Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Φτιάξε το δικό σου λαχανόκηπο με την υποστήριξη του Α.Π.Θ.

Συμβουλευτική υποστήριξη από το Α.Π.Θ.


Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων για τη μετατροπή του Α.Π.Θ. στο πρώτο οικολογικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, οι Πρυτανικές Αρχές και η Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. δίνουν την ευκαιρία σε όλους, ανεξαιρέτως, τους πολίτες να φτιάξουν το δικό τους κήπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος, στη Θέρμη.
Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και η Γεωπονική Σχολή θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνο-βιοκαλλιεργητή, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
Οι κύριοι στόχοι της δράσης είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στις μεθόδους της βιολογικής γεωργίας, η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων που θα καλύπτουν μέρος των διατροφικών αναγκών των καλλιεργητών, η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης παρέχοντάς τη δυνατότητα να ασχολούνται με τη γη, η εκπαίδευση φοιτητών του Α.Π.Θ. που θα συμμετέχουν στην καλλιέργεια των κήπων με συμβουλευτικό ρόλο και η ενίσχυση της εξωστρέφειας του Ιδρύματος.
Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ., Καθηγητής Γιάννης Παντής επισήμανε ότι «οι δράσεις μας για το Οικολογικό Πανεπιστήμιο βγαίνουν τώρα από τα πλαίσια του Α.Π.Θ. και απευθύνονται άμεσα στον πολίτη της Θεσσαλονίκης κάνοντάς τον ενεργό συμμέτοχο στην προσπάθειά και δίνοντάς του ταυτόχρονα τη δυνατότητα να παράγει τα δικά του βιολογικά προϊόντα».
Ο Πρόεδρος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., Καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος τόνισε τη σημασία της συμμετοχής των φοιτητών της Σχολής στη δράση αυτή με συμβουλευτικό ρόλο και υποστήριξε ότι «ο κάτοικος της πόλης, πέρα από την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, ωφελείται πολλαπλά από την ενασχόλησή του με την καλλιέργεια της γης».

Η έκταση του κάθε λαχανόκηπου θα είναι 100 τ.μ., με ετήσιο, συμβολικό, ενοίκιο 120 ευρώ, ενώ τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση.

Η δράση ξεκινάει άμεσα, έτσι ώστε οι κήποι να είναι στη διάθεση των καλλιεργητών αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι, για περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 2310473842, τις ώρες 09:00-14:00 από Δεύτερα έως και Παρασκευή, καθώς και στον ιστότοπο του ΟΙΚΟ-ΑΠΘ http://eco.auth.gr/.

Πηγή: econews.gr

Σκάνδαλο-μαμούθ! Φωτογραφική εξαίρεση τινάζει στον αέρα το PSI


   

Σκάνδαλο-μαμούθ! Φωτογραφική εξαίρεση τινάζει στον αέρα το PSI

Για να πλουτίσουν κάποιοι, εξαίρεσαν από το "κούρεμα" συγκεκριμένα ομόλογα τριών ΔΕΚΟ! Οι κάτοχοί τους βγάζουν 3,5 δισ. ευρώ, αμύθητα κέρδη και για όσους έχουν επενδύσει στη χρεοκοπία μας, αν ενεργοποιηθούν τα cds

Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο. Την ώρα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλο το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών κρέμεται από την επιτυχία του «κουρέματος» (του περιβόητου PSI+) και έχουν εντάξει τους πάντες σε αυτό, εξαιρούν –χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία- 24 συγκεκριμένες σειρές ομολόγων. Πρόκειται για 10 ομόλογα του ΟΣΕ, 5 του ΟΑΣΑ και 9 της ΕΑΣ, συνολικού ύψους 6,9 δισ. ευρώ. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι η εξαίρεση έγινε κάτω από το τραπέζι, αφού καμία σχετική αναφορά δε γινόταν στο κείμενο που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο, δίνοντας σαφέστατα την εντύπωση ότι το «κούρεμα» αφορά στους πάντες. Και, όντως, πρόκειται για τη μόνη εξαίρεση, αφού κανονικότατα κουρεύονται ομόλογα που σαφέστατα θα είχαν πολύ περισσότερους λόγους να εξαιρεθούν, όπως αυτά που κατέχουν φυσικά πρόσωπα τα οποία εμπιστεύθηκαν τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό Δημόσιο, ασφαλιστικά Ταμεία, ομόλογα που είχαν δοθεί ως αποζημίωση σε απολυμένους (της Ολυμπιακής, για παράδειγμα), αλλά και αυτά τα οποία υποχρεώθηκαν να αποδειχτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, αντί των εκατομμυρίων ευρώ που είχαν να παίρνουν από τα νοσοκομεία και τα οποία ήδη σημείωναν τετραετή καθυστέρηση.
Η όλη μεθόδευση είναι και φωτογραφική και σκανδαλώδης:
- Αφενός γιατί κανείς δε γνωρίζει ποιος έχει σήμερα στα χέρια του αυτά τα ομόλογα. Οποιος και να είναι ο κάτοχός τους, πάντως, επωφελείται γιατί γλιτώνει το «κούρεμα» άνω του 50% που υφίστανται ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι. Ουσιαστικά, ο κάτοχος των συγκεκριμένων ομολόγων κερδίζει περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ με μια κίνηση!
- Αφετέρου, διότι –δεδομένου ότι είναι αλήθεια πως το PSI εξελίσσεται πολύ καλά- αυτά τα χρήματα ακριβώς λείπουν για να φτάσει στο 90% το ποσοστό όσων εντάσσονται στο «κούρεμα». Μια τέτοια εξέλιξη θα σημαίνει ότι πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος διεθνής οίκος να θεωρήσει ότι υπάρχει πιστωτικό γεγονός (χρεοκοπία) της Ελλάδας και, άρα, ότι ενεργοποιούνται τα ασφάλιστρα κινδύνου (cds). Δηλαδή, η εξαίρεση των συγκεκριμένων ομολόγων μπορεί να κάνει τη διαφορά και, από μόνη της, να οδηγήσει στη χρεοκοπία της χώρας, κάνοντας πλουσιότερους κατά πολλά εκατομμύρια όσους κατέχουν τα σχετικά cds. Με άλλα λόγια, εύλογα μπορεί το μυαλό του μέσου Ελληνα να πάει στα δημοσιεύματα περί συγκεκριμένων –ακόμη και συγγενικών (σύμφωνα με τις καταγγελίες Καμμένου)- προσώπων που βρίσκονταν πολύ κοντά στην προηγούμενη κυβέρνηση και φημολογήτο ότι είχαν επενδύσει τεράστια ποσά σε cds (και, κατ’ επέκτασιν, είχαν στοιχηματίσει στη χρεοκοπία της χώρας). Ένα σενάριο που δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη ρεαλιστικό και σημαίνει, βεβαίως, ότι ο εμπνευστής της συγκεκριμένης -πολύ περίεργης- εξαίρεσης πιθανόν να έψαχνε τρόπο να διασφαλίσει ότι τελικά θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν αυτοί που πόνταραν στη χρεοκοπία μας.
Για κάποιο θολό και αδιευκρίνιστο λόγο, λοιπόν, η επιτυχία του PSI+ τίθεται εν αμφιβόλω και το πακέτο σωτηρίας της χώρας εκτίθεται σε αναίτιο και αναιτιολόγητο κίνδυνο. Μόνο και μόνο, επειδή μία κατηγορία τίτλων που είναι επιλέξιμοι για το PSI+ και θα μπορούσε να έχει υπαχθεί στις ρήτρες υποχρεωτικής συμμετοχής της μειοψηφίας (CACs) βάσει του νόμου που ψήφισε η Βουλή, αίφνης και κατά περίεργο τρόπο εξαιρέθηκε κατά τη δημόσια πρόσκληση. Η ειδική αυτή μεταχείριση εκθέτει σε κίνδυνο όλο το πακέτο της βοήθειας, για το οποίο υπήρξε πρωτοφανής ευρωπαϊκή διαβούλευση και, μέσω της πρόσκλησης προς τους ομολογιούχους, ζητείται μια χωρίς προηγούμενο διεθνής συναίνεση υπέρ της Ελλάδας.
Πρακτικά, ενώ μπορεί να εξασφαλιστεί η επιτυχία του PSI+ και η αποφυγή της χρεοκοπίας, αυτή –πλέον- εναποτίθεται στην καλή θέληση συγκεκριμένων κατόχων τίτλων με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Με άλλα λόγια, θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία αν, για κάποιον λόγο, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων ομολόγων αποφασίσουν να πάνε κόντρα στα στενά οικονομικά τους συμφέροντα και εθελοντικά συμμετάσχουν στο κούρεμα (και πετάξουν στα σκουπίδια 3,5 δισ. ευρώ!), αφού η δημόσια διαβούλευση ρητά τους εξαιρεί από την υποχρεωτική συμμετοχή της μειοψηφίας (ν. 4050/2012)…
Μάλιστα, αν δεν το κάνουν, είναι πιθανό:
1. να κληθούν όλοι οι υπόλοιποι ομολογιούχοι (ασφαλιστικά ταμεία, απολυμένοι της Ολυμπιακής, φαρμακευτικές εταιρείες, φυσικά πρόσωπα και όλοι οι υπόλοιποι κάτοχοι ομολόγων) να επωμιστούν ακόμη μεγαλύτερες από τις ήδη βαριές απώλειες του 53,5% σε ονομαστική αξία, ώστε να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό και
2. να προκληθούν νομικές περιπλοκές και καθυστερήσεις που θα θέσουν το PSI+ και κατ’ επέκταση το πακέτο σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας σε κίνδυνο, ανοίγοντας ξανά το βάραθρο της αβεβαιότητας για την Ελλάδα και τον παράδεισο της κερδοσκοπίας για όσους επενδύουν σε καταστροφικές εξελίξεις.
Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

πηγή:newsbomb

Χ. Κλυνν προς Μπουτάρη: Να αλλάξετε όνομα σε Σιχτίρ Χαϊβάν Πασσά!


Είναι γνωστός για το αιχμηρό του χιούμορ...

Χ. Κλυνν προς Μπουτάρη: Να αλλάξετε όνομα σε Σιχτίρ Χαϊβάν Πασσά!
Ο Χάρρυ Κλυνν τολμά και στηλιτεύει πρόσωπα και καταστάσεις και μέσω του προσωπικού του blog (harryklynn.blogspot.com).
Αυτή τη φορά τα λεκτικά του… βέλη χτύπησαν τον «αγαπημένο» του Γιάννη Μπουτάρη.
Ο λαοφιλής κωμικός, με αφορμή την πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης για την αναγραφή στις πινακίδες των κεντρικών δρόμων της πόλης και των παλαιών τουρκικών ονομασιών γράφει σχετικά:
«Αγαπητέ Δήμαρχε της Θεσσαλονίκης, με όλο το θάρρος θα πρότεινα
Η Λεωφόρος Νίκης να μετονομαστεί Καφενέ ταπί παζάρ...
Η Τσιμισκή σε Σεφτέ γιοκ καλτερίμ...
Η Βασ. Ολγας σε Τσουτσού Χανούμ ντοβλέτ...
Η πλατεία Αριστοτέλους σε Φερετζέ ασκέρ μαχαλά...
Το Δημαρχείο σε Νταχτιρντί τσουτσού Οντά...
Και το γραφείο δημάρχου σε Καραγκιόζ μπερντέ...
Και αν μου επιτρέπετε, θα σας πρότεινα να αλλάζατε και το όνομά σας από Γιάννης Μπουτάρης σε Σιχτιρ Χαϊβάν Πασσά
Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ...»

Οι μέρες σας είναι μετρημένες!


Ξεκινά η προεκλογική περίοδος.



Η ύπαρξη τέχνης πιστοποιεί την ύπαρξη ένα κινήματος με τον ίδιο τρόπο που η τέχνη σε μια ανασκαφή πιστοποιεί την ύπαρξη οργανωμένης κοινωνίας. Βρήκαμε αυτό το βίντεο.

Το κίνημα 11.000.000 οργισμένων Ελλήνων με μια γνώμη έκαστος, είναι πλέον οργανωμένο και δομημένο γύρω από κεντρικές ιδέες οι οποίες περιγράφονται στο videoclip....


Στεκούμενο στο μεταίχμιο μιας εποχής αυτό το βίντεο γεμάτο φρέσκα λόγια και αναφορές στο παρελθόν αγγίζει τη ψυχή και δηλώνει με σαφήνεια ότι οι μέρες του παρόντος σκηνικού είναι μετρημένες.

πηγή:ελληνικό καφενείο