Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 
πηγή:αλεπού του ολύμπου       
κ. Πρόεδρε της Κυβέρνησης, θα έπρεπε να γράψω σεβαστέ ή αγαπητέ, όπως συνηθίζεται αλλά δεν μπορώ. Ούτε σας αγαπώ, ούτε σας σέβομαι.
Στο Θέατρο Μπρόντγουεϊ, θα ανεβάσω στις 22 Δεκεμβρίου και ώρα 9.30 μ. μ., το θεατρικό έργο μου, Το Ελληνικό Παραμύθι ( Η Ελλάδα του Γιωργάκη ), καθρέφτη πιστεύω της Ελλάδος σας. Της Ελλάδας του Σημίτη του «μικρού», του Καραμανλή του «βραχύ» του Παπανδρέου του «μικρόνου», όπως σας αποκαλεί ο σεβαστός Χρήστος Γιανναράς. Εγώ σας ονομάζω ο «ολίγος».
Ο κόσμος θα γελάσει. Είναι η μόνη άμυνά μας, να γελάμε με τα καμώματά σας. Με την ηλίθια ανοχή που εμείς, λαός, δείχνουμε στον πολιτικό κόσμο. Σε όλους εσάς. Ελπίζω όμως ότι θα βρει ο θεατής, μετά το γέλιο, το κουράγιο να θυμώσει. Γιατί ήρθε η ώρα να θυμώσουμε κ. Πρόεδρε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Τουρίστας πολυτελείας όπως είστε, κλεισμένοι στα υπουργεία τους οι υπουργοί σας, δεν θα ακούσετε το κοροϊδευτικό γέλιο του θεατή. Δεν θα νιώσετε το θυμό του.
Οι θεατές θα χειροκροτάνε, θα γελάνε αλλά και θα φτύνουνε ....τους πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής. Τους μεγαλο - παράγοντες που τους κλέψανε. Μας στερείτε κύριε πρόεδρε την εργασία. ο πιο ιερό δικαίωμα του πολίτη. Ούτε να δημιουργήσουνε, ούτε να ελπίζουνε μπορούνε πια τα παιδιά μας. Οι νέοι ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, εγκαταλείπουν τη χώρα. Όχι τα παιδιά, τα αδέρφια, τα ανίψια των πολιτικών. Αυτά γιατί να φύγουν; Χρυσά τα έχετε κάνει.
Γράφει ο Μοντεσκιέ, 18ος αιώνας, ότι οι άγριοι στην Λουϊζιάνα όταν ήθελαν να μαζέψουν τα φρούτε ενός δέντρου, έκοβαν το δέντρο από τη βάση του. Το ίδιο κάνει και ο «υπουργός» των οικονομικών σας. Παίρνει το ταμείο, κλείνει το μαγαζί. Πετάει στην ανεργία τον ιδιοκτήτη, τους εργαζόμενους. Για να είναι νόμιμοι οι νόμοι, διαβάζουμε στο περίφημο βιβλίο του « Το Πνεύμα Των Νόμων», πρέπει να είναι προσαρμοσμένοι στο κλίμα, στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα, στην ιστορία του τόπου. Αυτήν που την διδασκαλία της θέλατε να καταργήσετε στα σχολεία. Το 1/10 των άρθρων της περίφημης Εγκυκλοπαίδειας ήταν ιστορικά. Ο Ντιντερό, άλλος ενοχλητικός, μην ανησυχείτε κ. Πρόεδρε, έχει πεθάνει εδώ και αιώνες γράφει: νόμοι αντίθετοι στην ευτυχία του πολίτη είναι ανήθικοι και γρήγορα καταργούνται και ο ίδιος τολμάει σε άλλα γραπτά του, να υποστηρίζει ότι η γνώση της γλώσσας είναι το θεμέλιο όλων των ελπίδων μας.
Πώς να το πούμε αυτό στα παιδιά μας όταν εσείς ο Πρωθυπουργός της χώρας δυσκολεύεστε να μιλήσετε Ελληνικά; Δεν μπορείτε να μας δώσετε ελπίδα, να υπερασπιστείτε τα συμφέροντά μας χωρίς να γνωρίζετε τη γλώσσα μας.
Αν ερχόσασταν στο θέατρο θα βλέπατε τι θέλει να κάνει ο Έλληνας πολίτης, ο Αθηναίος ιδιαίτερα, στο «σπίτι απέναντι από την Ακρόπολη», πρόκληση, του πιστού φίλου του πατέρα σας. Έγινε υπουργός πανίσχυρος, επειδή όπως λένε, όταν τον ρώταγε ο μπαμπάς σας, τι ώρα είναι, βιαζόταν να του απαντήσει, ότι ώρα θέλετε κύριε πρόεδρε. Το ίδιο κάνουνε και σε σας σήμερα οι υπουργοί σας.
Στο θέατρο Μρόντγουεϊ , θα δείτε την αυλή που έχτε δημιουργήσει, έτσι όπως δεν θέλετε να τη δείτε. Αυτούς που χυδαία σας βρίζανε, όταν δεν ήσασταν αρχηγός, σφουγγοκωλάριοι τώρα, σας περιμένουν έξω από την τουαλέτα. Στην αυλή του Λουδοβίκου του 14ου, στις Βερσαλλίες, ήταν μεγάλο αξίωμα, να μπορείς να παρίστασαι όταν ο βασιλιάς έκανε την ανάγκη του. Εκεί φτάσαμε και σήμερα.
Θα δείτε τους υπουργούς σας να υπακούουν δουλικά στις οδηγίες του αδελφού σας Νικολάκη, όταν πήγαιναν να πάρουν τα δισεκατομμύρια του Κατάρ. Δεν ξέρω ακόμα πώς να αρχίσω το έργο. Ίσως με τον Αντρέα Παπανδρέου που σας καθησύχαζε, όταν φοβισμένος από τις φωνές των διαδηλωτών στο έργο μου, Όλοι Οι Απατεώνες Επί Σκηνής, (1989), του λέγατε, φοβάμε μπαμπά και σας απαντούσε μη φοβάσαι Γιωργάκη, ξέρεις τι μαλάκες που είναι οι Έλληνες; Το πιστεύετε; Δεν είστε ο μόνος. Πρόβατα μας θεωρούνε όσοι έχουνε εξουσία.
Θα βλέπατε, αν ερχόσασταν στο θέατρο, να κόβουν δάχτυλα, χέρια και πόδια σ' αυτούς που καθυστερούν τα δάνεια. Να μας πουλάνε και να μας ενοικιάζουνε. Τους κατέχοντες να εγκληματούν χωρίς να φοβούνται. Δύο από τα εγκλήματα αυτά θα μπορούσατε να τα χειροκροτήσετε στην παράσταση. Θα παρακολουθούσατε και τη «δίκη» επίσης προβεβλημένου υπουργού σας. Δεν θα σας διηγηθώ και όλο το έργο.
Ξέρω ότι δεν φοβάστε τους μεγαλοδημοσιογράφους που χρυσώνετε, θα με λογοκρίνουν, θα με βρίσουν, σας στηρίζουν. Τους πλούσια επιδοτούμενους «πενευματικούς» ανθρώπους, σας υμνούν. Θα σιωπήσουν.
Κοιμάται και η εκκλησία. Ύπνο βαθύ ο Αρχιεπίσκοπος. Στο θέατρο Μρόντγουεϊ, εισχωρούμε στην μητρόπολη. Ωραία ζωή. Χοντρές καταθέσεις στις τράπεζες. Στα χρυσά ντυμένοι, μας συμβουλεύουν υπομονή. Υπάρχει και η άλλη ζωή... Στο τέλος του έργου, ελπίζω το χειροκρότημα να είναι η αρχή μιας αντίστασης. Το θέατρο είναι ακόμα ελεύθερο. Συμβολικά να υπάρχουν, στην έξοδο, σάπιες ντομάτες, κλούβια αυγά, να πετάξει ο λαός στην εξουσία. Όχι στους θεσμούς που τους σεβόμαστε, αλλά  σε αυτούς που αντί να τους υπηρετούνε, ασελγούν επάνω τους.
Χωρίς φιλικά αισθήματα
Γελώντας πικρά
Δημήτρης Κολλάτος
Αθήνα 2 / 12 / 10

Υ.Γ. Συνεπής σε αυτά που πιστεύω, για να μη βγεί το θέατρο από την ζωή μας, το εισιτήριο είναι προσιτό σε όλους. Δωρεάν για τους ανέργους, 12Ευρώ η λαϊκή, φοιτητικό, κάτω από 25 ετών και πάνω από 60, 12Ευρώ. Για αυτούς που μπορούν 20Ευρώ. Για την οικογένεια σας, τους υπουργούς σας, 1000Ευρώ. 

"Παπαγαλακια και τα αφεντικα τους"...Να κανω μια προταση?

Οταν  τα  καναλια κανουν  διαλειμμα για διαφημισεις, μην αλλαζετε καναλι (εξαλλου δεν ειναι αποδοτικο πλεον , διοτι κανονιζουν να διαφημιζουν στον ιδιο χρονο). Απλα, δειτε τις διαφημισεις και ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΥΤΑ...
 

Η Γη εκτός ελέγχου!

ΓΕΩΛΟΓΙΑ

Ολα τα κομμάτια του παζλ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαγνητικός μας άξονας ακολουθεί τελευταία μια συμπεριφορά έξω απ΄ τα συνηθισμένα. Ποιες μπορεί να είναι οι γεωλογικές επιπτώσεις και ποιον ρόλο παίζει το κινεζικό «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»;

Σχετίζονται οι «μαζικές αυτοκτονίες» πουλιών και ψαριών (γαλάζια σημαιάκια) με αιφνίδια διαταραχή του μαγνητικού χάρτη της Γης; (ένθετος, επάνω δεξιά)
Σχετίζονται οι «μαζικές αυτοκτονίες» πουλιών και ψαριών (γαλάζια σημαιάκια) με αιφνίδια διαταραχή του μαγνητικού χάρτη της Γης; (ένθετος, επάνω δεξιά)
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στις 11.00 τη νύχτα, χιλιάδες μαυροπούλια άρχισαν να... πέφτουν βροχή στις στέγες και στους δρόμους της μικρής αμερικανικής πόλης Βeebe του Αρκάνσας. Τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ορνιθολόγοι που εξέτασαν τα πτώματα αποφάνθηκαν ότι δεν πέθαναν από δηλητηρίαση ή ασθένεια, αλλά συνεπεία της πτώσης τους. Δηλαδή, ότι τα πουλιά αυτά- που πετούν σε σμήνη- στράφηκαν όλα μαζί προς... τη Γη! Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που τα αποπροσανατόλισε τόσο, και μάλιστα νυχτιάτικα, ώστε να ορμήσουν στο ναδίρ;

Ο απροσδόκητος αυτός θάνατος των πουλιών δεν ήταν ο μόνος. Τις επόμενες ημέρες χιλιάδες νεκρά πουλιά βρέθηκαν στις Πολιτείες του Τενεσί, του Κεντάκι, του Ιλινόι, της Αριζόνας, του Τέξας, της Λουιζιάνας, της Καρολίνας... αλλά και της Ν. Αμερικής, της Αγγλίας, της Σουηδίας και της Ουγγαρίας. Ωστόσο οι μαζικοί αυτοί θάνατοι ήταν απλά οι τελευταίοι σε μια αλυσίδα ανεξήγητων θανατικών σε χιλιάδες ψάρια και καβούρια ανά τον πλανήτη, από το 2009: Ινδιάνα, Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Μέριλαντ, Φλόριδα, Αϊτή, Βραζιλία, Ουαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βιετνάμ και Νέα Ζηλανδία ήταν τα «πεδία μαχών» των θαλάσσιων οργανισμών με τον άγνωστο εχθρό τους. Τι να σκεφτεί κανείς, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες σήκωναν τα χέρια ψηλά; Ο μόνος κοινός τόπος των θανατικών που θα αιτιολογούσε τον αποπροσανατολισμό θα μπορούσε να ήταν μια σειρά σημαντικών και αιφνίδιων διαταραχών των γραμμών του «μαγνητικού χάρτη της Γης».

Με πόσα «τρέχει» ο πόλος;
Παραξενεμένος ο ίδιος από το φαινόμενο, αναζήτησα τι το σχετικό με το μαγνητικό πεδίο της Γης είχε σημειωθεί πρόσφατα. Εντόπισα ειδήσεις όπως εκείνη για το ότι «η μετατόπιση των πόλων αναγκάζει αεροδρόμιο στη Φλόριδα να επαναριθμήσει τους διαδρόμους του». Τι είχε συμβεί; Ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος γνωρίζουμε ότι μετατοπίζεται, με ταχύτητα περίπου 25 μίλια ανά έτος. Τώρα όμως, κατά το Νational Geographic, τρέχει με... 40 μίλια τον χρόνο!

Προμήθειες «καταστροφής»
Τι άλλο «συμπτωματικά» απρόσμενο ανακοινώθηκε εκείνες τις ημέρες; Το βρήκα στις ιστοσελίδες κρατικών προμηθειών της αμερικανικής κυβέρνησης (www. fbo. gov): Υπό τον κωδικό προκήρυξης SΡ0600-11-R-0207, το Τμήμα Προμηθειών Ενέργειας για την Αμυνα ζητεί, ως τις 6 Φεβρουαρίου, να βρει ποιοι μπορούν να του προμηθεύσουν εντός 24ώρου 24.000 γαλόνια βενζίνης και 135.000 γαλόνια πετρελαίου για καθεμία από τις... προαναφερθείσες Πολιτείες της δοκιμής GΡS, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ενδεχόμενη κατεπείγουσα ανάγκη!

Το εντυπωσιακό αυτό ζητούμενο έλαβε ακόμη πιο δραματικό χαρακτήρα στις 20 Ιανουαρίου: Υπό τον κωδικό ΗSFΕΗQ-11-R-Μeals, το Τμήμα Προμηθειών της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγουσών Αναγκών (FΕΜΑ) έψαχνε το ποιοι μπορούν να της παραδώσουν- πάλι άμεσα- συσκευασμένες μερίδες φαγητού για πληθυσμό 7 εκατομμυρίων ανθρώπων, επί 10 ημέρες. Την ίδια ημέρα, υπό τον κωδικό ΗSFΕΗQ-11-R-Ηydro, ζητούσε αντίστοιχες προσφορές για άμεση παράδοση 210 εκατομμυρίων φιαλών ύδατος. Ο προϋπολογισμός αυτών των δύο προμηθειών ξεπερνούσε το μισό δισεκατομμύριο δολάρια! Αμφότερες οι ανακοινώσεις έλεγαν ότι προορίζονταν «για δράσεις ανακούφισης από καταστροφικό φαινόμενο εντός της ζώνης του ρήγματος Νew Μadrid». Ρήγμα Νew Μadrid και Υellowstone
Οι δύο εφιάλτες των ΗΠΑ: το υπόγειο ηφαίστειο του Yellowstone στα ΒΔ και το ρήγμα της Νew Μadrid στα ΝΑ (με πορτοκαλί, η ζώνη καταστροφών από σεισμό 6,8 ρίχτερ του 1895)
Οπότε το ερώτημα τώρα στρεφόταν στο τι ήταν το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης. Η γνωστή εγκυκλοπαίδεια του Διαδικτύου, Wikipedia, με διαφώτισε: «Νοτιοδυτικά της Νew Μadrid του Μισούρι εκτείνεται μια κύρια σεισμογενής ζώνη,που ήταν υπεύθυνη για τους σεισμούς που εκδηλώθηκαν εκεί στα έτη 1811-1812,μεγέθους ως και 8 ρίχτερ. (...) Η πιο πρόσφατη εκτίμηση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Γεωφυσικών Μελετών (USGS) κατεβάζει την πιθανότητα σεισμού 8 ρίχτερ στην περιοχή στο 10% για τα επόμενα 50 έτη».
Αρα... ουδέν το κατεπείγον με βάση τα δημοσιευμένα γεωδυναμικά δεδομένα. Θα έπρεπε ή να εφησυχάσω αποδεχόμενος ότι η αμερικανική κυβέρνηση ξοδεύει τρομακτικά ποσά για το τίποτε- σε καιρό κρίσης- ή να υποκύψω στο σενάριο συνωμοσίας ότι «γνωρίζουν για την αιφνίδια μετατόπιση των πόλων και τις συνέπειές της και ετοιμάζονται να σώσουν ό,τι είναι δυνατόν να σωθεί, χωρίς πανικό και αναρχία».
Ακολουθώντας το ρηθέν «δεν σ΄ αφήνω ν΄ αγιάσεις», η βρετανική εφημερίδα «Daily Μail» ανήρτησε στις 25 Ιανουαρίου άρθρο με τον μακροσκελέστατο τίτλο: «Πρόκειται το μεγαλύτερο υπερ-ηφαίστειο της Γης να εκραγεί,για πρώτη φορά ύστερα από 600.000 χρόνια,αφανίζοντας τα δύο τρίτα των ΗΠΑ;». Το εν λόγω ηφαίστειο είναι αυτό που βρίσκεται κάτω από το Εθνικό Πάρκο Υellowstone, στο Γουαϊόμινγκ, και δίνει- ως σήμερα- τους υπέροχους θερμοπίδακες που απολαμβάνουν οι πολυπληθείς επισκέπτες της περιοχής. Στο άρθρο όμως επισημαίνεται ότι από το 2004 ο πυθμένας του πάρκου ανέρχεται με ιδιαίτερα ανησυχητική ταχύτητα: Στα τρία μόλις τελευταία χρόνια ανεβαίνει κατά 10 εκατοστά τον χρόνο. Αν όντως η κίνηση αυτή προαναγγέλλει έκρηξη, τότε... μπορεί να έχουμε ακόμη και το χιλιαπλάσιο της έκρηξης που έδωσε το όρος St. Ηelen τo 1980! Εστω και αν δεν συμβούν όσα δραματοποιούσε η ταινία «2012», το ρήγμα της Νέας Μαδρίτης θα έχει κάθε λόγο να ξυπνήσει. Και αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη των ΗΠΑ, θα δει ότι τα δύο αυτά επίκεντρα πιθανής καταστροφής διατρέχουν τις ΗΠΑ από ΒΔ προς ΝΑ. Δικαιολογημένος λοιπόν ο λόγος περί «αφανισμού των δύο τρίτων»...

Στην καλύτερη περίπτωση, μια έκρηξη ηφαιστείου στο Υellowstone θα εκτονωνόταν με οριζόντιες διαφυγές της λάβας και η μόνη πλανητική διαταραχή θα ήταν ένα σύννεφο αιθαλομίχλης- όπως εκείνο του περασμένου Απρίλη, από το ισλανδικό ηφαίστειο- σε πολλαπλάσια έστω κλίμακα. Ωστόσο μια πρόσφατη μελέτη για τη φύση του υπεδάφους στο Υellowstone υποστηρίζει τον εφιάλτη της χειρότερης εκδοχής: Ομάδα γεωφυσικών του Πανεπιστημίου της Γιούτας, υπό τον καθηγητή Robert Β, Smith, παρουσίασε το τρισδιάστατο μοντέλο του «διάπυρου πυλώνα» που βρίσκεται κάτω από το πάρκο. Ο πυλώνας αυτός είναι ένας κορμός λάβας που ξεκινάει από τον μανδύα της Γης και φθάνει ως τη βάση της λιθόσφαιρας (βλ. http://en. wikipedia. org/wiki/Μantle-plume). Καθώς η πλάκα της αμερικανικής ηπείρου μετακινήθηκε στους γεωλογικούς αιώνες, ο πυλώνας αυτός δεν είναι πλέον κατακόρυφος: Το άνω τμήμα του έγινε ένα οριζόντιο καυτό ποτάμι κάτω από τις Πολιτείες Αϊνταχο και Γουαϊόμινγκ, που φθάνει ως το Ορεγκον, πάνω από την Καλιφόρνια. Αν «το καπάκι της χύτρας τιναχτεί», κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον χάρτη της επόμενης Αμερικής!

Οταν ο Ηλιος ανατέλλει νωρίτερα!
Ο απύθμενος νερόλακκος Μorning Glory είναι μια εύθραυστη βαλβίδα ασφαλείας στη «χύτρα ταχύτητας» του Yellowstone
Στις 11 Ιανουαρίου οι κάτοικοι της πόλης Ιlulissat- στη δυτική ακτή της Γροιλανδίας- ξύπνησαν περιμένοντας άλλη μία ημέρα στο σκοτάδι: Η θέση της πόλης τους, τρεις μοίρες βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, εγγυάται ότι κάθε χρόνο ο ήλιος πρωτοεμφανίζεται στις 13 Ιανουαρίου. Ωστόσο... εφέτος συνέβη το καταπληκτικό να ανατείλει δύο ημέρες νωρίτερα! Τι έφερε αυτή την αλλαγή;

Οι επιστήμονες που ρωτήθηκαν έμειναν εκστατικοί. «Δεν μπορεί να είναι αλλαγή της πραγματικής ανατολής,γιατί αυτό θα προϋπέθετε αλλαγή των παραμέτρων τροχιάς περιστροφής της Γης ή του Ηλίου» είπε ο καθηγητής Ατμοσφαιρικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Fairbanks της Αλάσκας John Walsh. Οπότε, τι έμενε ως εξήγηση; «Μια ατμοσφαιρική οφθαλμαπάτη, από τη διάθλαση του ηλιακού φωτός στον ορίζοντα» πρότεινε ο Τhomas Ρosch, του Αυστριακού Ινστιτούτου Αστρονομίας, «η ανάκλαση πάνω στον λιωμένο πλέον παγετώνα» είπε και ο καθηγητής Γεωδαισίας στο Πανεπιστήμιο Νότιας Φλόριδας Τim Dixon - και οι περισσότεροι επιστήμονες συμφώνησαν μαζί τους. Αγνοούσαν όμως μια μικρή λεπτομέρεια: Στην Ιlulissat ο ήλιος δεν ανατέλλει πάνω από τη θάλασσα ή τον παγετώνα, αλλά πίσω από μια βουνοκορφή!

Η πιθανότητα διασύνδεσης μιας μαγνητικής διαταραχής με την απρόσμενη ανατολή στη Γροιλανδία, αλλά και τους μαζικούς θανάτους πουλιών και ψαριών, τις «δοκιμές του GΡS», τα σενάρια προετοιμασίας για μεγα-σεισμό και μεγα-ηφαίστειο στις ΗΠΑ, άρχισε από ερασιτεχνική εικασία να γίνεται τώρα όλο και μεγαλύτερη υποψία. Υποψία που έγινε πιο βάσιμη όταν διάβασα την απάντηση στο ερώτημα του καναλιού Fox Νews «Γιατί αλλάξατε την κατεύθυνση των αεροδιαδρόμων στην Τάμπα της Φλόριδας;»: Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επειγουσών Αναγκών (FΕΜΑ) Ρaul Τakemoto είπε ότι «ναι μεν τα μαγνητικά πεδία της Γης βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση,αλλά σπάνια σε τόσο μεγάλη έκταση ώστε να απαιτείται ο επαναπροσανατολισμός των αεροδιαδρόμων.Για να βεβαιωθούμε ότι έχουμε ακρίβεια, έπρεπε να κάνουμε τις αλλαγές». Δηλαδή παραδέχθηκε απρόσμενα μεγάλη αλλαγή των μαγνητικών γραμμών!

Το «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»
Τότε ήταν που θυμήθηκα το... τσουνάμι: Τον Ιανουάριο του 2005 η ΝΑSΑ ανακοίνωσε ότι το τσουνάμι της Σουμάτρας μετατόπισε τον Βόρειο Πόλο κατά περίπου 2,5 εκατοστά, στρογγύλεψε ακόμη περισσότερο τη Γη και - ως συνέπεια- ο πλανήτης μας περιστρέφεται με μεγαλύτερη ταχύτητα και η διάρκεια της ημέρας μειώθηκε κατά 2,68 μικροδευτερόλεπτα. Και αυτά ήταν μόνο η αρχή των αντίστοιχων συμβάντων που επακολούθησαν: Ο σεισμός 7,8 ρίχτερ που συγκλόνισε τη Νέα Ζηλανδία στις 16 Ιουλίου 2009 τη μετατόπισε κατά 25 εκατοστά εγγύτερα προς την Αυστραλία. Και όπως δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου 2010 ο Richard Gross της ΝΑSΑ, o σεισμός 8,8 ρίχτερ της Χιλής μετατόπισε τον άξονα περιστροφής της Γης κατά ακόμη 8 εκατοστά και μίκρυνε την ημέρα της κατά άλλα 1,26 μικροδευτερόλεπτα!

Είχαμε δηλαδή απανωτά «χτυπήματα κλονισμού» του άξονα περιστροφής του πλανήτη μας, που σίγουρα διατάραξαν τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου του. Αλλά τι ήταν αυτό το τόσο κοντινό στην Πρωτοχρονιά που έφερε τα πρόσφατα συμπτώματα «παραζάλης»; Ανέτρεξα στα πρόσφατα... κατορθώματα της ανθρώπινης παρέμβασης στο περιβάλλον και έπεσα πάνω στην αποκάλυψη: Στις 26 Οκτωβρίου 2010 το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα του πλανήτη, το «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών» της Κίνας, έπιασε για πρώτη φορά το μέγιστο όριο υδάτινων αποθεμάτων του, ύψους 175 μέτρων. Τι είχε πει γι΄ αυτό, το 2005, ο ερευνητής Βenjamin Chao του Goddard Space Flight Center της ΝΑSΑ; Οτι «η επίπτωση του τσουνάμι της Σουμάτρας μπορεί να παραβληθεί μόνο με εκείνη που θα έχει το γέμισμα του φράγματος της Κίνας με 10 τρισεκατομμύρια γαλόνια νερού, που θα κουνήσει τον άξονα της Γης κατά δύο εκατοστά και θα μικρύνει την ημέρα κατά 0,06 μικροδευτερόλεπτα» !

Σαν τους καλικάντζαρους του παραμυθιού λοιπόν «τσεκουρέψαμε το δένδρο» που κρατάει τη Γη στη θέση της. Τώρα η σβούρα γυρίζει απρόβλεπτα, ξυπνώντας τους πύρινες Τιτάνες που κοιμούνταν κάτω από τα ηφαίστεια και τα σεισμικά ρήγματα. Ο ήλιος μπορεί να ανατέλλει νωρίτερα στην Αρκτική και η γη της Γροιλανδίας να ξαναγίνεται πράσινη, αλλά τα πουλιά τώρα δεν θα «πεθαίνουν τραγουδώντας». Πόσω μάλλον οι άνθρωποι...

a.kafantaris@gmail.com

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ;
Η απόκλιση του μαγνητικού άξονα της Γης από τον γεωγραφικό της και η σταθερή ή μη ταλάντωση του πλανήτη μας κατά την αυτοπεριστροφή του είναι ίσως τα «κλειδιά» όσων απρόσμενων συμβαίνουν και... μέλλουν να συμβούν
Το ότι η Γη περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της το ξέρουμε όλοι. Οπως και το ότι η περιστροφή της δεν γίνεται ακριβώς γύρω από τον γεωγραφικό άξονα Βορρά- Νότου, αλλά με μια κλίση 23,5 μοιρών... συνήθως. Συνήθως, διότι η κλίση αυτή εξαρτάται τόσο από το σχήμα της Γης (πόσο φαρδύτερη είναι στη «μέση» της απ΄ ό,τι στο «ύψος» της) όσο και από το «πόσο νερό έχει επάνω της». Αυτό το δεύτερο έχει να κάνει με το ότι η κλίση περιστροφής του πλανήτη είναι τώρα μεγαλύτερη απ΄ ό,τι επί Εποχής των Παγετώνων. Καθώς οι πάγοι έλιωσαν στον Βορρά, έγιναν νερά που χύθηκαν στους ωκεανούς και μετατόπισαν το βάρος προς τον Ισημερινό. Απόρροια αυτού ήταν μια ταλάντωση του άξονα, που μετακινεί τον Βόρειο Πόλο κατά 10 εκατοστά κατ΄ έτος, κατά μήκος του μεσημβρινού που περνάει από το Τορόντο και τον Παναμά. Αυτή η ταλάντωση, σύμφωνα με τη μελέτη των F. W. Landerer, J. Η. Jungclaus και J. Μarotzke (Geophys. Res. Lett., 36, L17603, doi:10.1029/2009GL039692, 2009), επιτείνεται από το «θερμοκήπιο» που έστησαν οι άνθρωποι με τα καυσαέριά τους και το αφύσικο λιώσιμο των πάγων, με συνέπεια να έχουμε περαιτέρω ετήσια μετατόπιση του Βόρειου Πόλου κατά 2,6 εκατοστά. Και, σαν να μη φθάνει αυτό, οι εν λόγω επιστήμονες προειδοποιούν ότι η υπερθέρμανση των ωκεανών και η επέκτασή τους θα επιφέρουν ακόμη μεγαλύτερη κλίση του άξονα περιστροφής!

Η μετατόπιση και τα στριφογυρίσματα δεν είναι χαρακτηριστικά μόνο του γεωγραφικού Βόρειου Πόλου: Παρόμοια «τσαλίμια» κάνει και ο Μαγνητικός Βόρειος Πόλος. Από τότε που τον πρωτοεντοπίσαμε, το 1831, διαπιστώσαμε ότι το 1904 άρχισε να «ταξιδεύει» ΒΑ, με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων κατ΄ έτος.Το 1989 άρχισε να επιταχύνει εκ νέου τον βηματισμό του και, το 2007, βεβαιωθήκαμε ότι πλέον καλπάζει προς τη Σιβηρία με ταχύτητα 55- 60 χιλιόμετρα τον χρόνο! Αλλά γιατί; Γιατί δεν είναι σταθερός;

Η ως πρόσφατα κρατούσα θεωρία έλεγε ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης γεννιέται από την κίνηση λιωμένων σιδηρομεταλλευμάτων γύρω από την ακόμη ταχύτερα περιστρεφόμενη «στέρεη σιδερένια καρδιά» του πλανήτη, εν είδει «δυναμό». Επομένως, ένας τρόπος να αλλάζει ο άξονας αυτού του μαγνητικού πεδίου είναι να γεννιούνται πυλώνες λιωμένου σιδηρομεταλλεύματος που αναβλύζουν προς την επιφάνεια, στη μία πλευρά του πλανήτη.Την εξήγηση αυτή έδωσε ο γεωφυσικός Αrnaud Chulliat, του Ιnstitut de Ρhysique du Globe στο Παρίσι, τον Δεκέμβριο του 2009. Αλλά, τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, ο Gregory Ryskin, του Νorthwestern University στο Ιllinois των ΗΠΑ, διετύπωσε μια ακόμη πιο ριζοσπαστική θεωρία (βλ. http:

//iopscience. iop. org/1367-2630/11/6/063015/fulltext): Είπε ότι τα ηλεκτραγωγά άλατα των θαλασσών δημιουργούν ένα «ωκεάνιο μαγνητικό πεδίο» που αλλοιώνει εκείνο που παράγεται από το εσωτερικό της Γης.

Οι περισσότεροι γεωφυσικοί αντέδρασαν οργισμένα στη θεωρία του Ryskin, αλλά εντύπωση προκαλεί ο κοινός τόπος της αντίδρασής τους: Είπαν ότι η θεωρία του ήταν τόσο μαθηματικοποιημένη που τους ήταν δύσκολο να βρουν πού έκανε λάθος! Αν όμως πραγματικά δεν λάθεψε, τότε το λιώσιμο των πάγων σαφώς εξηγεί τον ξέφρενο καλπασμό του πόλου προς τη Σιβηρία...

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε αν οι όποιες μαγνητικές αλλαγές έχουν «προϊστορία αιφνιδιασμού». Και όντως, όπως δημοσίευσαν στο Geophysical Research Letters(Vol. 37, L21308, 5 P.Ρ., 2010) οι γεωλόγοι Scott Βogue και Jonathan Glen, βρήκαν στη Νεβάδα στρώματα λάβας ηλικίας 15 εκατομμυρίων ετών που η κρυστάλλωσή τους έδειχνε αλλαγή κατεύθυνσης του μαγνητικού πεδίου με ρυθμό μία μοίρα κάθε εβδομάδα!

Επομένως ο κλασικός εφησυχασμός μας ότι αντιστροφή των πόλων γίνεται κάθε 780.000

χρόνια και ότι, όταν συμβεί, συμβαίνει με πολύ αργό ρυθμό... δεν ισχύει πια.


πηγή:tovima online

Τι να τρώτε για να απολαμβάνετε το σεξ - και να ζήσετε ως τα 100!

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Η δραστήρια ερωτική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στην μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα και – όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο – μπορείτε να τονώσετε την δική σας πίνοντας καφέ και τρώγοντας φιστίκια!
Η καλή ερωτική ζωή όχι μόνον σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε νεώτεροι, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο. Αυτός είναι ο ισχυρισμός ενός νέου βιβλίου που τιτλοφορείται «Younger (Sexier) You» (θα μπορούσε να μεταφραστεί «Πιο νέοι και πιο σέξι») και το υπογράφει ο δρ Έρικ Μπρέιβερμαν, ειδικός σε θέματα αντιγήρανσης από τις ΗΠΑ.
Ο δρ Μπρέιβερμαν, που είναι επίκουρος καθηγητής Ιατρικής στο Ιατρικό Κολέγιο Weill Cornell του Πανεπιστημίου Cornell της Νέας Υόρκης, λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ότι το σεξ αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών, παρατείνοντας έτσι την νιότη. Επιπλέον, διεγείρει τον μεταβολισμό, την εγκεφαλική λειτουργία, την καρδιολογική υγεία και την ευρωστία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Και αν η ερωτική σας ζωή βρίσκεται σε… λανθάνουσα κατάσταση, δεν συντρέχει λόγος απελπισίας, διαβεβαιώνει. Είτε είστε 30 είτε 100, ο συνδυασμός προσεγμένης διατροφής, συμπληρωμάτων και ορισμένων «φυσικών» ορμονών μπορεί να αποκαταστήσει τη λίμπιντό σας και να ωφελήσει την υγεία σας.
Ο δρ Μπρέιβερμαν γράφει ότι πολλά σεξουαλικά προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την κατάλληλη διατροφή.
Η κατανάλωση καφέ, λ.χ., μπορεί να τονώσει την φθίνουσα λίμπιντο, ενώ λίγα φιστίκια ως σνακ μπορούν να αυξήσουν την ερωτική διέγερση. Το καφέ ρύζι εξάλλου μπορεί να μετατρέψει σε… ηφαίστειο μια ψυχρή γυναίκα, ενώ τα αβοκάντο αυξάνουν την ικανότητα να αποκομίζει κανείς ικανοποίηση από το σεξ.
 Τα οφέλη στην υγεία
Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του σεξ στην υγεία; Μεταξύ αυτών που παραθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν συμπεριλαμβάνονται πιο γεροί μυς και οστά - ως φαίνεται, η υγιής ερωτική επιθυμία βοηθεί το δέρμα να παράγει περισσότερη βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο, και η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την μυοσκελετική υγεία.
Το σεξ διεγείρει επίσης την παραγωγή της «ορμόνης της αγάπης», της οκυτοκίνης, η οποία βοηθεί τον εγκέφαλο να λειτουργεί καλά και διατηρεί την μνήμη-ξυράφι.
Ο δρ Μπρέιβερμαν παραθέτει επίσης μία μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Κουήνς, στο Μπέλφαστ, και έδειξε ότι το σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εμφράγματος και εγκεφαλικού στους άντρες.
Οι οργασμοί, εξάλλου, πιστεύεται ότι καταπολεμούν τις λοιμώξεις, καθώς αυξάνουν έως 20% τον αριθμό των κυττάρων που καταπολεμούν ιούς και βακτήρια. Σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, το τακτικό σεξ αυξάνει επίσης τα επίπεδα ενός αντισώματος απαραίτητου για την προστασία από τους ιούς της γρίπης και του κρυολογήματος.
Επιπλέον, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η αυξημένη σεξουαλική δραστηριότητα σε μεγάλη ηλικία, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες που έχουν οι άνδρες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.
Όλ’ αυτά όμως μπορεί να ηχούν πολύ βαρετά σε όσους δεν έχουν ικανοποιητική ερωτική ζωή. Συνήθως αυτό αποδίδεται στο ότι τους κούρασε η μόνιμη σχέση τους ή στο ότι έχουν τα «ψυχολογικά» τους. Ο δρ Μπρέιβερμαν, όμως, υποστηρίζει ότι το αληθινό τους πρόβλημα είναι η βιολογική γήρανση.
Η γήρανση αυτή εν μέρει οφείλεται στην ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων, που είναι πολύ συνηθισμένη μετά τα 40. Τα καρδιολογικά και τα νεφρολογικά προβλήματα λ.χ. μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία, ενώ ο διαβήτης μπορεί να ελαττώσει την ερωτική επιθυμία και διέγερση επειδή πλήττει ευαίσθητα νεύρα του σώματος.
Η λήψη φαρμάκων, από αντικαταθλιπτικά έως φάρμακα για την πίεση, επίσης μπορεί να ασκήσει κάποια αρνητική επίδραση.
Και μετά είναι η κλιμακτήριος, ένας από τους «μεγαλύτερους εχθρούς της υγιούς ερωτικής ζωής», κατά τον δρα Μπρέιβερμαν. Είτε αφορά τη γυναίκα, είτε τον άντρα, η κλιμακτήριος συνοδεύεται από μείωση των επιπέδων των ορμονών του φύλου, με συνέπεια να πλήττεται η ερωτική επιθυμία και λειτουργία. Ο εγκέφαλος
«Η υγιής σεξουαλική λειτουργία, όμως, εξαρτάται και από το πώς αντιδρά ο εγκέφαλος στα μηνύματα που δέχεται από το σώμα», προσθέτει ο δρ Μπρέιβερμαν.
Όταν ο εγκέφαλος λειτουργεί τέλεια, οι χημικές ουσίες του παράγονται και διανέμονται με ιδανικό τρόπο. Η μειωμένη ερωτική επιθυμία μπορεί να αποτελεί την πρώτη ένδειξη πως υπάρχει πρόβλημα με μία από τις τέσσερις βασικές χημικές ουσίες του.
Οι ουσίες αυτές είναι η ντοπαμίνη, η ακετυλοχολίνη, η GABA και η σεροτονίνη. Η ανεπάρκεια σε οποιαδήποτε από αυτές, δημιουργεί συγκεκριμένο σεξουαλικό πρόβλημα.
Η ανεπάρκεια αυτή μπορεί να οφείλεται σε νόσο ή απλώς στο γήρας, εξηγεί ο δρ Μπρέιβερμαν. Και προσθέτει πως αναλόγως με το πρόβλημα και την ουσία από την οποία πηγάζει, υπάρχουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις στη διατροφή, οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν – το ίδιο και κάποια διατροφικά συμπληρώματα, τα οποία όμως δεν πρέπει να πάρετε πριν συμβουλευθείτε τον γιατρό σας, ιδίως εάν πάσχετε από κάποιο νόσημα.
Να λοιπόν τι μπορεί να συμβαίνει και τι μπορείτε να κάνετε...
 Μειωμένη ερωτική επιθυμία
Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ντοπαμίνης. Τα τρόφιμα που διεγείρουν την παραγωγή της είναι τα πρωτεϊνούχα, δηλαδή το κρέας, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά και το φύτρο του σταριού. Θα πρέπει να περιέχει πρωτεΐνες κάθε ένα από τα τρία κύρια γεύματα της ημέρας.
Την παραγωγή της μπορεί επίσης να τονώσουν ο βασιλικός, το μαύρο πιπέρι, το πιπέρι καγιέν, οι καυτερές πιπεριές, το μάραθο, το σκόρδο, η πιπερόριζα, το δεντρολίβανο, το κύμινο, το σουσάμι, ο καφές και το τσάι.
Όσον αφορά τα συμπληρώματα, αυτά που μπορεί να βοηθήσουν είναι το φολικό οξύ, το ginseng, η θειαμίνη και ο ψευδάργυρος.
Μειωμένη ερωτική διέγερση
Μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη ακετυλοχολίνης. Συκώτι, αυγά, φύτρο σταριού, αράπικα φιστίκια, αμύγδαλα, μπρόκολο, λάχανο, βασιλικός, κύμινο, μέντα, φασκόμηλο, θυμάρι και κουρκούμη μπορεί να βοηθήσουν. Το ίδιο και τα συμπληρώματα χολίνη και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.
 Άγχος για το σεξ
Η μειωμένη παραγωγή της ουσίας GABA αυξάνει το άγχος και ο πάσχων δεν μπορεί να χαλαρώσει για να απολαύσει το σεξ. Μπορεί να σας βοηθήσουν τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα (καφέ ρύζι, δημητριακά ολικής αλέσεως, πατάτες), το μπρόκολο, το σπανάκι, οι φακές, οι μπανάνες, τα εσπεριδοειδή, το αγριοκύμινο, το κάρδαμο, η κανέλα, το γαρίφαλο, ο κόλιαντρος, η λουϊζα, η ρίγανη, η πάπρικα, οι σπόροι παπαρούνας, το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το χαμομήλι, το ρόφημα λεμονιού και ένα-δύο ποτηράκια κρασί την ημέρα.
Από τα συμπληρώματα, χρήσιμα μπορεί να είναι το μαγνήσιο και η βιταμίνη Β6.
 Κακή ψυχική διάθεση
Η έλλειψη σεροτονίνης μπορεί να προκαλέσει αίσθημα δυστυχίας και μελαγχολίας, καθιστώντας έτσι το σεξ απαγορευτικό. Μπορεί να βοηθήσουν το χοιρινό, το αβοκάντο, το κόττατζ τσηζ, η πάπια, τα αυγά, το φύτρο του σταριού, η γαλοπούλα, το κοτόπουλο, η σοκολάτα, ο άνηθος, η ματζουράνα, το μοσχοκάρυδο, η μέντα, το φυτό κρόκος, ο δυόσμος και το κουρκούμη.
Μαγνήσιο και βιταμίνη D επίσης μπορεί να σας ωφελήσουν.
Τα καλύτερα αφροδισιακά
* Σπαράγγια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε, η οποία διεγείρει την παραγωγή των ορμονών που είναι απαραίτητες για μια δραστήρια σεξουαλική ζωή
* Μπανάνες. Περιέχουν το ένζυμο βρομελίνη, το οποίο πιστεύεται ότι βελτιώνει την ερωτική επιθυμία των ανδρών. Είναι επίσης καλή πηγή καλίου και ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2), που αυξάνουν την ενεργητικότητα.
* Λάχανο. Περιέχει ουσίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και έτσι την αιμάτωση των γεννητικών οργάνων.
* Σέλερι. Περιέχει ανδοστερόνη, μια ανδρική ορμόνη που πιστεύεται ότι διεγείρει ερωτικά τις γυναίκες.
* Άγρια γλυκοπατάτα. Περιέχει χημικές ουσίες που αυξάνουν την ευαισθησία των γεννητικών οργάνων.
* Σύκα. Αυξάνουν την λίμπιντο και βελτιώνουν την σεξουαλική αντοχή, επειδή είναι πλούσια σε αμινοξέα – τους θεμέλιους λίθους των πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες στον εγκέφαλο για την παραγωγή της χημικής ουσίας ντοπαμίνη.
* Στρείδια. Είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την παραγωγή τεστοστερόνης (είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ερωτική επιθυμία και στην στύση). Περιέχουν επίσης ντοπαμίνη.
* Φύκια. Περιέχουν ασβέστιο, ιώδιο και σίδηρο, που πιστεύεται ότι τονώνουν την ερωτική επιθυμία
Tips
Διαβάστε περισσότερα στο βιβλίο «Younger (Sexier) You: Look And Feel 15 Years Younger By Having The Best Sex Of Your Life» (θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία την 1η Μαρτίου από τις εκδόσεις Rodale Press)


Πηγή : ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

«Να μετακομίσετε στο κέντρο της Αθήνας, κ. πρωθυπουργέ!»


Με επιστολή της στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, η γνωστή ηθοποιός Άννα Βαγενά τον καλεί να μετακομίσει ο ίδιος στο κέντρο της Αθήνας, ώστε να έχει άμεση εμπειρία της κατάστασης που επικρατεί.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η ηθοποιός θεωρεί ότι οι πολιτικοί πρέπει να δουν από κοντά την εξαθλίωση της Αθήνας και όχι να ζουν σε πολυτελείς συνοικίες στα βόρεια και νότια προάστια. Η ίδια το έκανε πράξη, φεύγοντας από το Π. Ψυχικό για το Μεταξουργείο, όπου στεγάζεται και το θέατρο της.
Η ηθοποιός δεν έχει λάβει απάντηση από τον πρωθυπουργό, ενώ η επιστολή της, που κλείνει με την φράση «εάλω η πόλις κ. πρωθυπουργέ!», έχει αποσταλεί από τις 7 Ιανουαρίου...
Ολόκληρη η επιστολή της Άννας Βαγενά
Αξιότιμε Κύριε πρωθυπουργέ,
Κάντε μια γενναία πράξη. Ελάτε να κατοικήσετε στο κέντρο της Αθήνας. Και βέβαια, όταν λέω κέντρο δεν εννοώ το Κολωνάκι, την Πλάκα, την Ρηγίλλης ούτε καν το Παγκράτι και το Μετς. Εννοώ τις μαρτυρικές περιοχές της Αχαρνών, της Πατησίων, του Μεταξουργείου, της Ομόνοιας και του Κεραμεικού. Ελάτε να μείνετε εδώ που ζούμε εμείς, στο κολαστήριο των ψυχών και των σωμάτων.
Μόνον τότε υπάρχει ελπίδα να σωθεί το κέντρο της Αθήνας. Και βάλτε έναν όρο στους βουλευτές σας, της Α' Αθηνών και τους δημοτικούς συμβούλους της Αθήνας, να μην κατοικούν πουθενά αλλού, ούτε στα όρια ούτε στα νότια προάστια πολυτελείας, παρά μόνον εδώ στο κέντρο της Αθήνας, εδώ που υποτίθεται ότι χτυπάει η καρδιά της Ελλάδος.
Κάντε αυτό, κύριε πρωθυπουργέ και θα σας γράψει η ιστορία σαν πραγματικά γενναίο πολιτικό, που αγαπά αληθινά αυτόν τον τόπο.
Συγχωρέστε με αλλά, όλα τ' άλλα για συντονισμό, 11 υπουργεία που θα δράσουν για τη σωτηρία του κέντρου, είναι καλές προθέσεις, αλλά είμαι σίγουρη ότι σύντομα θα χαθούν στην γραφειοκρατία και τίποτα χειροπιαστό δεν θα γίνει για μας τους απελπισμένους κατοίκους αυτών των περιοχών.
Εάλω η Πόλις, κύριε πρωθυπουργέ.Με τιμή,
Άννα Βαγενά-ηθοποιός, κάτοικος Μεταξουργείου

πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Φίλε με έπεισες....Προσλαμβάνεσαι!!!!

5 τροφές που θα σας φτιάξουν την διάθεση!


Άγχος, στρες, οικονομική κρίση και δυσάρεστες καταστάσεις. Κάποιοι από αυτούς τους παράγοντες σας έχουν χαλάσει την διάθεση και δεν έχετε κουράγιο να… επανακάμψετε;


Δεν είναι ανάγκη να αγχώνεστε και γι αυτό…
Βοηθήστε τον εαυτό σας επιλέγοντας τροφές που σας ανεβάζουν την διάθεση και αντισταθείτε ξαναβρίσκοντας τον παλιό καλό σας εαυτό!
1. ΒρώμηΑισθάνεστε ότι νευριάζετε με το παραμικρό και ενεργείτε στην… διαπασών με κάθε τι  που παρεκκλίνει των επιθυμιών σας; Αυτό που χρειάζεστε είναι να προσθέσετε λίγες νιφάδες βρώμης στην καθημερινή σας διατροφή.  Είναι πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες και γι αυτό βοηθούν στην εξομάλυνση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα από την επιβράδυνση της απορρόφησης του.
Επιπλέον, επιβραδύνει την κένωση του στομάχου με αποτέλεσμα να μην πεινάτε γρήγορα.
Άλλες τροφές πλούσιες σε διαλυτές φυτικές ίνες είναι οι εξής: φασόλια, μπιζέλια, κριθάρι, τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες και τα μήλα.
2. ΚαρύδιαΤα καρύδια θεωρούνται εδώ και καιρό ως μία «τροφή του εγκεφάλου». Πλέον όμως, γνωρίζουμε πως είναι και μια άριστη πηγή ωμέγα-3 απαραίτητων λιπαρών οξέων, που «φροντίζει» τα κύτταρα του εγκεφάλου και τη διάθεση, γιατί βοηθά τους νευροδιαβιβαστές να λειτουργούν σωστά. Αυτός είναι άλλωστε και ένας από τους λόγους που μπορεί να λειτουργήσει θετικά σε άτομα με κατάθλιψη.
Άλλες τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα περιλαμβάνουν το σολομό, τις σαρδέλες, τον λιναρόσπορο, και τα αυγά εμπλουτισμένα με ω-3.
3. ΤσάιΠαρόλο που η καφεΐνη έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε μια πιο θετική διάθεση και βελτίωση των επιδόσεων, η σωστή κατανάλωσή της από την λάθος, διαχωρίζεται από μια… λεπτή γραμμή.

Πάρα πολύ καφεΐνη μπορεί να σας δημιουργήσει εξάρτηση και να σας κάνει νευρική, οξύθυμη, υπερευαίσθητη ή ακόμη και να σας δημιουργεί συχνούς και έντονους πονοκεφάλους.

Τι να δοκιμάσετε: Μια καλή στρατηγική είναι να περιορίσετε τον εαυτό σας ώστε να μην υπερβαίνετε το ένα φλιτζάνι την ημέρα.  Σε περίπτωση όμως που σας είναι αδύνατον να το καταφέρετε αντικαταστήστε το δεύτερο  φλιτζάνι με ένα ποτήρι πράσινο τσάι. Σύντομα θα σας γίνει συνήθεια.
4. ΣολωμόςΣτη διάρκεια των τελευταίων ετών, έρευνες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης, μια από τις βασικές ορμόνες των νευροδιαβιβαστών που επηρεάζουν τη διάθεσή μας, και μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των διαταραχών της διάθεσης.
Βιταμίνη D παίρνουμε, κυρίως μέσω της έκθεσης στο ηλιακό φως και σε μικρές ποσότητες μέσω των τροφίμων.
Μία πρόσφατη μελέτη όμως, έδειξε ότι η έκθεση στον ήλιο κατά τους χειμερινούς μήνες  (από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο) δεν παράγει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης D στο δέρμα.
Ειδικά αυτούς τους μήνες λοιπόν φροντίστε ώστε να παρέχετε στον οργανισμό σας επαρκής ποσότητες της συγκεκριμένης βιταμίνης μέσω της διατροφής σας.
Τι να δοκιμάσετε: Αντί τόνου στο σάντουιτς σας, επιλέξτε σολωμό είτε φρέσκο είτε από κονσέρβα που όμως θα είναι συσκευασμένος σε νερό για να είναι χαμηλότερος σε θερμίδες από ότι στο λάδι. 
Άλλες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D είναι το εμπλουτισμένο γάλα και το γάλα σόγιας.
5. ΦακέςΕίναι μέλος της οικογένειας των ψυχανθών και αποτελούν μια άριστη πηγή φυλλικού οξέος, που είναι απαραίτητη για τη διάθεση και την καλή λειτουργία των νεύρων του εγκεφάλου.
Τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του Χάρβαρντ έδειξε ότι το 38 % των γυναικών που πάσχουν από κατάθλιψη έχουν έλλειψη φυλλικού οξέος. 
Αν και οι ερευνητές δεν έχουν ακόμη καταλάβει πλήρως τη σύνδεση, αυτό φαίνεται να επηρεάζει το μεταβολισμό της σεροτονίνης, της ντοπαμίνης και της νοραδρεναλίνης, σημαντικών νευροδιαβιβαστών για τον «έλεγχο» της  διάθεσης.
Άλλες πηγές φυλλικού οξέος περιλαμβάνουν: τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού, πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο, το συκώτι και τα φασόλια.
 
 Mελίνα Κατσαμά

πηγή:myself

Οκταώροφη πολυκατοικία «σηκώνει» ο Τ. Μαντέλης

Ένα πρόσωπο γνωστό, που έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τα φώτα της δημοσιότητας καθώς εμπλέκεται στην υπόθεση της Siemens, βλέπουν το τελευταίο διάστημα στη γειτονιά τους οι κάτοικοι των Κάτω Πετραλώνων.

Ο λόγος για τον Τάσο Μαντέλη, ο οποίος επιθεωρεί τις εργασίες ανέγερσης μίας οκταώροφης πολυκατοικίας στην οδό Κειριαδών, που ανήκει στη σύζυγό του Ευθυμία Βλάχου.

Η συγκεκριμένη οικοδομή δόθηκε σε εργολάβο με αντιπαροχή τον περασμένο Μάιο. Τα τρία από τα διαμερίσματα που θα χτιστούν στην πολυκατοικία, όπως αναφέρει η Realnews, θα δοθούν στην οικογένεια Μαντέλη. Μαζί, και τρεις αποθήκες, αλλά και θέσεις στάθμευσης.
πηγή:newsbeast.gr

H «εκδίκηση» της Ντόρας!

πηγή:greki

Συνταξιούχος η Μιλένα Αποστολάκη

Σε πρόωρη σύνταξη απο την Ολυμπιακή

Όχι, απλά …. ανήκει στους εκλεκτούς “εθνοσωτήρες” αυτού του τόπου…
Κι όμως αποτελεί γεγονός , η Μιλένα Αποστολάκη είναι πλέον συνταξιούχος.
Η τέως υπουργός του “εθνοπατέρα” Σημίτη που μας έκανε Ευρώ-κατόχους και πρώην «ιδιαιτέρα» γραμματέας του «σιδερένιου» μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου, βγαίνει στην σύνταξη πρόωρα απο τη Ολυμπιακή , με τον νόμο που έφτιαξε η ΝΔ και που τροποποίησε πρόσφατα ο κολλητός της υπουργός, «Βασιλάκης Καΐλας», κατά κόσμον Λοβέρδος….
Η σύνταξη της εκτιμάται ότι θα φτάνει τα 2.500 ευρώ/μήνα , με 21 χρόνια «υπηρεσίας» στην Ο.Α. , τώρα… πόσο συχνά επισκεπτόταν τη δουλειά…. κανείς δεν καλοθυμάται , αφού η κ. Αποστολάκη , χρόνια τώρα ασχολείται αποκλειστικά με τα της πολιτικής ζωής του τόπου.
Βέβαια …. εμείς, όλοι οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί , με 40 χρόνια υπηρεσίας θα πάρουμε – αν ποτέ πάρουμε – 850 ευρώ , κι αυτά στα 65…..
Τέτοια μάλιστα ήταν η λιγούρα της, που θα πίεζε συνεχώς τον Λοβέρδο να «τακτοποιήσει» τους συμβασιούχους της Ολυμπιακής όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Το σχετικό νομοσχέδιο, βέβαια, το συνέταξε ο νεοφιλελεύθερος Χατζηγάκης, ο οποίος, στα πλαίσια του πνεύματος του «νεοφιλελευθερισμού», έκρινε ότι πρέπει να ονομάζονται συνταξιούχοι των 2500 ευρώ, εργαζόμενοι που μετά βίας έχουν πατήσει τα σαράντα τους.
Για όλα αυτά το ΔΝΤ φταίει πάλι ή τα λαμόγια που μας κυβέρνησαν μαζί με τους βολεμένους χειροκροτητές τους, που έχουν τώρα το θράσος να κατεβαίνουν και στους δρόμους και να τους κλείνουν για να υπερασπιστούν τα «κεκτημένα» τους;
Αλλά βέβαια, όπως πολύ σωστά κάποιος είχε πει: Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
Τέτοια ξελιγωμένη γενιά ανθρώπων δεν έχει ξαναπεράσει από την Ελληνική ιστορία, κάπως έτσι καταλήγουν με τρεις και τέσσερις συντάξεις ο καθένας !
Αφού έφαγαν το καταπέτασμα και μας φέσωσαν για διακόσια χρόνια να δείτε που στο τέλος θα φάνε κι εμάς.

Eκτός απο την Χωματερή και αιολικά 30 MW

(27 ανεμογεννητριες των 850 kv) στην Κερατέα

 Eκτός από τον ΧΥΤΑ, έρχονται και 27 Ανεμογεννήτριες (Πάνειον Όρος), ιδιοκτησίας Μπόμπολα.
  Με έναν ΧΥΤΑ που θα τον λένε ΧΥΤΥ και 27 Ανεμογεννήτριες η Κερατέα θα μπορεί να περηφανευτεί ότι είναι η ένα απέραντο περιβαντολογικό πάρκο!!!

Χωροθετείται εν μέρει εντός αναδασωτέας περιοχής.
    Την αδειοδότηση    υπογράφει
   ο απελθών διορισμένος περιφερειάρχης)
 
Είναι η ίδια περιοχή στην οποία πριν λίγα χρόνια είχαμε εμπρησμούς.

Η απόφαση της περιφέρειας έχει ημερομηνία 9-11-2010, 
Αριθμό. Πρωτ.: Φ668/480/10.
ΘΕΜΑ : Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Πάρκου
ισχύος 22,95 MW, καθώς και των συνοδών έργων αυτού, της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.

στη θέση “ΠΑΝΕΙΟ ΟΡΟΣ” στους Δήμους Κερατέας
και Καλυβίων Θορικού, Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, Νομού Αττικής.

κοινοποιέιται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε.
αλλά όχι στους ενδιαφερόμενους Δήμους Κερατέας και Καλυβίων.
 
πηγή:Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

Η εξέγερση συνεχίζεται, το καθεστώς δεν παραδίδεται

Απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία δίνει το καθεστώς Μουμπάρακ. Κύμα λαϊκής οργής κατακλύζει τις αιγυπτιακές πόλεις. Οι διαδηλώσεις κλιμακώνονται. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 120 και οι τραυματίες τους 2000. Παγκόσμια κατακραυγή.
Περισσότεροι από 1.000 διαδηλωτές, με τους οποίους ενώθηκαν κύματα άλλων, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο του Καΐρου απαιτώντας από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί και απορρίπτοντας το διορισμό από τον ίδιο ενός αντιπροέδρου.

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να κρατηθεί στην εξουσία, ο Χόσνι Μουμπάρακ, για πρώτη φορά στα 30 χρόνια εξουσίας του, χθες διόρισε αντιπρόεδρο της χώρας και νέα κυβέρνηση.

Ωστόσο, αγνοώντας τις «μεταρρυθμιστικές» υποσχέσεις, την πρωτοφανή καταστολή στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, ο αιγυπτιακός λαός ...
συνεχίζει να διαδηλώνει ζητώντας την παραίτηση του Μουμπάρακ.

Ο Μουμπάρακ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Διορίζοντας ως αντιπρόεδρό του τον Ομάρ Σουλεϊμάν (OmarSuleiman), αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών, πολλοί εκτιμούν ότι ο αιγύπτιος πρόεδρος επιδιώκει να είναι αυτός που θα ελέγξει την –εγκεκριμένη από το στρατό - διάδοχη κατάσταση.

Για τους Αιγύπτιους, επί πολλά χρόνια, η διαδοχή του 82χρονου πρώην στραγηγού, αποτελούσε ερωτηματικό. Μέχρι που την περασμένη εβδομάδα, ο Χόσνι Μουμπάρακ άφησε να εννοηθεί ότι ο διάδοχός τους δεν θα ήταν άλλος από τον γιό του, Γκαμάλ. Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τη φωτιά της εξέγερσης.

Ωστόσο, οι Αιγύπτιοι δυσπιστούν εξίσου και στην ανάδειξη του Σουλεϊμάν, ως αντιπροέδρου, καθώς και του επίσης στρατιωτικού, Αχμέντ Σακίφ, στο αξίωμα του πρωθυπουργού.

«Είναι ίδιος με τον Μουμπάρακ, δεν υπάρχει καμιά διαφορά» έλεγε ένας από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το Reuters, απηχώντας το σύνολο των εξεγερμένων.

Και πράγματι, οι σκηνές στην πλατεία Ταχρίρ, αυτό έδειχναν. Χιλιάδες πολίτες, κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες φώναζαν: «Ο λαός απαιτεί ο πρόεδρος να δικαστεί».

Στην ίδια αυτή πλατεία, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, όταν ολοκληρώθηκε το τηλεοπτικό διάγγελμα – παρωδία του Μουμπάρακ, κατά χιλιάδες οι διαδηλωτές επανακατέλαβαν την περιοχή, αψηφώντας τα 20 άρματα μάχης που την φρουρούσαν.

Παρά το προεδρικό διάγγελμα, τον διορισμό του αντιπροέδρου και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, οι διαδηλώσεις δεν κοπάζουν. Η εντολή Μουμπάρακ για εμπλοκή του στρατού στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, έχει προκαλέσει λουτρό αίματος.

Οι πληροφορίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για περισσότερους από 74 και κατ’ άλλες πηγές, ενενήντα νεκρούς, στη διάρκεια των πέντε ημερών της εξέγερσης. Οι τραυματίες, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ξεπερνούν τους 2.000. Εκατοντάδες είναι οι συλλήψεις.

«Πρέπει να φύγει»

Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ «πρέπει να φύγει», δήλωσε σήμερα ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, σε συνέντευξή του στο δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο France24. «Θα κατέβω σήμερα στο δρόμο για να συμβάλω στον ερχομό της αλλαγής (...) και για να δηλώσω στον Μουμπάρακ ότι πρέπει να φύγει», δήλωσε ο Ελ Μπαραντέι πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), ο οποίος το 2005 βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης.

«Ο Μουμπάρακ δεν έχει καταλάβει το μήνυμα του αιγυπτιακού λαού. Ο λόγος του ήταν εντελώς παραπλανητικός. Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πτώση του καθεστώτος», πρόσθεσε.

«Να γίνει ειρηνικά η μεταβίβαση»

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το μεγαλύτερο κίνημα αντιπολίτευσης της Αιγύπτου, ζήτησε σήμερα σε ανακοίνωσή της την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, την πέμπτη ημέρα των διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος του αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Η οργάνωση επανέλαβε την υποστήριξή της «σε μία ειρηνική εξέγερση» και ζήτησε το διορισμό «μεταβατικής κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος (το κυβερνών κόμμα) που θα διοργανώσει έντιμες εκλογές και (θα προχωρήσει σε) ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Τουλάχιστον 102 νεκροί

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που σαρώνουν την Αίγυπτο, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και πρώτων βοηθειών που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αλλά και οτν και απολογισμό του Ρόιτερς.

Δεν υπάρχει έως τώρα επίσημος απολογισμός του αριθμού των θυμάτων και στην πραγματικότητα ενδέχεται να είναι αρκετά υψηλότερος, δεδομένης της σύγχυσης στη χώρα.

Ταξιδιωτικές οδηγίες και γερμανική προειδοποίηση

Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία το Βέλγιο και άλλες χώρες, να έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες. Η Γερμανία απείλησε να μειώσει τη βοήθεια στην Αίγυπτο εάν οι αρχές δεν άρουν τη καταστολή των διαδηλώσεων, ανακοινώθηκε σήμερα από το γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε. Η Αίγυπτος είναι ένας από τους μεγαλύτερους αποδέκτες της γερμανικής βοήθειας για αναπτυξιακούς σκοπούς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, με 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν χορηγηθεί στην Αίγυπτο από τη δεκαετία του 60 έως τώρα και πάνω από 200 εκατομμύρα ευρώ που χορηγήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο για τα επόμενα δύο χρόνια. «Η ειδοποίησή μας στην αιγυπτιακή κυβέρνηση είναι σαφής: Εγκαταλείψτε όλες τις μορφές βίας και υποστηρίξτε το δίκαιο του διαδηλώνειν", δήλωσε ο Βεστερβέλε .
πηγή:ethnos , greki

Τράγκας:Πως είδα τον Καραμανλή σ' ένα δίωρο τετ-α-τετ

 

Ο  Γιώργος Τράγκας είχε μια συζήτηση εφ’ ολης της ύλης με τον Κ. Καραμανλή, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος στο περιοδικό «Crash». Το άρθρο του Γ. Τράγκα με τίτλο «Πώς είδα τον Καραμανλή σ’ ένα δίωρο τετ-α-τετ»  αναφέρει πως σκέφτεται ο πρώην πρωθυπουργός αν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές και βρίσκει τις τελευταίες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά θετικές.

«Εγώ τελείωσα. Θα ασχοληθώ με την οικογένεια μου, τον Αλέξανδρο και την Αλίκη…Θα γράψω ένα βιβλίο, μια ιστορική αφήγηση, όχι ένα πολιτικό μανιφέστο» λέει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής, σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, μίλησε για όλα.

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ: «Πίστευα ότι δεν με αγγίζει ηθικά το θέμα του Βατοπαιδίου. Πήγαινε να δεις τώρα που μένει ο Αγγέλου και θα καταλάβεις. Σίγουρα έγιναν λάθη».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο ίδιος και το επιτελείο του γνώριζαν την οικονομική κατάσταση. Υπήρχε κρίση ελλείμματος αλλά όχι....... δανεισμού.

Γι΄αυτό μιλούσε για ήπια προσαρμογή. Τότε δεν υπήρξε πρόβλημα δανεισμού της χώρας από τις αγορές. Αυτό έγινε μετα…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ: «Οι ενδιαφερόμενοι τότε κινητοποίησαν τους μεγάλους κατασκευαστικούς οίκους στην Ευρώπη, την Μπουίκ, τη Χόχτιφ, και άλλες, που με τη δύναμή τους μπλόκαραν το νομοσχέδιο.  Μας απείλησαν ότι θα μας κόψουν τις επιδοτήσεις. Τι να έκανα; Τώρα όμως οι κοινοτικοί με απόφασή τους μας δικαιώνουν».

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ: «Βρεθήκαμε με τον Τάσσο Παπαδόπουλο  και του είπα ότι θα τον στηρίξω σε ότι αποφασίσει. Μου είπε, είμαι γέρος και άρρωστος. Δεν μπορώ να δεχθώ τέτοιο πράγμα για το τόπο μου. Τον κοίταξα και του είπα: Είσαι γέρος και άρρωστος, αλλά και πολύ μάγκας».

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: Στο πρώτο κιόλας ραντεβού ο ηγέτης του Κρεμλίνου τον είχε προειδοποιήσει, προτού αρχίσει την κουβέντα. «Το ΄ χεις  μετρήσει αυτό που κάνουμε; Αυτήν την συνάντηση; Θα σου επιτεθούν τα Μέσα Ενημέρωσης στην Αθήνα».

ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ:

Για πρώτη φορά υπήρξε βέτο σε επίσημη αμερικανική πρόταση. Ούτε ο Σαρλ ντε Γκολ, παρά  το γεγονός ότι είχε φύγει   από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, δεν είχε τολμήσει κάτι τέτοιο. Και την ώρα που ο Μπους, αν και «είχε προειδοποιηθεί» , δήλωνε ότι τα Σκόπια  θα είναι το επόμενο μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Βλέπει το κακό να δυναμώνει

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ: Οι τελευταίες κινήσεις του είναι θετικές.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΒΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ: Η Μέρκελ πέντε μέρες νωρίτερα αρπάχτηκε στο τηλέφωνο μαζί του λέγοντας ότι «τα επιχειρήματα που μου λέτε για τη μη είσοδο των Σκοπίων, είναι ακριβώς τα ίδια που μας λέγατε για να εισέλθει η Κύπρος στην Ε.Ε». Έγινε χαμός σε εκείνο το τηλεφώνημα με τη Γερμανίδα καγκελάριο, που ενδιαφέρονταν  επί μονίμου βάσεως  για τη πώληση των μαχητικών της αεροσκαφών.

Πουλάνε όσο όσο βίλες και ακίνητα ζητώντας εχεμύθεια


Το... μνημόνιο κοινωνικές τάξεις δεν κοιτά όπως φαίνεται, γι’ αυτό και αρκετοί πλούσιοι με πανάκριβα σπίτια και μαγευτικές βίλες βρίσκονται στριμωγμένοι και αποφάσισαν να πουλήσουν μέρος της περιουσίας τους. Τους τελευταίους μήνες σε μεγάλα μεσιτικά γραφεία καταφτάνουν φάκελοι με ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβές περιοχές της Αθήνας, κι όχι μόνο.

Πρόκειται κυρίως για πολυτελή σπίτια που ανήκουν είτε σε γνωστούς ηθοποιούς, τραγουδιστές, επιχειρηματίες είτε ακόμη και σε πλούσιους που δεν έχουν απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης. Golden boys της χρυσής εποχής του Χρηματιστηρίου που επένδυσαν σε ακίνητα και τώρα έχουν ξεπέσει.
Ιδιοκτήτες εταιρειών που βρίσκονται στα όρια της χρεοκοπίας και πουλάνε όσο όσο ακίνητα για να αποπληρώσουν δάνεια. Αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών με τεράστιο πλέον κόστος συντήρησης, τα οποία εν μέσω κρίσης δεν είναι καθόλου ελκυστικά.

Ζητούν εχεμύθεια
Στα μεσιτικά γραφεία οι φάκελοι με τα ακίνητα επωνύμων φτάνουν κατά κύριο λόγο μέσω δικηγορικών γραφείων και πάντα με την ένδειξη «απαιτούμε εχεμύθεια».
Ωστόσο, οι φήμες υπάρχουν και αυξάνονται για διάφορους γνωστούς και μη Ελληνες που πουλάνε τα ακίνητά τους σε τιμή χαμηλότερη πολλές φορές από αυτή που πραγματικά αξίζουν.
Η οικονομική κρίση και οι προβλέψεις για χειρότερες ημέρες επισπεύδουν τις όποιες κινήσεις, ενώ και το γεγονός ότι σήμερα οι τιμές των ακινήτων είναι ακόμη σε υψηλά επίπεδα, αποτελεί πλεονέκτημα υπέρ του αγοραστή που έχει χρήματα να διαθέσει για την αγορά ενός τέτοιου ακινήτου.
Πάντως, η «παγωμένη» κτηματαγορά και η έλλειψη ρευστού δυσκολεύουν τις αγοραπωλησίες ακινήτων, η αξία των οποίων μπορεί να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς κύκλους, μέσα στο 2010 αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των σπιτιών που έχουν βγει προς πώληση σε περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων.
Σε πανάκριβες γειτονιές, που άλλοτε δύσκολα μπορούσε να βρει κανείς ακίνητα για αγορά, σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες αγγελίες. Για παράδειγμα, μεγάλη αύξηση της προσφοράς παρατηρείται στη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό, την Κηφισιά, την Εκάλη, τη Βουλιαγμένη, το Καβούρι, τη Βάρκιζα.
Στο σφυρί έχουν βγει και ακίνητα, βίλες ή οικόπεδα στη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χαλκιδική, τη Ρόδο, την Αράχοβα και το Πήλιο.
Πρόκειται κατά κύριο λόγο για βίλες ή πολυτελείς μεζονέτες με επιφάνεια πάνω από 300 τ.μ. και οικόπεδο ή ακόμη και οροφοδιαμερίσματα στο Κολωνάκι. Οσο για τις τιμές που ζητούνται, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του πωλητή, καταγράφεται πτώση από 10% έως 30%.
Για παράδειγμα υπάρχουν βίλες που κοστίζουν 3 εκατομμύρια ευρώ και πωλούνται σήμερα 2,2 εκατ. ευρώ ή μονοκατοικία 1.000 τ.μ. που κόστιζε περί τα 7 εκατ. ευρώ σήμερα πωλείται 1 εκατ. λιγότερα.
Εκτός, φυσικά, από τις περιπτώσεις των πλουσίων που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και βγάζουν τα ακίνητά τους στο σφυρί, υπάρχουν και αρκετοί που πουλάνε για να επενδύσουν σε άλλα ακίνητα τώρα που οι τιμές είναι διαπραγματεύσιμες.


«Πιάνουν» τα μισά λεφτά από όσα ζητούσαν αρχικά
Παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες φήμες διαψεύδονται από τους κατόχους των ακινήτων, εντούτοις, οι πληροφορίες από γνώστες της κτηματαγοράς κάνουν λόγο για τις εξής περιπτώσεις πλουσίων ή διασήμων:
Πριν λίγους μήνες η αγορά βοούσε για την περίπτωση πώλησης μιας μοναδικής βίλας στο Κεφαλάρι, η οποία ανήκει σε γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του αθλητισμού και της σόου μπιζ. Αν και οι ίδιοι βγήκαν να διαψεύσουν το γεγονός, κτηματομεσίτες ανέφεραν ότι υπήρξε διερευνητική επαφή του ζευγαριού προκειμένου να δουν αν πουλιέται ένα τέτοιο ακίνητο και «πόσα πιάνει». Οι φήμες έκαναν λόγο για ένα ποσό γύρω στα 12 εκατ. ευρώ.
Πρόσφατα έγινε γνωστή η πρόθεση γνωστής παρουσιάστριας να πουλήσει πολυτελέστατη βίλα άνω των 500 τ.μ. στη Βούλα. Με μεγάλο κήπο, πισίνα, σάουνα, γυμναστήριο κ.λπ. το σπίτι θεωρείται εξαιρετική ευκαιρία, καθώς λέγεται ότι από τα 5,4 εκατ. ευρώ που ζητήθηκε στην αρχή η τιμή έπεσε κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.
Το ποσό των 15 εκατ. ευρώ φέρεται να ζητεί πασίγνωστη τραγουδίστρια για ξενοδοχείο που διαθέτει στην περιοχή του Κολωνακίου.
Επίσης γνωστό ζευγάρι από τον χώρο του κινηματογράφου αποφάσισε να πουλήσει ένα εξαιρετικό ακίνητο στη Μύκονο, λόγω κρίσης. Πρόκειται για εξοχική κατοικία που κοστολογείται πολλές χιλιάδες ευρώ.
Ανεπιβεβαίωτες φήμες κάνουν λόγο για την πρόθεση δημοφιλούς τραγουδιστή να πουλήσει τη βίλα που διαθέτει στα ανατολικά προάστια προς 800.000 ευρώ. Ο λόγος είναι ότι αναζητεί ακίνητο στα νότια προάστια.Την πώληση ενός πύργου στο Κεφαλάρι και μιας έπαυλης στη Μύκονο σκέφτεται γνωστός σχεδιαστής.
Δύο πολύ γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, διαθέτουν εντυπωσιακά διαμερίσματα στη Νέα Υόρκη. Φημολογούνταν ότι εδώ και μήνες εξέφρασαν την επιθυμία τους να πουλήσουν τα ακίνητά τους σε τιμές ακόμη και πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ, προφανώς όχι λόγω κρίσης, αλλά ίσως επειδή το κέρδος τους από την πώληση θα είναι μεγάλο.
Πριν από μερικούς μήνες δημοσιεύματα έκαναν λόγο για την πώληση ενός εκπληκτικού ακινήτου στο Πόρτο Ράφτη, που ανήκε στη γνωστή εφοπλιστική οικογένεια Γουλανδρή. Η έπαυλη φέρεται να πουλήθηκε αντί 20 εκατ. ευρώ.
Τέλος, γόνος γνωστής οικογένειας πούλησε αντί 12 εκατ. λιρών σπίτι που κατείχε στην περιοχή Hampstead του Λονδίνου.
Β. Σ. ΚΑΝΕΛΛΗΣ  
πηγή:imerisia

Ερχονται τα φωτοβολταϊκά νυκτός

Νέα μέθοδο για την αξιοποίηση των ηλιακών πάνελ αναπτύσσουν στο Αϊνταχο των ΗΠΑ ερευνητές ανατρέποντας όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα για τα φωτοβολταϊκά. Υπό την καθοδήγηση του Στίβεν Νόβακ, ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο, η οποία θα επιτρέπει στα ηλιακά πάνελ να παράγουν ενέργεια και στη διάρκεια της νύχτας.
Οι Αμερικανοί ερευνητές βασίστηκαν στη διαπίστωση ότι ένα σημαντικό τμήμα της ενέργειας από το διαθέσιμο ηλιακό φάσμα φτάνει στη Γη ως υπέρυθρες ακτίνες. Μια ποσότητα αυτής αντανακλάται όταν σκοτεινιάζει με τη μορφή θερμότητας, ενώ σε περίπτωση που ο ουρανός είναι συννεφιασμένος εγκλωβίζεται στην ατμόσφαιρα. Ο Νόβακ και οι συνεργάτες του ανέπτυξαν ένα σύστημα με μικροκεραίες, που λειτουργούν στο μήκος κύματος των υπέρυθρων, άνω των 700 νανόμετρων, και σε πειράματα στο εργαστήριο κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 84% των φωτονίων τα οποία «επιστρέφουν» στην ατμόσφαιρα.
Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι ένα λειτουργικό σύστημα, που θα είναι έτοιμο σε λίγους μήνες, θα είναι σε θέση να φτάσει έως το 46% της συγκέντρωσης, ποσοστό που χαρακτηρίζεται εντυπωσιακό, αν υπολογιστεί ότι η αποτελεσματικότητά του θα είναι υπερδιπλάσια αυτής των σημερινών φωτοβολταϊκών, που κυμαίνεται στο 20%, καθώς επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, όπως η αδυναμία επίτευξης ανά πάσα στιγμή της επιθυμητής γωνίας προσέγγισης των ηλιακών ακτίνων στα πάνελ και η υπερθέρμανση. Τα προβλήματα αυτά δε συναντώνται στο σύστημα των μικροκεραιών, οι οποίες είναι σε θέση να συλλέξουν υπέρυθρες σε ευρεία γωνία.
Ωστόσο παρουσιάζουν το πρόβλημα της παραγωγής εναλλασσόμενου ρεύματος σε συχνότητα ιδιαίτερα υψηλή που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Οι δίοδοι ημιαγωγών από πυρίτιο, που μετατρέπουν το ρεύμα σε συνεχές, αδυνατούν να λειτουργήσουν σε υψηλές συχνότητες, ενώ χάνουν σε αγωγιμότητα σε περίπτωση που οι διαστάσεις τους είναι μικρότερες, για να συμβαδίζουν με τις μικροκεραίες.
Πηγή: http://www.energypress.gr/
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget