Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Καθοριστικά τα 3 πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών

Καθοριστικά τα 3 πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών



Ερευνητής παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους σε θέματα πνευματικής ανάπτυξης και εκπαίδευσης των παιδιών, αμφισβητεί την κυβερνητική πολιτική που προσφέρει ένα μόνο χρόνο προσχολικής παιδείας, ισχυριζόμενος ότι δεν αρκεί για να καλύψει το χάσμα που δημιουργείται σε παιδιά από χαμηλά κοινωνικο-οικονομικά στρώματα.

Ο επίτιμος καθηγητής Παιδείας του Πανεπιστημίου Μελβούρνης, Τζόζεφ Σπάρλινγκ, δήλωσε ότι τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού είναι αποφασιστικά για την πνευματική του ανάπτυξη, χαρακτήρισε, δε, την παρούσα πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, που προσφέρει ένα χρόνο μόνο προσχολικής παιδείας, ως ''αμέλεια''.

Ο ίδιος τόνισε ότι προκειμένου να διασφαλιστεί το ότι ''ο δημογραφικός παράγοντας δεν θα πρέπει να προδιαγράφει και την τύχη των ανθρώπων, όπως συχνά τονίζει η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, παιδιά από κατώτερα στρώματα θα πρέπει να λαμβάνουν βοήθεια από τη γέννησή τους.

''Αυτά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους είναι και τα πιο αποφασιστικά. Δεν αναφέρομαι στα παιδιά εύπορων οικογενειών, δεδομένου ότι γι' αυτήν την κατηγορία δεν υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε παιδιά που γεννιούνται σε πολύ φτωχές οικογένειες, που οι γονείς έχουν χαμηλά επίπεδα μόρφωσης, όπου υπάρχει ενδοοικογενειακή βία και παραμέληση''.

Ο διακεκριμένος ερευνητής συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις της Βικτόριας και της Βόρειας Επικράτειας, για την εφαρμογή ενός προγράμματος το οποίο έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία επί 30 χρόνια στις ΗΠΑ.

Τα παιδιά τα οποία παίρνουν μέρος σ' αυτό το πρόγραμμα, κάνουν απλά φαινομενικά πράγματα, όπως αυτά που είναι συνηθισμένα σε μια μέση οικογένεια. Δηλαδή, παίζουν διάφορα παιχνίδια όπου πρέπει να ταιριάσουν δύο συναφή αντικείμενα, διαβάζουν μ' έναν ενήλικα ο οποίος μιλά για το τι αναφέρεται στο βιβλίο, ενώ, συγχρόνως, εισπράττουν φροντίδα και αγάπη.


πηγή:real.gr

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜ

ΣΟΚ!! Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε πραγματικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας!


Και όμως σύμφωνα με πολλούς (όπως τον Τέρενς Κουίκ) ο ίδιος ο Παπανδρέου -πιθανώς- κωλυσιεργεί την εξεύρεση νέου πρωθυπουργού γιατί, σύμφωνα με το Άρθρο 15 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ:

"Η θητεία του Προέδρου παρατείνεται για όσο διάστημα είναι Πρωθυπουργός."
Και πότε λήγει η θητεία του κ.Παπανδρέου, στην Προεδρία του ΠΑΣΟΚ; Στις...11 Νοεμβρίου!

Άρα αν μείνει ακόμη δύο μέρες σαν πρωθυπουργός, θα ανανεώσει την προεδρία του στο ΠαΣοΚ

Μένει να διευκρινιστεί αν το συγκεκριμένο άρθρο εννοεί ότι μόλις πάψει να είναι Πρωθυπουργός, παύει και η παράταση της θητείας του, ή εννοεί ότι από τη στιγμή που είναι Πρωθυπουργός και φτάσει η ημερομηνία...λήξης, η θητεία όχι απλά παρατείνεται, αλλά ανανεώνεται;



πηγή:taxalia

Λουκάς Παπαδήμος γείτονας του Δημ. Ρέππα στο Παλαιό Ψυχικό

Λουκάς Παπαδήμος> Ο γείτονας του Δημ. Ρέππα στο Παλαιό Ψυχικό και οι άνθρωποί του στα ΜΜΕ...






Στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στο Παλαιό Ψυχικό, κοντά στο Δημαρχείο  της περιοχής, διαμένει εδώ και χρόνια ο Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός και πρώην οδοντίατρος στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είναι ένας από τους εμπνευστές του δημοψηφίσματος που  γκρέμισε τον Παπανδρέου από τη πρωθυπουργία!
Ο Δημήτρης Ρέππας θα είναι από σήμερα μεσοτοιχία με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας Λουκά Παπαδήμο.
Στον ίδιο καταπράσινο δρόμο και στο διπλανό νούμερο βρίσκεται η κατοικία του Λουκά Παπαδήμου. Που να φανταζόταν ο Παπαδήμος ότι μια ιδέα του γείτονά του Μήτσου Ρέππα από την Αρακδία,  θα τον έστελνε στο Μαξίμου.
Τις τελευταίες ώρες που ο Λουκάς Παπαδήμος βρέθηκε στην Αθήνα να περιμένει το τηλέφωνο των Παπανδρέου-Σαμαρά, τα διάφορα παπαγαλάκια του-κυρίως οικονομικοί συντάκτες  από αυτούς που έχουν μετατρέψει το ρεπορτάζ  τους σε χοντρή μπίζνα-έβγαιναν στα ραδιόφωνα και έπλεκαν το εγχώμιο του «σπουδαίου ευρωπαιστή τεχνοκράτη που είναι μποέμ τύπος και κοσμοπολίτης».
Καθώς λοιπόν ο Παπαδήμος με καταγωγή από τη Δεσφίνα Φωκίδας  περίμενε το τηλεφώνημα που άργησε να έλθει τουλάχιστο δύο μεγαλοεκδότες, ένας αρχηγός κόμματος και 5 βουλευτές από τα δύο μεγάλα κόμματα πρόλαβαν και συναντήθηκαν μαζί του.
Για τους πολυδανεισμένους εκδότες,  παραδοσιακούς και νεόπλουτους,  ο Λουκάς Παπαδήμος, είναι η τελευταία σανίδα σωτηρίας. Κι αυτό γιατί οι τράπεζες που τους έχουν δανείσει κινδυνεύουν από στιγμή σε στιγμή να κρατικοποιηθούν και να περάσουν και τα ΜΜΕ των ίδιων στα χέρια του κράτους! Τρέμουν αυτή την ιδέα, πιστέψτε με…
Είναι όμως ο Λουκάς Παπαδήμος αναμάρτητος; Δεν θα το λέγαμε. Ήταν διοικητής της ΤτΕ όταν η χώρα μπήκε στη μεθυστική δίνη του χρηματιστηρίου. Από ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τού καταλογίζεται ότι άργησε πάρα πολύ να μιλήσει προκειμένου να προστατεύσει τους άσχετους «επενδυτές». Το έκανε τον Σεπτέμβρη του ’99, όταν η εφημερίδα «Καθημερινή» βγήκε με τίτλο «SOS Παπαδήμου προς επενδυτές».
Στη δήλωσή του έκανε λόγο για «διευρυνόμενη αναντιστοιχία μεταξύ της αύξησης των τιμών των μετοχών πολλών επιχειρήσεων και της προσδοκώμενης ανόδου της κερδοφορίας τους κατά τα επόμενα έτη». Σύμφωνα με τους εκ των υστέρων επικριτές του, ουδέποτε απολογήθηκε για το ότι δεν μίλησε τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα, αφού η φούσκα ήταν εμφανής.
Δεύτερο γεγονός, η πρόσφατη κοινοτική αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας. Στον κ. Παπαδήμο ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ απευθύνουν ακόμα και σήμερα την πρόκληση ότι δεν έχει απαντήσει εάν τα στοιχεία που ετοίμασε για την εισαγωγή της Ελλάδα στο ευρώ ήταν κανονικά ή αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής, καθώς και για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνήφθησαν –και αν– τα λεγόμενα τα «κρυφά δάνεια» της περιόδου 2001 από την Goldman Sachs.
Ο κ. Παπαδήµος έχει πολύ «βαρύ» βιογραφικό: Σπούδασε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Μασαχουσέτης. Μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρολογία-Μηχανολογία και διδακτορικό στα Οικονοµικά.
Καθηγητής Οικονοµικών στο Κολούµπια στη Ν.Υ. Οικονοµικός εµπειρογνώµων στην Οµοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve Bank) στη Βοστόνη και µέλος του Συµβουλίου Οικονοµικών Εµπειρογνωµόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Εθνικής Οικονοµίας. Πρόεδρος της µόνιµης υποεπιτροπής Νοµισµατικής Πολιτικής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΟΚ το 1993, πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νοµισµατικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Νοµισµατικού Ιδρύµατος, επικεφαλής της Επιτροπής του Καταστατικού της ΕΚΤ, µέλος επιτροπών, όπως εκείνης του Αγγελόπουλου το ’89 για τη σταθεροποίηση της οικονοµίας και της επιτροπής Schneider το ’90 για τα ερευνητικά προγράµµατα της Ε.Ε. Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος το 1993 και διοικητής το 1994. Θεωρείται ότι βοήθησε σηµαντικά τότε στην πορεία της Ελλάδας προς την ΟΝΕ.
Από το 2002 διατέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Το 2006 έγινε τακτικό Μέλος της Ακαδηµίας Αθηνών!

πηγή:kourdistoportokali

Ο Καινούριος Εθνικός ύμνος της Ελλάδας

Ο Καινούριος Εθνικός ύμνος της Ελλάδας


Ο Καινούριος Εθνικός Ύμνος της Ελλάδος, μετά την τελική εφαρμογή των μέτρων της Τρόικας: Σε γνωρίζω από την πτώση του μισθού την τρομερή
Σε γνωρίζω από τους φόρους που έχουν πέσει σα βροχή...
Απ' τις τσέπες μας βγαλμένη, ποιος πεθαίνει και ποιος ζει, η λιτότητα διαβαίνει... Χαίρε, ω χαίρε, Σαρκοζί.

Αναγνώστης
 
πηγή:tromaktiko

Τα τρία “Χ” της Ιστορίας

Τα τρία “Χ” της Ιστορίας (Παπανδρέου τέλος) - Από factorx


Από το Open government μας πήγε στο Without government.
Από αντιεξουσιαστής στην εξουσία, έγινε εξουσιαστής χωρίς εξουσία.
Πήγε να σώσει την Ελλάδα, και κατάντησε να γκρεμίσει την Ευρώπη.


Από το λεφτά υπάρχουν, μας πείρε και αυτά που μέχρι τώρα είχαμε.
Από φιλοευρωπαϊκό και αγαπημένο τους, τον έκαναν οι Ευρωπαίοι, αποδιοπομπαίο.
Με το όπλο που τους απείλησε, τελικά τον εκτέλεσαν οι Ευρωπαίοι.
Φέτος, θα συμμετάσχει στον μαραθώνιο; Η θα πάρει τα βουνά;
Και όπως έγραψε αναγνώστης μας σε σχόλιό του η οικογένεια Παπανδρέου θα μείνει τελικά στην ιστορία ως “τα τρία Χ”
O παππούς έφερε την Χούντα
Ο πατέρας έφερε το Χρέος
Ο υιός έφερε το ΧΑΟΣ
πηγή:άμεση  δημοκρατία τώρα

Τι θα συμβεί στις 11/11/11, που πλησιάζει!

 


  •  Οι λάτρεις της αριθμολογίας αλλά και εκείνοι της μεταφυσικής, το αποκαλούν "φαινόμενο 11:11". Το γεγονός πως σε λίγες ημέρες το ημερολόγιο θα δείχνει 11 Νοεμβρίου 2011, δηλαδή 11/11/11 έχει πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας. Το pyles.tv τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει!
Το φαινόμενο 11:11
  Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποστηρίζουν πως σε καθημερινή βάση έρχονται αντιμέτωποι με το "φαινόμενο 11:11", δηλαδή κοιτούν τα ρολόγια τους, ή καποια ηλεκτρονική συσκευή που δείχνει την ώρα ακριβώς στις 11:11, θαρρείς και κάποιος έχει ρυθμίσει το "εσωτερικό τους ρολόι" να κάνουν κάτι τέτοιο. Αλλοι βλέπουν τον αριθμό να επαναλαμβάνεται συνεχώς μπροστά τους σε πινακίδες αυτοκινήτων προϊόντα, αποδείξεις λογαριασμών κλπ.
  Η κοινή λογική λέει πως πρόκειται για σύμπτωση στην οποία δίνουμε ιδιαίτερη σημασία ακριβώς γιατί κάποιος μας το επισήμανε! "Με την ίδια λογική καθημερινά μπορεί να κοιτάξουμε το ρολόι μας και να είναι 11:12 αλλά αυτό δεν θα το καταγράψει το μυαλό μας", λένε!
  Κι όμως, εκείνοι που ζουν το φαινόμενο 11:11, επιμένουν πως η συχνότητά του είναι τέτοια που αποκλείει την πιθανότητα του τυχαίου γεγονότος. Η μεταφυσική εξήγηση του φαινομένου, είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή σε ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Θα προσπαθήσουμε όμως, να το κάνουμε όσο πιο κατανοητό γίνεται.
Τι σημαίνει το 11:11!
  Κατά τη μεταφυσική ερμηνεία, το 11:11 είναι ένα "καμπανάκι" εσωτερικής αφύπνισης που μπορεί να συμβαίνει εντελώς τυχαία, αλλά να επηρεάζει καθοριστικά την πνευματική πορεία του ανθρώπου! Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως το 11:11 βρίσκεται ήδη στην κυτταρική μας μνήμη πριν ακόμη γεννηθούμε, οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας λένε πως κάθε φορά συναντάμε το 11:11 αυτά τα κύτταρα μνήμης διεγείρονται. Από κάποια χρονική στιγμή και μετά, το άτομο που βιώνει το φαινόμενο, αισθάνεται σαν να έρχεται αντιμέτωπο με μία "ξεχασμένη ανάμνηση"! "Είναι ένα πολύ καλό σημάδι, πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο πνευματικής αφύπνισης" προσθέτουν!
Οι "εργάτες του φωτός" και η "ενεργοποίηση των Πυλών"
  Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος κινούνται και οι αυτοαπακαλούμενοι "εργάτες του φωτός" (lightworkers). Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως πρόκειτα για κάποιες " φωτισμένες ψυχές με ιδιαίτερες ικανότητες, που κατά καιρούς ενσαρκώνονται στη Γη, με σκοπό να βοηθήσουν την ανθρωπότητα ναξεπεράσει τους φόβους της και να βαδίσει σε μια νέα εποχή"! Το 11:11 είναι ο τρόπος μέσα από τον οποίο καταφέρνουν να συγκεντρώνουν "φως" και αποστολή τους να κρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο "φως" στον πλανήτη Γη!
  Κατά μία θεωρία τις 11/01/1991, εκατοντάδες "εργάτες του φωτός" μαζί με χιλιάδες "φωτισμένους ανθρώπους" ξεκίνησαν ένα δύσκολο και χρονοβόρο πείραμα: την προσπάθεια να "ξεκλειδώσουν" και να ενεργοποιήσουν την πρώτη από τις 11 Πύλες, όπως τις αποκαλούν! Η προσπάθειά τους συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια με την ομάδα να επιχειρεί να κάνει κάτι ανάλογο κάθε 3 ή 4 έτη με την 2η, 3η, 4η κλπ "Πύλη".
  Η προκαθοριμένη διάρκεια του πειράματός τους ήταν 20 χρόνια! Ξεκίνησε το 1992 και θα ολοκληρωθείστις 11 Νοεμβρίου 2011, δηλαδή στις 11/11/11! Αυτό που δεν διευκρινίζεται είναι τι θα συμβεί με την "ενεργοποίηση της 11ης Πύλης" είτε αυτή πετύχει, είτε όχι!
Τι περιμένουν να συμβεί στις 11/11/11!
  Σύμφωνα με την έρευνα του pyles.tv, μία από τις πιο διαδεδομένες απόψεις είναι ότι στις 11/11/11, θα "αποκαλυφθεί" -άγνωστο πώς- στην ανθρωπότητα ο τρόπος ώστε να καταφέρει να πραγματοποιήσει το καθοριστικό "άλμα συνείδησης" το 2012!
  Δεύτερη στη σειρά, έρχεται η θεωρία που λέει πως στις 11/11/11 θα συμβεί ένα κορυφαίο γεγονός που θα είναι η αρχή ριζικών αλλαγών για τον πλανήτη και το μέλλον του!
  Φυσικά, υπάρχει και η πιο... ρεαλιστική προσέγγιση που λέει ότι στις 11/11/11 δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα, όπως δεν συνέβει τίποτε όλες τις προηγούμενες φορές που το ημερολόγιο έδειξε 11/11/11!
  "Δεν είχε ακόμη ενεργοποιηθεί από τους lightworkers το πείραμα", ανταπαντούν οι θιασώτες της θεωρίας!
Ενα μαθηματικό τρυκ (;) στην υπηρεσία του φαινομένου 11:11

  Δύο φίλοι του pyles.tv, στην προσπάθειά τους να γίνει κατανοητή η σημασία του φαινομένου προχωρύυν σε ένα μαθηματικό... τρυκ! Προσθέστε, μας λένε, την ηλικία που έχετε φέτος, στα δύο τελευταία ψηφία της χρονιάς γέννησής σας! Π.Χ αν γεννηθήκατε το 1983 άρα φέτος είστε 27 ετών προσθέστε 83+27 Τι βρίσκεται; Τυχαίο;, ρωτούν! Ταπεινή μας γνώμη είναι πως, ναι! Είναι εντελώς τυχαίο και δεν σημαίνει τίποτα!
Και ταινία για τις 11/11/11!
  Εννοείται πως το Χόλυγουντ δεν θα μπορούσε να αφήσει ένα τόσο εμπορικό θέμα να πάει χαμένο. Η ταινία με τίτλο 11/11/11 είναι ήδη έτοιμη! Δείτε το σχετικό τρέιλερ:


πηγή: pyles.gr

H χρηματιστηριακή νεκροφάνεια του ΓΑΠ (Βίντεο)

Τράγκας -> Τηλεοπτική κηδεία με ψαλμωδίες, κεριά και επικήδειους !

Καλά που είναι και ο Τράγκας και σπάει την τηλεοπτική μονοτονία με την εκπομπή του χαρίζοντας κάποια χαμόγελα με τις καταπληκτικές ιδέες του. Όπως σήμερα ας πούμε που έκανε την τηλεοπτική κηδεία του ΓΑΠ (Δείτε το βίντεο). Συμπλήρωσε όμως ότι δεν μπορεί να τον οδηγήσει στον τάφο γιατί πάσχει από … χρηματιστηριακή νεκροφάνεια.

Πέρα απ’ την πλάκα τώρα έχουν γραφεί και ακουστεί πάρα πολλά ότι κάποια γατόνια που είχαν «εσωτερική πληροφόρηση» για τις τελευταίες κινήσεις του Γ. Παπανδρέου που είχαν σαν αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνουν σε όλο τον κόσμο τα χρηματιστήρια, κέρδισαν δισεκατομμύρια.





Αν ισχύει και το σημερινό δημοσίευμα του capital.gr, που υπογράφει ο Γιάννης Αγγελής, τότε πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις που θα αφήσουν πολλούς άναυδους.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα που αναφέραμε:

Κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr δήλωσαν ότι «αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ελλάδα σε συνάρτηση με το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας
συνιστούν βαρύτατα ποινικά αδικήματα. Είναι σε βάρος της οικονομίας της χώρας και σε βάρος του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ως εκ τούτου θα υπάρξει συνέχεια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να τα αντιπαρέλθει...».

Λόγω της συγκυρίας αλλά και του σημείου που βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες οι παράγοντες με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr επέλεξαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Στην ερώτηση του Capital.gr σε τι αναφέρονται όταν μιλούν για «ποινικά αδικήματα εις βάρος της οικονομίας της χώρας και του κοινοτικού προϋπολογισμού» αρνήθηκαν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Το Capital.gr απευθύνθηκε σε διπλωματικές πηγές στο Βερολίνο και το Παρίσι για να διευκρινίσει το περιεχόμενο της προειδοποίησης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η απάντηση που πήρε είναι ότι
«το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν διαπιστωθεί αξιοσημείωτες κερδοσκοπικές κινήσεις τόσο στις αγορές ομολόγων όσο και στις χρηματιστηριακές αγορές και την αγορά συναλλάγματος». Κατά συνέπεια είναι «απολύτως αναμενόμενο να κινηθούν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για να διερευνήσουν» τους συσχετισμούς των πολιτικών γεγονότων με τις κινήσεις στις αγορές.  


πηγή:βαθύ κόκκινο