Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

Διαφορές μεταξύ ανδρών και ... γυναικών !

1. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο του συνδυασμού των χρωμάτων. Ξέρουν ποιο χρώμα ταιριάζει με ποιο.
Οι άντρες σκέφτονται ότι αφού το κόκκινο είναι ωραίο και το πράσινο επίσης, γιατί να μη βάλουμε δυο ωραία χρώματα μαζί.

2. Οι άντρες μιλάνε με προτάσεις και οι γυναίκες με παραγράφους.
Οι άντρες αρχίζουν μια πρόταση και οι γυναίκες την τελειώνουν.

3. Οι γυναίκες μπορούν να θυμουνται κάθε λέξη του διαλόγου που έγινε πριν από ένα μήνα ανάμεσα σε αυτές και τον σύντροφο τους.
Οι άντρες μπορούν να θυμουνται την τελική ταχύτητα αυτοκινήτων που δεν πρόκειται να αποκτήσουν.

4. Οι γυναίκες μπορούν να καταλάβουν τις άλλες γυναίκες.
Οι άντρες ποτέ.

5. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο που τις εμποδίζει να παρκάρουν ένα αυτοκίνητο ανάμεσα σε δυο λευκές ίσιες γραμμές σε ένα άδειο πάρκινγκ.

6. Οι γυναίκες έχουν ενσωματωμένο ημερολόγιο στον εγκέφαλο που τους επιτρέπει να θυμούνται όλες τις επετείους.
Αυτό απουσιάζει από τον εγκέφαλο των αντρών.

7. Στους αγάμους οι γυναίκες πρώτα κλαίνε και μετά μεθάνε.
Οι άντρες πρώτα μεθάνε και μετά... κλαίνε.

8. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να ακούνε το άνοιγμα μιας μπύρας από τρία δωμάτια μακριά.

9. Οι γυναίκες μπορούν να μυρίσουν βρόμικα αθλητικά παπούτσια από 300 μέτρα
Οι άντρες μόνο αν τους τα βάλεις κάτω από την μύτη τους και αν δεν είναι τα δικά τους.

10. Όταν κάποιος αγοράζει καινούριο αυτοκίνητο οι άντρες τον ρωτάνε τι μάρκα είναι και οι γυναίκες τι χρώμα.

11. Οι άντρες πληρώνουν για κάτι που τους χρειάζεται 300 euro ενώ αξίζει 100.
Οι γυναίκες πληρώνουν 100 euro για κάτι που αξίζει 300 και δεν το χρειάζονται.

12. Οι γυναίκες τρώνε τσίλι όταν τους αρέσει, οι άντρες πάντα, για να αποδείξουν ότι μπορούν.

13. Οι γυναίκες δεν θα σκότωναν, θα μπορούσαν όμως να σε κάνουν να αυτοκτονήσεις.

14. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το σεξ για να καταφέρουν Αυτό που θέλουν.
Οι άντρες δεν θα μπορούσαν, επειδή Αυτό που θέλουν είναι το σεξ.

15. Οι γυναίκες δεν βρίσκουν διεγερτικό το να παρακολουθούν δυο άντρες να κάνουν σεξ..

16. Οι άντρες θεωρούν ότι 2 η ώρα το πρωί είναι καλή ώρα για να κοιμάται κανείς.
Οι γυναίκες θεωρούν την ιδία ώρα κατάλληλη για να μιλήσουν για τη σχέση τους.

17. Οι γυναίκες έχουν το "να πάρει, τελειώνει το χαρτί υγειάς στο μπάνιο και πρέπει να το αντικαταστήσω" γονίδιο.
Οι άντρες έχουν το "να πάρει, μου φέρνεις χαρτί υγειάς;" γονίδιο.

18. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους επιτρέπει να κοιμούνται όταν ένα μωρό κλαίει.

19. Οι γυναίκες παραγγέλλουν μπρόκολο για γαρνίρισμα στην μπριζόλα τους και τρώνε τις πατάτες των αντρών.

20. Οι γυναίκες θυμούνται όλα τα ρούχα που έχουν φορέσει την τελευταία δεκαετία,ενώ οι άντρες δεν θυμούνται τι φορούσαν την προηγουμένη μέρα αν δεν κοιτάξουν στο πάτωμα.

