Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Τα top ψέματα της Πρωταπριλιάς!

 Τα ΜΜΕ στην ιστορία της Πρωταπριλιάς μετέδωσαν μερικά ψέματα που έμειναν κυρίως για την αναστάτωση που προκάλεσαν πάρά για το χιούμορ της είδησης
1) Ο Ρίτσαρντ Νίξον κατεβαίνει υποψήφιος πρόεδρος το 1992
Perierga.gr - Τα top ψέματα της ΠρωταπριλιάςΈνας ραδιοφωνικός σταθμός στην Αμερική μεταδίδει την είδηση, ότι ο 79χρονος τότε Ρίτσαρντ Νίξον θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία την ΗΠΑ. Τότε γίνεται το… «έλα να δεις» με τους ακροατές να παίρνουν τηλέφωνα, αφού το μήνυμα του Νίξον ήταν «Δεν έκανα κανένα λάθος και δεν πρόκειται να ξανακάνω». Τελικά, λίγο μετά έμαθαν ότι η φωνή ήταν μίμου και ότι ο Νίξον δεν θα ήταν υποψήφιος.
2) Βρέθηκε ο τάφος και το κώνειο του Σωκράτη
Perierga.gr - Τα top ψέματα της ΠρωταπριλιάςΤο έθιμο της Πρωταπριλιάς τίμησε και το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού το 1995! Το… made in Greece ψέμα ήθελε τον τάφο του Σωκράτη να έχει βρεθεί κοντά στην Ακρόπολη. Η εύρεση δε, συνοδεύονταν από υπολείμματα του κώνειου. Η είδηση φιλοξενήθηκε μέχρι και στα ξένα ΜΜΕ, για να αποκατασταθεί η αλήθεια λίγο αργότερα!
3) Ήρθε το τέλος του κόσμου!
Perierga.gr - Τα top ψέματα της ΠρωταπριλιάςΊσως από τις πιο πετυχημένες πρωταπριλιάτικες φάρσες! Το Ινστιτούτο «Franklin» το 1940 ενημέρωσε ότι την επόμενη μέρα θα έρχονταν το τέλος του κόσμου. Φυσικά, έγινε αλαλούμ, ενώ λίγο μετά ο εμπνευστής της ιδέας είδε την πόρτα της εξόδου από το Ινστιτούτο.
4) Χάμπουργκερ για… αριστερόχειρες!
Perierga.gr - Τα top ψέματα της ΠρωταπριλιάςΤο 1998 μια αλυσίδα γρήγορης εστίασης στην Αμερική λάνσαρε την πρώτη μέρα του Απρίλη το χάμπουργκερ για τους… αριστερόχειρες. Τι διαφορά είχε από το κλασικό χάμπουργκερ; Είχαν περιστραφεί τα υλικά κατά 180 μοίρες… Οι αριστερόχειρες έτρεψαν να απολαύσουν το χάμπουργκερ, ενώ πολλοί από αυτούς δήλωναν ότι ήταν και πιο νόστιμο από το κλασικό!
5) Αλλαγή στα μαθηματικά
Perierga.gr - Τα top ψέματα της ΠρωταπριλιάςΟ φυσικός Marc Boslough είχε την ιδέα να κοροϊδέψει τους επιστήμονες και όχι μόνο, ανακοινώνοντας την πρόθεση της Αλαμπάμα να αλλάξει με νόμο (!) την τιμή της μαθηματικής σταθεράς «π» από 3.14159 σε 3.0, ακολουθώντας τους συμβολισμούς της Βίβλου!
6) Οι δείκτες του «Big Ben»
Perierga.gr - Τα top ψέματα της ΠρωταπριλιάςΤο ΒΒC όχι μόνο ανακοίνωσε ότι ο «Big Ben» θα λειτουργούσε με νέο μηχανισμό, αλλά θα πωλούνται και οι δείκτες του! Ο διαγωνισμός ήθελε τους πρώτους που θα τηλεφωνούσαν να κέρδιζαν τους δείκτες και φυσικά τα τηλέφωνα «πήραν φωτιά»!

πηγή: newsbeast.gr