Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Τύφλα να έχει το Black Swan

Image and video hosting by TinyPic
Από τον Dr.SeenG διαμέσου greki

To δημόσιο πληρώνει τα ιδιωτικά σχολεία των παιδιών των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών

- Όλοι οι υπάλληλοι του υπουργείου που υπηρετούν σε εσωτερικό και εξωτερικό παίρνουν επίδομα έως 15.000 ευρώ για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία
- Έγγραφο ντοκουμέντο αποκαλύπτει το NewsIt για τις ασυλόγιστες σπατάλες
- Δαπάνες από 2.000 έως 15.000 ευρώ για κάθε οικογένεια δαπανά το υπουργείο για σπουδές
Εκατομμύρια ευρώ έχει διαθέσει ο κρατικός προϋπολογισμός (δηλαδή η τσέπη των φορολογουμένων) τα τελευταία 16 χρόνια, για να απολαμβάνουν τη φοίτηση στα ακριβότερα αμερικάνικα, βρετανικά και ιταλικά κολέγια, τα παιδιά των υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών.

Αφορμή για την έρευνα του NewsIt ήταν ο εντοπισμός πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Εξωτερικών την οποία και παραθέτουμε (ημερομηνία 01/02/2011, Αριθμός Πρωτοκόλλου 902), βάσει της οποίας ο Πληρεξούσιος Υπουργός Α, Κων/νος Μπίτσιος (πρέσβης και πρώην κυβερνητικό στέλεχος της ΝΔ) θα λάβει το ποσό των ... 
περίπου 8.800 ευρώ «για σχολικά δίδακτρα του έτους 2010-2011».
Ο κ. Μπίτσιος, ο οποίος σήμερα είναι ο Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, μας επιβεβαίωσε το γεγονός διευκρινίζοντας πως, βάσει του νόμου που εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια, αυτή η οικονομική συνεισφορά δεν αφορά μόνο τον ίδιο, αλλά όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.

Το παράδοξο είναι πως, ενώ το συγκεκριμένο κονδύλι διατίθεται για τους υπαλλήλους της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου, έχει σταματήσει να χορηγείται στους διπλωμάτες που εργάζονται στο εξωτερικό, για τους οποίους ξεκίνησε η καταβολή του στις περιπτώσεις όπου στις χώρες που υπηρετούσαν, δεν υπήρχαν ελληνικά σχολεία και άρα τα παιδιά τους θα έπρεπε να φοιτήσουν σε κάποιο ξενόγλωσσο, ιδιωτικό σχολείο. Την πληροφορία μας επιβεβαίωσε ο πρέσβης ε.τ και βουλευτής του ΛΑΟΣ, Γιώργος Γεωργίου.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που μας έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, μόνο οι υπάλληλοι της κεντρικής υπηρεσίας ανέρχονται σε 1.173, ενώ τα δίδακτρα που πληρώνει το υπουργείο Εξωτερικών σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, κυμαίνονται από 2.500 έως 12.000 ευρώ ανά οικογένεια.

Επομένως, μπορεί κανείς να καταλάβει πόσα «κολεγιόπαιδα» έθρεψε και εξακολουθεί να θρέφει το κράτος, δηλαδή ο λαός, που στερείται πλέον τα πάντα για να πληρώνει τις πολυτέλειες των εχόντων.
 
πηγή:newsit

Η νεκρολογια της......ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ !!!

Κ Ο Ι Ν Η  Λ Ο Γ Ι Κ Η

Μια νεκρολογία που δημοσιεύτηκε στους Times του ΛονδίνουΔυστυχώς δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία
για τη δημοσίευση αυτήΩστόσο εκείνο που έχει σημασία δεν είναι η δημοσίευση ή όχι τής νεκρολογίας αυτής
αλλά τούτο το περιεχόμενό της και μόνο.

 Σήμερα πενθούμε το θάνατο μιας αγαπημένης παλιάς φίλης, τής Κοινής Λογικής, η οποία μας συντρόφευε για πολλά χρόνια. Κανείς
 δεν γνωρίζει με βεβαιότητα την ηλικία της αφού το μητρώο γέννησής της
 έχει χαθεί εδώ και πολύ καιρό σε γραφειοκρατικές διατυπώσεις. Θα τη
 θυμόμαστε ως κάποια που μας δίδαξε πολύτιμα μαθήματα όπως αυτά:
  -Έχε την κοινή λογική να προστατεύεσαι. 
 -Το πρωινό πουλί πιάνει το σκουλήκι.
  -Η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη, και...  -Ίσως ήταν δικό μου το φταίξιμο.

  Η Κοινή Λογική έζησε σύμφωνα με απλές, συνετές οικονομικές
 πολιτικές, όπως: Μην ξοδεύετε περισσότερα απ' αυτά που κερδίζετε, και...
 αξιόπιστες στρατηγικές: όπως: Υπεύθυνοι είναι οι ενήλικες και όχι τα παιδιά.
 
 Η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται ραγδαία όταν τέθηκαν σε ισχύ καλοπροαίρετοι αλλά αυταρχικοί κανονισμοί. Αναφορές για ένα
 6χρονο αγόρι που κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση επειδή φίλησε
 μια συμμαθήτριά του, για εφήβους που αποβλήθηκαν από το σχολείο επειδή
 χρησιμοποίησαν στοματικό διάλυμα μετά το γεύμα και για έναν δάσκαλο
 που απολύθηκε επειδή επέπληξε έναν απείθαρχο μαθητή, απλώς επιδείνωσαν
 την κατάστασή της.

 Η Κοινή Λογική έχασε έδαφος όταν γονείς επιτέθηκαν σε
 δασκάλους επειδή έκαναν τη δουλειά που οι ίδιοι δεν είχαν καταφέρει να
 κάνουν αναφορικά με την πειθάρχηση τών ανυπάκουων παιδιών τους.

 Η υγεία της επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο όταν τα σχολεία
 υποχρεώθηκαν να παίρνουν τη γονική συναίνεση για να βάλουν αντηλιακό ή
 να δώσουν μια ασπιρίνη σ' ένα μαθητή αλλά δεν μπορούσαν να ενημερώσουν
 τους γονείς όταν μια μαθήτρια έμενε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση.

 Η Κοινή Λογική έχασε τη θέληση για ζωή όταν οι εκκλησίες
 έγιναν επιχειρήσεις και οι εγκληματίες τύγχαναν καλύτερης μεταχείρισης
 από τα θύματά τους.


 Η Κοινή Λογική δεν κατάφερε να ξεπεράσει το γεγονός ότι,
 όχι μόνο δεν μπορούσες να υπερασπιστείς τον εαυτό σου από ένα
 διαρρήκτη μέσα στο ίδιο σου το σπίτι, αλλά ο διαρρήκτης μπορούσε και
 να σε μηνύσει για βιαιοπραγία.

 Η Κοινή Λογική παραιτήθηκε τελικά από κάθε θέληση για ζωή
 όταν μια γυναίκα που τάχα δεν κατάλαβε ότι ένα αχνιστό φλιτζάνι καφέ
 ήταν ζεστό, έχυσε λίγο στην ποδιά της κι' ανταμείφθηκε άμεσα μ' έναν
 τεράστιο διακανονισμό.

 Πριν από το θάνατο τής Κοινής Λογικής είχε προηγηθεί ο
 θάνατος τών γονιών της, τής Αλήθειας και τής Εμπιστοσύνης, τής συζύγου
 Σύνεσης και τών παιδιών της Ευθύνης και Λογικής.

 Έχουν επιζήσει τα 4 ετεροθαλή αδέλφια της:
 

 Ξέρω τα Δικαιώματά μου

 Το Θέλω τώρα
 Κάποιος άλλος φταίει
 Είμαι θύμα
  Στην κηδεία της δεν παρευρέθησαν πολλοί καθώς ελάχιστοι συνειδητοποίησαν ότι απεβίωσε. 
Αν τη θυμάστε ακόμα, προωθήστε το
Αν όχι, συνταχθείτε με την πλειοψηφία και μην κάνετε τίποτα.
 
Pante Zaxa
πηγή: αλεπού του Ολύμπου

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.... ΜΑΚΕΔΟΝΩΝΟι επίσημες σημερινές χριστιανικές ύβρεις
κατά του Μ. Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων

    
Kόπτονται -δήθεν- για τη Μακεδονία, το όνομα και την Ιστορία της ιεράρχες της Εκκλησίας μαζί με χριστιανούς θεωρητικούς και διάφορους πολιτικούς ελληνοχριστιανούς συνοδοιπόρους τους. Αποκρύπτουν βέβαια από τον αποπροσανατολισμένο Ελληνικό λαό την αλήθεια, η οποία είναι το προαιώνιο και βαθύ χριστιανικό μίσος κατά των Μακεδόνων.

     Τα επίσημα ιερά  κείμενα της Ορθοδοξίας περιέχουν σκληρότατες ύβρεις κατά του Μεγάλου Αλεξάνδρου και άλλων επιφανών Μακεδόνων στρατηγών και βασιλέων, οι οποίες...... διαβάζονται και σήμερα στις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ελλάδας.


"Τράγος" και "μειράκιον μανιακόν" ο Μεγ. Αλέξανδρος, "ρίζα αμαρτωλός" και "ασεβής" ο Αντίοχος ο Επιφανής, "τρισαλιτήριος" ο Νικάτωρ, "κόλαξ" ο Αριστοτέλης. Αυτές είναι μερικές από τις χριστιανικές ύβρεις κατά των Μακεδόνων, όπως αναγράφονται στη Βίβλο και σε επίσημα συγγράμματα Αγίων και Πατέρων της Εκκλησίας, τα οποία ισχύουν και διαβάζονται από τους ιερείς στις εκκλησίες της Ελλάδας.


     Δειγματοληπτική επιλογή ύβρεων:
     • «Ο τράγος των Αιγών βασιλεύς Ελλήνων» (Δανιήλ, η  21). [Αναφέρεται στον Μέγα Αλέξανδρο.]

