Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2011

Απόκτησε χέρια απαλά σαν βελούδο!Τι να προσέξεις
Οι παρακάτω παράγοντες συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των λιπιδίων της επιδερμίδας:
- Ο ξηρός και παγωμένος αέρας ή ο κλιματισμός, αλλά και οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας, καθώς προκαλούν εξάτμιση, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση της επιδερμίδας. 
- Η συχνή επαφή με το νερό και η χρήση σαπουνιών περισσότερο από τρεις φορές την ημέρα, καθώς απομακρύνουν όχι μόνο τα βακτηρίδια αλλά και τους ενυδατικούς παράγοντες της επιδερμίδας σου.
Απλές λύσεις 
- Απόφυγε τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια χεριών, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα φιλικά προς την επιδερμίδα σου. Αντικατάστησέ τα με αντισάπουνα ή ουδέτερα σαπούνια.
- Ενυδάτωνε εντατικά: Μην ξεχνάς, μετά το πλύσιμο των πιάτων ή τις δουλειές του σπιτιού, να χρησιμοποιείς μια κρέμα χεριών πλούσια σε γλυκερίνη.
- Πρόσθεσε υγρασία στο περιβάλλον σου: Για να περιορίσεις τις επιδράσεις από την ξηρότητα της κεντρικής θέρμανσης, χρησιμοποίησε έναν υγραντήρα στο σπίτι ή στη δουλειά, αν είναι δυνατόν. Η ιδανική υγρασία είναι περίπου στο 45%.
- Φόρα γάντια: Επίλεξε χοντρά και με σφιχτή πλέξη γάντια, όπως τα δερμάτινα ή αυτά από κασμίρι, καθώς προστατεύουν καλύτερα το δέρμα από την ξηρότητα και τον παγωμένο αέρα, απ' ό,τι τα βαμβακερά ή τα πλεχτά.
- Κούραρε τα χέρια σου όσο κοιμάσαι: Δεν είναι τόσο σέξι βέβαια, αλλά απλώνοντας βαζελίνη στα χέρια σου και φορώντας βαμβακερά γάντια στη διάρκεια της νύχτας, θα αντικρίσεις ένα θαύμα το πρωί.
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget