Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

"Έσβησε" η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

 
Τίτλοι τέλους για τη μυθική σταρ του Χόλιγουντ
  

"Έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών η μυθική σταρ του Χόλιγουντ Ελίζαμπεθ Τέιλορ, όπως μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.Μια από τις μεγαλύτερες σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου, διάσημη και για την τεράστια συλλογή της από διαμάντια και κοσμήματα γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1932 στο Χάμστεντ του Λονδίνου και ξεκίνησε την καριέρα της  το 1943 με την ταινία «Σιωπηλός κατήγορος».

Η καριέρα της απογειώθηκε με την πάροδο του χρόνου, ενώ το αμερικανικό ινστιτούτο κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών!
Η μοιραία γυναίκα με τα βιολετί μάτια έχει προταθεί για βραβείο Όσκαρ 5 φορές και το έχει κερδίσει δυο, την πρώτη για το «Ζήσαμε στην αμαρτία» του 1960 και τη δεύτερη για το «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» του 1966.
Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ έχει γίνει διάσημη επίσης για το γεγονός οτι παντρεύτηκε 8 φορές, εκ των οποίων τις δυο με τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

DisLike Gap ! 6.310.434 άτομα δήλωσαν ότι τους βομβαρδίζει !

 

25η Μαρτίου 1821 (τότε!) Και τώρα;


  • Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Μεθαύριο Παρασκευή 25η Μαρτίου 2011 οι απανταχού της γης Έλληνες, ΟΛΟΙ εμείς οι απλοί πολίτες θα αποτίσουμε τον πρέποντα φόρο τιμής στους αγωνιστές της ΕΘΝΙΚΗΣ Επανάστασης.
Όπως κάθε χρόνο γονείς και παιδιά θα κατακλύσουμε τους χώρους όπου θα γίνουν οι παρελάσεις…Βέβαια πέρυσι, όπως θυμόμαστε, για πρώτη φορά, η Κυβέρνηση του κ Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου είχε εξαιρέσει από τον εορτασμό τις απανταχού της γης Πρεσβείες και Προξενικές μας Αρχές και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ Βενιζέλος «απαγόρευσε»την παρέλαση στρατιωτικών οχημάτων!
Αναρωτιέμαι τι θα δούμε, ως «πρωτιά» στην χώρα της τρόικα φέτος;
Επιλέγω σήμερα να επισημάνω την ΑΝΔΡΕΙΑ, την ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ, τον ΔΙΧΑΣΜΟ και την ΔΙΧΟΝΟΙΑ, τα 4 γνώριμα στο Έθνος των Ελλήνων χαρακτηριστικά πιστεύοντας ότι πρέπει να υπενθυμίσω στους φίλους και φίλες αναγνώστες του blog τη διαχρονική σημασία της κοινωνικής ψυχολογίας ηγετών και αγωνιστών στους χρόνους της Επανάστασης του 1821….

Το μάθημα της ιστορίας ήταν και παραμένει σαφές: οι Έλληνες κάθε φορά που παραμερίσαμε τις εθνικές μας αδυναμίες του διχασμού και της διχόνοιας μεγαλουργήσαμε δείχνοντας πρωτόγνωρες για το ανθρώπινο γένος εκφάνσεις ανδρείας και αυτοθυσίας!
Η έκφραση, όμως, «οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν...» ενώ δεν ειπώθηκε με στόχο τους Έλληνες έχει για εμάς ανεξίτηλα διαχρονικά νοήματα και σημασίες. Από το 1821 μέχρι και σήμερα κάθε φορά που επιτρέψαμε στους εαυτούς μας την πολυτέλεια να λησμονήσουμε τα διδάγματα της εθνικής μας ιστορίας δυστυχώς ξαναζήσαμε οδυνηρά τα αιώνια πάθη και μίση και τα πληρώσαμε με βαρύ φόρο αίματος και αλληλοσπαραγμών.
Το σημείωσε με πικρό λυρισμό ο εθνικός μας ποιητής

«η διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή
καθενός χαμογελάει πάρτο λέγοντας και σύ
Κειό το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά
Μην το πιάστε γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά...»


Ποιος άλλος λαός στον πλανήτη έχει να επιδείξει συμπυκνωμένη μέσα σε τόσο μικρά χρονικά περιθώρια τέτοιες εκφάνσεις ηρωισμού, ανδρείας και αυτοθυσίας όση οι Έλληνες με Αρκάδι, Κάσο, Ζάλογγο, Αραπίτσα, Χίο, Ψαρά και άλλα τόσα; Ποιό άλλο εθνικό-απελευθερωτικό κίνημα είδε τους πρωταγωνιστές του να πέφτουν στα πεδία της μάχης μαζί με τους αφανείς αγωνιστές τους χωρίς να περιμένουν να «εισπράξουν» την επιβράβευση του αγώνα τους μετά τη δικαίωσή του και την επικράτηση της Επανάστασης;
Από τις πρώτες μέρες του ξεσηκωμού φάνηκε ότι ο δρόμος για τη λευτεριά θα ήταν βαμμένος με αίμα, πόνο και δάκρυα. Από τη σφαγή του «Ιερού Λόχου» στη Μολδοβλαχία μέχρι την προδοσία του Υψηλάντη, από τη θυσία του Γεωργάκη Ολύμπιου στον πνιγμό του Καρπενησιώτη στον Προύθο, από τον ανασκολοπισμό του Θανάση Διάκου, στη σφαγή του επισκόπου Σάλωνων Ησαϊα! Στη Νάουσα ο Ζώτος βάζει μπουρλότο στο μπαρούτι και γίνεται κομμάτια, ο Μάρκος Μπότσαρης πέφτει στο κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου, ο Παπαφλέσσας θανατώνεται στο Μανιάκι, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος αφήνει την τελευταία του πνοή στον ιερό λόφο της Ακρόπολης όπου πέφτει και ο Γιώργος Καραϊσκάκης.
Παραδείγματα σαν τα παραπάνω είναι μικρά μόνο δείγματα ανδρείας και αυτοθυσίας που μας καλούν, (τις δύσκολες μέρες που περνάμε παρακολουθώντας γαργαλιστικές λεπτομέρειες κλεφτών του εθνικού μας πλούτου, επίορκων πολιτικών, δημοσίων λειτουργών, ιερέων, δικαστικών και άλλων ανδρών «επιφανών» καθηλωμένοι μπροστά στις οθόνες της εθνικής μας τηλετύφλωσης αποχαύνωσης, και αποβλάκωσης) να σκύψουμε ευλαβικά πάνω στα ιστορικά κείμενα και χωρίς φόβο και πάθος να αναπλάσουμε τα διδακτικά παραδείγματα εκείνων των ανδρών και γυναικών.
Και τούτο επειδή πιστεύω ότι μόνο εάν ψηλαφίσουμε ως σύγχρονοι άπιστοι Θωμάδες «τους τύπους των ήλων» επί του σώματος της μητέρας μας Ελλάδας θα μπορέσουμε να θυμηθούμε και να μάθουμε για να μην...ξαναπάθουμε!
Σύμφωνα με μια αξιοπρόσεκτη προσέγγιση ο αγώνας του 1821 μπορεί να διαιρεθεί σε τρείς σημαντικές περιόδους -
Στην πρώτη περίοδο (1821 - 1825) κυριάρχησε ο ενθουσιασμός, απερίγραπτου μεγαλείου πράξεις ανδρείας και αυτοθυσίας, βοήθεια από φιλέλληνες της Δύσης και Ανατολής και κόντεψε να χαθούν τα πάντα όταν ενεπλάκησαν σε εμφύλιο σπαραγμό Ρουμελιώτες και Μοραΐτες!Στη δεύτερη περίοδο (1825 - 1827) η Επανάσταση έφτασε στα πρόθυρα της καθολικής κατάρρευσης όταν ο Αντιβασιλέας της Αιγύπτου Μεχμέτ Αλί ήρθε να ενισχύσει το Σουλτάνο με χερσαίες και ναυτικές δυνάμεις έχοντας επικεφαλής τον γαμπρό του στρατηγό Ιμπραήμ.
Στην Τρίτη περίοδο (1827 - 1829) με την επιλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας με επταετή θητεία γεννήθηκε το μικρό ελεύθερο ελληνικό Κράτος με σύνορα μέχρι τη Θεσσαλία και την Άρτα...
Σκύβοντας σήμερα ευλαβικά πάνω από τις ιστορικές μνήμες εκείνων των ανδρών και γυναικών και εκείνων των ιστορικών γεγονότων ας είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε αμέτρητα δείγματα ΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ όπως θα βρούμε και αρνητές της απώλειας της ζωής τους για κάποιο θαμπό, απόμακρο ιδεώδες που δεν είχε για αυτούς άγγιγμα χειροπιαστό, άγγιγμα σαρκικό.

Θα βρούμε ανεξίτηλα σημάδια, επίσης, διχασμού και διχόνοιας όπως και σημάδια πράξεων έμπνευσης και ομόνοιας προερχόμενα όχι μόνο από Έλληνες αλλά και από κάθε εθνότητας φιλέλληνες.
Και όλα αυτά γιατί τα παραπάνω 4 χαρακτηριστικά της ανδρείας, της αυτοθυσίας του διχασμού και της διχόνοιας είναι κοινά γνωρίσματα του ελληνισμού όπως και μέλη αναπόσπαστα από την συμβολική σάρκα του Έθνους ήταν και οι ηγέτες και αγωνιστές της Επανάστασης του 1821.
Σίγουρα πάντοτε μπορούμε, εκ των υστέρων ή κατόπιν εορτής, να επερωτήσουμε και άτομα και πράξεις και γεγονότα και φαινόμενα. Με την ίδια όμως σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι φέτος στις 25 Μαρτίου 2010 υπάρχουν ΣΑΦΕΙΣ κίνδυνοι ΔΙΧΑΣΜΟΥ και ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ όπως υπάρχουν, δυστυχώς, εμφανέστατοι και οι εξ Ανατολών κίνδυνοι και τα εκ Δυσμών σε βάρος μας «οικονομικά παιχνίδια» ακριβώς επειδή οι πολιτικοί μας τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα που καλούμαστε να πληρώσουμε ΟΛΟΙ...
Κοιτάζω γύρω μου και διαπιστώνω ότι και σήμερα στην εποχή του άκρατου ατομικισμού, της επιδερμικότητας των διαπροσωπικών μας σχέσεων και της έλλειψης οραμάτων και αφοσίωσης σε ιδεώδη δεν έπαψαν να υπάρχουν ανάμεσά μας άνδρες γυναίκες και παιδιά που τρέχουν ΠΡΟΣ την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ την ίδια ώρα που λαοί και άτομα εγκλωβισμένοι στον ευδαιμονισμό της παραπαίουσας τώρα Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Οικονομίας και της Ελλάδας του ΔΝΤ αποφεύγουν τις ευθύνες που συνεπάγεται η πραγμάτωση, η βίωση της Ελευθερίας...
Στις δύσκολες αυτές μέρες για άτομα, οικογένειες, για το Έθνος σκύβοντας ευλαβικά πάνω από τις άγιες μνήμες επώνυμων ηγετών και αφανών αγωνιστών που ελλοχεύουν στο κοινό ελληνικό μας υποσυνείδητο επιτρέψτε μου να προτρέψω:

Χαρείτε αδέλφια και αδελφές μου και μαζί εσείς τα παιδιά μας τη Μεγάλη διπλή του Ελληνικού Έθνους γιορτή της πίστης και της λευτεριάς...
       Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821


      Ζήτω το 'Εθνος των Ελλήνων.                 


ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ και του ΟΛΕΘΡΟΥ.


 



«Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω…»… 
 
· ..... Σαράντα χρόνια δικτάτορας δεν λέω… αλλά πήρε μια έρημο με νομάδες και έφτιαξε έναν ανθόκηπο, ένα εργοτάξιο, ένα κράτος με έξι εκατομμύρια πληθυσμό, που δεν χρωστάει 360 δις… φτωχός ο λαός δεν λέω, αλλά με ησυχία και δουλειά για ενάμισι εκατομμύριο ξένους εργάτες… όταν εμείς έχουμε 20% ανεργία!...

· Πολλή Δημοκρατία δεν είχε αλλά ούτε πείνα, ούτε ανεργία, ούτε τη ¨Δημοκρατία των αστέγων του Ομπάμα»..μάλλον εγώ κάτι μου λέει ότι είμαι με τον Κανταφι και το λαό της Λιβύης 100% αν και θα ήθελα καλήτερη Δημοκρατία και γιαυτούς και για μας.... κι ας με πουν τα φραπόγαλα χουντικό.

· Ετούτοι οι «Δυτικοπολιτισμένοι» σπέρνουν "Δημοκρατία"!...Ξεχείλισε η Δημοκρατία! Ιράκ, Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη… πάρε και συ Αίγυπτος έναν πρακτορίσκο της Μοσαντ!... πάρε και συ Λιβύη…πάρε Υεμένη, Μπαχρέιν, Τυνησία…
· Και που να κρυφτείς γιατί δεν μπορεί έχουν και για την πάρτη μας το κάτι τις τους… γαμω την γκαντεμιά μας …έχουμε μπλέξει.

· Και ξαφνικά ο Μπούς έγινε μαύρος …αράπης!...πήρε το όνομα Ομπάμα ο σκατόψυχος… εφτάψυχο μαύρο σατανά έχεις δει; Πάρτον λοιπόν … φτου- φτου και Δημοκράτη!!!
· Ναι- ναι πές με τώρα και ρατσιστή!... Αυτός θα έκλεινε το Γκουαντανάμο! Αυτός θα απέσυρε το στρατό από το Ιράκ-Αφγανιστάν… Αυτή η μαύρη Χιτλερική μούμια…η φασιστική μουτσούνα… δολοφονεί με Δημοκρατικό σύστημα λαούς.

· Ο Νετανιάχου ζήλεψε τη «δόξα» του μακελάρη Σαρόν Στέλνει όπλα στους μισθοφόρους της Μοσάντ στη Λιβύη μέσω Αιγύπτου με φορτηγά και σε συνεργασία με τον νέο εθελόδουλο πράκτορα από την θέση του εκλεγμένου Μουμπάρακ… Σου λέει όσοι περισσότεροι σκοτωθούν τόσο το καλύτερο για τους Μασόνους-σιωνιστές.

· Αμ η λουλού ο Σαρκοζί του τάξανε πετρέλαιο…είδες που ο φασισμός έχει και γονίδια; Το παίζει αντράκι με το ψηλοτάκουνο καθ`ότι κοντοστούπης και σέρνει το ανεγκέφαλο κρυόκολο δίποδο… Έχετε δει σκέτο …μ..νί σε κορνίζα;… Βάλτο στο κούτελο ρε μακάκα…θα φαίνεται καλύτερα! Αυτός έχει απωθημένα με τους Βορειοαφρικανούς… γιατί στο Δημοτικό τον έδερναν τα μαυράκια…ήταν από κούνια χέστης!

· Χώρια το μουγκό ζιγκολό της Θάτσερ… η αδερφάρα ο Κάμερον, ο λορδολελές…που βρωμάει απ` τα πίκουλι σαν το βόθρο του Μπάκιγχαμ, το πορδοχανούμι… Πληρώσαμε τα Φόκλαντ με τη Θάτσερ… τώρα θέλει να πληρώσουμε και τα σπασμένα με τη Λιβύη.

· Και να ήταν μόνο αυτοί… Μιλάει και η σκύλα η Κλίντον… φτύσε το πούρο μωρή κότα τσούλα που θα μας κάνεις μαθήματα … μιλάει κι ο Ντικ Τζένι ο αντεροβγάλτης του Ιράκ… εγώ θα σου ρίχνα πετρέλαιο να σε κάψω ευχαρίστως… κάτι τέτοια σκυλιά μου κάνουν πολύ κακό.

· Έχουμε και μεις κάτι κουλά… μα κάτι κουλά… Θα συμμετέχουμε λέει με τους συμμάχους! Πάτε καλά; Μια κουβέντα δεν βρήκε κανένας να πει; Βρε χαμόκοτες… και οι πουτάνες πληρώνονται για να κάτσουν, τζάμπα δεν κάθεται καμία… εσείς πως τον στήνεται δημόσια … περάστε όσοι γουστάρετε;

Γιαυτό πλάκωσαν και οι γύφτοι που λέει …το μάθαν στα πέρατα της οικουμένης ότι πηδιόσαστε αβέρτα κλωσαρούδες του κερατά.
· Γιωργάκη, Σαμαρά… περιμένετε την ευλογία της CIA ε!; …Γαργάρααααααα! Θα μου πείτε και τι τύχη θα έχεις μετά να κυβερνήσεις αυτό τον τόπο αν δεν σε εγκρίνουν! Και γιατί εγώ να πληρώνω ρε καθήκια;.. επειδή εσείς γουστάρετε την γκλίτσα του Ομπάμα; Πήρατε και οι δυό μαζί ένα 28% στις εκλογές και είμαι το 72% !!! δεν σας αναγνωρίζω…δεν σας αποδέχομαι… να ξεκουμπιστείτε!


πηγή:Galaxiako.blogspot.com 

Η ΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ… ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ…ΩΣ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ»!


 


Εμβατήριο της «ΟΔΥΣΕΙΑΣ» από τον ….Anarxosimoritis
Ο Σαρκοζί και η Γαλλία καθώς και τα ρετάλια του ΝΑΤΟ που τάχα το παίζουν «προστάτες» ήδη εγκλωβίστηκαν στο λάκκο που οι Αμερικάνοι άνοιξαν για αυτούς. Η απαγκίστρωσή τους από τη Λιβύη δεν θα είναι εύκολη και συνεπώς άρχισε η αιμορραγία της Ευρώπης οικονομική, στρατιωτική αλλά και κοινωνική. Ο άξονας του Δ΄Ράιχ.. ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΓΓΛΙΑ με όργανα τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ δεν θυμούνται καν την Κύπρο που είναι κατεχόμενη!!! Δεν θέλουν να ακούνε για την Παλαιστίνη και τη Γάζα!!! Είναι ευαίσθητοι όμως και έτρεξαν στη Λιβύη διότι οι πράκτορές τους κινδύνευαν να σκοτωθούν από τις δυνάμεις του Καντάφι που τους στρίμωξε στη Βεγγάζη!!!
Η δήλωση του Πούτιν επαληθεύει την ανάλυση που κάναμε σε προηγούμενο άρθρο για την όλη κατάσταση και για πού το πάνε οι Αμερικανοί. Αποδεικνύεται ότι οι CIA-MOSANT-ΗΠΑ ελέγχουν με μισθοδοτούμενα στελέχη και τις περισσότερες από τις Ευρωπαϊκές ένοπλες δυνάμεις. Οι Γερμανοί και οι Τούρκοι (που πουλήθηκαν με κάποιο τίμημα…το ποιο είναι αυτό …θα το μάθουμε αργότερα!!!) ως πιο έξυπνοι πολιτικά είδαν τον λάκκο που έστησαν οι Αμερικάνοι και τον απέφυγαν! Οι πιο ηλίθιοι πολιτικά –μαζί και ο Παπανδρέου- έπεσαν μέσα και το πώς θα βγούν δεν το σκέφτηκαν! Εδώ έχουμε χρεοκοπήσει και ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς θέλουν να κάνουν και πόλεμο!!! Πόσο θα μας στοιχίσει αυτός ο πόλεμος;;;; Ποιος θα πληρώσει ;;;
Οι Αμερικάνοι και οι σιωνιστές του Ισραήλ δεν μπήκαν μπροστά αφού βρήκαν άλλα κοροϊδα να κάνουν τη δουλειά τους και ταυτόχρονα να είναι αποδεσμευμένοι ώστε να είναι έτοιμοι για την Υεμένη και την Συρία αν μπορέσουν να δημιουργήσουν εκεί αποσταθεροποίηση. Το Ισραήλ βρήκε την ευκαιρία και σκοτώνει ξανά στη Γάζα αμάχους Παλαιστινίους!!! Και ο ΟΗΕ βέβαια είναι απασχολημένος με τη Λιβύη!!!
Οι ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ-ΑΓΓΛΙΑ Θέλουν να στριμώξουν το Ιράν και θέλουν όλες τους τις δυνάμεις μαζί με τους Άγγλους να είναι διαθέσιμες για αυτό το μέτωπο.





Στη Λιβύη οι πράκτορες της CIA και της ΜΟΣΑΝΤ έχουν εξοπλίσει μικρές ομάδες ατάκτων μισθοφόρων και προσπαθούν να παρασύρουν και πολίτες σε διατεταγμένη εξέγερση που όμως δεν τους βγαίνει και προσπαθούν με τα μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν απόλυτα να φτιάχνουν τάχα εικόνα εξέγερσης του λαού που είναι πέρα για πέρα ψέμα και σκηνοθεσία.
Αποδεικνύεται ότι ο Καντάφι αν και δικτάτορας ελέγχει και έχει με το μέρος του την μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Λιβύης που απ` ότι φαίνεται καταλαβαίνει ότι είναι προτιμότερος ο Καντάφι από τους Αμερικανούς! Μάλλον αντιλαμβάνεται ο λαός και λόγω του Ιράκ τι πρόκειται να γίνει στη Λιβύη. Είτε διχοτόμηση επιβάλουν στη Λιβύη είτε ολοκληρωτική κατοχή, ότι και να γίνει ένα είναι βέβαιο η αιματοχυσία του λαού της Λιβύης και η αρπαγή του ορυκτού πλούτου αυτής της Χώρας. Όσο για την Ευρώπη το μόνο που θα πάρει είναι εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που θα επιβαρύνουν ακόμα πιο πολύ την οικονομία και θα επισπεύσουν την κατάρρευση των Ευρωπαϊκών οικονομιών .
Το Δ΄Ράιχ (Η.Α.Ι.)… οδηγεί την ανθρωπότητα σταθερά σε Παγκόσμιο όλεθρο!
πηγή:anarxosimoritis

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ… ΚΑΙ Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 
Αναδημοσίευση λόγω επικαιρότητας δικού μας άρθρου.
Γράφει ο Diaskronos

Θα έγραφα δύο λέξεις ως εισαγωγή… αλλά θα ήταν έτοιμη τροφή για «αποθήκευση» για κάτι καλοθελητές που ξεσκονίζουν το διαδίκτυο. Θα μπω λοιπόν στο θέμα.

Είχαμε γράψει πριν τρία χρόνια για την Παγκόσμια μετάλλαξη του συστήματος στο άρθρο ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΣΜΟ

στο blog : kiklonas …για όποιον το διάβασε μπορεί να κρίνει αν έγιναν και γίνονται τα όσα γράψαμε. Σήμερα λοιπόν φαίνεται μια ραγδαία επιδείνωση και κινητικότητα σε αυτή τη μετάλλαξη που οδεύει σταθερά σε ολοκληρωτισμό Παγκόσμιο. Για να μη ξαναγράφουμε τα ίδια εκείνο το άρθρο είναι η βάση των όσων λέμε σήμερα απλά έχουμε τώρα και νέα δεδομένα. Δηλαδή…
Η ομαδική αναταραχή των χωρών της Β. Αφρικής και Μέσης Ανατολής Τυνησία, Αίγυπτος,, Λιβύη, Υεμένη, Μπαχρέιν,Συρίας κ.λ.π…. ούτε τυχαία έγινε ,ούτε με συνεννόηση των ανύπαρκτων αντιπολιτευτικών δυνάμεων σε αυτές τις χώρες, ούτε από το facebook, ούτε με τα δελτία ειδήσεων του Αλ Τζαζίρα… δεν γίνονται οι εξεγέρσεις μαζικά με τέτοιους τρόπους και χωρίς οργανωμένη αντιπολιτευτική δύναμη. Υπήρξαν υπόγειες διαδρομές πρακτόρων της CIA,DIA, MOSANT, με τη συμμετοχή και το σχεδιασμό των περίφημων ΛΕΣΧΩΝ-ΚΛΑΜΠ και του Αμερικανικού Πενταγώνου, με πολλαπλούς φανερούς στόχους.
1) Τον πλήρη και άμεσο έλεγχο των ορυκτών και πετρελαίων από τις δικές τους εταιρείες κατ` αποκλειστικότητα όπως στο ΙΡΑΚ..
2) Τον ασφυκτικό έλεγχο με δικές τους Κυβερνήσεις –αχυράνθρωπους όλων των Αραβικών και Αφρικανικών χωρών και πριν προφτάσουν να οικοδομήσουν σοβαρά κινήματα ανατροπής που δεν θα μπορούσαν να ελέγξουν, ώστε να μη έχουν κανένα φόβο-εμπόδιο στον επόμενο στόχο τους το ΙΡΑΝ.
3) Να απομονώσουν το ΙΡΑΝ από τους καλύτερους συμμάχους τους Αραβικούς πληθυσμούς και αδελφούς Μουσουλμάνους ώστε να κάνουν πιο εύκολες τις πολεμικές επιχειρήσεις τους εναντίον του ΙΡΑΝ.
4) Ελέγχοντας αυτές τις περιοχές αποκλείουν την Κινεζική επέκταση σε αυτές ,τεχνολογικά, προμήθειες πετρελαίων, αλλά και ως αγορές κινεζικών προϊόντων. (Στη Λιβύη μόνο δούλευαν πάνω από 10.000 Κινέζοι εργάτες).
5) Η Κίνα που έχει μεγάλες ανάγκες γαιανθράκων –πετρελαίων λόγω ανάπτυξης αλλά και μη διαθέτοντας επαρκείς δικές της ποσότητες θα αναγκαστεί να αγοράζει από τις Αμερικάνικες εταιρείες πολύ ακριβότερα..οικονομικά δηλαδή πιέζουν την Κίνα η οποία τους κρατάει με το 30% του Αμερικάνικου εξωτερικού χρέους.
6) Στραγγαλίζουν κυριολεκτικά την Ευρώπη η οποία δεν έχει πετρέλαια- φυσικό αέριο, με απώτερο στόχο την μη Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση για να έχουν τον απόλυτο έλεγχο με τους αχυράνθρωπους που σήμερα κυβερνούν και που παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτε… στην ουσία υπηρετούν το Δ ΡΑΙΧ του ΝΑΤΟ του ΟΗΕ, των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και του ΙΣΡΑΗΛ. Ας θυμηθούμε ότι όταν μπήκαν οι Αμερικανοί στο ΙΡΑΚ έδιωξαν τις Γαλλικές εταιρείες που είχαν συμβόλαια με τον Σανταμ και οι μόνοι που έμειναν είναι Άγγλοι και Αμερικάνοι οι οποίοι ληστεύουν τον πλούτο του ΙΡΑΚ χωρίς να δίνουν πουθενά λογαριασμό. Να λοιπόν γιατί οι λαοί αυτοί δεν πρόκειται να δουν Δημοκρατία αλλά πολύ σύντομα θα λένε που είσαι Μουμπάρακ και που είσαι Καντάφι διότι τους περιμένουν πιο άσχημες μέρες και δεινά.
Όσο για τη Ρωσία του Πούτιν εκεί παίζουν τα δικά τους παιγνίδια και για πάρτη τους. Πιστεύουμε ότι έχουν επιλέξει να μη φθείρονται και «αιμορραγούν» στα Διεθνή εξωτερικά ζητήματα όταν δεν έχουν το πάνω χέρι και αυτή η στροφή άρχισε από την εποχή της αποχώρησης τους από το Αφγανιστάν. To ενδιαφέρον τους έχει στραφεί προς την Κίνα, Ινδία με το σύμφωνο της Σαγκάης και φάνηκε αυτό και στο τελεσίγραφο του Πούτιν προς την Ευρώπη… αν δεν θέλετε τους αγωγούς και την δική μας ενέργεια πείτε το και θα πάμε και μεις αλλού!!! Έχουν δώσει βαρύτητα στην εσωτερική ανάπτυξη και εκμετάλλευση της πλουτοπαραγωγου Σιβηρίας ορυκτών-γαιανθράκων-πετρελαίου-ουρανίου κ.λ.π. που έχει τεράστιες δυνατότητες. Οι Ρώσοι ασφαλώς έχουν αναλυτές και δεδομένα και είναι σε θέση να γνωρίζουν τα αδιέξοδα των Αμερικανών που είναι πρώτα η οικονομία που χωρίς πολέμους θα καταρρεύσει με πάταγο και την πολιτική «αιμορραγία» που εισπράττουν από τους πολέμους ,τις λεηλασίες και τους πειθαναγκασμούς των λαών …απλά προτιμούν να κερδίζουν χρόνο ανασυγκρότησης μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ενώ ταυτόχρονα οι αντίπαλοι τους Αμερικάνοι θα φθείρονται στο ΙΡΑΚ,ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ κ.λ.π.
Το ΙΡΑΝ λοιπόν είναι ο επόμενος στόχο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανοεβραίων ένα βήμα πριν τον τελικό στόχο που είναι η Διάλυση της ΚΙΝΑΣ. Τώρα το πώς και αν τα καταφέρουν είναι ένα ζήτημα που έχει λόγο όλη η ανθρωπότητα. Υπάρχουν και οι εκπλήξεις ,τυχαία γεγονότα που παίζουν το δικό τους ρόλο είτε θετικά είτε αρνητικά. Η καταστροφή με το σεισμό και το Τσουνάμι στην Ιαπωνία προφανώς δημιουργεί έκτακτο μεγάλο πρόβλημα στα σχέδια τους. Θα προτιμούσαν να μη ν έχει γίνει δεν τους διευκολύνει. Θα προτιμούσαν μια Ιαπωνία στο δικό της νιρβάνα και σταθερά ουδέτερη χωρίς προβλήματα που σίγουρα κλονίζουν και την Αμερικανική οικονομική «φούσκα». Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της Ιαπωνικής κατάστασης έχει μεγάλη ουρά και θα εξαρτηθεί και από το πώς θα λήξη το ζήτημα των αντιδραστήρων…ακόμα είναι πολύ ρευστή η κατάσταση.
Η ΚΙΝΑ δείχνει να βρίσκεται στην ίδια λογική της ΡΩΣΙΑΣ… αποφεύγει την αντιπαράθεση αλλά σταθερά αποκτά προσβάσεις και κάνει ανοίγματα εντυπωσιακά που αυτά έχουν τρομάξει τους Αμερικάνους γιατί βλέπουν να φεύγει η γη κάτω από τα πόδια τους.
Παρ`όλα αυτά τα Δυτικά διευθυντήρια βήμα-βήμα οικοδομούν το δικό τους ημισφαίριο με ολοκληρωτικό- φασιστικό τρόπο. Και για να γίνουμε κατανοητοί… μη περιμένει κανείς να δει το Χίτλερ με τον αγκυλωτό σταυρό και τέτοια… άλλες εποχές ,άλλα σημάδια, άλλοι τρόποι, άλλα κριτήρια, διαφορετικό μαζικό έλεγχο.
Σήμερα έχουν το κεφαλαιοκρατικό Τραπεζικό σύστημα που ληστεύουν τους πάντες με υποτιθέμενη Δημοκρατία! Έχουν το πλασματικό χρήμα που την αρνητική οικονομική αξία του, τη φορτώνουν στους λαούς πανεύκολα ως δήθεν ΧΡΕΟΣ!
Έχουν τα ΜΜΕ όλου του Δυτικού ημισφαιρίου στον απόλυτο έλεγχο τους με τεράστια δύναμη –την μεγαλύτερη που διαθέτουν-και διαχειρίζονται την ενημέρωση, την προβολή, την συγκάλυψη, τη διαστρέβλωση όπως τους εξυπηρετεί κάθε φορά.
Έχουν αλώσει όλες τις Μυστικές υπηρεσίες και διαθέτουν ισχυρότατες προσβάσεις στις ηγεσίες των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας σε όλες τις Χώρες της Δύσης, μέχρι του σημείου να υπαγορεύουν ,κινήσεις, αγορές, συμμετοχή στις εκστρατείες τους.
Έχουν αλώσει όλους τους ¨Παγκόσμιους φορείς από τον ΟΗΕ, το ΔΝΤ, ανθρωπιστικές –τάχα οργανώσεις μέχρι την grenpes… Αλλά οι εξελίξεις δεν τους βγαίνουν και προχωρούν ακόμα πιο πολύ…στο Παγκόσμιο φακέλωμα-ατομικό έλεγχο με διάφορες κάρτες αλλά κυρίως την περιβόητη «κάρτα του πολίτη» που κανονικά είναι «η κάρτα του σκλάβου» με την οποία δορυφορικά ανά πάσα στιγμή θα είσαι στο έλεος τους. Και κυρίως με αυτό τον τρόπο θέλουν να ελέγχουν τους επαναστάτες προς το σύστημά τους γιατί πάντα αυτούς φοβούνται και μόνο αυτούς!
Ως άτομο πολιτικά ενημερωμένο και ως Αθρησκος… δεν φοβάμαι ούτε το 666, ούτε τα διάφορα φαιδρά που λέγονται και γράφονται … γνωρίζω όμως ότι θα επιδιώξουν να ελέγξουν τους πάντες και φοβάμαι τον καθαρά υπαρκτό κίνδυνο να γίνω σκλάβος των Αμερικανοεβραίων κεφαλαιοκρατών των λεσχών, των κλαμπ, των πολυεθνικών. Ο κίνδυνος είναι να επικρατήσει αυτό το Δ΄ΡΑΙΧ που οικοδομούν και να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε ένα Σύγχρονο Μεσαίωνα που αντι για φωτιές θα σε εκτελούν στο δρόμο –κάτι που ήδη το κάνουν- χωρίς αιτία και αφορμή αλλά επειδή άλλαξες πεζοδρόμιο χωρίς την άδεια τους.
Ήδη έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν το σλόγκαν … «χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Κυβέρνηση…»που βέβαια άλλοι το λένε συνειδητά και άλλοι παπαγαλίζουν!.. Για ποιο λόγο; Και ο ΟΗΕ γιατί κατάντησε μαγαζί-τσιφλίκι των ΗΠΑ- ΙΣΡΑΗΛ-ΑΓΓΛΙΑΣ;; Και το ΝΑΤΟ το ΔΝΤ τι είναι αν όχι εργαλεία καταστολής των ίδιων χωρών; Αυτές οι τρεις χώρες είναι ο σημερινός άξονας του Δ΄ΡΑΙΧ. Και είναι εξόφθαλμο τόσο που μόνο ένας μωρός δεν το βλέπει! Εάν ψάξει κανείς τις κατά καιρούς δηλώσεις Αμερικανών ,Εβραίων και Άγγλων παραγόντων της πολιτικής, των τραπεζικών-οικονομικών-πολυεθνικών λόμπυ θα δει και που το πάνε και πως ονειρεύονται ας πούμε την μείωση του πληθυσμού της Γης.
Τώρα του πως απαντούμε οι λαοί …θέλει σκέψη και πάλι σκέψη! Αντίσταση καταρχάς με κάθε τρόπο!... Οργάνωση και κινήματα καθαρά Αντιαμερικανικού Αντιφασιστικού προσανατολισμού με αντίσταση σε κάθε μέτρο που προωθούν είτε κατά του Καντάφι, είτε κατά του Ιράν, είτε το χρέος του ΔΝΤ ,είτε την «κάρτα του σκλάβου», είτε Μνημόνια…
Ένας φίλος έγραφε ….μα….. θέλει δουλειά πολλή! Θέλει και συ να δίνεις το αίμα σου…!
Αν …κάποιος θα ήθελε να δει εδώ γραπτές αποδείξεις με σφραγίδες και υπογραφές των όσων γράφουμε… τότε σίγουρα δεν κατάλαβε τίποτε. Τότε δεν μπορεί να καταλάβει ότι αυτά που γράφουμε δεν έγιναν ακόμα (τα πολλά ) αλλά θα γίνουν μέσα στα επόμενα δύο- τρία χρόνια.

πηγή:galaxiako.blogspot.com

Η ΕΡΤ ετοιμάζει πανάκριβη φιέστα στις Βρυξέλλες την 25η Μαρτίου



Και ενώ το μαχαίρι των περικοπών έχει πέσει σε όλους μας και η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο,, η ΕΡΤ ετοιμάζεται για επικοινωνιακή φιέστα την Παρασκευή στις Βρυξέλλες και ταυτόχρονα να ξοδεύσει  πολλές χιλιάδες ευρώ.
Από πληροφορίες που υπάρχουν, η ΕΡΤ ετοιμάζεται να στείλει από την Πέμπτη στις Βρυξέλλες , 22 άτομα (σκηνοθέτες , τεχνικούς, καμεραμαν κ.λ.π.) , να φτιάξει δικό της στούντιο και να πάει εκεί και η Στάη και να βγάλει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από εκεί. Και όλα αυτά υποθέτουμε ότι γίνονται για να στήσουν ένα επικοινωνιακό πανηγύρι για την κυβέρνηση και την απόφαση που θα πάρουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες. 
Ομως ήδη οι αποφάσεις έχουν παρθεί από την προηγούμενη βδομάδα στην προηγούμενη σύσκεψη των ηγετών. και  όλο αυτό είναι ένα ακόμα επικοινωνιακό τέχνασμα
Βάλτε μυαλό και μη ξοδεύεται έτσι τα χρήματα μας για επικοινωνιακές παράτες .
Κλείστε την κάνουλα της σπατάλης
Σας πήραμε χαμπάρι
πηγή: kafeneio

Οι διορισμοί του Ανδρέα Λοβέρδου

Οι διορισμοί του Ανδρέα Λοβέρδου έγιναν θέμα στο "Der Spiegel" - γελάει ο κόσμος με τα χάλια μας

Σε διορισμούς "ημετέρων" από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, αναφέρεται δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. Ως ελληνική παράδοση χαρακτηρίζεται η πρακτική αυτού του είδους των διορισμών

Σε μία περίοδο που ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καταγγέλλει τη διαφθορά, το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" αναφέρεται σε διορισμούς "ημετέρων" που πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελλάδα: Αγώνας για την επιβίωση», επισημαίνεται πως από το Σεπτέμβριο του 2010, οπότε και ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Υγείας, διόρισε τουλάχιστον 30 νέους συνεργάτες, κυρίως στα ... 
γραφεία της εκλογικής του περιφέρειας.

Είκοσι μάλιστα εξ αυτών, όπως σημειώνεται, μετατέθηκαν ως δημόσιοι υπάλληλοι, πολλοί από το Υπουργείο Εργασίας, του οποίου ηγείτο προηγουμένως.

Εκτός από το μισθό τους ως δημόσιοι υπάλληλοι, λαμβάνουν και επιδόματα για υπερωρίες και νυχτερινά, ενώ δέκα τουλάχιστον συνεργάτες, όπως αναφέρεται, διορίστηκαν σε νέες θέσεις εις βάρος του κρατικού ταμείου.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ που πρέπει να εξοικονομήσει στον τομέα της υγείας ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Γίνεται μάλιστα αναφορά στην "παράδοση" που έχει η Ελλάδα με αυτού του είδους τους διορισμούς, σημειώνοντας πως βρίσκουν και τοποθετούν ανθρώπους που βοήθησαν στις εκλογές και έμπιστά τους άτομα.
 
Από news247 μέσω kourdistoportocali

Μάνα είναι μόνο μία !!! (video)

 

Η Kriba, η γοριλίτσα στο Taronga Zoo του Σίδνεϊ δεν μπορεί να αφήσει από τα μάτια και την αγκαλιά της τη νεογέννητη κόρη της Kipenzi.

Οι επισκέπτες συρρέουν για να δουν μαμά και κόρη, καθώς αυτή η σχέση έχει συγκινήσει πολύ. Η Kriba και η Kipenzi είναι αχώριστες, μετά τη γέννηση της μικρής, που το όνομά της σημαίνει «μονάκριβη» στη διάλεκτο των Σουαχίλι, στα τέλη του Ιανουαρίου.
www.real.gr

Χάρρυ Κλυνν: Γιώργος, το αμερικονοτσανάκι που κυκλοφορεί με τα ΜΑΤ και... τρέχοντας

Χάρρυ Κλυνν: Γιώργος, το αμερικονοτσανάκι που κυκλοφορεί με τα ΜΑΤ και... τρέχοντας


Γιώργος ο... γοργοπόδαρος

Όπως θα είδατε στα πλάνα, ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, βγήκε από την πίσω πόρτα του κτιρίου στην Ερμούπολη κι άρχισε σχεδόν να τρέχει.

Γιατί;

Την εξήγηση δίνει ο Χάρρυ Κλυνν:

Και δε μου λες πρωθυπουργέ του μνημονίου, τι απέγινε εκείνος ο έρμος ο συνταξιούχος που περηφανευόσουν ότι σε σταμάτησε στο δρόμο και σου έδωσε τη σύνταξή του για να σώσεις την πατρίδα;
Και οι κάτοικοι της Σύρου θελήσανε να σε συναντήσουν για να σου δώσουν κι αυτοί το… μισθό τους, αλλά εσύ, πουλημένο αμερικονοτσανάκι, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος, φρόντισες να τους αρπάξεις το μισθό μέσα από την τσέπη τους, ως άλλος ληστής και κοινός κλέφτης του ιδρώτα του Ελληνικού λαού.
Σας κράζουν και σας πετάνε γιαούρτια άθλιοι εφιάλτες, σε λίγο ούτε για κατούρημα δεν θα μπορείτε να πάτε χωρίς τη συνοδεία των ΜΑΤ!


Ξεκουμπιστείτε, γλοιώδη υποκείμενα, που έχετε το θράσος να μιλάτε ισονομία και Δημοκρατία!
Ξεκουμπιστείτε, όσο είναι ακόμα νωρίς ή ετοιμαστείτε από τώρα να καθίσετε εκεί που σας αρμόζει…
Στο εδώλιο των ξεπουλημένων, των εχθρών του λαού και των δοσίλογων…

πηγή:blognews

Τί είναι αυτά που μας λέει ο Μίκης;

Μίκης Θεοδωράκης: "Το 1974 όταν με κάλεσαν στην Ουάσιγκτον για να μεσολαβήσω..."


Σαν να μην μας τα λέει καλά ο γνωστός μουσικοσυνθέτης και ιδρυτής της "Σπίθας", Μίκης Θεοδωράκης. Του ξέφυγε άραγε ή θέλησε να δώσει κάποιο πολιτικό στίγμα; Όπως και να έχει, η δήλωσή του αποτελεί κόλαφο και "κεραυνό εν αιθρία" για όσους καλόπιστα πλησίασαν την "Σπίθα", ευελπιστώντας να μετατραπεί σε φωτιά που θα κάψει το παρών σαθρό πολιτικό σύστημα.Ίσως, οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τον Μίκη Θεοδωράκη (και δεν αναφέρομαι στον Νίκο Παπανδρέου που ετοιμάζει κινηματογραφική ταινία), θα πρέπει να γίνουν προσεκτικότεροι, αφού ο Μίκης δείχνει τάσεις "φυγής"...

 
πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Οι χρωματιστοί λόφοι της Κίνας!


Η πόλη Zhangye είναι μέρος της επαρχίας Gansu, στη βορειοδυτική Κίνα. Πριν από χιλιάδες χρόνια, ήταν μία από τις πιο πλούσιες πόλεις της χώρας αφού εξαιτίας του δρόμου του μεταξιού, χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο την επισκέπτονταν καθημερινά για να αγοράσουν και να πουλήσουν εκεί τα εμπορεύματά τους.Όταν ο δρόμος του μεταξιού εγκαταλείφθηκε, άρχισε και η παρακμή ολόκληρης της περιοχής. Με την πάροδο του χρόνου οι κάτοικοι της πόλης Zhangye παράτησαν το εμπόριο και άρχισαν να ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, αυτό δείχνει να αλλάζει. Η ευρύτερη περιοχή έγινε παγκοσμίως γνωστή μετά την προβολή μιας ταινίας, σκηνές της οποίας είχαν γυριστεί εκεί. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα εντυπωσιακά της τοπία.
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Το ασυνήθιστο αυτό γεωλογικό φαινόμενο είναι γνωστό σαν «σχηματισμός Danxia» και οφείλεται στη συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων ψαμμίτη και άλλων ιζημάτων στην επιφάνεια του εδάφους. Τα ιζήματα αυτά με την πάροδο εκατομμυρίων χρόνων οξειδώνονται λόγω της επαφής τους με τον αέρα και αποκτούν έτσι τα έντονα χρώματά τους.
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Η Κίνα είναι η μοναδική χώρα στον κόσμο στην οποία έχουν ανακαλυφτεί μέχρι τώρα σχηματισμοί Danxia. Υπάρχουν σε αρκετά σημεία της, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, η ευρύτερη περιοχή κοντά στην πόλη Zhangye αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα του περίεργου αυτού γεωλογικού φαινομένου.Έτσι, χιλιάδες είναι αυτοί που επισκέπτονται την περιοχή για να δουν από κοντά τους χρωματισμένους λόφους και τα εντυπωσιακά βουνά της.
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia
Perierga.gr - Σχηματισμοί Danxia

πηγή:perierga

Ο διαχωρισμός έγινε από τον άνεμο και όχι τον Μωϋσή


Δείχνουν νέες προσομοιώσεις σε υπολογιστές

Τελικά μπορεί όντως να άνοιξαν τα νερά της Ερυθράς Θάλασσας για να περάσει ανάμεσά τους ο Μωϋσής και ο λαός του. Όμως, αντίθετα με τη διήγηση της Βίβλου, αυτό δεν ήταν κατ' ανάγκη ένα θαύμα, αλλά είναι δυνατό να συνέβη από ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή για ώρες, σύμφωνα με νέες προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έκαναν αμερικανοί επιστήμονες.
Το Βιβλίο της Εξόδου περιγράφει τη διαφυγή των κυνηγημένων Ισραηλιτών από την Αίγυπτο και το θεαματικό πέρασμα της Ερυθράς θάλασσας, πριν από περίπου 3.000 χρόνια, χάρη στη θεϊκή παρέμβαση. Τώρα, οι υπολογιστικές προσομοιώσεις δείχνουν ότι είναι δυνατό οι δυνατοί άνεμοι να παραμέρισαν τα νερά και να δημιούργησαν μια "γέφυρα" ξηράς σε μια περιοχή, από όπου οι Ισραηλίτες κατάφεραν, περπατώντας πάνω σε λασπωμένο αλλά ασφαλές έδαφος, να φτάσουν απέναντι, καθ' οδόν προς τη "γη της επαγγελίας".
Η έρευνα, υπό τον Καρλ Ντριους του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών (NCAR) και του πανεπιστημίου Κολοράντο των ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερ, δείχνει ότι ένα ισχυρός ανατολικός άνεμος με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα, που φυσούσε όλη τη νύχτα, μπορεί να απώθησε τα νερά ύψους περίπου δύο μέτρων, σε ένα σημείο όπου ο αρχαίος ποταμός Νείλος, σε κάποια καμπή του με σχήμα U, πιστεύεται ότι ενωνόταν με μια παράκτια λιμνοθάλασσα.
Με τον τρόπο αυτό, είναι δυνατό να δημιουργήθηκε μια στενή χερσαία δίοδος, που έκλεισε ξανά μόλις ο άνεμος κόπασε (πνίγοντας τον αιγυπτιακό στρατό που καταδίωκε τους Ισραηλίτες, σύμφωνα με τη Βιβλική αφήγηση). H "γέφυρα" αυτή εκτιμάται ότι είχε μήκος 3 - 4 χλμ. και πλάτος 5 χλμ. και παρέμεινε "ανοικτή" επί τέσσερις ώρες τουλάχιστον.
Η νέα μελέτη αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης έρευνας του αμερικανού επιστήμονα σχετικά με τις επιπτώσεις των ανέμων στα βάθη των υδάτων. Η έρευνα για την Έξοδο βασίζεται σε ανακατασκευή των πιθανών τοποθεσιών και βαθών των πλωτών διαύλων στο δέλτα του ποταμού Νείλου, που έχουν μεταβληθεί σημαντικά με το πέρασμα του χρόνου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα ήταν μέσω αυτού του σημείου και όχι της σημερινής Ερυθράς Θάλασσας, όπου έγινε η διάσχιση από τους Ισραηλίτες.
"Ο διαχωρισμός των υδάτων μπορεί να κατανοηθεί μέσω της δυναμικής των υγρών. Ο άνεμος μετακινεί το νερό με τρόπο σύμφωνο με τους φυσικούς νόμους, δημιουργώντας ένα ασφαλές πέρασμα ανάμεσα στο νερό και μετά επιτρέπει ξανά στο νερό να εισβάλει και να καλύψει το πέρασμα", δήλωσε ο Ντριους.
Στο παρελθόν και άλλοι επιστήμονες είχαν αποπειραθεί να ερμηνεύσουν το πέρασμα της Ερυθράς Θάλασσας μέσω φυσικών εξηγήσεων. Κάποιοι πρότειναν ότι ένα τσουνάμι μπορεί να ανάγκασε τα νερά αρχικά να υποχωρήσουν και έπειτα να επανέλθουν γρήγορα. Κάποιοι άλλοι υποστήριξαν ότι είναι εφικτό ένας ισχυρός και επίμονος άνεμος να χαμηλώσει πολύ το επίπεδο του νερού σε μια περιοχή, ώστε να μπορούν να τα διασχίσουν περπατώντας οι άνθρωποι.

πηγή:skai.gr