Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Πιο σέξι (και γόνιμοι) όσοι τρώνε γιαούρτια



Το γιαούρτι είναι γνωστό ότι κάνει καλό στο στομάχι. Τώρα, επιστήμονες λένε ότι μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση, να αυξήσει την ελκυστικότητα... προς το αντίθετο φύλο και να βελτιώσει τη γονιμότητα.

Τη μελέτη πραγματοποίησαν σε ποντίκια επιστήμονες από το φημισμένο πανεπιστήμιο ΜΙΤ, στη Βοστώνη, οι οποίοι κατ’ αρχήν παρατήρησαν ότι τα πειραματόζωαπου έτρωγαν προβιοτικά γιαούρτια περπατούσαν «κορδωμένα», τεντώνοντας το σώμα τους για να προβάλλουν τους όρχεις τους.

Επιπλέον, είχαν όρχεις κατά 15% πιο βαρείς απ’ ό,τι τα ζώα που τρέφονταν με πολλά λίπη, λίγα θρεπτικά συστατικά και λίγες ίνες (ήταν ένα συγκριτικό διαιτολόγιο που στους ανθρώπους αντιστοιχεί στην πλούσια σε πρόχειρα φαγητά, δυτικού τύπου διατροφή).

Και σαν να μην έφταναν αυτά, όταν ζευγάρωναν γονιμοποιούσαν πιο γρήγορα τα θηλυκά ποντίκια και αποκτούσαν περισσότερους απογόνους.

Τα θηλυκά ποντίκια επίσης ωφελούνταν από τα προβιοτικά γιαούρτια, αποκτώντας περισσότερους απογόνους και ανατρέφοντάς τους με μεγαλύτερη επιτυχία.

Τα ευρήματα αυτά θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στην γονιμότητα των ανθρώπων και ήδη οι ερευνητές ετοιμάζονταν να ελέγξουν τις συσχετίσεις αυτές σε κλινικές μελέτες.

Οι ερευνητές έκαναν τις παραπάνω παρατηρήσεις στο πλαίσιο μελέτης για τις επιδράσεις του γιαουρτιού στην παχυσαρκία.

Ο εξελικτικός γενετιστής δρ Έρικ Αλμ και η ογκολογική βιολόγος Σούζαν Έρντμαν ήθελαν να εξακριβώσουν εάν θα μπορούσε το γιαούρτι να εμποδίσει την αύξηση του σωματικού βάρους που παρατηρείται στους ανθρώπους με την ηλικία.

Έτσι, άρχισαν να ταΐζουν 40 αρσενικά και 40 θηλυκά ποντίκια με λευκά προβιοτικά γιαούρτια, κάνοντας στην πορεία ορισμένες απρόσμενες ανακαλύψεις.

Τα ζώα που έτρωγαν τα γιαούρτια απέκτησαν σταδιακά πιο λαμπερό τρίχωμα, ενώ ξαφνικά τα αρσενικά άρχισαν να περπατούν «κορδωμένα».

«Είδαμε ότι κάτι συνέβαινε στα αρσενικά, αλλά στην αρχή δεν καταλάβαμε τι ήταν», δήλωσε η δρ Έρντμαν.

Αρσενικά και θηλυκά ποντίκια, εξάλλου, απέκτησαν πιο αδύνατο σώμα ενώ, όταν οι ερευνητές τα εξέτασαν προσεκτικότερα, διαπίστωσαν πως όσα έτρωγαν γιαούρτι απέκτησαν πυκνότητα τριχοθυλακίων δεκαπλάσια απ’ ό,τι εκείνη των ζώων που δεν έτρωγαν γιαούρτι – γι’ αυτό και άρχισε να λάμπει το τρίχωμα των πρώτων.

Τη διαφορά στην εμφάνιση των αρσενικών ποντικιών εντόπισαν αμέσως τα θηλυκά, που άρχισαν να ζευγαρώνουν περισσότερο μαζί τους, ενώ έδειξαν την τάση να φροντίζουν καλύτερα τους απογόνους που έκαναν με αυτά απ’ ό,τι εκείνους που είχαν αποκτήσει με ποντίκια που δεν είχαν ταϊστεί με γιαούρτια!

«Νομίζουμε ότι όλ’ αυτά οφείλονται στα προβιοτικά που περιέχουν τα γιαούρτια και τα οποία προφανώς επηρεάζουν με πολύπλοκους βιολογικούς μηχανισμούς το σώμα», είπε ο δρ Αλμ. «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα γιαούρτια κάνουν τα ζώα πιο αδύνατα και πιο υγιή, γεγονός το οποίο εμμέσως αυξάνει και την σεξουαλικότητά τους».

Nα γίνει πανεπιστημιακή έδρα Ποντιακού Ελληνισμού!



Να γίνει πανεπιστημιακή έδρα Ποντιακού Ελληνισμού, προτείνει η Γενική Γραμματέας του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Όλγα Σαραντοπούλου. Και αυτό για να διδάσκεται η νέα γενιά τη γενοκτονία των Ποντίων. Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της ιστορίας όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Με την γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο, σύμφωνα με την κ. Σαραντοπούλου, να δημιουργηθεί έδρα στο Πανεπιστήμιο, που να ασχολείται με την τραγωδία των Ποντίων.

Πως θα αποκτήσει το παιδί σας δημιουργική σκέψη;



από την Εύα Ν. Τσώλη, Ψυχολόγος
Η δημιουργική σκέψη τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα συστηματικό αντικείμενο έρευνας στον χώρο της ψυχολογίας και της παιδαγωγικής.
Η νοητική αυτή ικανότητα έχει σχέση με την εφευρετικότητα και την πρωτοτυπία της σκέψης, την λεγόμενη δηλαδή δημιουργικότητα του ατόμου. Η δημιουργική σκέψη στηρίζεται στην ικανότητα του ατόμου να χρησιμοποιεί ποικίλους τρόπους προσέγγισης ενός προβλήματος και να βρίσκει μεγάλο αριθμό ιδεών και λύσεων για κάθε πρόβλημα που το απασχολεί.

Κύρια χαρακτηριστικά των δημιουργικών ατόμων είναι τα εξής:
1) δείχνουν έντονη περιέργεια για τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους
2) έχουν πολλές και ποικίλες ερωτήσεις και απορίες
3) αντιλαμβάνονται περισσότερο τις λεπτομέρειες, τη δομή, την πορεία και τις συνέπειες των φαινομένων
4) έχουν αισιόδοξη διάθεση και πιστεύουν πως μπορούν να φέρουν σε πέρας οτιδήποτε προσπαθήσουν να δημιουργήσουν
5) παράγουν έργα που έχουν πρωτοτυπία και εκφραστικότητα
6) βρίσκουν νέες ιδέες και λύσεις ακόμη και για κοινά προβλήματα
7) επινοούν και κατασκευάζουν νέα μηχανικά μέσα
8) προσαρμόζονται εύκολα στις νέες καταστάσεις
9) αναλύουν το κοινώς παραδεκτό και πολλές φορές το αμφισβητούν
10) δημιουργούν εντελώς απροσδόκητα πράγματα και δείχνουν ενδιαφέρον για τις εικαστικές τέχνες

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δυσκολεύονται να εκφράσουν τη δημιουργική τους διάθεση για τους εξής λόγους:

•έχουν υπερβολικό άγχος μήπως κάνουν κάποιο λάθος
•είναι προσκολλημένοι στο κοινώς παραδεκτό
•έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη μόνο στη λογική και στη μία και μοναδική λύση
•φοβούνται την αποτυχία και επιδιώκουν μόνο το ασφαλές
•έχουν έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους ότι μπορούν να βρουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις
•δείχνουν αδιαφορία και αρνητική στάση για την αντιμετώπιση των καταστάσεων γύρω τους
•φοβούνται μήπως φανούν ανόητοι και γίνουν αντικείμενο χλευασμού των άλλων

Η δημιουργική σκέψη των παιδιών

Έρευνες για τη φύση και την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης στα παιδιά έχουν δείξει ότι κάποια παιδιά που έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης δεν είναι συγχρόνως και δημιουργικά. Στις ίδιες έρευνες έχει επίσης διαπιστωθεί ότι ορισμένα δημιουργικά παιδιά δεν έχουν ούτε υψηλό δείκτη νοημοσύνης ούτε την ικανότητα να αναλύουν και να συνθέτουν έννοιες με λογικό τρόπο ώστε να βρίσκουν μία μόνο λύση, κάτι που αποτελεί βασική γνωστική διεργασία των σχολικών μαθημάτων.

Αυτά λοιπόν τα δημιουργικά παιδιά βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στο σημερινό σχολείο, γιατί ενώ παρουσιάζουν πολλές δυνατότητες για πρωτοτυπία και εφευρετικότητα και θα μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα χαρισματικά και παραγωγικά άτομα στην ενήλικη ζωή τους, λόγω της αναμενόμενης χαμηλής σχολικής επίδοσης βρίσκονται στο περιθώριο της σχολικής ζωής.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι στην περίοδο περίπου της Δ΄ τάξης του δημοτικού τα παιδιά παρουσιάζουν μία γενικότερη πτώση στις δημιουργικές τους δεξιότητες και στην εφευρετικότητά τους. Η κάμψη αυτή πρέπει να αποδοθεί κυρίως στην διαδικασία της συμμόρφωσης των παιδιών προς συγκεκριμένους τρόπους συμπεριφοράς και σκέψης που τους επιβάλλει το παραδοσιακό σχολείο, τρόποι που είναι μονοσήμαντοι, απλοί και στηρίζονται μόνο στην κοινή λογική.

Πάντως είναι ευρέως αποδεκτό ότι η δημιουργική σκέψη αποτελεί μία σπουδαία νοητική ικανότητα η οποία με κατάλληλη άσκηση και αγωγή μπορεί να βελτιωθεί σε όλα τα παιδιά. Γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα αγωγής της δημιουργικής σκέψης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης που θα βοηθούν τα παιδιά να παράγουν πρωτότυπες και χρήσιμες ιδέες και να τις εφαρμόζουν στην πράξη τόσο στο σχολείο όσο και γενικότερα στην καθημερινή τους ζωή.

vivanews.gr

Πως φτιάχνω σερβιέτες από ύφασμα



Quantcast
Σε περίπτωση έλλειψης υλικών, για διάφορους λόγους, εκτός από τα τρόφιμα που είναι αναγκαία θα παρουσιαστεί έλλειψη και σε άλλα προϊόντα απαραίτητα για την προσωπική μας καθαριότητα. Ένα από αυτά είναι και οι σερβιέτες. Δυστυχώς οι γυναίκες δεν μπορούν χωρίς αυτές και οι έλλειψη των σερβιετών μπορεί να τους παρουσιάσει άλλα γυναικολογικά προβλήματα.
Παλαιότερα που δεν υπήρχαν οι σερβιέτες, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν κομμάτια από ύφασμα, τα οποία ξαναχρησιμοποιούσαν. Μάλιστα λέγετε, ότι οι σερβιέτες από ύφασμα, εκτός του ότι είναι και πιο οικολογικές, είναι και πιο υγιεινές για τις γυναίκες. Παρακάτω, υπάρχουν μια σειρά από links στα οποία υπάρχουν οδηγίες για το πως μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας. Είτε για λόγους οικολογίας, είτε για λόγους οικονομίας, είτε για λόγους υγιεινής, είναι μια καλή λύση.
πηγή:fugazi.gr

Φυσικά αφροδισιακά στο τραπέζι σας!




Αν θέλετε να κάνετε πιο «πικάντικη» τη σεξουαλική ζωή σας, δοκιμάστε να προσθέσετε περισσότερο κρόκο (ζαφορά) και τζίνσενγκ στη διατροφή σας, καθώς μια νέα καναδική επιστημονική έρευνα, που μελέτησε όλα τα φυσικά αφροδισιακά, κατέταξε αυτά τα δύο στην κορυφή του σχετικού καταλόγου.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Γκελφ στο Οντάριο που δημοσιεύουν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό έρευνας τροφίμων «Food Research International» αναφέρουν ότι το κρασί και η σοκολάτα φαίνεται επίσης να έχουν αφροδισιακές ιδιότητες, όμως αυτές βρίσκονται κυρίως στο μυαλό, καθώς επηρεάζουν το επίπεδο των ενδορφινών και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο.

Τα αφροδισιακά έχουν χρησιμοποιηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια παντού στη Γη, όμως η επιστήμη πίσω από τις ιδιότητές τους δεν έχει μέχρι στιγμής αναπτυχθεί σε επαρκή βαθμό, σύμφωνα με τους Καναδούς επιστήμονες.

Αν και οι ερευνητές αναφέρουν ότι και άλλες τροφές, όπως το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο, φαίνεται να αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση των ζώων, εμφανίζονται επιφυλακτικοί θεωρώντας ότι χρειάζονται και άλλες κλινικές μελέτες, για να κατανοηθούν οι αφροδισιακές επιδράσεις τους στους ανθρώπους.

Άλλα φαγητά που φημίζονται για τις αφροδισιακές ιδιότητές τους, είναι τα στρείδια, το σαλάμι και το τσίλι.

πηγή:zougla.gr

Φαγώσιμα του Δάσους: Βελανίδια



Quantcast
Στα παρακάτω βίντεο, παρουσιάζεται αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο ξεπλένουμε τα βελανίδια και φτιάχνουμε αλεύρι και ψωμί.


Άγρια Φαγώσιμα: Σαλιγκάρια



Quantcast
Η σάρκα του σαλιγκαριού έχει την εξής χημική σύσταση με διακυμάνσεις ανάλογα με την ηλικία, την διατροφή, την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.
Είδος
Σαλιγκαριού
Νερό
Πρωτεΐνες
Λίπος
Υδατάνθρακες
Τέφρα(άλατα)
Πομάτια
80,50
14,00
1,70
1,90
1,90
Ασπέρσα
79,46
14,56
0,69
3,87
1,42
Λουκόρουμ
80,59
12,94
0,63
4,38
1,77
Είναι μια τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες και σε πολύτιμα άλατα, φτωχή σε λίπος (4 φορές λιγότερο από το βοδινό και 6 από το τυρί) και δίνει ελάχιστές θερμίδες. Η θρεπτική αξία τους ενισχύεται από το γεγονός ότι οι πρωτεΐνες τους αποτελούνται από τα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ότι έχουν 10 φορές λιγότερα βακτηρίδια σε σύγκριση με άλλα κρέατα.
Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές των σαλιγκαριών, πολλές όμως μοιάζουν λίγο πολύ μεταξύ τους.
Γενικά τα σαλιγκάρια καταναλώνονται βραστά, τηγανητά, με σάλτσα, οφτά (στην σχάρα ή στα κάρβουνα) και στον φούρνο. Οι συνταγές, ανάλογα με την προετοιμασία των σαλιγκαριών που χρησιμοποιούνται, κατατάσσονται σε τρεις ομάδες:
  1. Συνταγές για σαλιγκάρια με το κέλυφος.
  2. Συνταγές για σαλιγκάρια αποκελυφωμένα.
  3. Συνταγές για σαλιγκάρια ξαναγεμισμένα.
Τα σαλιγκάρια βγαίνουν δυο φορές τον χρόνο. Στα πρωτοβρόχια του φθινοπώρου για να φάνε και στα μέσα Μαρτίου για να αναπαραχθούν.
Συνταγές
Πηγή:
http://www.koxliasfarm.gr
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=2823
http://www.santoriniescargot.com