοι της Εταιρίας, κρατούν για προσωπική τους χρήση το δικαίωμα να διορίζουν τους δικούς τους, να τρωγοπίνουνε εις υγείαν του κορόιδου και να ξεσκίζονται στις σπατάλες και σε βυζαντινού τύπου ταξίδια και λούσα, βολεύοντας τις γκόμενες ή τους γκόμενους τους, ταχτοποιώντας τους σφουγγοκωλάριους τους και αρπάζοντας απ όπου μπορούνε ότι περισσεύει από τη μεταφορά των κεφαλαίων απ την τσέπη του λαού στις τσέπες της Εταιρίας.
Ξέρουν επίσης οι Έλληνες ότι τα μεγάλα τζάκια, οι μεγαλοφραγκάτοι του τόπου εξακολουθούν να κυβερνούν ουσιαστικά, ερχόμενοι απευθείας οι ίδιοι σε επαφή με την μητρική Εταιρία, μιας και η Εταιρία βρίσκει σ αυτούς νοικοκυρεμένες παρτίδες, και άνετο και σωστό μοίρασμα των χρημάτων.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες της Ελλάδας δεν κάνουν αστεία με την Εταιρία η οποία βλέπει ότι ο Υπάλληλος είναι κουτσό άλογο τελικά και ούτε Γενικό Γραμματέα θα τον κάνουνε όπως του τάξανε στο ξεκίνημα,ούτε τίποτε ιδιαίτερο.
Μόλις μπει οριστικά το νερό στ αυλάκι, μόλις εκποιηθούνε τα φιλέτα είτε σε δημόσιες επιχειρήσεις, είτε σε νησιά είτε ακόμα-ακόμα και σε πνευματικό έμψυχο υλικό, (αφού η Εταιρία κάνει κι άλλη δουλειά εδώ μέσα στήνοντας και το παραμάγαζο της «Νέας Ιστορίας» και της ιδεολογικής της βάσης), τότε ο Υπάλληλος θα εξωπεταχτεί διακριτικά.
Θα αποσυρθεί στην ώρα του και αν μεν είναι καλό παιδί και δε μιλήσει, θα κουτσοβολευτεί κάπου στον πλανήτη με τα κερδισμένα του, αν όμως πάει να το παίξει και καλά «κάποιος», μαύρο φίδι που τον έφαγε το φουκαρά..
Όλα αυτά τα ξέρουν οι Έλληνες και καθημερινά τα κουβεντιάζουνε. Παράλληλα οι υπηρεσίες, οι τράπεζες και οι επιφορτισμένοι με το ψάξιμο της τσέπης τους, έχουν πείσει τον Υπάλληλο και κάποιους απ τους άλλους δίπλα του, ότι εδώ υπάρχει ακόμα «λίπος», υπάρχει ψαχνό.
Ότι οι Έλληνες τρώνε από τα έτοιμα και θα τη βγάλουνε για κάνα χρόνο ακόμη το πολύ, μέχρι να τα φτύσουνε οριστικά. Και μέχρι τότε εκτός από κλαδικές απεργίες κι αυτές για ξεκάρφωμα από τους παραϋπάλληλους εργατοπατέρες, η μεγάλη μάζα δεν θα ξεσηκωθεί πριν φτάσει στα όρια της πείνας. Πριν κινδυνέψει το θρυλικό «γάλα των παιδιών τους».
Όλα αυτά και πολλά ακόμη πλάγια και ύποπτα και πονηρά τα ξέρουν οι Έλληνες.Δώσανε κι ένα πρώτο μήνυμα με την αποχή στις δημοτικές εκλογές.Αλλά εκεί βλέπετε, όσοι ψηφίσανε, είτε βολεμένοι απ' το καθεστώς, είτε αναμένοντες να ξαναβολευτούν, είτε ανειδοποίητοι είτε και εντελώς αμόρφωτοι, φτιάξανε μια στοιχειώδη μάζα εκλογικού σώματος, απολύτως μειοψηφούσα βεβαίως, αλλά και η Αμερική με το 22% των αμερικανών κυβερνιέται..
Εξ άλλου το παιχνίδι με τη γλώσσα και τη διάλυση του πολιτισμικού ιστού αρχίζει να αποδίδει. Μαζί με την γλωσσική πρόσμιξη σε βαβελικό επίπεδο με τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών, μιλιούνται αυτή την ώρα στην Ελλάδα περίπου… 120 διαφορετικές γλώσσες, με κυρίαρχες φυσικά τις δέκα περίπου απ' αυτές!
Και ποια γιαγιούλα τώρα απ' τη Θράκη καταλαβαίνει τι σημαίνει «σπρεντς» και αναδιάρθρωση και επιμήκυνση, και πώς θα μπει στο Ιντερνέτ να κάνει φορολογική δήλωση ή να τσεκάρει τους καταλόγους της «διαφάνειας» που προβάλουν οι κομπιναδόροι υπουργοί του Υπάλληλου..
Αστεία πράγματα, καλαμπούρια κυριολεκτικά..Οπότε, τι μένει άλλο από το να περιμένουμε, έτσι δε δείχνει το πράγμα;Να περιμένουμε στημένα «θερμά επεισόδια» με τους Τούρκους; Ή να εκποιηθούν εν μια νυκτί τα φιλέτα μας; Να περιμένουμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, ενώ έχει φτάσει κιόλας ο κόμπος στο χτένι;
Οι διάφορες αμυντικές κινήσεις του σημερινού ΄Ελληνα, είναι ακόμη εφευρήματα στο επίπεδο της μαχόμενης εξυπνάδας και τίποτε άλλο. Τα διόδια, κάποιες διαδηλώσεις και τα ρέστα.

Μόνο ένα μένει: Ένα τεράστιο βουβό λαϊκό κίνημα διαμαρτυρίας με τεράστιες διαδηλώσεις χωρίς πανό, χωρίς συνθήματα, χωρίς πάσες για προβοκάτσιες και μπάχαλα και ήρωες με το στανιό.
Αν το καταλάβουμε αυτό, θα υπάρξει ελπίδα να σταματήσουμε τον κατήφορο.
Αν όχι, θα μας πιάσουν για μια ακόμα φορά κορόιδο οι ψευτοσύμμαχοι και θα κάνουν τη δουλειά τους στην πλάτη μας.

  • Θα μας φάνε την πατρίδα,
  • θα τη μοιράσουν μεταξύ τους,
  • θα μας πετάξουν στα όρια της φτώχειας
  • και όταν θα αποφασίσουμε να αμυνθούμε
  • δεν θα μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας,
  • δεν θα ‘χουμε ρεύμα στο σπίτι μας
  • και νερό στις βρύσες μας,
  • δεν θα ‘χουμε φάει, δεν θα ‘χουμε κουράγιο,
  • ναι, ακριβώς έτσι.

Κατηγορείστε με για λαϊκισμό και κινδυνολογία.
Πέστε ότι θέλετε, ξεσπάστε επάνω μου.
Μόνο κάντε μου μια χάρη: Κόψτε και κρατείστε αυτή την επισήμανση. Για να έχω ήσυχη απέναντι σας, τη συνείδησή μου, ότι υπήρξα κι εγώ ένας απ όσους, σας ειδοποίησαν κάποτε...


πηγή:blognews

5 γαμήλια μυστικά (που δεν μαρτυρά ποτέ κανείς)

Δεν είμαστε αφελείς. Δεν πιστεύουμε πια στα παραμύθια. Κι όμως, όλοι κάπου βαθιά μέσα μας ελπίζουμε στον πραγματικό έρωτα. Στην μεγάλη αγάπη που θα μας συγκλονίσει θα μας παρασύρει σε ένα αέναο, περιπετειώδες ταξίδι γεμάτο πάθος. Σε Αυτόν ή Αυτήν που θα έρθει ξαφνικά στην ζωή μας και θα μείνει. Για πάντα.

Συχνά, όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο έρωτας φεύγει γρήγορα αφήνοντας πίσω θλίψη και απογοήτευση. Και μένουμε να αναρωτιόμαστε: Σε τι μπορεί πια να ελπίζει κανείς; Ψυχολόγοι και σύμβουλοι γάμου συμφωνούν: Καμιά φορά, τα λιγότερο ρομαντικά σενάρια γάμου είναι αυτά που μπορούν να 'διδάξουν' και να μας αποκαλύψουν μυστικά τόσο για εμάς τους ίδιους, όσο και για τον σύντροφό μας αλλά και την ίδια την φύση της αγάπης.

Συγκεντρώσαμε 5 από αυτά τα μυστικά που ποτέ δεν θα σας αποκαλύψει ένας παντρεμένος και ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον θησαυρό που μπορεί να κρύβεται στον δικό σας, φαινομενικά ελαττωματικό γάμο.

Θα κοιτάτε το πρόσωπο που θα κοιμάται μακάρια δίπλα σας και θα αναρωτιέστε: Αυτό ήταν; Για πάντα;

Όταν παντρευόμαστε, πιστεύουμε ότι εφόσον έχουμε διαλέξει το σωστό άτομο -την αδελφή ψυχή- θα ζήσουμε ευτυχισμένοι μαζί του/της 'μέχρι να τον χωρίσει ο θάνατος'. Μετά ξυπνάμε μια ωραία μέρα και συνειδητοποιούμε ότι αυτό το πρόσωπο δεν μας κάνει πια ευτυχισμένους. Για την ακρίβεια, πολλοί φτάνουμε να αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο βιαστήκαμε τόσο πολύ να παντρευτούμε: 'Εγώ δεν ζήτησα αυτό!'.
Κι όμως. Αυτό ζητήσαμε. Απλά δεν το συνειδητοποιούσαμε όταν ορκιζόμασταν αιώνια πίστη. Όταν υποσχόμασταν πως θα ήμασταν για πάντα μαζί. Συνέχεια. Μαζί. Μέρα-νύχτα (Μπρρρ!). Και κάπως έτσι έρχεται η απογοήτευση. Η θλίψη. Η μοναξιά. Η αποκάλυψη ότι ο γάμος δεν είναι ο προορισμός του ανθρώπου αλλά ένα ταξίδι, στο οποίο η ζυγαριά ισορροπεί πάντα ανάμεσα στον ενθουσιασμό και την κουραστική μονοτονία. Είναι αυτή η αποκάλυψη, όμως, που πραγματικά μας 'ξυπνάει'. Που μας κάνει να καταλάβουμε τι πραγματικά σημαίνει 'γάμος', 'συμβίωση', 'οικογένεια', με τα καλά και τα κακά, τα δύσκολα και τα εύκολα. Και αυτό ίσως να είναι προτιμότερο από οποιοδήποτε παραμύθι.

Απαιτείται πολύ περισσότερη 'δουλειά' από όσο φαντάζεστε

Πολλοί λένε πως για να πετύχει ένα γάμος χρειάζεται αμοιβαία προσπάθεια. Και φανταζόμαστε εμείς: Να σταματήσουμε τις ενοχλητικές συνήθειες (π.χ. να τρώμε με ανοιχτό το στόμα) ή να βάζουμε δυνατά μουσική αργά το βράδυ. Μακάρι να ήταν τόσο απλό. Όσο καλά κι αν πιστεύουμε ότι ξέρουμε τον άλλον, είμαστε όλοι τόσο πολύπλοκα πλάσματα που χρειάζεται πολύ περισσότερη υπομονή και κατανόηση από όσο φανταζόμαστε.
Αν θέλουμε να είμαστε καλά με τον/την σύντροφό μας, οφείλουμε να τον 'μάθουμε', να τον 'μελετήσουμε', να τον 'διαβάσουμε' με όσο μεγαλύτερη αφοσίωση μπορούμε, όπως κάναμε με τα μαθήματά μας στο σχολείο.
Και το γεγονός ότι παντρευόμαστε, δεν σημαίνει ότι τελείωσε: τα μάθαμε όλα. Σημαίνει απλά ότι περάσαμε την τάξη. Ότι ανεβήκαμε ένα επίπεδο. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που είμαστε σίγουροι πως πλέον τα ξέρουμε όλα για τον άλλον, κάποια από αυτά αλλάζουν λίγο ή πολύ. Όπως αλλάζουμε με τον χρόνο και εμείς. Και τότε πάλι από την αρχή. Ένας σύμβουλος γάμου, για να το κάνει πιο κατανοητό, εξηγεί: 'Είναι σαν την δίαιτα: Θέλεις να την κάνεις μία φορά και να ξεμπερδέψεις. Όμως αυτό είναι σχεδόν αδύνατο. Και έτσι σου γίνεται τρόπος ζωής και μαθαίνεις να ζεις προσπαθώντας. Κάπως έτσι είναι και ο γάμος. Η προσπάθεια διαρκεί για πάντα'.

Θα πέφτετε για ύπνο θυμωμένοι (και μερικές φορές θα ξυπνάτε εξοργισμένοι)

Όποιος έξυπνος συστήνει στα νέα ζευγάρια να μην πέφτουν ποτέ για ύπνο τσακωμένοι, δεν έχει μάλλον βιώσει κωμικοτραγικά σκηνικά κρεβατομουρμούρας, δακρύων και γκρίνιας που μπορεί να διαρκέσει μέχρι το πρωί. Αν το σενάριο αυτό κάτι σας θυμίζει, η λύση είναι μία: Απλά κοιμηθείτε.
Οι ψυχολόγοι λένε πως σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται παύση. Πρέπει να ηρεμείτε για να σκεφτείτε τα πράγματα πιο καθαρά και να ανακτήσετε δυνάμεις.

Πρέπει να δώσετε χρόνο στον εαυτό σας να καταλάβει τι είναι αυτό που σας ενοχλεί, ποια είναι η ρίζα του προβλήματος. Μπορεί απλά να φταίει το ότι είστε κουρασμένοι ή έχετε νεύρα από την δουλειά. Χωρίς time-out ένας μικροκαβγάς μπορεί να καταλήξει σε πολύωρο και παράλογο τσακωμό, να επαναφέρει στην επιφάνεια παλιά προβλήματα και παράπονα και έτσι να καταλήξετε να τσακώνεστε όλη νύχτα, χωρίς τελειωμό. Προτιμότερο, λοιπόν, είναι να αφήνετε κάποια πράγματα να κοπάσουν εκείνη την στιγμή, κι αν συνεχίσουν να σας «τρώνε» και το επόμενο πρωί, τα ξανασυζητάτε με καθαρότερο μυαλό.

Θα περνάνε μέρες (συχνά πολλές) χωρίς σεξ –και δεν θα υπάρχει πρόβλημα

Όσο ερωτευμένοι και να είστε, όσο σέξι και να θεωρείτε τον/την σύντροφό σας, είναι σχεδόν δεδομένο ότι στον γάμο σας θα υπάρξουν μέρες (και μάλιστα πολλές) που δεν θα κάνετε σεξ, είτε γιατί δεν έχετε όρεξη εσείς ή ο άλλος. Αυτό όμως, σύμφωνα με τους συμβούλους, είναι κάτι φυσιολογικό. Μπορεί να σημαίνει ότι κάποια βδομάδα χρειάζεστε περισσότερο ύπνο και ξεκούραση (μετά το 8ωρο στο γραφείο, το meeting, το γυμναστήριο, την φροντίδα των παιδιών, το σιδέρωμα, το μαγείρεμα για την επόμενη κ.λ.π. δεν είναι παράλογο το κρεβάτι σας να μοιάζει με το πιο ερωτικό σκεύος του πλανήτη!).
Και μην αυταπατάστε. Όσο ερωτικός λαός κι αν διαδίδουμε ότι είμαστε, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Αντί να ανησυχείτε για το πόσο συχνά πιστεύετε ότι 'θα έπρεπε' να το κάνετε, προσπαθήστε να βρείτε τον δικό σας ρυθμό. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία για ένα παντρεμένο ζευγάρι με παιδιά και υποχρεώσεις δεν είναι τόσο το σεξ, σαν πράξη, αλλά το πόσο συχνά αγγίζετε ο ένας τον άλλον, τα χάδια, οι αγκαλιές. Μετά από μία πολύ κουραστική μέρα (ή και εβδομάδα) ένα απαλό μασάζ μπορεί να είναι προτιμότερο. Κι ας μην συμπεριλαμβάνει το σημείο G σας…

Θα συνειδητοποιήσετε ότι τον μόνο που μπορείτε να αλλάξετε είναι ο εαυτός σας

Συχνά, πριν παντρευτούμε, πιστεύουμε πραγματικά ότι κάποια πράγματα που δεν μας αρέσουν στον άλλον θα καταφέρουμε, με την πάροδο του χρόνου, να τα αλλάξουμε. Σκεφτόμαστε ότι αφού τον/την αγαπάμε και μας αγαπάει, θα μπορέσουμε, με το καλό ή με το κακό, να τον φέρουμε κάποια μέρα πολύ κοντά σε αυτό που θεωρούμε 'ιδανικό'. Και, το χειρότερο, είμαστε σίγουροι ότι αυτό που θέλουμε να (τον/την) κάνουμε είναι το σωστό. Ότι έχουμε δίκιο.
Όποια, όμως, κι αν είναι τα κίνητρά μας, η προσπάθεια είναι εξαντλητική. Το να προσπαθείς να μεταμορφώσεις έναν ενήλικα -να του αλλάξεις συνήθειες, απόψεις και ιδιοσυγκρασίες δεκαετιών- είναι μία ακατόρθωτη αποστολή. Και αργά ή γρήγορα θα καταλάβουμε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξουμε τον τρόπο που εμείς σκεφτόμαστε για τον άλλον. Μην βλέπετε τα αρνητικά του/της, αλλά -αντίθετα- εκτιμήστε τα θετικά. Μπορεί, π.χ. να μην καθαρίζει την κουζίνα κάθε φορά που σας μαγειρεύει, αλλά δεν είναι υπέροχο και μόνο το γεγονός ότι σας μαγειρεύει, και που εσείς έχετε απλά να καθαρίσετε την κουζίνα;
Τρομάξετε; Ανακουφιστήκατε; Αυτή είναι η παράξενη ομορφιά του γάμου ή έστω της συμβίωσης. Είναι γεμάτη δυσκολίες και 'μαθήματα' για τα οποία κανείς δεν πρόκειται να σας προετοιμάσει. Αλλά τελικά, όλα αυτά τα δύσκολα είναι που εμπλουτίζουν την ζωή σας μαζί με τον άλλον και που μπορούν να σας κάνουν να τον/την αγαπήσετε ακόμα πιο βαθιά και πιο δυνατά. Και κάπως έτσι ξεκινάει το δικό σας παραμύθι.

πηγή:iatronet

Sylvio

Φύλακας....


 
Αυτός ο Φύλακας έχει προσληφθεί για να βοηθήσει στην πρόληψη της λαθροθηρίας γύρω από την περιοχή καταφύγιο της άγριας ζωής Lanseria, στη Νότια Αφρική. Ο τρόπος που αλληλεπιδρά με τα ζώα αυτά είναι εκπληκτικός! Τα λιοντάρια φαίνονται να ξέρουν ότι είναι εκεί για την προστασία τους και είναι προφανές ότι τον εμπιστεύονται.. Οι Ύαινες είναι συνήθως απρόσιτες και μπορεί να γίνουν πολύ άγριες. Κοιτάξτε τις φωτογραφίες στο ποτάμι - είναι καταπληκτικό επειδή στα λιοντάρια δεν αρέσει καθόλου το νερό.
Αφιερωμένο σε όλους τους ανθρώπους που ακόμα διατηρούν την θεώρηση  ότι τα ζώα (ζω-ον) δεν έχουν νοημοσύνη ή δεν αντιλαμβάνονται τις δονήσεις της αγάπης
 































































.