     «Και εγένετο μετά το πατάξαι Αλέξανδρον τον Φιλίππου τον Μακεδόνα, ος εξήλθεν εκ της γης Χεττειίμ, και επάταξε τον Δαρείον βασιλέα Περσών και Μήδων και εβασίλευσεν αντ’ αυτού πρότερος επί την Ελλάδα […] και εβασίλευσεν Αλέξανδρος έτη δώδεκα και απέθανε. Και επεκράτησαν οι παίδες αυτού έκαστος εν τω τόπω αυτού. Και επέθεντο πάντες διαδήματα μετά το αποθανείν αυτόν και οι υιοί αυτών οπίσω αυτών έτη πολλά και επλήθυναν κακά εν τη γη και εξήλθεν εξ αυτών ρίζα αμαρτωλός Αντίοχος Επιφανής, υιός Αντιόχου βασιλέως.» («Μακαββαίων Α », α  1-10.)

     • «Ην δ’ ούτως ακμή τις Ελληνισμού και πρόβασις αλλοφυλισμού δια την του ασεβούς και ουκ αρχιερέως Ιάσονος υπερβάλλουσαν αναγνείαν [...] ο δε τρισαλιτήριος Νικάτωρ (σ.σ. Έλληνας στρατηγός του Αντιόχου Δ  το Επιφανούς), ο τους χιλίους εμπόρους επί την πράσιν (δουλεμπόριο) των Ιουδαίων αγαγών, ταπεινωθείς υπό των κατ’ αυτόν νομιζομένων ελαχίστων είναι, τη του Κυρίου βοηθεία την δοξικήν αποθέμενος εσθήτα, δια της μεσογείου, δραπέτου τρόπον, έρημον εαυτόν ποιήσας, ήκεν εις Αντιόχειαν υπεράγαν δυσημερήσας επί τη του στρατού διαφθορά […] Ο μεν ουν ανδροφόνος και βλάσφημος τα χείριστα παθών ως ετέρους διέθηκεν επί ξένης εν τοις όρεσιν, οικτίστω μόρω κατέστρεψε τον βίον.» («Μακκαβαίων Β », η  34 - θ  28.)

     • «Ω πικράς της τότε ημέρας και ου πικράς, ότε ο πικρός Ελλήνων τύραννος (Αντίοχος Δ΄ ο Επιφανής)  20-24.) πυρ φλέξας λέβησιν ωμοίς και ζέουσι θυμοίς αγαγών επί τον καταπέλτην και πάσας τας βασάνους αυτού τους επτά παίδας της Αβρααμίτιδος και τας των ομμάτων κόρας επήρωσε και γλώσσας εξέτεμε και βασάνοις ποικίλαις απέκτεινεν. Υπέρ ων η θεία δίκη μετήλθε και μετελεύσεται τον αλάστορα τύραννον. Οι δε Αβρααμιαίοι παίδες συν τη αθλοφόρω μητρί χορόν συναγελάζονται ψυχάς αγνάς και αθανάτους απειληφότες παρά του Θεού, ω η δόξα εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.» («Μακκαβαίων Δ », ιη

     [Παρέκβαση: Οι πέντε αδελφοί Μακκαβαίοι εορτάζονται ως άγιοι από την Εκκλησία της Ελλάδος την 1η Αυγούστου. Το επίσημο όργανο εκκλησιαστικών οργανώσεων «Ορθόδοξος Τύπος» (25η Ιανουαρίου 2002) σε άρθρο του θεολόγου Μιχαήλ Ε. Μιχαηλίδη με τίτλο «Το άγος των Ελλήνων – Αντιβλασφημικός Συναγερμός» αναφέρει:

     «Στα χρόνια εκείνα τα ηρωικά των Μακκαβαίων, που κυβερνούσε την Παλαιστίνη ο Αντίοχος ο Δ΄ ο Επιφανής –αλλά στην πραγματικότητα ασεβής και αδίστακτος
–, στρατιώτες δικοί του είχαν καταλάβει κάποιο φρούριο και αγέρωχοι το θεωρούσαν απόρθητο. Μέσα λοιπόν στην αλαζονεία τους βλασφημούσαν τον Θεό και τους πολιορκητές του Ιούδα του Μακκαβαίου με λόγους αθέμιτους και υβριστικούς.
Τα παλικάρια όμως του Ιούδα άλλους έσφαξαν και άλλους “πυράς ανάψαντες ζώντας τους βλασφήμους κατέκαιον”
».]

 

O Mακεδόνας στρατηγός και βασιλιάς Αντίοχος Δ΄ για το τεράστιο έργο του ονομάστηκε «Νικηφόρος» και «Επιφανής». Ο ιστορικός Πολύβιος τον χαρακτηρίζει «πρακτικόν και μεγαλεπήβολον και του της βασιλείας ονόματος άξιον» (28.18). Στη Βίβλο όμως, καθυβρίζεται ως «αλάστωρ τύραννος», «ρίζα αμαρτωλός» κ.λ.π..


      • «(Ο Αριστοτέλης ήταν) κόλαξ του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

     • «(Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν) μειράκιον μανιακόν». [Από το βιβλίο "Προς Έλληνας" (παρ. 2) του χριστιανού απολογητή Τατιανού (β  αι. μ.Χ.)].

     Ύβρεις του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου:
     • "Προς την Ελληνικήν μετετάξω πολιτείαν επί Αντιόχου του ασεβούς". (Ιn epistulam ad Romanos, homiliae 1-32, vol. 60, pg 585, ln 3.)

     • "Προφητεύει δε και περί του Χριστού, και περί Αντιόχου του ασεβούς". (Synopsis scripturae sacrae, vol. 56, pg 383, ln 23.)

     Ο Ωριγένης παρουσιάζει τον Μέγα Αλέξανδρο να προσκυνάει -δήθεν- τον αρχιραββίνο: "Tων Ιουδαίων αρχιερέα ενδύντα την ιερατικήν στολήν προσεκυνήσθαι υπό του Αλεξάνδρου". ("Kατά Κέλσου", βιβλ. 5, τμ. 50, γρ. 15.)

Γιάννης Λάζαρης
 
πηγή:αλεπού του Ολύμπου

Πώς περνάμε τα διόδια χωρίς να πληρώσουμε; Νέες οδηγίες!

 Ακολουθούν νέες οδηγίες για το πως περνάμε τα διόδια αφού γίνει νόμος η «ντροπολογία» του Ρέππα. Ακόμη δεν έχει τυπωθεί η τροπολογία σε Φ.Ε.Κ. συνεπώς δεν είναι νόμος. Συνεχίζουμε να σπρώχνουμε τις μπάρες μέχρι να τυπωθεί. Όταν τυπωθεί σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης θα είναι νόμος και ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες:


Αυτή είναι μια επί πιστώσει απόδειξη που έχει εκδοθεί από την Νέα Οδό.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ - ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΜΕ;

Δηλώνουμε στον υπάλληλο ότι «δεν μπορούμε να πληρώσουμε» δίνοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μας. Ζητάμε να εκδοθεί απόδειξη με πίστωση και να ανοίξουν την μπάρα.

Αν καθυστερούν προειδοποιούμε ότι:

α) αν δεν ανοίξουν αμέσως την μπάρα καταστρατηγούν το συνταγματικό μας δικαίωμα για ελεύθερη μετακίνηση και διαπράττουν το ποινικό αδίκημα της παράνομης κατακράτησης. β) αν δεν εκδώσουν την απόδειξη διαπράττουν το φορολογικό αδίκημα της άρνησης εκδόσεως επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. γ) αν αρνηθούν να ανοίξουν διαπράττουν και το αδίκημα της πρόκλησης για εκτέλεση παράνομης πράξης.

Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει τροχαία ανοίγουμε την μπάρα με απλή ώθηση προς τα εμπρός και συνεχίζουμε την πορεία μας.
Εάν καθυστερεί το άνοιγμα της μπάρας και υπάρχει τροχαία τότε ζητάμε την συνδρομή του αστυνομικού ώστε να κοπεί πιστωτικό και να ανοίξει η μπάρα.

Αν μας ζητηθεί να συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής πριν από την υπογραφή μας γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους». Σε περίπτωση που ο τροχονόμος δηλώσει αναρμόδιος ή αρνούνται να μας ανοίξουν την μπάρα καλούμε την Αστυνομία στο 100 και ζητάμε να συλληφθεί ο ταμίας και ο υπεύθυνος των διοδίων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία για παράνομη κατακράτηση. Τι άλλαξε στον Κ.Ο.Κ.;

Στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας προστέθηκε η εξής παράγραφος:
«Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων σε αυτοκινητοδρόμους, οδούς ταχείας κυκλοφορίας, σήραγγες και γέφυρες που διακρίνονται με ειδικές πινακίδες σήμανσης χωρίς την καταβολή διοδίου τέλους, όταν και όπου προβλέπεται η καταβολή αυτή. Για την καταβολή του διοδίου τέλους είναι υπόχρεοι εις ολόκληρον ο κύριος και ο οδηγός του οχήματος. Η βεβαίωση της παράβασης γίνεται από τα αρμόδια αστυνομικά όργανα που τη διαπιστώνουν αυτοπροσώπως». Μπορεί ο παραχωρησιούχος να βεβαιώσει την τροχαία παράβαση ή να μου επιβάλλει πρόστιμο; Μπορεί ο παραχωρησιούχος να διαβιβάσει στην τροχαία ποιοι δεν πλήρωσαν και να κοπεί κλήση; Όχι, ο παραχωρησιούχος είναι ιδιωτική εταιρία και δεν μπορεί να βεβαιώσει τροχαία παράβαση ούτε μπορεί να επιβάλει πρόστιμο. Ρητά προβλέπεται από την τελευταία διάταξη του νόμου, ότι πρόστιμο επιβάλει μόνο ο τροχονόμος και μάλιστα όταν διαπιστώσει την παράβαση αυτοπροσώπως.

Ποιά είναι τα αρμόδια αστυνομικά όργανα;
Αρμόδια να βεβαιώσει παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. είναι η Τροχαία.

Μπορεί να με σταματήσει μετά τα διόδια τροχονόμος και να μου ζητήσει απόδειξη ότι πλήρωσα; Δεν υπάρχει κάποια διάταξη που να μας υποχρεώνει να κρατάμε τις αποδείξεις. Εξάλλου αν έχουμε περάσει με ΤΕΟ-pass ή με e-pass δεν θα έχουμε απόδειξη. Επίσης η βεβαίωση της παράβασης πρέπει να γίνει «αυτοπροσώπως», δηλαδή να μας δει ο ίδιος ο τροχονόμος να μην πληρώνουμε.

Μπορεί ο τροχονόμος να μου κόψει κλήση στηριζόμενος σε μαρτυρία άλλου ότι δεν πλήρωσα; Όχι, ο τροχονόμος μπορεί να βεβαιώσει την παράβαση μόνο αν έχει διαπιστώσει ο ίδιος «αυτοπροσώπως» να μην πληρώνουμε.

Μπορεί να βεβαιωθεί η τροχαία παράβαση από τις κάμερες που υπάρχουν στα διόδια; Όχι, διότι οι κάμερες που ο παραχωρησιούχος έχει τοποθετήσει, είναι παράνομες, έχουν τοποθετηθεί χωρίς άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και ως εκ τούτου, τα προϊόντα τους (δηλαδή οι φωτογραφίες και τα βίντεο) αποτελούν παράνομα αποδεικτικά μέσα, που απαγορεύεται να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια. Επιπλέον η διάταξη λέει ότι ο τροχονόμος το διαπιστώνει «αυτοπροσώπως» και όχι μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων. Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε την οδό; Όχι, δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιήσουμε την υποδομή ακόμα κι αν δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε. Έχω δικαίωμα να χρησιμοποιήσω την οδό χωρίς να πληρώσω εκείνη τη στιγμή; Ναι, έχουμε το δικαίωμα να πληρώσουμε αργότερα. Συγκεκριμένα ο Ν. 3535 (Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης άρθρο 3ο, παρ.2 Φ.Ε.Κ. 41Α 23/2/2007) αναφέρει: «Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος».
Μπορεί ο παραχωρησιούχος να αρνηθεί να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη αν για οποιοδήποτε λόγο δεν πληρώσουμε; Όχι, πρέπει να μας κόψει επί πιστώσει απόδειξη. Αν δεν κόψει απόδειξη διαπράττει το φορολογικό αδίκημα της άρνησης έκδοσης επί πιστώσει φορολογικού στοιχείου. Καταγγελία του φορολογικού αδικήματος μπορούμε να κάνουμε στη Σ.Δ.Ο.Ε. καλώντας τον τηλεφωνικό αριθμό: 1517. Δίνουμε τα στοιχεία μας; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε τα στοιχεία μας. Αν υποχρεωθούμε να τα δώσουμε για να ξεμπερδέψουμε καλό είναι να δώσουμε τα κανονικά μας στοιχεία γιατί σε περίπτωση που η υπόθεσή μας δικαστεί θα είναι εις βάρος μας να έχουμε δώσει ψευδή στοιχεία. Υπογράφουμε; Όχι, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υπογράψουμε κανένα έγγραφο. Αν συμπληρώσουμε έντυπο αδυναμίας πληρωμής, υπογράφουμε, πριν όμως από την υπογραφή μας, γράφουμε: «Με επιφύλαξη της νομιμότητας καταβολής του τέλους».
Αν δεν υπάρχει τροχαία μπορώ να σπρώξω την μπάρα όπως και πριν;
Ναι.
Αν είμαι απρόσεκτος και με δει ο τροχονόμος να μην πληρώνω τι μπορεί να μου συμβεί; Το πρόστιμο είναι 200 ευρώ και είναι στην κρίση του τροχονόμου το αν θα αφαιρέσει τις πινακίδες, την άδεια και το δίπλωμα για 20 ημέρες. Αν ο τροχονόμος με γράψει ενώ έχω ακολουθήσει τις οδηγίες τι γίνεται; Με αντίγραφο της επί πιστώσει απόδειξης καταθέτουμε αναφορά στον διοικητή του τμήματος της τροχαίας για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, με την ένδειξη «Κοινοποίηση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη» και ζητάμε την ακύρωση της κλήσης και την επιστροφή πινακίδων, άδειας και διπλώματος. Τι θα συμβεί αν μου στείλουν ειδοποίηση να πληρώσω; Αν το έγγραφο μας το επιδίδουν με δικαστικό επιμελητή τότε απευθυνόμαστε σε δικηγόρο, αν δεν έχουμε τηλεφωνούμε στα μέλη των επιτροπών αγώνα για να μας συστήσουν κάποιο δικηγόρο μέλος των Επιτροπών Αγώνα. Αν το έγγραφο μας το στέλνουν με ταχυδρομείο μπορούμε να το στείλουμε για ανακύκλωση. Που μπορώ να απευθυνθώ για διευκρινήσεις ή για βοήθεια; Ηλεκτρονικά στο e-mail: epitropes2010@gmail.com ή καλώντας στα τηλέφωνα των μελών του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια που είναι αναρτημένα στις ιστοσελίδες: www.oxidiodia.gr και epitropesdiodiastop.blogspot.com

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Προκλητική φοροελάφρυνση του μεγάλου κεφαλαίου!
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της συνολικότερης οικονομικής της πολιτικής. Στο όνομα της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού εκσυγχρονισμού, η κυβέρνηση εξαπολύει μια συνολική επίθεση διαρκείας στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, για να ικανοποιήσει τις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και να διασφαλίσει την κερδοφορία του σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και όξυνσης του ανταγωνισμού. Μιας επίθεσης που οδηγεί ευρύτατα λαϊκά στρώματα σε απόλυτη επιδείνωση της θέσης τους.
Το γεγονός ότι αποτελεί ένα ακόμη νομοσχέδιο διευκόλυνσης της δράσης των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από νέες διευρυμένες φορολογικές απαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, το παραδέχεται και η ίδια η κυβέρνηση. Στην ίδια την εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου τονίζει ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει τη βελτίωση του πλαισίου φορολόγησης για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, με βασικό στόχο τη βελτίωση των αποτελεσμάτων για την αναπτυξιακή διαδικασία.
Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι «το 2010 μπήκαν τα θεμέλια για ένα σύγχρονο πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα», αποτελεί μνημείο πολιτικής απάτης. Δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αποκαλυφθεί το μέγεθος αυτής της απάτης. Οι αλλεπάλληλες αυξήσεις της έμμεσης φορολογίας (αυξήσεις των συντελεστών του ΦΠΑ και των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα, τα ποτά και τα τσιγάρα) που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα, σε συνδυασμό με τη διατήρηση και διεύρυνση των προκλητικών φοροαπαλλαγών για τους κεφαλαιοκράτες, καθιστούν το φορολογικό σύστημα ακόμα πιο άδικο και αντιλαϊκό.
Τα νέα προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο
Από 01/01/2011 μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής από 24% σε 20% για τη φορολογία των νομικών προσώπων (ΑΕ, ΕΠΕ). Η νέα μείωση των φορολογικών συντελεστών των κερδών των επιχειρήσεων εκτιμάται ότι θα μειώσει τους φόρους τους κατά 300 εκατομμύρια ευρώ για το 2011.
Τα αποτελέσματα των αλλεπάλληλων φορολογικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αποκαλύπτονται από το γεγονός ότι το 2000 τα έσοδα από την άμεση φορολογία των νομικών προσώπων ήταν 5.033 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2011 αυτά εκτιμάται ότι θα μειωθούν στα 2.800, ενώ τα έσοδα από την άμεση φορολογία των φυσικών προσώπων από 5.411 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2000 εκτιμάται ότι θα ανέλθουν το 2011 στα 10.600 εκατομμύρια ευρώ (βλέπε πίνακα).
-- Ούτε χρόνο δε συμπλήρωσε η διατήρηση του μέτρου - σταθμός, όπως το χαρακτήριζε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την απόδοση της φορολογικής δικαιοσύνης, την αύξηση δηλαδή των φορολογικών συντελεστών για τα διανεμόμενα κέρδη στο 40% και σήμερα τους μειώνει στο 21% με την υπόσχεση ότι από του χρόνου αυτός θα ανέλθει στο 25%.
Επίσης, θεσπίζει διάταξη για τη μη φορολόγηση των μερισμάτων που προέρχονται από τις χώρες της ΕΕ εφόσον αυτά κατευθύνονται σε νέες επενδύσεις.
-- Παρατείνει για 4 ακόμη χρόνια το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εκπίπτουν επιπλέον το 50% των δαπανών που κάνουν για έρευνα και τεχνολογία. Το επιπλέον όφελος για τις επιχειρήσεις ξεπερνάει τα 5.000.000 ευρώ σε ετήσια βάση.
-- Δίνει τη δυνατότητα στους πλουτοκράτες να νομιμοποιήσουν το σύνολο των καταθέσεών τους στο εξωτερικό, καταβάλλοντας ένα συμβολικό φόρο ύψους 8%.
-- Παρέχει νέα προκλητικά προνόμια στο πιο προνομιούχο τμήμα του κεφαλαίου, στο εφοπλιστικό κεφάλαιο. Φτάνει στο σημείο να απαλλάξει τις off shore εταιρείες από την καταβολή ειδικού φόρου για τα ακίνητα που κατέχουν εφόσον τα εκμισθώνουν σε ναυτιλιακές εταιρείες. Διευρύνει για το σύνολο των εταιρειών που διαχειρίζονται ή εκμεταλλεύονται πλοία τα σκανδαλώδη προνόμια που προβλέπονται στο άρθρο 26 του ν. 27/1975 για το εφοπλιστικό κεφάλαιο.
-- Επεκτείνει τη δυνατότητα για τη μη καταβολή του ειδικού φόρου για τα ακίνητα στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που η καταστατική τους έδρα βρίσκεται σε χώρα εκτός ΕΕ, με μόνη εξαίρεση τις μη συνεργάσιμες χώρες. Διευκολύνει δηλαδή την εισαγωγή κεφαλαίων από τρίτες χώρες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, τη στιγμή που εκφράζεται έντονο ενδιαφέρον από τα αραβικά κεφάλαια.
-- Σε αυτά τα πλαίσια, προχωράει στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση, αξιοποίηση και εκμετάλλευση του συνόλου των ακινήτων και των εγκαταστάσεων του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.
-- Το κερασάκι στην τούρτα αποτελεί η ανάληψη από μεριάς του Δημοσίου της οφειλής ύψους 95 εκατ. ευρώ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών προς την Εθνική Τράπεζα. Κάνει, δηλαδή, ένα δώρο στον Οργανισμό Λαμπράκη ύψους 95 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που πετσοκόβει τους μισθούς και τις συντάξεις.
Για την «πάταξη» της φοροδιαφυγής
Το βασικό χαρτί της κυβερνητικής προπαγάνδας για την υποτιθέμενη απόδοση της φορολογικής δικαιοσύνης αποτελεί η πάταξη της φοροδιαφυγής.
Για την κυβέρνηση, «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επιβάλλεται πλέον ως εθνική ανάγκη, για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της χώρας και των πολιτών της. Κυρίαρχη προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί και επιβάλλεται να αποτελεί η αντιμετώπιση και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να υλοποιηθεί η επιταγή του άρθρου 4 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία, οι Ελληνες πρέπει να συνεισφέρουν αδιακρίτως στα δημόσια βάρη, σύμφωνα με τη φοροδοτική τους ικανότητα».
Αποτελεί ένα ακόμη επεισόδιο της διαχρονικής σταυροφορίας που έχουν κηρύξει την τελευταία τουλάχιστον 20ετία οι ελληνικές κυβερνήσεις. Ομως, η φοροδιαφυγή πάει χέρι - χέρι, διασταυρώνεται και συναντιέται με τη σκανδαλώδη και συνεχώς διευρυνόμενη «νόμιμη» φοροαποφυγή του μεγάλου κεφαλαίου. Ιστορικά και για πρώτη φορά με επίσημο τρόπο καταγράφεται η φοροδιαφυγή το 1964 από τον τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Ξ. Ζολώτα.
Η διαχρονικότητα του φαινομένου και η αναποτελεσματικότητα των μέχρι τώρα μέτρων για την πάταξή της επιβεβαιώνουν το συμπέρασμα ότι αυτό το φαινόμενο αποτέλεσε επιλογή των κυβερνήσεων. Επιλογή, η οποία εξυπηρετούσε ένα σύνολο διαπλεκόμενων επιλογών, από την με έμμεσο τρόπο στήριξη της διαδικασίας μεγέθυνσης του κεφαλαίου, τη διευκόλυνση της πολιτικής κοινωνικών συμμαχιών της αστικής τάξης ιδιαίτερα με τα εκτεταμένα μεσαία στρώματα, τη χειραγώγηση των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών και τη συνδιαλλαγή τους με τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Η ύπαρξη του φαινομένου της φοροδιαφυγής δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο, αν και στη χώρα μας έχει μεγαλύτερη έκταση.
Η διεύρυνση της φοροδιαφυγής σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελεί το αποτέλεσμα της απελευθέρωσης της διαδικασίας κίνησης του κεφαλαίου, της όξυνσης του φορολογικού ανταγωνισμού με την εμφάνιση των φορολογικών παραδείσων, οι τριγωνικές συνδιαλλαγές με αυτές τις χώρες. Ενώ σταθερή είναι η συμβολή της ύπαρξης των διαφόρων απορρήτων, από το φορολογικό και το εμπορικό ως το τραπεζικό απόρρητο.
Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο το γεγονός, εξαιτίας της όξυνσης του φορολογικού ανταγωνισμού και της συνακόλουθης φοροδιαφυγής, ότι ένα από τα βασικά θέματα στις διαπραγματεύσεις για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ αποτελεί η εναρμόνιση των φορολογικών πολιτικών. Ουσιαστικά, δηλαδή, επιταχύνεται η δρομολογηθείσα σε επίπεδο ευρωένωσης διαδικασία συνεχούς μείωσης των φορολογικών συντελεστών των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και αντιμετώπιση των απωλειών εσόδων που αυτή έχει ως αποτέλεσμα από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας.
Επί της ουσίας, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και η υπέρμετρη αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου θα αποτελέσουν την κλιμάκωση της φοροεπιδρομής ενάντια κυρίως στους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες δημιουργώντας ένα ακόμη ασφυκτικό πλαίσιο για την επιβίωσή τους, δημιουργώντας ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες επέκτασης της δράσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γι' αυτό, άλλωστε, αρνείται πεισματικά και η σημερινή κυβέρνηση να εντάξει στα τεκμήρια την απόκτηση μετοχών και την ίδρυση επιχειρήσεων.
Η κριτική των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου επικεντρώνεται στην αναποτελεσματικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών αναδεικνύοντας την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα φορολογικά έσοδα ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα από το μέσο ευρωενωσιακό όρο. Ενώ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. κάνουν πλειοδοσία για την παροχή ακόμη πιο γενναίων φοροαπαλλαγών για τη δημιουργία ενός ακόμη πιο ελκυστικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο φορολογικό νομοσχέδιο ως αναπόσπαστο στοιχείο της ταξικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ. Καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να μην ανεχτούν να υποβληθούν σε νέες άγριες θυσίες για να βρουν διέξοδο προς την υψηλή κερδοφορία τα τεράστια κεφάλαια που έχουν αποσπάσει από τη δική τους ληστεία οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου είναι αδιέξοδος και επικίνδυνος για το λαό.
Λαϊκή οργανωμένη ανυπακοή και συμμαχία για την απόκρουση και την ανατροπή της πολιτικής που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. Ανάπτυξη για το λαό και όχι για τα μονοπώλια με λαϊκή εξουσία και αποδέσμευση από την ΕΕ.

Του
Νίκου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ*
*Ο Νίκος Καραθανασόπουλος είναι μέλος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν πληρώνω: Ολοι στο Σύνταγμα την Τρίτη, 1η Μαρτίου 2011, 7μμ. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους

από το Δεν πληρώνω

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ . . .

Διαβαστε το κειμενο....


              ΤHE PHILHELLENES OF CENTRAL EUROPE
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ είσθε εκπρόσωποι του ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΥ και όχι ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου, της «Lebensraum». Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση», την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν. Ο φασισμός της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας συναγωνίζεται και εμπνέεται από τον Φασισμό της «περιούσιας φυλής» του Χίτλερ. Η βρώμικη Ιστορία επαναλαμβάνεται. Και εσείς, Έλληνες, είσαστε στο μάτι του τυφώνος. Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της Lebensraum και της 4ης Διεθνούς που λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ...«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;;
                              ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;; Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο....
να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.
                                        ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. ΔΗΛΑΔΗ:
            Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
                                      Επί μία 20ετία (1953-1973) ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
                                    Επί μία 20ετία ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%
Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.

Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης». Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !!!). Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρεόυ ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%! Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου. Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ. Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με ...εισαγόμενο γάλα). Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε;; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 δισεκατομμύρια Ευρώ!!! Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είνα αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.
              
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
 Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα; ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού;  Και τώρα; Ποιός ωφελείται;
               Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ. Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor  σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ». Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός  σας, έκανε ...«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ. Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην ...Τουρκία! Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου. Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.
               ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα
;
Dr Nielsen Knudsen, The Philhellenes of Central Europe.
  
 
Για τη διαβίβαση
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
 

 ευχαριστώ τον Αριστοφάνη της αλεπούς του Ολύμπου για την αποστολή.Πολύμνια

Η Ρωσία μας τα έδινε… εμείς δεν τα παίρναμε!


Γιατί αρνήθηκε τη βοήθεια της Ρωσίας ο Παπανδρέου;
Για να μας πάει “χειροπόδαρα δεμένους” στο Δ.Ν.Τ.!
Επιτέλους πλήρης επιβεβαίωση!Το είχαμε γράψει από τον Μάρτιο του 2010 και λίγοι μας πίστεψαν!Σήμερα όμως έρχονται στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι οι πληροφορίες μας ήταν αληθινές και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.Αφού άνοιξε πλέον το θέμα της προσχεδιασμένης ένταξής μας στα προγράμματα του ΔΝΤ, καλό είναι να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία, ως συνέχεια του σημειώματος:
«Πώς μας οδήγησαν στο ΔΝΤ».Πρόκειται για αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι οποίες προέρχονται από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη ρωσική Δούμα.Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, κι ενώ είχαμε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρει αγορές που θα μας δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Γινόταν τότε συζήτηση για ενδεχόμενη προθυμία εκ μέρους της Κίνας, αλλά και για διερευνητικές συζητήσεις με Ρώσους, Άραβες ή και ομογενείς.Από ομογενειακούς κύκλους είχαμε την πληροφόρηση ότι υπήρχε μεν διάθεση αγοράς ομολόγων, …αλλά συνοδευόταν από αίτημα για ισχυρή διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν με διαφανή τρόπο. Φαίνεται όμως, ότι δεν υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς ιδιαίτερη επιθυμία κινητοποίησης των ομογενών, ούτε και για έκδοση εσωτερικού δανείου.Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα.
Στα δημοσιεύματα του Τύπου δεν γινόταν μνεία ότι υπήρχε στην ατζέντα των συζητήσεων θέμα δανεισμού της Ελλάδας από τη Ρωσία.
Η Voria.gr είχε γράψει:«Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων, με έμφαση στα εκκρεμή ενεργειακά σχέδια μεταξύ των δύο χωρών (…) Επί τάπητος θα τεθεί, επίσης, η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου που λήγει το 2016 (…)
Θα εξεταστούν, δε, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα που απασχολούν τις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως το Κυπριακό».Μόνον μερίδα του τουρκικού τύπου έδωσε άλλη διάσταση, όχι όμως οικονομική. Η εφημερίδα «Ζαμάν» έγραψε ότι η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε, για να πεισθεί η Ρωσία να μη ενισχύσει την Τουρκία στο πυρηνικό της πρόγραμμα, διότι «την παραπάνω συγκλονιστική ενημέρωση παρείχε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα».Τι συζητήθηκε στη Μόσχα;Το αποκάλυψε ο κ. Ιβάν Σαββίδης.Η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, σχημάτισε τη γνώμη -όπως και όλοι μας- ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται πλην των άλλων να ζητήσει τη ρωσική οικονομική συνδρομή. Αυτού του είδους την ενημέρωση παρείχε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει το σχετικό ελληνικό αίτημα, το δε ποσόν του δανείου που υπολόγισε ανερχόταν στα 25 δισ. δολάρια, με επιτόκιο 4,7% (και χωρίς φυσικά να μην υπάρχουν οι επαχθείς δεσμεύσεις του μνημονίου).Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Μόσχα, διήρκεσε περί τη μία ώρα.
Όταν έφυγε ο κ. Παπανδρέου, ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη- «έσπαγε καρέκλες» και ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακος» του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, διότι θεώρησε ότι τον παραπλάνησε!Ο λόγος;
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο μόνον για… πράσινη ανάπτυξη και οικολογία!Έτσι εξηγείται η θυμωμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου κ. Μεντβέντεφ «να πάτε στο ΔΝΤ».Μας είχε εκπλήξει τότε η δήλωσή του, γνωστού όντος ότι η Ρωσία αποστρέφεται το ΔΝΤ, αφού ο Γέλτσιν την προηγούμενη δεκαετία είχε επιτρέψει την οικονομική κυρίευση της χώρας.Ο κ. Μεντβέντεφ, αντέδρασε φαίνεται υπό το κράτος ενόχλησης, η οποία προήλθε από την «κοροϊδία» που υπέστη η Ρωσία από μέρους μας.Οι Ρώσοι αντελήφθησαν, πριν από τον ελληνικό λαό, ότι η πορεία μας είχε προδιαγραφεί πολύ πριν μας ανακοινωθεί.Στο παιχνίδι, προφανώς είναι μπλεγμένοι και αρχηγοί άλλων κομμάτων, διότι ουδείς, καθ’ όλο το διάστημα που προηγήθηκε δεν πρότεινε τρόπο εξόδου από την κρίση. Παρ’ όλο που γνώριζαν τι συμβαίνει.
πηγή:blognews

Σας προδίδει το... δάχτυλο


Σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS για την εφημερίδα «Το Ποντίκι», η αξιοπιστία των τηλεδημοσιογράφων βρίσκεται στα τάρταρα. Κατά τ’ άλλα, συνεχίζουν να κάνουν κήρυγμα, έχοντας το ύφος του φωτεινού παντογνώστη.

Είναι απόλυτο λογικό οι τηλεδημοσιογράφοι να μην έχουν καμία αξιοπιστία. Οι ίδιοι άνθρωποι που αποθέωναν τις κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή -που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία- συνέχισαν να αποθεώνουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, το Μνημόνιο, την Τρόικα και ό,τι άλλο συνέφερε τα γλοιώδη αφεντικά τους. Ακόμα και ο πιο ηλίθιος τηλεθεατής κατάλαβε πια τι συμβαίνει. Άργησε, βέβαια.

Από την ημέρα που η χώρα παραδόθηκε στο ΔΝΤ, οι τηλεδημοσιογράφοι –με την εντολή των αφεντικών τους- κήρυξαν πόλεμο σε όλο σχεδόν τον ελληνικό λαό. Κατηγόρησαν όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και έκαναν ό,τι ...
περνούσε από τα χέρια τους και τα απύλωτα στόματά τους, για να κατασυκοφαντήσουν όποιον προσπαθούσε να κρατήσει το κεφάλι του ψηλά.

Δεν ήταν μόνο οι τηλεδημοσιογράφοι που προσπάθησαν να ξεσκίσουν τον ελληνικό λαό. Σχεδόν το σύνολο των δημοσιογράφων που εργάζονται στις εφημερίδες και τα άλλα μέσα των νταβατζήδων της διαπλοκής έκανε το ίδιο.

Σαφώς, πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετική γνώμη και το δικαίωμα στην έκφραση, αλλά εδώ δεν πρόκειται περί αυτού – εδώ έχουμε την επιβολή της μιας και μοναδικής άποψης. Η άποψη του Πρετεντέρη –τον οποίο εμπιστεύεται για την ενημέρωσή του το 2,3% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της RASS- παρουσιάζεται σαν το Ευαγγέλιο. Όποιος δεν συμφωνεί με τον Πρετεντέρη και τον Παπαχελά στον Καιάδα.

Έτσι έφτασαν στο σημείο να αποκρύπτουν την επίθεση των μεγαλοεργολάβων με τα ΜΑΤ στους κατοίκους της Κερατέας, ενώ, όταν πια δεν μπορούσαν να μην αναφερθούν στο θέμα -επειδή το διαδίκτυο είχε βουίξει και φάνηκε ο βρομερός ρόλος τους-, κατασυκοφάντησαν τους κατοίκους της Κερατέας και τους παρουσίασαν σαν απολίτιστους, βάρβαρους και οπισθοδρομικούς. Μάλιστα θεώρησαν πως εκθέτουν ανεπανόρθωτα τους κατοίκους της Κερατέας -που τόλμησαν να αντισταθούν στην εισβολή των ΜΑΤ στην περιοχή τους-, χαρακτηρίζοντάς τους σαν «αναρχικούς». Κι ο Κολοκοτρώνης αναρχικός ήταν. Αυτός δεν είπε "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους"; Δεν το είπε μόνο - το έκανε κιόλας. Και έσωσε την Επανάσταση.

Ευτυχώς, οι «αναρχικοί» κάτοικοι της Κερατέας δεν έχουν ακόμα την τύχη που είχε η αναρχική –κατά δήλωσή της- Φέι Μάγιερ, η οποία προφυλακίστηκε, επειδή τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αξιολόγησαν ως επιβαρυντικό στοιχείο ότι κατείχε και διάβαζε δημοσιευμένα κείμενα ατόμων που η ίδια χαρακτηρίζει «πολιτικούς κρατούμενους».

Περιέργως, ανάμεσα σε όλους αυτούς τους δημοσιογράφους που θεωρούν αδιαμφισβήτητο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης –και σκίζουν τα ρούχα τους για την ελευθερία του λόγου- δεν βρέθηκε ούτε ένας να γράψει μια γραμμή για το δικαίωμα της Φέι Μάγιερ στην ελεύθερη έκφραση. Ακόμα και οι ορθολογιστές και λαλίστατοι -σε άλλες περιπτώσεις- δημοσιογράφοι σώπασαν (τα καλά και συμφέροντα). Κι όμως, σε μια δημοκρατική χώρα, θα είχε γίνει επανάσταση, αν κάποιος προφυλακιζόταν εξαιτίας των απόψεών του.

Τώρα που αποδείχτηκε πως το Μνημόνιο ήταν η καταδίκη και η ταφόπλακα της χώρας, τώρα που δεν μπορούν να κρύψουν άλλο την σκληρή αλήθεια, τώρα που οι πολίτες έχουν αντιληφθεί τον προδοτικό ρόλο των τηλεδημοσιογράφων και των αφεντικών τους, τώρα που τρέμουν από το φόβο τους, τα παπαγαλάκια της ενημέρωσης κάνουν μια απότομη κωλοτούμπα, παρουσιάζονται ως υπερασπιστές του λαού και νομίζουν πως έχουμε πάθει ομαδική αμνησία και θα ξεχάσουμε τις αθλιότητές τους.

Να μην ξεχάσουμε. Είναι εχθροί του λαού. Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν πρέπει να έχουν την τύχη των δωσίλογων της Κατοχής, οι οποίοι -αφού συνεργάστηκαν με τους κατακτητές- πήραν τις καλύτερες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό της απελευθερωμένης Ελλάδας.

Οι δωσίλογοι του Μνημονίου δεν φοράνε κουκούλες, αλλά τους προδίδει το τεντωμένο δάχτυλο – το δάχτυλο που δείχνει εμάς και δεν κλείνει με τίποτα.

(Και για να μην ξεχνιόμαστε: Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Τελειώστε τους.)

πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Κατακτούν τη Mέση Ανατολή και σειρά έχει ο υπόλοιπος κόσμος

 

 
  • Η πολλαπλή έφοδος των παγκοσμιοποιητών σηματοδοτεί τις μεγαλύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις που έχει βιώσει ο κόσμος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο
Άρχισαν από τη Βόρεια Αφρική, τώρα είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή και το Ιράν, και σύντομα θα εξαπλωθούν στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία. Ο λόγος για τις "χρωματιστές επαναστάσεις" που υποδαυλίζουν οι παγκοσμιοποιητές, επαναστάσεις που επιχειρούν να μεταμορφώσουν ριζικά ολόκληρες περιοχές του πλανήτη με μια και μόνο σαρωτική κίνηση. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρώτη κίνηση σκακιστικής παρτίδας, η οποία ναι μεν υπάρχει πιθανότητα να είναι αποτέλεσμα απελπισίας, αλλά δείχνει τη διαφθορά και την προδοσία των παγκοσμιοποιητών σε όλες τους τις διαστάσεις, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, και δυστυχώς δεν διαφαίνεται καμμία δυνατότητα επιστροφής.

Για να κατανοήσουμε το σκεπτικό των παγκοσμιοποιητών πίσω από μια τέτοια τολμηρή κίνηση, θα ήταν χρήσιμο να κατανοήσουμε το τελικό "end game" τους και τι εμπόδια τους χωρίζουν από την επίτευξή του.
Το "Εnd Game"
Το "end game" είναι, φυσικά, ένα παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα σύστημα που θα ελέγχεται από Αγγλοαμερικανούς τραπεζίτες και ένα δίκτυο παγκόσμιων οργανισμών που θα εξασφαλίζει την σύγκλιση των ενοποιημένων εθνών του κόσμου σε ένα ενιαίο σύστημα που θα είναι στο εξής σε θέση να εκμεταλλεύονται επ' αόριστον. Όντας μεγαλομανείς ολιγάρχες, η μόνη εμμονή τους είναι η εδραίωση και διατήρηση της εξουσίας τους.
Αυτό θα επιτευχθεί μέσω ενός συστήματος ελέγχου του πληθυσμού, του βιομηχανικού ελέγχου και νομισματικού ελέγχου, οι οποίοι θα αποτελούν από κοινού το θεμέλιο των μαλθουσιανικών πολιτικών τους.
Οι πολιτικές αυτές αναπτύσσονται πλήρως στην "ΑΤΖΕΝΤΑ 21" [
http://www.un.org/esa/dsd/agenda21/] του ΟΗΕ, καθώς και σε γραπτά φερέφωνων αυτής της πολιτικής, όπως π.χ. του επιστημονικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Τζων Χόλντρεν, στο βιβλίο του που έχει τίτλο "Ecoscience".
Παρά τις μαλθουσιανικές πολιτικές τους, σίγουρα δεν πιστεύουν ότι ο κόσμος βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω της πληθυσμιακής έκρηξης ή των περιβαλλοντικών κινδύνων που προέρχονται από τη βιομηχανική πρόοδο. Και όμως, όπως όλοι οι τύραννοι στην ιστορία, πλασάρουν ένα πειστικό αφήγημα, προκειμένου να υπεραμυνθούν της τεράστιας συγκέντρωσης εξουσίας στα ελιτίστικα χέρια τους και της εφαρμογής μέτρων με σκοπό την εξασφάλιση της παραμονής αυτής της εξουσίας στα χέρια τους επ' αόριστον.
Οι άμεσοι κίνδυνοι για τα σχέδιά τους είναι πολλοί. Ανάμεσά τους είναι και η αποκάλυψη της πραγματικής φύσης της ατζέντας τους στο κοινό από τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης, και επομένως και η αφύπνιση ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων που απλά θα αρνηθούν να συμμορφωθούν με αυτήν. Υπάρχει, επίσης, το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας, με την έννοια του ότι οι λαοί αμφισβητούν ανοιχτά την αγγλοαμερικανική συγκεντρωτική παγκόσμια τάξη και αρνούνται να εφαρμόσουν τους όρους της ίδιας της υποδούλωσής τους.
Οι σαρωτικές αυτές "χρωματιστές επαναστάσεις" και συντονισμένες στρατιωτικές επιχειρήσεις, τόσο απροκάλυπτες όσο και συγκεκαλυμμένες, ανταποκρίνονται στην δεύτερη από αυτές τις δύο προκλήσεις, ενώ η λογοκρισία, η ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ [
http://landdestroyer.blogspot.com/2010/09/cass-sunsteins-plan-to-prove-government.html ] και η θέσπιση ενός αυστηρότερου αστυνομικού κράτους που θα απλώνεται σε όλο τον δυτικό κόσμο κάτω από το δήθεν σκεπτικό ενός "ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" [http://landdestroyer.blogspot.com/2010/09/globalist-stunts-islamophobia.html ] ανταποκρίνονται στην πρώτη πρόκληση.
Η Μέση Ανατολή
Ενώ η αποσταθεροποίηση που τροφοδοτούν οι παγκοσμιοποιητές είναι σε εξέλιξη, πραγματοποιούνται υποχωρήσεις και αλλαγές καθεστώτων από την Ιορδανία έως την Αίγυπτο. Όλα γίνονται στο όνομα του "εκδημοκρατισμού". Τα συνθήματα των διαδηλωτών είναι κατά λέξη επαναλήψεις των συνθημάτων που αναπαράγονται από EΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΚΟ
[
http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/egypt-whats-really-happening.html]. Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που αμφισβητούν το γεγονός ότι όλα όσα βλέπουμε να συμβαίνουν σήμερα ενορχηστρώθηκαν από τη Δύση, αρκεί να διαβάσει κανείς την έκθεση της RAND Corporation για το 2007 με τίτλο "Building Moderate Muslim Networks" ("Η κατασκευή δικτύων μετριοπαθούς μουσουλμανισμού") για να πειστεί. Στην έκθεση αυτή γίνονται απίστευτες ομολογίες, όχι μόνο για την αναδιάταξη του μουσουλμανικού κόσμου σύμφωνα με τα συμφέροντα της Δύσης, αλλά και για το γεγονός ότι θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο των "δικτύων της κοινωνίας των πολιτών" που είχε ήδη χρησιμοποιηθεί επί δεκαετίες ολόκληρες κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.
Η πρόσφατη "μεταβατική φάση" της Αιγύπτου ήταν μια άμεση εφαρμογή του προσχεδίου RAND για επεμβάσεις στο μουσουλμανικό κόσμο. Από τους ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΚΟ [
http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/who-are-egypts-protesters_09.html ], μέχρι τους ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ [http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/egypts-wael-ghonim-of-google.html ] και τις ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ [http://thecable.foreignpolicy.com/posts/2011/02/11/gates_and_mullen_in_close_contact_with_egyptian_military ], οι εξεγέρσεις στην Αίγυπτο ήταν εξ ολοκλήρου μια παραγωγή των ΗΠΑ. Ακόμη και η κατάρτιση του νέου αιγυπτιακού συντάγματος διεξάγεται από οργανισμούς που ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ [http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/george-soros-egypts-new-constitution.html ] και την αμερικάνικη ΜΚΟ National Endowment for Democracy.


Χάρτης 1: Κόκκινο = Χώρες όπου δρουν ανατρεπτικά κινήματα υποστηριζόμενα από τις ΗΠΑ. - Γαλάζιο = Χώρες που κατέχουν ή διαθέτουν βάσεις οι ΗΠΑ

Η περιφερειακή αποσταθεροποίηση αναδιαμορφώνει την γεωπολιτική σκακιέρα υπέρ μια νέας προσπάθειας που στόχο έχει την δημιουργία συνθηκών που θα επιφέρουν την αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν. Έχουν γίνει ήδη διεξοδικές αναλύσεις των περίπλοκων και εκτεταμένων σχεδίων των παγκοσμιοποιητών, όπως αυτή της έκθεσης του Brookings Institute με τίτλο "WHICH PATH TO PERSIA?" [http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/brookings-which-path-to-persia.html ]("Πώς θα βαδίσουμε προς την Περσία;"). Σύμφωνα με την έκθεση αυτή θα χρηματοδοτηθούν χρωματιστές επαναστάσεις, θα υποστηριχθεί η τρομοκρατία στο εσωτερικό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, και αν χρειαστεί, θα προκληθεί ακόμη και πολεμική σύρραξη με όποια χώρα δηλώσει ότι προτιμά να αποφύγει την σύγκρουση. Με το που άρχισε η κατάρρευση των καθεστώτων της Βόρειας Αφρικής και Αραβίας, άρχισε να ΞΑΝΑΓΕΝΝΙΕΤΑΙ [http://www.isn.ethz.ch/isn/Current-Affairs/ISN-Insights/Detail?lng=en&id=126945&contextid734=126945&contextid735=126944&tabid=126944 ] η "Πράσινη Επανάσταση" στο Ιράν. Με την ίδια ακριβώς προτροπή που εμφανίζεται στο τελευταίο μέρος της έκθεσης Brookings, το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR) της Νέας Τάξης κάλεσε πριν από λίγες μέρες ανοιχτά τις ΗΠΑ να υποστηρίξουν την "Πράσινη Επανάσταση".
Η ανατροπή της κυβέρνησης του Ιράν από τους παγκοσμιοποιητές, η εξόρυξη του πλούτου της χώρας, αλλά και ο τερματισμός της υποστήριξης που παρέχει στις κινεζικές και ρωσικές οικονομικές και στρατιωτικές φιλοδοξίες, θα απομονώσουν ακόμη περισσότερο την λεγόμενη ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ [
http://www.sectsco.org/EN/].

Η περικύκλωση της ΡωσίαςΗ Ρωσία και η Κίνα μοιάζουν να είναι τα δύο μεγαλύτερα μπλοκ "αντίπαλου δέους" απέναντι στο αγγλοαμερικανικό κατεστημένο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά άτομα και οργανισμοί στην κάθε μια από αυτές τις δύο χώρες που εργάζονται πρόθυμα και στενά με τους παγκοσμιοποιητές, οι οποίοι, με τη σειρά τους, προσπαθούν εμφανώς να δελεάσουν και να εξαναγκάσουν τις δύο χώρες να ενσωματωθούν στην Παγκόσμια Τάξη που οι ίδιοι εκπροσωπούν.
Προσωπικότητες όπως ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο οποίος ανήλθε στην εξουσία στη Ρωσία σε μια εποχή τεράστιας διαφθοράς, ξεκίνησαν τη δημιουργία δικτύων ΜΚΟ σύμφωνα με το μοντέλο αντίστοιχων ΜΚΟ στη Δύση. Δεν δίστασαν ακόμη και να ονομάσουν ένα από αυτά τα δίκτυα "Ίδρυμα της Ανοιχτής Ρωσίας", κατά το ίδρυμα "Ίδρυμα Ανοικτής Κοινωνίας" του Τζωρτζ Σόρος. Σύμφωνα με τον ερευνητή και καθηγητή γεωπολιτικής, ΟΥΙΛΙΑΜ ΈΝΓΚΝΤΑΛ [
http://www.voltairenet.org/article168007.html], στο Δ.Σ. του "Ιδρύματος της Ανοιχτής Ρωσίας" συμμετείχαν ανάμεσα σε άλλους ο ΧΕΝΡΙ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΛΟΡΔΟΣ ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΡΟΘΤΖΑΪΛΝΤ [http://www.telegraph.co.uk/comment/personal-view/3607189/This-man-is-now-the-peoples-billionaire.html]. Στόχος του ιδρύματος ήταν να μετατρέψει τη Ρωσία από κυρίαρχο κράτος σε κάτι πιο εύπεπτο για τους πελάτες της παγκοσμιοποίησης.
Όσες επιτυχίες και αν σημείωσε αρχικά ο Χοντορκόφσκι, δεν είχαν διάρκεια. Του έκοψε την φόρα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τον έκλεισε σε κάποια φυλακή της Σιβηρίας για να έχει ήσυχο το κεφάλι του. Σήμερα, στον Χοντορκόφσκι παρέχονται στήριξη και νομικές υπηρεσίες από τον διαβόητο δικηγόρο των παγκοσμιοποιητών, Ρόμπερτ Άμστερνταμ, που ηγείται μιας διεθνούς προσπάθειας να δυσφημιστεί η Ρωσία και να αιτιολογηθεί η περικύκλωση της χώρας από το ΝΑΤΟ.
Μετά την ανατροπή του καθεστώτος στην Τυνησία και τις πρώτες ενδείξεις ότι άρχισαν οι διαμαρτυρίες και στην Αίγυπτο, το περιοδικό Foreign Policy δημοσίευσε έναν κατάλογο της αμερικάνικης ΜΚΟ Freedom House με τον τίτλο "ΠΟΙΟΙ ΕΠΟΝΤΑΙ;" [
http://www.foreignpolicy.com/articles/2011/02/11/whos_next?page=0,4 ]. Στη λίστα ήταν ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ένας ηγέτης ευρωπαϊκού έθνους όμορου με την Ρωσία στα δυτικά της σύνορα, που διάκειται ευνοϊκά προς τη Μόσχα. Το ΝΑΤΟ παραδέχεται πλέον ανοιχτά την απροθυμία της Λευκορωσίας να ενταχθεί στο άνευ λόγου ύπαρξης Ατλαντικό Σύμφωνο, ενώ τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης ασκούν κριτική στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας για την καταστολή διαδηλώσεων που άρχισαν μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών, στις οποίες ηττήθηκε το φιλοδυτικό κόμμα της αντιπολίτευσης.
Αρκεί μια ματιά στον χάρτη της Ρωσίας για να διαπιστώσει κανείς ότι δεν υπάρχει χώρα που να αγγίζει τα σύνορά της και να έχει γλιτώσει από τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών της Νέας Τάξης, από την Ουκρανία και την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ "Πορτοκαλί Επανάσταση", μέχρι τη Γεωργία και την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ εισβολή στη Νότια Οσετία. Για τη Ρωσία, οι χώρες αυτές φαίνονται πανέτοιμες να αντεπιτεθούν, ταπεινώνοντας τον γεωργιανό στρατό (εξ ολοκλήρου ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ [
http://articles.cnn.com/2008-08-11/world/georgia.russia.forces_1_georgian-army-russian-troops-breakaway-georgian-regions?_s=PM:WORLD ]) στο πεδίο της μάχης και ανατρέποντας τα σχέδια της ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ" [http://www.signonsandiego.com/uniontrib/20041211/news_1n11usaid.html ], μέσω της διακοπής των συνομιλιών που θα οδηγούσαν στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Στοχεύοντας τώρα στη Μέση Ανατολή, και ειδικότερα στο Ιράν, που τόσο η Κίνα και η Ρωσία χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τις ηγεμονικές φιλοδοξίες της Δύσης, oι παγκοσμιοποιητές ευελπιστούν ότι θα αναζωπυρωθούν οι πολιτικές αναταραχές σε περιοχές-δορυφόρους της Ρωσίας και θα ολοκληρωθεί η εκστρατεία της περικύκλωσης της Ρωσίας, αναγκάζοντάς την έτσι να παραχωρήσει την ηγετική θέση που κατέχει, εν όψει της επέλασης της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Το "περιδέραιο μαργαριταριών" της ΚίναςΔεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι η Κίνα εξαρτάται από τις εισαγωγές πετρελαίου, όχι μόνο για να διατηρήσει την αύξηση της οικονομίας της, αλλά και για να φροντίσει ώστε ο τεράστιος πληθυσμός της εξακολουθεί να απασχολείται επαγγελματικά και να ευημερεί, διατηρώντας παράλληλα την κυβέρνηση στην εξουσία. Ο ρεαλισμός αυτός είναι γνωστός από καιρό τόσο στην Κίνα όσο και στην Δύση. Από την πλευρά της, η Κίνα έχει ξεκινήσει να παγιώνει την παρουσία της στην ηπειρωτική Αφρική, ιδίως στο ΣΟΥΔΑΝ [
http://news.bbc.co.uk/2/hi/6323017.stm], όπου έχει εγκαταστήσει έναν αγωγό πετρελαίου μήκους 1.000 μιλίων, που εκτείνεται από την ενδοχώρα έως το Πορτ Σουδάν, στην Ερυθρά Θάλασσα. Έχουν παράσχει επίσης οικονομικές ενισχύσεις στην χώρα μετά από τις κυρώσεις του ΟΗΕ και αγοράζουν το μεγαλύτερο μέρος των εξαγωγών πετρελαίου του Σουδάν.
Η Κίνα εισάγει επίσης τεράστιες ποσότητες πετρελαίου από το Ιράν. Μάλιστα, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αποτελεί τον ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ [
http://money.cnn.com/2009/09/30/news/international/Iran_oil/index.htm] (μετά τη Σαουδική Αραβία) εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο προς την Κίνα.
Από το Σουδάν και το Ιράν, και στην συνέχεια κατά μήκος του Ινδικού Ωκεανού, και πίσω στις κινέζικες ακτές, στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εκτείνεται ένα "περιδέραιο μαργαριταριών", που αποτελεί μια σειρά γεωπολιτικών κόμβων που η Κίνα αναπτύσσει με στόχο την προστασία αυτής της ζωτικής "διαδρομής". Αυτό το "περιδέραιο" περιλαμβάνει ένα κινέζικο λιμάνι στο Βελουχιστάν, μια περιοχή του Πακιστάν, μια άλλη εγκατάστασή της στο Μιανμάρ (Βιρμανία), και μια σειρά από εγκαταστάσεις της στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στα ανοικτά των ακτών του Βιετνάμ. Η Κίνα ενισχύει παράλληλα το μέγεθος και τις δυνατότητες του στόλου της, μεταξύ άλλων με υποβρύχια που επισκιάζουν τις ομάδες μάχης "carrier groups" του αμερικανικού ναυτικού, καθώς και με τον εξοπλισμό του πρώτου αεροπλανοφόρου τους, ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Ο όρος "περιδέραιο μαργαριταριών" χρησιμοποιήθηκε ως τίτλος μιας έκθεσης του Αμερικανικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (SSI) για το 2006 με τον τίτλο "String of Pearls: Meeting the challenge of China's rising power across the Asian littoral" ("Περιδέραιο Μαργαριταριών: Η αντιμετώπιση της πρόκλησης από την αύξηση της επιρροής της Κίνας κατά μήκος των ασιατικών ακτών"). Στην έκθεση αυτή, οι φιλοδοξίες της Κίνας για την ενίσχυση της επιρροής της κατά μήκος αυτής της "διαδρομής" θεωρείται ως άμεση πρόκληση για την αμερικανική υπεροχή, καθώς και απειλή για το μονοπολικό όραμα μιας "Νέας Τάξης Πραγμάτων".
Παρόλο που η Κίνα δεν είναι υπέρμαχος της ελευθερίας του ανθρώπου, μοιάζει να τάσσεται υπέρ ενός πολυπολικού κόσμου, όπου τα κυρίαρχα έθνη θα συνυπάρχουν, σε αντίθεση με τον μονοπολικό κόσμο των Αγγλοαμερικανών όπου, φυσικά, θα κυριαρχούν στον πλανήτη οι Βρετανοί και Αμερικανοί ολιγάρχες.
Για να αποφευχθεί η γένεση ενός τέτοιου πολυπολικού κόσμου, η έκθεση της SSI υποδεικνύει ορισμένες στρατηγικές όσον αφορά την Κίνα. Οι στρατηγικές αυτές προβλέπουν άλλοτε δελεαστικές κινήσεις που θα υποχρεώνουν την Κίνα να γίνει αυτό που ο προπαγανδιστής της παγκοσμιοποίησης Ρόμπερτ Ζέλικ αποκαλεί "υπεύθυνο μέτοχο" στο "διεθνές σύστημα", και άλλοτε κινήσεις άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης και περιορισμού.
Φυσικά, η έκθεση αυτή συντάχθηκε τον Ιούλιο του 2006, και το μελάνι δεν είχε προλάβει καν να ξεραθεί όταν το Ισραήλ υπέστη μια ταπεινωτική ήττα στον πόλεμο με τον Λίβανο, ο πόλεμος κατά του Ιράν αναβλήθηκε, και το τσιράκι των νεοταξιτών Τακσίν Σιναουάτρα εκδιώχθηκε από την εξουσία στην Ταϊλάνδη σε μια επίδειξη υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας στη Νοτιοανατολική Ασία από τις ΗΠΑ.

Το "περιδέραιο μαργαριταριών", κατά το SSI.
Η ζωτικής σημασίας για την Κίνα πετρελαϊκή οδός

Όλα δείχνουν ότι, μέσα στα επόμενα χρόνια, οι παγκοσμιοποιητές επιφυλάσσουν ένα κολακευτικό ρόλο για την Κίνα για να την προσελκύσουν στην παγκόσμια τάξη τους, ενώ ταυτόχρονα θα αποσταθεροποιήσουν διαδοχικά όλες τις χώρες κατά μήκος του "περιδέραιου των μαργαριταριών". Οι ΗΠΑ έχουν επεκτείνει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και επιχειρούν παράλληλα να κατακερματίσουν το Πακιστάν, ειδικά στην περιοχή του ΒΕΛΟΥΧΙΣΤΑΝ [http://www.strategicstudiesinstitute.army.mil/pdffiles/pub853.pdf], όπου η Κίνα εγκαινίασε μια δυναμική ναυτική παρουσία. Το Βελουχιστάν αποτελεί ένα παράκτιο κομβικό σημείο εκκίνησης ενός ενεργειακού και υλικοτεχνικού αγωγού που εκτείνεται βόρεια μέσω των Ιμαλαΐων προς τα κινεζικά εδάφη. Οι ΗΠΑ επίσης συμμετέχουν ενεργά στην αποσταθεροποίηση του Μιανμάρ (πρώην Βιρμανίας), υποδαυλίζοντας την ανατροπή του καθεστώτος και στην συνέχεια την εγκαθίδρυση μιας κυβέρνησης εντολοδόχων της Ουάσιγκτον.
Η Ταϊλάνδη συνορεύει με το Μιανμάρ προς τα ανατολικά και διαθέτει τον στενό Ισθμό ΚΡΑ [
http://www.2bangkok.com/2bangkok/MassTransit/kracanal.shtml], που η Κίνα ευελπιστεί να εξελίξει σε μια νέα διώρυγα του Σουέζ ή του Παναμά, ένα έργο που θα συντομεύσει την διαδρομή των δεξαμενόπλοιων της Κίνας που μεταφέρουν πετρέλαιο προς τις ακτές της. Η Ταϊλάνδη χρησιμεύει επίσης ως χερσαίος αγωγός, που εκτείνεται από βορρά προς νότο, όπως το Πακιστάν, με ανεπτυγμένο σιδηροδρομικό σύστημα που συνδέει τα ναυπηγεία της Σιγκαπούρης με την πρωτεύουσα του Λάος, Βιεντιάν. Η Κίνα έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη ενός σιδηροδρομικού συστήματος που διασχίζει το Λάος και την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού συστήματος της Ταϊλάνδης. Η Ταϊλάνδη είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς ρυζιού στον κόσμο, γεγονός που την καθιστά χώρα ζωτικής σημασίας για την μελλοντική ανάπτυξη της Κίνας.
Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι η Ταϊλάνδη, όπως και το Μιανμάρ, έχει βιώσει ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ [
http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/egypt-today-thailand-tomorrow_12.html] που απέβλεπαν σε ανατροπή του καθεστώτος της. Ο άνθρωπος των Αμερικανών, ο Τακσίν Σιναουάτρα, είναι δηλωμένος νεοταξίτης, έχοντας υπηρετήσει ως σύμβουλος της Carlyle Group, και από τότε που ανατράπηκε από την εξουσία το 2006, έχει πλασαριστεί από διάφορους, από τον Τζέιμς Μπέικερ μέχρι τον Κένεθ Άντελμαν της ICG και της Edelman PR, αλλά και από τον λομπίστα και δικηγόρο του, ΡΟΜΠΕΡΤ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ [http://landdestroyer.blogspot.com/2011/02/globalist-page-robert-amsterdam.html].

Είναι απολύτως σαφές ότι η Ουάσιγκτον χρησιμοποιεί τον έλεγχο και της Μέσης Ανατολής και των θαλασσών, αν και αμφισβητούμενο, προκειμένου να ελέγχει την κατά πολύ ανώτερη χρηματοπιστωτική και οικονομική θέση της Κίνας. Είναι επίσης σαφές ότι η Ουάσιγκτον επενδύει ένα μεγάλο ποσοστό στρατιωτικών πόρων και πληροφοριών προεκιμένου να αποσταθεροποιήσει ολόκληρο το "περιδέραιο μαργαριταριών", για να προκαλέσει σύγχυση, να ελέγξει και να εξαναγκάσει την Κίνα σε παραχωρήσεις, με απώτερο στόχο την ενσωμάτωση του ανερχόμενου ασιατικού γίγαντα στην μονοπολική αγγλοαμερικανική Παγκόσμια Τάξη.
Ωστόσο, το εάν και κατά πόσο αποτελεσματική είναι η στρατηγική αυτή είναι συζητήσιμο. Ο στρατός των ΗΠΑ χωλαίνει λόγω των πολιτικών επιλογών, έχει καταστεί στρατηγικά μη ευέλικτος, και έχει επικεφαλής εξαιρετικά ανίκανους ηγέτες στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι έχουν χάσει την στήριξη και την εμπιστοσύνη του ιδίου του αμερικανικού λαού, για να μην πούμε όλου του κόσμου. Η τολμηρή και ίσως απελπισμένη πρώτη κίνηση σκακιστικής παρτίδας εκ μέρους των ΗΠΑ που έγινε στη Μέση Ανατολή ίσως να αποτελεί μια προσπάθεια να αποκατασταθούν τα χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών εναντίον της Κίνας και του Συνεταιρισμού της Σαγκάης που μεσολάβησαν από τότε που η SSI συνέταξε την έκθεσή της το 2006. Η αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν εξακολουθεί να είναι ο συνδετικός κρίκος στην πραγματοποίηση αυτού του τελευταίου εγχειρήματος.
Όλα δείχνουν ότι ούτε η Νότια Αμερική δεν πρόκειται να εξαιρεθεί από τα σχέδια της Νέας Τάξης. Έχει υπάρξει μια ανάπαυλα στις απροκάλυπτες αμερικανικές παρεμβάσεις, πράγμα που επέτρεψε στη Νότια Αμερική να εξελιχθεί σε προπύργιο εναντίον των πρακτόρων της παγκοσμιοποίησης. Ωστόσο, μυστικές επιχειρήσεις και εξεγέρσεις είναι σε εξέλιξη.
ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ [
http://deadlinelive.info/2011/02/16/confiscated-u-s-military-cargo-in-argentina-was-for-a-south-american-black-op-cia-operatives-under-investigation/] καταφθάνουν από την Αργεντινή της Νότιας Αμερικής, μια χώρα που έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι το μένος του αγγλοαμερικανικού επεκτατισμού. Οι μαρτυρίες αυτές δείχνουν ότι ένταση επικρατεί στις σχέσεις ΗΠΑ-Αργεντινής μετά την κατάσχεση αμερικανικού στρατιωτικού υλικού από μεταγωγικό αεροσκάφος C-17 με ύποπτο φορτίο και μια ακόμη πιο ύποπτη εξήγηση. Αυτό οδηγεί πολλούς, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Αργεντινής, να πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ σκηνοθετούν άλλο ένα γύρο επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης στη Νότια Αμερική.
Η Βενεζουέλα και η Βολιβία έχουν επίσης καταστεί ανοιχτός στόχος της Δύσης τα τελευταία χρόνια. Έχουν υπάρξει προσπάθειες να υπονομευθούν, ακόμη και να ανατραπούν οι κυβερνήσεις τους. Η αποσιώπηση από τα ΜΜΕ και η σύγχυση γύρω από το πραξικόπημα στην Ονδούρα εγείρει επίσης υποψίες ότι η Αμερική έχει ξεκινήσει να αντεπιτέθεται στο ρεύμα του περιφερειακού εθνικισμού που σαρώνει τη Νότια Αμερική. Μια επίσκεψη στον δικτυακό τόπο Movements.org αποκαλύπτει ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ και διάφορες πολυεθνικές, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ [
http://www.movements.org/case-study/entry/engaging-youth-with-elections-in-venezuela/] στη Βενεζουέλα και ενθαρρύνει την διάδοση των ιδεών της "κοινωνίας των πολιτών", επιδεικνύοντας θριαμβευτικά τις ύπουλες επιδράσεις που έχει η στήριξη που προσφέρει στην αντιπολίτευση κατά του Τσάβες.

Το υποστηριζόμενο από τις ΗΠΑ κύμα επαναστάσεων που σαρώνει τη Μέση Ανατολή είναι μόνο η αρχή ενός μεγαλύτερου κινήματος που αποβλέπει στον εκτοπισμό του Ιράν και στη νέα ενίσχυση της θέσης των ΗΠΑ σε σχέση με την Ρωσία και την Κίνα, μετά από αρκετά χρόνια απογοητευτικών για τις ΗΠΑ γεωπολιτικών εξελίξεων. Ο απώτερος στόχος είναι να αναγκαστούν η Ρωσία και η Κίνα να αποδεχθούν το ρόλο τους ως "υπεύθυνων μετόχων" στην μονοπολική αγγλοαμερικανική "Νέα Παγκόσμια Τάξη". Ο μονοπολικός κόσμος της αγγλοαμερικανικής κυριαρχίας των τραπεζιτών απαιτεί να εξαλειφθούν όλες οι μορφές ανταγωνισμού, να γίνουν όλα τα έθνη αλληλεξαρτώμενα, και - το πιο σημαντικό - να συμμορφωθούν όλες οι κυβερνήσεις με το μοντέλο των παγκοσμιοποιητών για μια "κοινωνία των πολιτών", η οποία θα λογοδοτεί σε συγκεντρωτικούς παγκόσμιους θεσμικούς οργανισμούς.
Η κατανόηση του θεμελιώδους αυτού σχεδίου αποκαλύπτει τους κίνδυνους που ελλοχεύει ο εφησυχασμός όσον αφορά τις τρέχουσες αναταραχές στη Μέση Ανατολή. Είναι βέβαιο ότι θα εξαπλωθούν, και το αν ή όχι θα επακολουθήσει μια μεγάλη σύγκρουση θα εξαρτηθεί από την αντίδραση του Συνεταιρισμού της Σαγκάης και την αποφασιστικότητά του να παραμείνει κυρίαρχος της μοίρας του. Δεδομένης της συρρικνούμενης ηγεμονίας των Ηνωμένων Πολιτειών, των χωρίς νόημα εκκλήσεών τους προς τα έθνη του κόσμου να ενταχθούν στο χρεωκοπημένο, μονόπλευρο μοντέλο της παγκόσμιας διακυβέρνησης, του αχανούς οικονομικού τέλματος στο οποίο έχουν οδηγηθεί, είναι αδύνατο να προβλέψει κανείς πού θα τις οδηγήσει η απελπισία τους. Αυτό το απρόβλεπτο και αυτή η απόγνωση ίσως να είναι τελικά το μόνο χαρτί που τους απέμεινε και που αξίζει να παίξουν. Και είναι αυτή μια πιθανή κίνηση που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους.
πηγή:blognews

Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget