Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Κύκλωμα στο Facebook, εφιάλτης για τις γυναίκες




Κύκλωμα εκβιαστών φαίνεται πως δραστηριοποιείται στο ίντερνετ το οποίο κλέβει φωτογραφίες από γυναίκες ή προχωρά σε ακόμα χειρότερες πράξεις.



Όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη 24χρονου στην Καλαμάτα. Ο 24χρονος ζαχαροπλάστης εκβίαζε 14χρονη μέσω του διαδικτύου.

Ο δράστης της είχε υποκλέψει φωτογραφίες από το προσωπικό της προφίλ.

Έκανε μοντάζ σε αυτές ώστε να φαίνεται η κοπέλα σε προκλητικές στάσεις.

Στη συνέχεια ξεκίνησε να την εκβιάζει απειλώντας την πως αν δεν του δώσει το κινητό της θα τις δημοσιοποιήσει.

Το κορίτσι τελικά φοβισμένο υποχώρησε και τότε ο 24χρονος την ανάγκαζε να κάνουν τηλεφωνικό σεξ.

Τελικά, την λύση έδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πέρασε χειροπέδες στον νεαρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία του Facebook πρόσφατα έστειλε επιστολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ενημέρωνε για περίεργες κινήσεις ομάδας που διατηρεί συγκεκριμένο προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έχει πολλές αναφορές από χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου για ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Μετά την επιστολή, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ξεκινήσει τεράστια έρευνα, ώστε να "καθαρίσει" την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως φαίνεται, το κύκλωμα λειτουργεί ως εξής:

Τα μέλη του στέλνουν αιτήματα φιλίας σε γυναίκες, κυρίως νεαρής ηλικίας, και στη συνέχεια, αφού έχουν πρόσβαση στο προφίλ τους, κάνουν μοντάζ στις φωτογραφίες τους και τις παρουσιάζουν σε άσεμνες πόζες ή σε σεξουαλική δραστηριότητα.

Μετά, στέλνουν αυτές τις "πειραγμένες" φωτογραφίες στις ανυποψίαστες γυναίκες και τους ζητούν τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων.

Τις εκβιάζουν μάλιστα ότι θα δημοσιοποιήσουν αυτές τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο, με αποτέλεσμα οι νεαρές κοπέλες να υποκύπτουν στον εκβιασμό.

Στη συνέχεια και ενώ οι δράστες έχουν στα χέρια τους τούς αριθμούς, παίρνουν τηλέφωνο τα θύματά τους και τα υποχρεώνουν να κάνουν μαζί τους τηλεφωνικό σεξ, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις στις οποίες έχουν απαίτηση ακόμα και να συναντηθούν με τα θύματά τους, αν και δεν είναι γνωστό εάν τελικά αυτές οι συναντήσεις έχουν πραγματοποιηθεί.

Ήδη οι αστυνομικοί της ΔΗΕ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον τρεις ομαδικές σελίδες στο Facebook και τις έχουν "κατεβάσει", καθώς το περιεχόμενο ήταν υβριστικό για τον γυναικείο πληθυσμό.

Στις συγκεκριμένες σελίδες οι χρήστες τους αναρτούσαν φωτογραφίες νεαρών κοριτσιών, τα οποία είχαν πέσει θύματα αυτών των ασυνείδητων τύπων, και οι "θαυμαστές" της σελίδας τους έκαναν υβριστικά και σεξιστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες -τις πιο πολλές φορές μονταρισμένες- των ανυποψίαστων γυναικών.

Το χειρότερο όμως όλων ήταν πως αυτές τις φωτογραφίες τις έβλεπαν γνωστοί των γυναικών που είχαν πέσει θύματα, με αποτέλεσμα ακόμα και ο κοινωνικός περίγυρός τους να τις κοιτά περίεργα.

Η ΕΛΑΣ φαίνεται πως έχει ξεκινήσει έρευνες σε Αθήνα και επαρχία.


Πηγή : news247.gr