Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Απόκτησε χέρια απαλά σαν βελούδο!



Τι να προσέξεις
Οι παρακάτω παράγοντες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των λιπιδίων της επιδερμίδας:
- Ο ξηρός και παγωμένος αέρας ή ο κλιματισμός, αλλά και οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς προκαλούν εξάτμιση, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση της επιδερμίδας. 
- Η συχνή επαφή με το νερό και η χρήση σαπουνιών περισσότερο από τρεις φορές την ημέρα, καθώς απομακρύνουν όχι μόνο τα βακτηρίδια αλλά και τους ενυδατικούς παράγοντες της επιδερμίδας σου.
Απλές λύσεις 
- Απόφυγε τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια χεριών, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά προς την επιδερμίδα σου. Αντικατάστησέ τα με αντισάπουνα ή ουδέτερα σαπούνια.
- Ενυδάτωνε εντατικά: Μην ξεχνάς, μετά το πλύσιμο των πιάτων ή τις δουλειές του σπιτιού, να χρησιμοποιείς μια κρέμα χεριών πλούσια σε γλυκερίνη.
- Πρόσθεσε υγρασία στο περιβάλλον σου: Για να περιορίσεις τις επιδράσεις από την ξηρότητα της κεντρικής θέρμανσης, χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα στο σπίτι ή στη δουλειά, αν είναι δυνατόν. Η ιδανική υγρασία είναι περίπου στο 45%.
- Φόρα γάντια: Επίλεξε χοντρά και με σφιχτή πλέξη γάντια, όπως τα δερμάτινα ή αυτά από κασμίρι, καθώς προστατεύουν καλύτερα το δέρμα από την ξηρότητα και τον παγωμένο αέρα, απ' ό,τι τα βαμβακερά ή τα πλεχτά.
- Κούραρε τα χέρια σου όσο κοιμάσαι: Δεν είναι τόσο σέξι βέβαια, αλλά απλώνοντας βαζελίνη στα χέρια σου και φορώντας βαμβακερά γάντια στη διάρκεια της νύχτας, θα αντικρίσεις ένα θαύμα το πρωί.