Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Χάρρυ Κλυνν: Συντεταγμένα θα σας στείλουμε στο διάολο, είτε έτσι, είτε αλλιώς…


Ρεσιτάλ ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και προπαντός Εθνικής υπερηφάνειας έδωσε σήμερα ο Μανώλης Καψής τις ειδήσεις του MEGA…

«Aν μέχρι αύριο το βράδυ δε συμφωνήσουμε, η Ελλάδα θα γυρίζει πίσω στο 1940, στο χάος και στην ολική καταστροφή…»

Φόβος και τρόμος στο «Παπαγαλιστάν» γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι η ανεξέλεγκτη πτώχευση της Ελλάδας σημαίνει ότι αρχίζουν να τρίζουν τα θεμέλια της ΕΕ, σημαίνει ντόμινο, σημαίνει όποιον πάρει ο χάρος, σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσει να ξεφουσκώνει η φούσκα της οικονομικά ισχυρής Ευρώπης, σημαίνει η αρχή του τέλους…

Γι αυτό βιάζονται να μας πτωχεύσουν συντεταγμένα!

Έτσι δεν είναι Μανωλάκη;

ΣΥΝ-ΤΕ-ΤΑ-ΓΜΕ-ΝΑ!

Που σημαίνει αποικιακή κηδεμονία, ρούφηγμα και της τελευταίας σταγόνας αίματος του Ελληνικού λαού και ξεπούλημα των πάντων…

Οι δανειστές είναι σαφέστατοι:

«Θα πάτε σε μισθούς και βιοτικό επίπεδο Βουλγαρίας, θα επιβάλλετε σκληρή λιτότητα, θα μείνετε χωρίς καταθέσεις στην τράπεζα, θα απολύσετε 150.000 δημοσίους υπαλλήλους, θα πουλήσετε τις δημόσιες επιχειρήσεις, θα καταργήσετε τον 13ο και 14ο μισθό, θα καταργήσετε κάθε έννοια δικαιωμάτων του εργαζόμενου και θα φορολογήσετε και την αναπνοή του Έλληνα, αλλιώς δεν θα προχωρήσει το κούρεμα του χρέους, ούτε θα πάρετε τα 130 δις της νέας δανειακής σύμβασης. Και θέλουμε όλα αυτά να γίνουν σήμερα και να βάλετε και τις υπογραφές σας όλοι.»

Απλά και κυνικά: «Διαλέχτε»

Διαλέγουμε στάση πληρωμών τώρα και στέλνουμε στο διάολο Ευρώ και δανειστές. Αν η κυβέρνηση μαριονέτα διαλέξει αλλιώς τότε θα αιματοκυλήσει την χώρα και οι πεινασμένοι θα φάνε τα μέλη της για κολατσιό.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στην Ιστορία να μπόρεσε ένας πρωθυπουργός να επιβιώσει πολιτικά όταν έχει απέναντί του έναν ολόκληρο λαό…

Πόσο μάλλον όταν ο πρωθυπουργός αυτός δεν είναι καν πολιτικός όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε…

Πόσο μάλλον όταν ο πρωθυπουργός αυτός είναι δοτός…

Πόσο μάλλον όταν ο πρωθυπουργός αυτός είναι ένα θλιβερός τραπεζοϋπάλληλος, νευρόσπαστο στα χέρια της νέας τάξης πραγμάτων και του τοκογλυφικού κεφαλαίου…

Τα μουλάρ... 440.000 ευρώ για σάντουιτς

 



Το ακούσαμε κι αυτό. Τα τρία κυβερνητικά αεροπλάνα με τα οποία ταξιδεύουν οι κουστωδίες «αρμοδίων» θα δαπανήσουν για τους...«υψηλούς» ταξιδιώτες τους 440.000 ευρώ, για δυο χρόνια, τα οποία θα διατεθούν για σάντουιτς και αναψυκτικά.
Είναι εύκολο να το συλλάβει ένας άνεργος φορολογούμενος ότι θα πληρώσει αυτό το εξωφρενικό ποσό για να μην στερηθούν τα ποτά και εδέσματα τους ώστε να ταξιδεύουν οι κυβερνόντες μας με τις …ανέσεις τους; Τώρα αυτό δεν είναι απλώς πρόκληση. Κάτι άλλο είναι που δεν βρίσκουμε λέξη να το χαρακτηρίσουμε.
 

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΚΑΛΟΥΝ οι Αγανακτισμένοι για τις 18.00 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 



Οι εξελίξεις που τρέχουν έχουν προκαλέσει κινητοποιήσει και στον κόσμο. Ήδη οι αγανακτισμένοι του καλοκαιριού μέσω διαδικτύου καλούν τον κόσμο να κατέβει στο Σύνταγμα. Τα μηνύματα σε facebook και twiter δεν σταματούν λεπτό!!!!!

"tsantiri"

Θα προλάβει να φτάσει το ελικόπτερο;

 






Είστε ανίκανοι να ακούσετε την οργή του λαού. Είστε ανίκανοι να δείτε αυτό που έρχεται.



Μα πάνω απ’ όλα είστε ένοχοι γιατί κανείς σας δεν λέει το προφανές στους ξένους νταβατζήδες:




-Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος και επειδή προτιμούμε να ζήσει ο λαός μας, δεν παίρνετε δεκάρα τσακιστή…



Αλλά επειδή τα κόμματά σας συμμετείχαν...

στην κολασμένη αύξηση του δανεισμού της χώρας, επιλέγετε να συγκαλύψετε το διαχρονικό έγκλημα δολοφονώντας τους πολίτες.



Κανείς από σας δεν πιστεύει πως υπάρχει η παραμικρή ελπίδα να βγούμε από την κόλαση με τη συγκεκριμένη συνταγή που εφαρμόζετε. Κανείς σας.



Κι όμως κάθε τόσο μας εκβιάζετε με το ίδιο σκατοεπιχείρημα: Θα χρεοκοπήσουμε!



Ούτε εδώ λέτε την αλήθεια. Τρέμετε μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες και όχι ο λαός.




Δεν αργεί όμως η στιγμή που θα τρέμετε τον ίδιο τον λαό-όλους μας.



Η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ






Πώς περιγράφει ο κ. Ν. Λογοθέτης τις διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009


Κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Νίκου Λογοθέτη περιέχεται στη δικογραφία η οποία εστάλη στη Βουλή και η οποία όπως φαίνεται δρομολογεί και πολιτικές εξελίξεις εντός ΠαΣοΚ - και όχι μόνον. Σε αυτήν περιγράφονται διαδικασίες προσδιορισμού του ελλείμματος το 2009 οι οποίες δεν συνάδουν με την αποστολή της Ανεξάρτητης Αρχής, αλλά και μυστική αλληλογραφία με τον επικεφαλής της Eurostat Radermacher. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, η Αρχή φέρεται να καθοδηγείται από το εξωτερικό, ενώ ο επικεφαλής της κ. Ανδρέας Γεωργίου εμφανίζεται πρόθυμος να «λάβει και γραπτώς» την καθοδήγηση από τον κ. Radermacher. Καταγγέλλεται εξάλλου ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν η αξία των swaps που μπήκε στο έλλειμμα του 2009 έπρεπε να μπει.


Περιγράφεται και σκηνή με τον πρώην υπουργό κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την οποία παρουσία του τότε γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γ. Πλασκοβίτη φέρεται να του ζήτησε την παραίτησή του αλλιώς θα τον κατέστρεφε επαγγελματικά οδηγώντας την υπόθεση...
στη Βουλή - και τότε θα «μάτωνε η Ελλάδα» φέρεται στην κατάθεσή του να του λέει ο υπουργός.



Ο επικεφαλής της Αρχής φέρεται να επιβάλλει τον νόμο της σιωπής στην ΕΛΣΤΑΤ, ενώ τα στοιχεία του ελλείμματος χαρακτηρίζονται από αυτόν ως «κρατικά μυστικά απόλυτης διαβάθμισης». Τα κυριότερα στοιχεία της κατάθεσής του είναι τα εξής:


«Κατόπιν αποστολής για τη θέση του αντιπροέδρου της Αρχής του βιογραφικού μου επελέγην από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής με την εύφημη μνεία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι "ο κ. Λογοθέτης είναι στέλεχος του ιδιωτικού τομέα και θα βοηθήσει πολύ την Αρχή σε ό,τι αλλαγές χρειάζεται". Πρόεδρος επελέγη ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, οικονομολόγος ο οποίος εργαζόταν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο... Δυστυχώς από πολύ νωρίς ο κ. Γεωργίου ήρθε σε ρήξη με τα λοιπά μέλη του Συμβουλίου και με τον Σύλλογο Εργαζομένων, δεν μας ενημέρωνε για την πρόοδο σοβαρών θεμάτων λ.χ. σχετικά με τη διόρθωση του ελληνικού χρέους και του ελλείμματος και αρνήθηκε σθεναρά τη συνεισφορά μου σχετικά με: α) την ορθολογική αναδιοργάνωση της ΕΛΣΤΑΤ και β) την υιοθέτηση στην ΕΛΣΤΑΤ του ελληνικού προτύπου διαχείρισης έργων ώστε να εγκρίνεται η υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων από το ΕΣΠΑ».



Υπολογισμός ελλείμματος

«Από την αρχή της διαδικασίας», αναφέρει στην κατάθεσή του, «δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε οποιοδήποτε είδος επικοινωνίας με τη Eurostat. Δεν μας γνωστοποιήθηκε ο τρόπος υπολογισμού ή τα στοιχεία του ελλείμματος για το 2009, στοιχεία που έπρεπε να εγκριθούν από το Συμβούλιο της Αρχής. Η πλήρης άρνηση του κ. Γεωργίου για κοινοποίηση των στοιχείων στο Συμβούλιο και η παντελής αδιαφάνεια σχετικά με το ύψος (που έχει βαπτιστεί πολλές φορές πρώτα 12,5%, μετά ως 12,7%, 13,6%, και τώρα 15,7%) παραπέμπει τον οποιοδήποτε σκεπτόμενο πολίτη στην υποψία ότι δεν υπάρχουν τελικά επαρκή και αξιόπιστα στοιχεία και ότι η απόφαση για το ύψος του ελλείμματος ενδεχομένως να ήταν αυθαίρετη...».


«...Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν εξηγήθηκε ποτέ ο λόγος της αυθαίρετης και βεβιασμένης, χωρίς στατιστική μελέτη, ένταξης συγκεκριμένων ΔΕΚΟ στους φορείς της γερμανικής κυβέρνησης... Σχετικά με τα swaps τον Δεκέμβριο 2010 αποκαλύφθηκε επιστολή (8.10.2010) του κ. Radermacher προς τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τα Goldman Sachs swaps, όπου αποδεικνύεται η επιστολή καθοδήγησης και περιγράφονται με λεπτομέρειες οι προτάσεις της Eurostat για ποσοτική αναθεώρηση προς τα πάνω του ελληνικού χρέους για κάθε έτος από το 2001 και μετά. Η επιστολή τελειώνει υπενθυμίζοντας στον κ. Γεωργίου την επιθυμία του να λάβει γραπτώς την καθοδήγησή τους (δηλαδή της Εurostat) πριν από την ολοκλήρωση των προσαρμογών». «Αυτή η επιστολή», σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, «καθώς και άλλα στοιχεία χαρακτηρίστηκαν από τον κ. Γεωργίου ως απόρρητα και το ίδιο φέρεται να δήλωσε ο κ. Γεωργίου και στην εισαγγελέα Κυβέλου, όταν η υπόθεση έφτασε στην Εισαγγελία...».


«...Τα ηλεκτρονικά μηνύματα όμως δόθηκαν στη Δικαιοσύνη τελικά και μεταξύ αυτών υπάρχει και ηλεκτρονικό μήνυμα του κ. Radermacher για την καθυστέρηση των ελληνικών Αρχών να εξηγήσουν στη Εurostat γιατί δεν έχει εντάξει ακόμη στο ελληνικό χρέος τα "swap transactions" που είχαν συναφθεί με την Goldman Sachs... Στις 8.9.2010 ένα πολύ αρνητικό δημοσίευμα του ιδίου του Radermacher εμφανίστηκε στο Bloomberg σχετικά με την καθυστέρηση της Ελλάδας να αποκαλύψει τις "μυστικές" συμφωνίες με τα swaps ώστε να αποκαλυφθεί το πραγματικό χρέος! Ως αποτέλεσμα του δημοσιεύματος ήταν να εκτιναχτούν τα spreads δεκαετών ομολόγων στις 980 μονάδες. Αναρωτιέται κανείς ποιον συνέφερε η εκτίναξή τους εκείνη τη δεδομένη στιγμή; Αυτή ήταν η δεύτερη εκτίναξη των spreads σε αυτά τα ύψη, η πρώτη είχε συμβεί λίγο πριν από την υπογραφή του μνημονίου τον Μάρτιο 2010».


Η συζήτηση στη Βουλή

Στη συνέχεια ο κ. Λογοθέτης περιγράφει πώς επιχείρησε να γνωστοποιήσει στον γγ του υπουργείου Οικονομικών τα τεκταινόμενα στην Aρχή και κυρίως πώς ο κ. Γεωργίου την είχε μετατρέψει σε ενός ανδρός Αρχή... Μετά τον Δεκέμβριο 2010 μάλιστα όπως λέει προωθήθηκε σχέδιο νόμου με υπερεξουσίες στον πρόεδρο της Αρχής και προσθέτει ότι τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή διαρροή εγγράφου συναντήθηκε με τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Στη συνάντηση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη, ο υπουργός του είπε ότι «εφόσον η Eurostat είναι ευχαριστημένη με τον κ. Γεωργίου εγώ δεν έχω πρόβλημα» και του είπε ότι ο κ. Radermacher τον είχε πληροφορήσει ότι κατά τη συνάντησή τους κατηγόρησε σε αυτό τον επικεφαλής της Αρχής, κάτι που εκείνος αρνείται.


Σε βάρος του κ. Λογοθέτη ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Επειτα από αυτή τη δίωξη εκλήθη στην επίμαχη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών (7.2.2011), παρουσία και του κ. Πλασκοβίτη. Να πώς την περιγράφει στην κατάθεσή του:


«Στην ερώτησή μου αν έγινα ξαφνικά εχθρός της Ελλάδας επειδή τόλμησα να αμφισβητήσω τον τρόπο υπολογισμού του ελλείμματος ο κ. Παπακωνσταντίνου αντέδρασε έντονα λέγοντας "με φοβίζετε κ. Λογοθέτη υπονοείτε δηλαδή ότι φουσκώσαμε επίτηδες το έλλειμμα;". Ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε τέλος στη συνάντησή μας δηλώνοντάς μου ότι "αν δεν υπέβαλα την παραίτησή μου από την ΕΛΣΤΑΤ ως τα μεσάνυχτα της ιδίας ημέρας, ο ίδιος θα προωθούσε το θέμα στη Βουλή, θα το μάθαιναν όλα τα ΜΜΕ και ως συνέπεια θα καταστρεφόμουν επαγγελματικά και θα μάτωνε η Ελλάδα...».


Η συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής και μάλλον θα ψηφιστεί, αφού υπάρχει συμφωνία τόσο της ΝΔ όσο και του ΠαΣοΚ.



Γιάννα Παπαδάκου από ΤΟ ΒΗΜΑ

Συμβουλές που σας φτιάχνουν τη μέρα!


 

Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση έχει γονατίσει κάθε προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητά μας με αισιοδοξία...

Σήμερα το ζητούμενο είναι το χαμόγελο, το οποίο έχει εκλείψει από τα χείλη των περισσότερων Ελλήνων. Διαβάστε πέντε πρακτικές συμβουλές που μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε καλύτερα.

1. Βγείτε έξω
Προσφέρετε στον εαυτό σας την δυνατότητα ενός περιπάτου με κάθε ευκαιρία. Βγάλτε βόλτα τον σκύλο σας, πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά, επισκεφθείτε έναν φίλο. Ο φρέσκος αέρας σας δίνει τη δυνατότητα να αποφορτιστείτε από το άγχος της ημέρας και να σκέφτεστε τα πράγματα πιο καθαρά. Επιπλέον, το περπάτημα κάνει καλό στην καρδιά.

2. Δώστε χρόνο στον ύπνο σας
‘Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνετε στην ξεκούρασή σας και κυρίως στον ύπνο σας, τόσο περισσότερο μειώνετε το άγχος σας, ενώ ταυτόχρονα την επομένη μέρα νιώθετε γεμάτοι ενέργεια.

3. Προγραμματίστε «μίνι» διακοπές
Ένα διάλειμμα από την ρουτίνα είναι πάντα αναζωογονητικό ακόμα και αν είναι σύντομο. Βάλτε στο πρόγραμμα μικρές αποδράσεις σε κοντινούς προορισμούς με τους δικούς σας ανθρώπους. Με τον τρόπο αυτό καταπολεμάτε το στρες χωρίς να ξοδεύετε πολλά χρήματα.

4. Κάντε μικρά και όμορφα δώρα στον εαυτό σας
Σε περιόδους εκπτώσεων, όπως η τρέχουσα, οι προσφορές πολλές. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά και αγοράστε για τον εαυτό σας και για τους δικούς σας ανθρώπους δώρα που θα σας κάνουν να αισθανθείτε πιο όμορφα. Ένα αστείο βιβλίο ή κωμωδία σε DVD είναι μερικές ωραίες ιδέες.

5. Φορέστε το αγαπημένο σας χρώμα
Έχετε πάθος με το κόκκινο; Λατρεύετε το μπλε; Φορέστε το χρώμα που τονίζει τα μάτια σας ή το χαμόγελο σας και αισθανθείτε όμορφα!

Ανοιχτή επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια

 






Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια.
Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά. Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν.

Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου.

Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου.

Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς.

Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α.

Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή - υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη;

Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι;

Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη ''φροντίδα'' της επανεκλογής σας;
Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής.

Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε...
Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή).

Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''.

Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)
Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..

ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα... Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, την Κίρκη, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα...κυκλάμινο.

Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το ''μέσα σε όλα'' που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η ..ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην ''Ανταρσία'' και γέλαγες..
Ακόμη Κάρολε μου τον θυμίζεις,
αλλά στον ''Νονό''
Σεμίνα Διγενή

Ο… ακριβοπληρωμένος κύριος Τόμσεν



 
ΖΗΤΑ ΜΙΣΘΟΥΣ 600 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ 242.000 ΔΟΛΑΡΙΑ !
 
Με το αστρονομικό ποσό των 242.000 ευρώ καθαρά το χρόνο αμείβεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πόουλ Τόμσεν, που ζητά να εφαρμοστούν στη χώρα μας επώδυνα μέτρα, κόβοντας μισθούς και συντάξεις.

Ο Πόουλ Τόμσεν παίρνει τα ίδια χρήματα με 35 Έλληνες ή 53 Πορτογάλους που αμείβονται...
με το βασικό μισθό των 739 ή των 485 ευρώ μικτά αντιστοίχως! Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το πραγματικό ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο, καθώς ως αναπληρωτής διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ εντάσσεται στη μισθολογική και διοικητική βαθμίδα Β05 και μπορεί να λαμβάνει μέχρι 309.000 δολάρια ετησίως.

Ο ίδιος, όταν πληρώνεται παίρνει το 1/12 του μισθού του χωρίς κρατήσεις, αφού όλοι οι μη αμερικανοί υπάλληλοι του ΔΝΤ εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος. Εκτός απο το μισθό του ο Πόουλ Τόμσεν απολαμβάνει και το προνόμιο μιας ιδιότυπης μονιμότητας που υπάρχει στο ΔΝΤ, από το οποίο λίγοι υπάλληλοι φεύγουν με δικιά τους θέληση.
 
Από iefimerida, μοντάζ Γρέκι

Πως θα μας κυνηγούν οι εισπρακτικές εταιρείες

Νέο καθεστώς λειτουργίας αποκτούν πλέον οι εισπρακτικές εταιρείες.Διαβάστε τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν.

Διευκρινίσεις για τα προβλεπόμενα από τον νέο νόμο περί των εισπρακτικών εταιρειών, έδωσε με δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος.

Όπως τόνισε «οι νέες διατάξεις για τη λειτουργία των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών (εισπρακτικές εταιρείες) θεσπίζουν συγκεκριμένους περιορισμούς και καθιερώνουν μηχανισμούς ελέγχου που ενισχύουν την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας και τον σεβασμό της προσωπικότητας των πολιτών από πρακτικές παρενόχλησης».
Ειδικότερα, οι σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνει ο νόμος 4038/2012 «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-215» είναι οι ακόλουθες:

1) Οι εταιρείες μπορούν να αρχίσουν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες για την ενημέρωση του οφειλέτη για ληξιπρόθεσμη απαίτηση μετά την πάροδο δέκα ημερών από την ημέρα που αυτή κατέστη ληξιπρόθεσμη.
2) Προσδιορίζεται ένα συγκεκριμένο ωράριο για την επικοινωνία με τον οφειλέτη (9.00 έως 20.00) που περιορίζεται στις εργάσιμες μόνο ημέρες.

3) Η επικοινωνία καταγράφεται και τηρείται για ένα έτος προκειμένου να ελέγχεται η παραβίαση του νόμου σε περίπτωση καταγγελίας. Το περιεχόμενο της καταγραφής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βάρος του οφειλέτη. Ο οφειλέτης ενημερώνεται για την καταγραφή και το σκοπό της.
4) Οι εταιρείες παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών οφείλουν να χορηγούν χωρίς επιβάρυνση στον οφειλέτη ή, μετά από καταγγελία του οφειλέτη, στην Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, εντός δέκα ημερών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, κατάσταση με τα συναφή δεδομένα κίνησης των τηλεφωνικών συνδέσεων καθώς και τα αναγνωριστικά στοιχεία του κατόχου της τηλεφωνικής παροχής από την οποία πραγματοποιήθηκε η επικοινωνία με τον οφειλέτη προκειμένου να ελεγχθεί καταγγελία για παραβίαση του νόμου.

5) Οι εταιρείες ενημέρωσης είναι υποχρεωμένες να τηρούν ηλεκτρικό αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών ενημέρωσης στις οποίες προβαίνουν προς τον οφειλέτη και να χορηγούν τα στοιχεία αυτά στον οφειλέτη ή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, όταν τους ζητηθεί.
6) Οι διατάξεις για την προστασία των οφειλετών εφαρμόζονται όχι μόνο στις εταιρείες ενημέρωσης αλλά και στους ίδιους τους δανειστές (π.χ. πιστωτικά ιδρύματα) όταν προβαίνουν σε επαναλαμβανόμενη ενημέρωση.

7) Πέραν της εταιρείας ενημέρωσης που έχει εγγραφεί στο σχετικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, απαγορεύεται σε οποιοδήποτε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο να προβαίνει σε ενημέρωση οφειλετών.
8) Εξασφαλίζεται η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων, μεταξύ άλλων και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σε όλους όσοι παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου, και όχι μόνο στις εταιρείες ενημέρωσης.

Επισημαίνεται ότι προς τις υποχρεώσεις 3, 4 και 5 οι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών θα πρέπει να έχουν συμμορφωθεί στην τήρησή τους μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του νόμου (δηλαδή μέχρι 2.4.2012).

Landscape in the mist - Τοπίο στην oμίχλη (1988)


Σκηνοθεσία: Θόδωρος Αγγελόπουλος
Σενάριο: Θόδωρος Αγγελόπουλος, Συνεργασία: Tonino Guerra, Θανάσης Βαλτινός
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Γιώργος Αρβανίτης
Μουσική: Ελένη Καραΐνδρου


Αργυρός Λέων στο Φεστιβάλ Βενετίας
Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας
Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου


...Το Τοπίο..., ένα λυρικό road movie για την οδύσσεια δύο παιδιών που διασχίζουν µια ονειρική όσο και έρηµη τοπογραφία, θυµίζει τον Αntonioni της δεκαετίας του '60, το Στην τύχη, Μπαλταζάρ, τον Wenders, ενώ παράγει τη δική του µοναδική αγνότητα και δύναµη. O χώρος που µας αποκαλύπτει, είναι ρεαλιστικός και, ταυτόχρονα,υπερρεαλιστικός.

Βενζινάδικα, καφενεία στις παρυφές των δρόµων, ένας άγριος βιασµός στο πίσω µέρος ενός φορτηγού -- όλα αυτά µας υποβάλλουν το εδώ και το τώρα.
Μια παράξενη χιονόπτωση, ένας παραλιακός δρόµος όπου
τα παιδιά κι ο µοτοσικλετιστής φύλακάς τους βλέπουν ένα θεόρατο πέτρινο χέρι που ένα ελικόπτερο το ανασύρει από τη θάλασσα -- όλα αυτά µαρτυρούν φαντασία, µνήµη, το παρελθόν.Είναι µια ταινία-γέφυρα που άργησε πολύ να 'ρθει. Για µας, αυτή τη στιγµή, ο Αγγελόπουλος είναι ένα από τα µεγάλα, άλυτα µυστήρια του κινηµατογράφου· ένας απ' αυτούς τους κινηµατογραφιστές, όπως ο Ταρκόφσκι, ο Μιζογκούτσι ή ο Oζου, που υφαίνουν ένα µεγάλο µέρος της σταδιοδροµίας τους µακριά από τον αµερικανικό κινηµατογράφο, ώσπου να ξεσπάσουν πάνω µας µ' όλη τους τη δύναµη...

...Το Τοπίο στην οµίχλη είναι, όπως και ο Θίασος, το απόσταγµα όλης της δυναµικής, της ποίησης, όλων των φόβων και των επιθυµιών του δηµιουργού του -- σ' έναν συγκεκριµένο χώρο, σ' έναν συγκεκριµένο χρόνο. Είναι ένας κόσµος αποκρυσταλλωµένος σε µια εικόνα ή έναν ήχο:
το χέρι που αναδύεται απ' τη θάλασσα, ή το ακορντεόν που αρχίζει την παράσταση (µια παράσταση που, το ξέρουµε, θα διακόπτεται πάντα). Λένε ότι, στην Ελλάδα, οι απλοί άνθρωποι αγαπούν την ποίηση και την απαγγέλλουν.

O Αγγελόπουλος (κι αυτό είναι εντελώς ασυνήθιστο) ανακαλύπτει την ποίηση στη διαφθορά, στην προδοσία, στη µαρτυρία: σε παιδιά που αποξενώθηκαν απ' τον πατέρα τους, σε µια χώρα που αποξενώθηκε απ' την κληρονοµιά της, στην παραλυσία του έρωτα, στο ανέφικτο της τέχνης, στην οµίχλη του θανάτου... και, πάνω απ' όλα, στην πλούσια και ηχηρή σιωπή ολόγυρά του: εκείνη τη σιωπή της Ιστορίας, της γης, των βουνών, της θάλασσας και του ουρανού -- όλα ιδωµένα µέσα απ' το καθηλωµένο βλέµµα, µε το οποίο µας οδηγεί τελικά να δούµε.


Michael Wilmington
(απoσπάσματα)