21. Οι άντρες έχουν το γονίδιο που τους εμποδίζει να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και να μιλάνε συγχρόνως,ενώ  οι γυναίκες έχουν το γονίδιο  να παρακολουθούν τηλεόραση, να βάφουν τα νύχια τους, να μιλάνε στο τηλέφωνο και να πίνουν και καφέ.


22. Οι άντρες βλέπουν το γυμναστήριο σαν φυσική δραστηριότητα,ενώ οι γυναίκες το βλέπουν σαν κοινωνική.

23. Αν ρωτήσεις μια γυναίκα για το πως να πας κάπου, θα σε οδηγήσει μέσω καταστημάτων.

24. Οι γυναίκες έχουν το γονίδιο "τα παίρνω όλα προσωπικά" .

25. Οι άντρες έχουν το γονίδιο να απαντάνε σε δύσκολες ερωτήσεις με ένα μμμμμ..


πηγή: totefteri.

Είναι πολλά τα λεφτά

                           Α ν έ κ δ ο τ ο
Είναι ένας τσιφούτης και έχει πάει στην τουαλέτα να κάνει την ανάγκη του.

Τελειώνει και την ώρα που ανεβάζει το παντελόνι του του πέφτει ένα εικοσάλεπτο μέσα στη λεκάνη. Το βλέπει και τρελαίνεται! Κάνει έτσι να το πιάσει και μετά σκέφτεται να βάλω το χέρι μου μέσα στα σκ@@α; Άστο δεν βαριέσαι;

Την ώρα που πάει να φύγει ξανασκέφτεται: 20 λεπτά είναι πολλά λεφτά και ξαναγυρίζει να το πιάσει.

Την ώρα που πάει να βάλει το χέρι του το ξανασκέφτεται και λέει: Άντε μωρέ που θα βάλω το χέρι μου μέσα για ένα εικοσάλεπτο.

Φεύγει και πριν φτάσει στην πόρτα ξαναγυρίζει πίσω. Βγάζει 1 ευρώ από την τσέπη του και το ρίχνει μέσα στη λεκάνη και λέει: Ε τώρα είναι 1,20 είναι πολλά τα λεφτά!!!

Συναντήσαμε τον φυλακισμένο Πατριάρχη Ιεροσολύμων

 Με αποκλειστική συνέντευξη το Νewsbomb.gr ,δια της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη αναφέρεται στον φυλακισμένο στα Ιεροσόλυμα Πατριάρχη Ειρηναίο.

 


Δημοσίευση 11/01/2011 07:55 Ανανέωση 11/01/2011 11:50
Κλειδωμένο κρατούν τον πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο εδώ και 5 χρόνια οι αγιοταφίτες μοναχοί, από την ημέρα που τον έριξαν από τον Πατριαρχικό θρόνο με την δικαιολογία ότι πουλούσε εδάφη του Πατριαρχείου σε εβραϊκές εταιρίες. Ο ίδιος αποφασισμένος να αποδείξει με το πέρασμα του χρόνου και με δικαστικές ενέργειες ότι τον κατηγόρησαν άδικα αρνήθηκε να εγκαταλείψει τον Πανάγιο Τάφο κι έτσι του αφαίρεσαν το δικαίωμα να βγαίνει έξω από το κελί του βάζοντας λουκέτα στις πόρτες του!
Μέχρι τώρα όσοι προσπάθησαν να τον δουν δεν τα κατάφεραν και όσοι ζήτησαν εξηγήσεις η απάντηση ήταν μια: «Ο Ειρηναίος δεν δέχεται κανέναν» . Αποκλείοντας έτσι κάθε προσπάθεια κάποιου να συναντήσει τον έκπτωτο Πατριάρχη.
6 Ιανουαρίου Παραμονή Χριστουγέννων με το παλαιό ημερολόγιο, βρισκόμαστε στα Ιεροσόλυμα στα πλαίσια γυρισμάτων ενός ντοκιμαντέρ για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ρωτάμε για τον έκπτωτο Πατριάρχη τους αδελφούς του. Άλλοι αποχωρούν σιωπηλά και άλλοι μας ψιθυρίζουν: «κάντε κάτι είναι κρίμα για τον άνθρωπο να είναι κλειδωμένος από μας τους ίδιους... Δεν σηκώνει το Πατριαρχείο μας άλλο κακό....»
Σε συνέντευξη που μας παραχώρησε ο σημερινός Πατριάρχης κ. Θεόφιλος μεταξύ άλλων θεμάτων δέχτηκε να μιλήσει για πρώτη φορά για τον εγκλεισμό Ειρηναίου: «ο ίδιος δεν θέλει να φύγει από κει. Εμείς του δώσαμε διάφορες λύσεις αλλά εκείνος δεν δέχεται καμία. Δεν θέλω να ασχολούμαι άλλο με τον Ειρηναίο. Αν θέλετε να τον συναντήσετε θα πρέπει να καλέσουμε την ισραηλινή αστυνομία για να τον δείτε και τότε θα σας ανοίξουμε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε την είσοδο σε όποιον θέλει ότι ώρα θέλει . Εδώ είναι μοναστήρι...».
Λίγη ώρα μετά αποκαλύφθηκε η αλήθεια: τα κλειδιά της «φυλακής του» τα είχαν οι ίδιοι οι πατέρες. Με την συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας - από πού και ως που αφού δεν είναι κατάδικος - το κελί του Ειρηναίου ξεκλειδώθηκε από Αγιοταφίτη μοναχό, ο οποίος έχει τα κλειδιά της σιδερένιας πόρτας.
Ο πρώην Ιεροσολύμων μας υποδέχεται στην πόρτα του με αγωνία. Είναι άσπρος σαν το πανί όπως θα ήταν ο οποιοσδήποτε από μας που δεν θα τον έβλεπε ο ήλιος για χρόνια.
Το σπίτι του παγωμένο. Ένα κερί ανάβει στο τραπέζι του το οποίο έχει κάνει τράπεζα για να τελεί τη θεία κοινωνία. Ακοινώνητος τόσα χρόνια ένας ιερωμένος , ένας Πατριάρχης... Κοινωνεί μόνος του τον εαυτό του.
«Πως είναι δυνατόν οι ιεράρχες να γίνονται τιμωροί και να φυλακίζουν ένα άρρωστο άνθρωπο μέσα σε ένα κελί για τόσα χρόνια μην δίνοντάς του το δικαίωμα που του έδωσε ο ίδιος ο Θεός... να αναπνέει καθαρό αέρα..... Ακόμη και οι φυλακισμένοι προαυλίζονται» μονολογεί ο έκπτωτος Πατριάρχης.
Ο Ειρηναίος τρέφεται κρυφά .... Τις νύχτες σαν κλέφτης ανοίγει το παράθυρό του και κατεβάζει ένα καλάθι στο δρόμο για να του ανεβάσουν οι Άραβες τις περιοχής τρόφιμα και φάρμακα που τα έχει ανάγκη ... Αυτή είναι όλη η αλήθεια για τον εγκλεισμό του Πατριάρχη για τον οποίο άρχισαν τις τελευταίες μέρες να ασχολούνται δημοσιογράφοι από ξένα δίκτυα και να αναζητούν τρόπο να τον συναντήσουν επικοινωνώντας παράλληλα με ανθρωπιστικές οργανώσεις για να κάνουν γνωστό το γεγονός ότι ένας άνθρωπος παράνομα κρατείται κλειδωμένος. Η πόρτα του όμως κρατείται ακόμη κλειδωμένη... 

 
 

"ΤΟ ΙΡΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ"


  
                                                                                                                       1217527Ο Πάουλο Κοέλο, ο Bραζιλιάνος συγγραφέας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, κατηγόρησε μέσω του blog του, το Ιράν, ότι απαγόρευσε τα βιβλία του, χώρα στην οποία έχει πουλήσει έξι εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων του.

"Τα βιβλία μου πωλούνται στο Ιράν από το 1998, Πιστεύω ότι έχουν πωληθεί έξι εκατομμύρια αντίτυπα στη χώρα αυτή" τονίζει.
"Τα βιβλία μου κυκλοφόρησαν επί πολλών ιρανικών κυβερνήσεων" τονίζει ο Κοέλιο, ο οποίος χαρακτηρίζει την απαγόρευση "αυθαίρετη απόφαση που δεν μπορεί να οφείλεται παρά σε παρεξήγηση".

Ο Κοέλο δημοσιεύει στο blog του επιστολή του Ιρανού εκδότη του, Αράς Χετζαζί, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, με την οποία τον ενημερώνει ότι τα βιβλία του "απαγορεύτηκαν με εντολή του υπουργείου πολιτισμού".

Ο Βραζιλιάνος συγγραφέας, ο οποίος έχει πωλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου του "Ο Αλχημιστής", τονίζει ότι θα μπορύσε να δημοσιεύει δωρεάν στο Ιντερνετ τα βιβλία του για τους Ιρανούς και ζήτησε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Τεχεράνη "ν΄αντιδράσει".


πηγή: απε-μπε

ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ ΤΟΥ PAULO COELHO

 

   Η αληθινή αγάπη δε συνίσταται στο να προσπαθούμε να διορθώσουμε τους άλλους,

αλλά στο να αισθανόμαστε χαρά που τα πράγματα είναι καλύτερα απ' ότι περιμέναμε.

 

   Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη έχει ένα θησαυρό που τον περιμένει.

   Όταν έχουμε τους μεγάλους θησαυρούς μπροστά μας δεν το παίρνουμε είδηση.

Ο ΑΛΧΗΜΙΣΤΗΣ


Δωρεάν Πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο Νομό Πιερίας       PDF   Εκτύπωση   E-mail  
wifi
Δωρεάν: Ασύρματη σύδεση στο διαδίκτυο (wi-fi hotspots). Σημείωση: Η σύνδεση γίνεται από δική σας ηλεκτρονική συσκευή που υποστηρίζει wi-fi (Laptop computer, κινητό, κλπ.)
 • Ασύρματο δίκτυο δήμου Κατερίνης. 12 κεραίες καλύπτουν ένα σημαντικό κομμάτι του αστικού ιστού της Κατερίνης και έχουν εγκατασταθεί στο 6ο Γυμνάσιο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο Δημοτικό Ωδείο, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, στο Δημαρχείο Κατερίνης, μια στην περιφέρεια, στο 5ο Γυμνάσιο-Λύκειο, στο 7ο Γυμνάσιο, στη Νομαρχία, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, στη Διεύθυνση Δασών Πιερίας και στο Εσπερινό Λύκειο Κατερίνης. Επίσης, έχει εγκατασταθεί και μια στο κέντρο της Νεοκαισάρειας.
Δωρεάν Εκδηλώσεις Τετάρτης (12 Ιαν.) στο Νομό Θεσσαλονίκης       
Εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο Eugenio Tibaldi "Transit"
 • Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών/ project room)
 • Τρ. - Παρ.: 10.00 - 18.00 | Σάβ. Κυρ.: 11.00 - 19.00 | Κλειστά: Δευτ. (Έως 15/1/11)
Aτομική έκθεση της Ελένης Φωτιάδου
 • Artis Causa. Μητροπόλεως 97 Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2310 223 041 <Χάρτης>
 • Δευτ. – Παρ.: 10.00-15.00 | Τρ. Πέμ. Παρ.: 17.00-21.00 | Σάβ.: 11.00-16.00 | Κλειστά: Κυρ. (Έως 15/1/10)
Πάτερ Ημών / Our Father/ Pater Noster | Αρις Γεωργίου "On the way to the masterpiece"
 • Kalos & Klio Showroom. Τσιμισκί 96, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 2314 007 167, 6973 533 532 <Χάρτης>
 • Δευτ. – Παρ.: 17.00 – 21.00 | Σαβ.: 11.00 – 14.00 | Κλειστά: Κυρ. (Έως 15/1/11)
Container "Art Sales"
 • Container art activities space. Νικ. Φωκά 8, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310 269 187, 69 47 600 519 <Χάρτης>
 • Τρ. - Παρ.: 11.00 - 20.00 | Σάβ.: 11.00 - 15.00 | Κλειστά: Κυρ. Δευτ. (Έως 15/1/11)
«Εικόνες με αφορμή τον ιμπρεσσιονισμό»
 • Γκαλερί Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Λεωφόρος Στρατού 2Α, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310 821 231 <Χάρτης>
 • Δευτ. - Παρ.: 10:30 - 13:30 & 18:00 - 20:00 | Σαβ.: 10:30 - 13:00 | Κλειστά: Κυρ. , 23 Δεκ. - 3 Ιαν., 6 Ιαν. (Έως 15/1/11)
Τόνια Νικολαΐδη 'Εργα 1947-2010'
 • Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Βασ. Όλγας 108, Θεσσαλονίκη <Χάρτης>
 • Τρ. Τετ. Πέμ. Σάβ. Κυρ.: 10:00 - 18:00 | Παρ.: 10:00 - 14:00 & 18:00 - 21:00 | Κλειστά: Δευτ. Για ομαδικές επισκέψεις να προηγείται συνεννόηση με το ΜΙΕΤ, τηλ. 2310 295 170-1. (Έως 23/1/11)
Έκθεση για τον Toulouse Lautrec
 • Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, Τηλ: 2310 247111, 2310 991610. ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 16 <Χάρτης>
 • Ώρα: 19:30 (Έως 30/1/11)
Άρις Γεωργίου Ανόργανα εν τάξει
 • Γκαλερί Λόλα Νικολάου. Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη. Τηλ.: 2310 240416. <Χάρτης>
 • Τρ. Πέμ. Παρ.: 12.00 - 20.00 | Τετ. Σάβ.: 12:00 - 15:00 | Kλειστά: Κυρ., Δευτ. (Έως 5/2/2011)
Έκθεση φωτογραφίας του Αλέξανδρου Δημητριάδη με τίτλο “Μέσα και Μακριά”
 • E.S.P Gallery. Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα. Τηλ.: 2310 541 148 <Χάρτης>
 • Δευτ. - Παρ.: 11:00 - 19:00 | Κλειστά: Σαβ. Κυρ. (Έως 25/2/11)
«Γερμανός Καραβαγγέλης – Ο Μητροπολίτης των Εμπεριστατών»
 • ΙΔΡΥΜΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη <Χάρτης>
 • Ώρα: 19:30 (Έως 31/05/11)

Δειτε ακόμα:

Ο κύριος ''λάθος δήλωση'', λάλησε!...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Β΄ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΑΡΑ: «…Μετά τις ανίερες, ανοίκειες και συκοφαντικές επιθέσεις που δέχθηκα ως πολιτικό πρόσωπο, υπό το κράτος της τεράστιας συναισθηματικής πίεσης, δήλωσα ότι θα παραιτηθώ από βουλευτής».
Παραμένει στα καλοπληρωμένα έδρανα, ένας ακόμη...

ανυπόληπτος και αξιολύπητος «εθνοπατέρας»…
Καλά κρασιά!...

πηγή: sibila

TA NEA ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ


πηγή : greki

Κοιμηθείτε με ηρεμία

 
   Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι ευκολότερο να απολαμβάνει κανείς έναν πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο, αν τελειώνει την ημέρα του με ηρεμία.

«Προσπαθήστε να αποφεύγετε τις κουραστικές δραστηριότητες, το άγχος, την απογοήτευση, αλλά και τον υπερβολικό ενθουσιασμό πριν πέσετε για ύπνο» τονίζει η Χάικε Χόφμαν από τη γερμανική Ακαδημία Πρόληψης και Διαχείρισης Θεμάτων Υγείας με έδρα την πόλη Ζααρμπρύκεν.

    Η ίδια συνιστά να προσέχουμε την δίαιτά μας και να τρώμε μικρά και ελαφρά γεύματα πριν από τον ύπνο, καθώς επίσης να αποφεύγουμε τα οινοπνευματώδη και την καφεΐνη.

    Το υπνοδωμάτιο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, υποστηρίζει η Γερμανίδα ψυχολόγος και τονίζει πως στο κρεβάτι δεν πρέπει να τρώμε, να πίνουμε ή να καπνίζουμε, ενώ καλό θα ήταν να μην πηγαίνουμε για ύπνο, αν δεν είμαστε πραγματικά κουρασμένοι.

Ο καφές προστατεύει από τις πέτρες στη χολή


Οι πέτρες στη χολή αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας στο δυτικό κόσμο. Όμως πρόσφατες επιδημιολογικές μελέτες αποδεικνύουν ότι ο καφές μπορεί να παίξει προστατευτικό ρόλο στη δημιουργία των χολόλιθων. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της  Health Professional Follow up έρευνας, αποδείχθηκε ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά καφέ, είχαν έως και 45% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν πέτρες στη χολή σε σχέση με όσους δεν καταναλώνουν καθόλου καφέ.     

   Αντιθέτως ,η κατανάλωση decaffeine σκευασμάτων δεν έδειξε μείωση στην εμφάνιση χολόλιθων.

  

πηγή: zougla.gr

Ο Δίας


                                           Βρυχαται ο Διας μεσα απο την αβυσσαλεα φωνη
                                           τουτη και στοιχιζομαστε ασυναισθητα μαζι με τις
                                                   ψυχες μας στην αρχαια παραδοση.
Ο Δίας
Ψαραντώνης
 
 
Ωχ, στου Ψηλορείτη τη τη κορφή
Στου Ψηλορείτη τη κορφή το χιόνι δεν τελειώνει
όπα, όπα το χιόνι δεν τελειώνει
 
Ώστε να λιώσει το παλιό
ώστε να λιώσει το παλιό καινούριο το πραγώνει
όπα, όπα καινούριο το πραγώνει
 
Ο Δίας ήντονε βοσκός
Ο Δίας ήντονε βοσκός στ' ανωγειανό αγώγι (ή αγόρι)
στ' ανωγειανό αγώγι (ή αγόρι)
 
Ήντονε και το σπίτι ντου
Ήντονε και το σπίτι του μέσα στο (περαχώρι)
όπα, όπα μέσα στο (περαχώρι)
                                  

Χαϊνηδες Είχα μια αγάπη μια φορά

Χαϊνηδες                Είχα μια αγάπη μια φορά

 
 
Στίχοι: Δημήτρης Αποστολάκης
Μουσική: Δημήτρης Αποστολάκης
Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Λιδάκης


Είχα μια αγάπη μια φορά που' μοιαζε λίγο
στη θλίψη μόνο με τη φτωχογειτονιά
εκεί που η σκέψη ακροπατεί σαν το φονιά
για να τη δει απ' τη γωνιά
πώς να ξεφύγω.

Μοιάζουν οι δρόμοι μας σπαθιά που συναντιούνται
μέσα στη νύχτα και ραΐζουν τη σιωπή
αίμα στ' αχείλι και στο βλέμμα αστραπή
πες μου ποιο στόμα να τα πει
και πώς ξεχνιούνται.

Τ' όνειρο μικρή σαν χαθώ νωρίς
κάμε φυλαχτό για να το φορείς
ράψε δυο πουλιά με κλωστή χρυσή
το 'να να 'μαι εγώ, τ' άλλο να 'σαι εσύ.

Πέρασε κόσμε κι η παράσταση θ' αρχίσει
και θα τα πούμε σαν δυο φίλοι γκαρδιακοί
που σμίξανε κάποια θλιμμένη Κυριακή
σε μια ταβέρνα ερημική
κι έχουν μεθύσει.

Άσπρο πουκάμισο θα βάλω απόψε πάλι
να πέσει απάνω του σαν ταύρος ο καιρός
δώσε μου μάνα την ευχή να βγω γερός
πόλεμος είναι και χορός
και παραζάλη.

Τ' όνειρο μικρή σαν χαθώ νωρίς
κάμε φυλαχτό για να το φορείς
ράψε δυο πουλιά με κλωστή χρυσή
το 'να να 'μαι εγώ, τ' άλλο να 'σαι εσ

 Παλιές αγαπημένες Ελληνικές διαφημίσεις

 

Για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Δείτε το video...πηγή:tromaktiko

Πως συνδέεται ο αποκωδικοποιητής της DIGEA

Η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεοράσεων που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, χρειάζεται να βεβαιώνεστε όμως ότι είναι (και) MPEG4 και όχι (μόνο) MPEG2.
Ακόμα και με την παλιά σας τηλεόραση είναι δυνατό να βλέπετε ψηφιακά αρκεί να συνδέσετε έναν απλό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει το σύστημα εικόνας MPEG-4.Το κόστος για έναν απλό αποκωδικοποιητή που αναβαθμίζει την τηλεόρασή σας με μια απλή σύνδεση είναι μικρό και υπολογίζεται γύρω στα 25-50 ευρώ.Το μεγαλύτερο όμως πλεονέκτημα για τον τηλεθεατή θα είναι η κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου που θα απολαμβάνουμε όλοι δωρεάν.
ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Ο ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΤΗΣ

Τι πρέπει να κάνω

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσω για να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή στην τηλεόρασή μου είναι τα εξής:

1. Συνδέω το καλώδιο της κεραίας στην ειδική υποδοχή του αποκωδικοποιητή2. Συνδέω με ένα ειδικό καλώδιο τύπου α) SCART, β) RCA ή γ) HDMI τον αποκωδικοποιητή με την τηλεόρασή μου.

α) Σύνδεση μέσω καλωδίου ειδικού τύπου SCART
β) Σύνδεση μέσω καλωδίου ειδικού τύπου RCA
γ) Σύνδεση μέσω καλωδίων ειδικού τύπου HDMI
3. Βάζω τον αποκωδικοποιητή στην πρίζα

 
πηγή :tromaktiko
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget