Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παπανδρεου - Μπιρμπίλη

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ταξιδεύουν ο Παπανδρεου, η Μπιρμπίλη και ο Παπακωνσταντίνου με το Πρωθυπουργικό αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες. Κάπου πάνω απο την Αττική, κάνει μια το βλέμμα του κάτω στο δάπεδο του αεροπλάνου η Μπιρμπίλη και βλέπει ένα χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.
Το μαζεύει και με ύφος γυρίζει στον Παπακωνσταντίνου και του λέει " Να μπορούσα να άνοιγα τωρα το παράθυρο, να το πέταγα κάτω και να έκανα έναν Έλληνα που θα το....
έβρισκε ευτυχισμένο..." . Απαντάει και ο Παπακωνσταντίνου " Γι' αυτό Τίνα μου είσαι εσύ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και εγώ στο οικονομίας, γιατί αυτό που θα έκανα εγώ, ήταν να χαλάσω τα 200 ευρώ σε 2 κατοστάρικα, που θα πέταγα απο το παράθυρο και έτσι θα έκανα 2 Έλληνες ευτυχισμένους".
Τα ακούει και ο Παπανδρεου αυτά που λέγανε, παρατάει το PSP και λέει και στους δυο. "Τρίχες...γι' αυτό κανείς απο τους 2 σας δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, γιατί αυτό που θα έκανα εγώ είναι να το χαλάσω σε 4 50άρικα και έτσι θα έκανα 4 Έλληνες ευτυχισμένους!!!"
Ακούνε και οι κακομοίρηδες οι πιλότοι την όλη κουβέντα και των τριών και λέει ο ένας στον άλλο..."Να το καρφώσω τώρα στην Πάρνηθα και να κάνω 10 εκατομμύρια Έλληνες ευτυχισμένους????"

 
πηγή:pelekis

Πως διαβάζει ο εγκέφαλός μας


Το μυαλό μας ακόμα δεν ξέρουμε πως λειτουργεί, γνωρίζουμε πως υπάρχουν δύο λειτουργίες επεξεργασίας ερεθισμάτων, από το συνειδητό και το υποσυνείδητο! Εκεί είναι το θέμα, πως γνωρίζουμε πως έχουν γίνει άπειρα πειράματα για τα πάντα, ξέρουμε αν όσα θέλουμε, αισθανόμαστε είναι δικές μας ανάγκες ή απλά κάποιοι μας τις βάζουν για δικό τους όφελος?

Σίγουρα δεν ανακάλυψε τώρα κάποιος την Αμερική με αυτή την ανακάλυψη που θα διαβάσετε πιο κάτω, απλά σκεφτείτε πόσο πολύπλοκα λειτουργεί το μυαλό μας και πώς μπορούν να πατήσουν τα κατάλληλα "πλήκτρα" κάποιοι για να μας κάνουν ότι θέλουν! Πχ με τα ανάποδα μηνύματα σε τραγούδια, με εικόνες μέσα σε εικόνες, με ξεκάρφωτες (σε σχέση με την υπόθεση ταινία) εικόνες που το μυαλό μπορεί υποσυνείδητα να "δει" και να αποδεχτεί! Μπας και δεν είναι όλα τόσο απλά όσο θέλουμε να πιστεύουμε?

Το Σεπτέμβριο του 2003, το παραπάνω κείμενο έκανε το γύρο του Internet, δημοσιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά και προκάλεσε γενικά αίσθηση. Σύμφωνα με μια υποτιθέμενη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αναγνωρίζει τις λέξεις συνολικά - σαν εικόνες - και όχι το κάθε γράμμα χωριστά. Επομένως, αν το πρώτο και το τελευταίο γράμμα βρίσκονται στη σωστή θέση, τα υπόλοιπα γράμματα μπορούν να είναι «μπερδεμένα» και παρ' όλ' αυτά να διαβάζουμε δίχως κανένα πρόβλημα. Το αντίστοιχο Ελληνικό κείμενο είναι το παρακάτω...

Σνφμύωα με μαι έυρενα σοτ Πμανιπσητετο τυο Κμτρπιαιζ, δνε πεαιζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμαμρά μσέα σε μαί λξηέ, αεκρί το πώτρο κια το ταελείτυο γάμρμα να ενιαί σητ στωσή θσέη.

Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς κια να μροπετίε να τςι
δαβαιάεστε χρωίς πλβημόρα. Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δνε
δαεβζιάι γάμρμα γάμρμα κθάε λξηέ αλλά τνη λξηέ σνα σνύλοο.¨

Το νόημα του κειμένου, που βασίζεται σε επιστημονική έρευνα, είναι ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι σε θέση ν' αντιληφθεί τη γραπτή επικοινωνία, έστω κι αν είναι ανορθόγραφο το κείμενο, αρκεί το πρώτο και το τελευταίο γράμμα της λέξης να'ναι στη σωστή θέση. Οι ενδιάμεσες θέσεις μπορούν να καταλαμβάνονται από τα γράμματα σε τυχαία σειρά.

Πιθανόν, ο εγκέφαλός μας να χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό αυτών των δύο διαδικασιών, ανάλογα με την περίσταση. Εξάλλου, στη σύγχρονη εκπαίδευση χρησιμοποιούνται διάφορα είδη εκμάθησης της ανάγνωσης, ανάλογα με το μαθητή. Έτσι, ενώ στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκαν κυρίως η αλφαβητική, φθογγική, γραφοαναγνωστική, φωνομιμική ή φθογγοσχηματική και φωνητική μέθοδος, πλέον χρησιμοποιούνται - κυρίως - η αναλυτικοσυνθετική και ολική ή ιδεοπτική.

Η πρώτη κατηγορία μεθόδων έχει σαν βασικό στοιχείο την αντίληψη πως το παιδί απομονώνει οπτικά το κάθε γράμμα, το συνθέτει και στη συνέχεια διαβάζει ή αντιλαμβάνεται τη λέξη. Η δεύτερη κατηγορία χρησιμοποιεί την αντίθετη διαδικασία, δίνοντας αρχικά τη συνολική λέξη, απ' την οποία στη συνέχεια ο μαθητής χωρίζει τις συλλαβές και τελικά τα γράμματα. Η εκπαιδευτική εμπειρία έχει δείξει πως ο κάθε μαθητής αναπτύσσει διαφορετικά την ικανότητα ανάγνωσης και δεν υπάρχει μία μόνο μέθοδος που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ικανοποιητικά στο σύνολο των περιπτώσεων.
Το τρομερό δεν είναι είναι τόσο εύκολο να το δεις αν δεν προσπαθήσεις να το εξελίξεις και να το χρησιμοποιήσεις κατά βούληση, αν το δούμε απλά σαν παιχνίδι πως ο εγκέφαλός μας αναλύει τόσα πράγματα με όποια σειρά και αν μπαίνουν! Σκεφτείτε πάλι τη περίπτωση πως κάποιος κακόβουλος θα ήθελε να μας κάνει να βλέπουμε μηνύματα πχ "υπάκουσε, δούλευε περισσότερο, σκότωσε, χτύπα" κλπ Κάποτε γνωρίζαμε για τα τραγούδια που είχαν σατανιστικά μηνύματα αν τα ακούγαμε ανάποδα! Τυχαίο δεν είναι τίποτα, απλά είναι γνωστό για κάποιους που σίγουρα το χρησιμοποίησαν και κάποιοι απλά ενημερώθηκαν αλλά δεν το ζύμωσαν πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο σαν σκέψη!

Ενα δημιουργικό μυαλό λειτουργεί για να εξελίξει ιδέες και να τις κάνει πράξεις, σε αντίθεση με ένα μυαλό που είναι απλά παραγωγικό και λειτουργεί σαν μαγνητόφωνο, να αναπαράγει χωρίς σκέψεις την όποια ιδέα-εφαρμογή! Το μέσο μυαλό λειτουργεί απλά σαν αναπαραγωγικό μέσο και δεν σκέφτεται την εξέλιξη ιδεών με διάφορες δικαιολογίες! Το άσχημο είναι πως το μέσο μυαλό είναι των πολλών και αυτό είναι κάποιες φορές πρόβλημα γιατί επαναπαύονται εύκολα με τα ελάχιστα! Οπως κάποιος φίλος μου είχε αναφέρει τους "πολλούς" σαν αγελάδες σε μαντρί, που χαίρονται γιατί έχουν τροφή για σήμερα και γιατί τους άφησαν τα φώτα λίγο ακόμα αναμμένα χωρίς να βλέπουν τη φυλακή που περιορίζονται και ζουν! Που κάθε μέρα τους αρμέγουν, άλλους τους έχουν για σφαγή και όμως χαίρονται που απλά έχουν χορτάρι να φάνε, περιμένοντας τη σειρά τους για να σφαχτούν όταν πια το γάλα τους δεν κάνει για το παραγωγό...

Σε πολλές περιπτώσεις στις Λίγες Σκέψεις προσπάθησα να σας δείξω κάποιες "παράξενες συμπτώσεις" που δεν κολλούν με όσα μας λένε! Δεν σας κάνει εντύπωση που κάθε μέρα η ζωή μας γίνεται όλο και χειρότερη αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα για να την αλλάξει? Δεν νιώθετε κάθε μέρα πως κάτι δεν πάει καλά και δεν μπορείτε να το προσδιορίσετε? Δεν υπάρχουν στιγμές που νιώθετε σαν το Νio στο Matrix που σκέφτεται να βρει το χάπι για να ξυπνήσει γιατί κάτι δεν του πάει καλά με τη "ζωή" που λαμβάνει? Μπορεί να έχω φάει εγώ τη παραμύθα και οι "πολλοί" να έχουν δίκιο αλλά είναι πολλές οι καταστάσεις που δεν κολλούν με όσα θέλουν εμένα να κάνουν να πιστέψω, εσάς σας καλύπτουν όσα σας λένε όταν υπάρχουν τόσες άλλες πληροφορίες? Δεν έχουν πολλά κενά οι απαντήσεις που εύκολα μας δίνουν αυτοί που ακολουθούμε σαν πρόβατα? Ειδικά στα θέματα "Πάρε το μπλε ή το κόκκινο χάπι (δανεισμένο από το Matrix) και αποφάσισε ποιά αλήθεια θέλεις να βλέπεις..." και "Χωρίς δικά μου λόγια" θα βρείτε πολλά παράξενα θέματα που θα έπρεπε να μας βάλουν σε σκέψεις και ίσως και σε άλλη λογική! Δεν ξέρω αν κάνω καλά που ψάχνω μέσα από τις λέξεις τις έννοιες, αλλά σίγουρα η γνώση είναι δύναμη και αυτά που μαθαίνω κατά καιρούς μου δείχνουν πως δεν πιστεύω ότι και ο μέσος νους για το κόσμο γύρω μου! Προσπαθώ απλά να σας δώσω ερεθίσματα και όχι απαντήσεις, τις απαντήσεις ας τις βρείτε όσοι ενδιαφέρεστε και ίσως να βρείτε πολύ διαφορετικά πράγματα από όσα μέχρι στιγμής πιστεύατε! Το απίστευτο που βρήκα? Πως σε όλα τα "δοχεία σκέψης" όπως ονόμασαν τις διάφορες Αδελφότητες πάντα υπάρχει θρησκευτικό υπόβαθρο και πως δεν έχουν στόχο το χρήμα, γιατί αυτές το διακινούν και το ορίζουν! Πως κάτι άλλο έχουν σαν σκοπό τους να κερδίσουν...

Οταν ο ίδιος ο Σωκράτης ανέφερε "ένα γνωρίζω, πως δεν γνωρίζω τίποτα" και ο Πλάτωνας χρησιμοποιούσε στο λόγο του αλληγορικά την ιστορία της Σπηλιάς, γιατί ακόμα με τα λόγια τους φωτίζουν και εμπνέουν τη παγκόσμια ιστορία αλλά εμείς δεν δίνουμε τη σημασία σε αυτά τα λόγια? Ειδικά την ιστορία της Σπηλιάς του Πλάτωνα θα τη βρείτε και στις Λίγες Σκέψεις σε βίντεο από το youtube και όποιος δεν την έχει δει, θα του μπουν διάφορες σκέψεις...

Σκεφτείτε από μόνοι σας, είναι καλή γυμναστική στο μυαλό, μπορεί να δούμε και πολλά άλλα πράγματα που δεν είχαμε προσέξει πχ τους φράχτες που μας έχουν βάλει, όπως κάποιοι αναφέρουν το Πλανήτη Φυλακή ή ο Πλάτωνας αναφέρει στη Σπηλιά...

"Σκέψου πως εκατομμύρια σπερματοζωάρια βγήκαν αλλά το δυνατότερο και γρηγορότερο, ίσως και ικανότερο ήταν αυτό που γονιμοποίησε το ωάριο που εμείς δημιουργηθήκαμε! Δεν είναι τυχαίο, έτσι πράττει η φύση για να αντέχουμε τα πάντα, να βρίσκουμε λύσεις και να επιβιώνουμε!" Ωραίο πράγμα είναι να ξέρεις τη θέση σου στο κόσμο και να μπορείς να δείχνεις πως πράγματι είσαι το δυνατότερο και το γρηγορότερο σπερματοζωάριο που ξέρει να επιβιώνει και τί του γίνεται γύρω του..."

Η εικόνα της Υπαπαντής του Ιησού Χριστού


Η εορτή της Υπαπαντής του Ιησού χριστού, είναι μία από τις αρχαιότερες εορτές της Εκκλησίας μας (άρχισε να γιορτάζεται το 518 μ.Χ.). Υπαπαντή (ή διαφορετικά Υπαντή) σημαίνει υποδοχή. Δηλαδή ο δίκαιος Συμεών ο πρεσβύτης, υπέργηρος πλέον, υποδέχεται στα χέρια του τον Χριστό σαν βρέφος τεσσαράκοντα ημερών.

Στην εικονογραφία της Υπαπαντής ο Συμεών κρατεί με ευλάβεια και δέος το βρέφος, γιατί γνώριζε από την προφητεία ότι Αυτό είναι ο ίδιος ο Θεός με σάρκα ανθρώπου, τον οποίο θα έβλεπε πριν πεθάνει. Γι' αυτό λέγει το «νυν απολύεις....» που το καθιέρωσε η Εκκλησία μας στην ακολουθία του Εσπερινού, λίγο πριν την «απόλυση» δηλαδή κοντά στο τέλος.

Στην εικόνα της Υπαπαντής η Παναγία συνοδεύεται από τους γέροντες γονείς της (Ιωακείμ και Άννα) και προσφέρει με χαρά το βρέφος στον λειτουργό του Θεού, τον Συμεών. Γιατί έπρεπε να τηρήσει τον νόμο και εδώ ο Χριστός, όπως τον τήρησε σε όλα, ώστε να αγιασθεί ο νόμος. Έτσι η Εκκλησία μας καθιέρωσε την ακολουθία του «Σαραντισμού», όπου οι μητέρες βγάζουν για πρώτη φορά το παιδί τους από το σπίτι, σαράντα ημερών βρέφος και το πηγαίνουν στην Εκκλησία, για να το ευλογήσει ο ιερέας και να λάβει την χάρη από την προσκύνηση των ιερών εικόνων.

Στην παράσταση επίσης διακρίνουμε ένα «ειλητάριο» δηλαδή ένα ανοιχτό χαρτί, που το κρατεί η Αγία Άννα, και γράφει το κείμενο: «Τούτο το βρέφος ουρανόν και γην εστερέωσε», δηλαδή τον ομολογεί σαν τέλειο και προαιώνιο Θεό, και Δημιουργό του Παντός.

Είναι μεγάλη η εορτή της Υπαπαντής για την Εκκλησία μας. Οι θαυμάσιοι και χαρμόσυνοι ύμνοι που ψάλλονται επί οκτώ ημέρες, από τις 2 μέχρι και τις 9 Φεβρουαρίου που αποδίδεται, δηλαδή που τελειώνει, που επισφραγίζεται, εξυμνούν το ιερό γεγονός και αφήνουν σε όλους μας ιερά μηνύματα.

πηγή: ecclesia

Τα τρία ελληνικά πανεπιστήμια που κλείνουν λόγω πτώχευσης


Ανάστατη η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς τρία πανεπιστήμια έχουν εξαγγείλει κλείσιμο-στάση πληρωμών λόγω πτώχευσης. Ποια πανεπιστήμια κλείνουν αν δεν επέμβει το υπουργείο Παιδείας;

Μεγαλώνει το κύμα των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, φέρνοντας όλο και περισσότερα ΑΕΙ και ΤΕΙ αντιμέτωπα με «λουκέτο». Η έλλειψη πόρων έχει αναγκάσει πολλές σχολές να είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε αναστολή των μαθημάτων. Προβλήματα όμως αντιμετωπίζουν και ορισμένα ιδρύματα όσον αφορά την στέγαση και σίτιση των φοιτητών με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο.

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Διήμερη αναστολή της λειτουργίας του, την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη (7 και 8 Φεβρουαρίου) αποφάσισε το Συμβούλιο του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει μέχρι την Παρασκευή το χρηματικό ποσό για τις πληρωμές του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού του Ιδρύματος.

Η αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙΘ αναμένεται να επηρεάσει τον δεύτερο κύκλο εξεταστικής που θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Έκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΤΕΙΘ συνεχίζει την επίσχεση εργασίας του για δεύτερη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙΘ, Παύλο Καρακολτσίδη, από την επίσχεση εργασίας προκλήθηκαν ήδη ακυρώσεις εξετάσεων σε πολλά μαθήματα και έκλεισαν τμήματα, καθώς το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελεί το 75% του συνολικού εκπαιδευτικού προσωπικού του ιδρύματος (περίπου 1.000 άτομα).

Η διοίκηση του ΤΕΙΘ έχει ήδη ενημερώσει με επιστολές το Υπουργείο Παιδείας για την ανάγκη έγκρισης κονδυλίου για την καταβολή των δεδουλευμένων του έκτακτου προσωπικού (από την 1η Οκτωβρίου του 2010), που ανέρχεται στο ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Με ομόφωνο ψήφισμά της η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοινώνει ότι από το Φλεβάρη αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστήμιου αν το Υπουργείο επιμείνει στη λογική των περικοπών.

Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Χωρίς νερό και θέρμανση κινδυνεύουν να μείνουν οι φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου που διαμένουν σε ξενοδοχεία της πόλης, καθώς οι ξενοδόχοι διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν πληρωθεί τα μισθώματα 4 μηνών. Τα μισθώματα αφορούν υποχρεώσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου και όχι στο μερίδιο των φοιτητών (90 ευρώ έκαστος) που έχει καταβληθεί κανονικά στους ξενοδόχους.

πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Ο Γιώργος και οι Εβραίοι


  • Σε Εβραϊκούς οίκους ανέθεσε η κυβέρνηση τις αποκρατικοποιήσεις
Διευρύνει σε όλα τα πεδία τη συνεργασία της Ελλάδας, με τα μεγάλα Εβραϊκά μαγαζιά, η κυβέρνηση, πατώντας στα σίγουρα, αφού οι συγκεκριμένοι οίκοι "κατέχουν" το 99% του παγκόσμιου πλούτου. Είναι ώρα για πειράματα;


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τους συμβούλους για την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στην Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ) και στην Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ (ΕΑΣ). Ειδικότερα,
όσον αφορά στη ΔΕΠΑ, το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου ανατέθηκε στις τράπεζες Alpha Bank Α.Ε., N M Rothschild & Sons LTD και UBS Limited και του νομικού συμβούλου στη Δικηγορική Εταιρεία...
Κουταλίδη. Οσον αφορά στην ΕΑΣ το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου ανατέθηκε στην εταιρία KPMG Σύμβουλοι ΑΕ και του νομικού συμβούλου στη Δικηγορική Εταιρία Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλονογιάννης & Συνεργάτες.



Κατάργησαν τις εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το... Ολοκαύτωμα
”ΜΠΡΑΒΟ”, στον πρωθυπουργό της Ελλάδας GAP, στον υπουργό Εξωτερικών και στους ”άξιους” διπλωμάτες μας στις ΗΠΑ: Κατάργησαν τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις γιά την εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τις αντικατέστησαν με εκδηλώσεις γιά το…Ολοκαύτωμα. Στις 10 Φεβρουαρίου ’11 εφέτος η καθιερωμένη εκδήλωση γιά το Ολοκαύτωμα, στο γενικό προξενείο Νέας Υόρκης…
”Aνεπιθύμητοι” οι…’Ελληνες και οι Ελληνοαμερικανοί γιά την εθνική τους επέτειο, αλλά ευπρόσδεκτοι οι Αμερικανο-Εβραίοι, που κατηγορούν-συκοφαντούν γραπτά Ομογενείς κι ελληνικά ΜΜΕ ως ”αντιαμερικανούς”, ”παρανοϊκούς”, ”ξενόφοβους”, ”λυσσαλέους αντισημίτες” κ.ά.
(Παρά την εντυπωσιακή δουλοπρέπεια του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας και των διπλωματικών μας αποστολών στις ΗΠΑ, δεν είδαμε -ως αντάλλαγμα- έστω ΜΙΑ εκδήλωση σε πρεσβεία ή προξενεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ ή σε εβραιοαμερικάνικη Οργάνωση, γιά τα ελληνικά ”Ολοκαυτώματα” ή άλλα ελληνικά ζητήματα).


Οι…”λυσσαλέοι αντισημίτες, παρανοϊκοί, αντιαμερικανοί” και οι…”λυσσαλέα καταγγέλλοντες”
Δημόσιες απειλές, λασπολογία ”παράγοντα” της Ομογένειας, αξιωματούχου του συλλόγου νομού Μαγνησίας (έδρα Νέα Υόρκη), ”Αργοναύτες”…
”Γιά ψύλου πήδημα”, χαραχτηρίζει- συκοφαντεί γραπτά, Ελληνο- αμερικανούς, Οργανώσεις και ελληνικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ (και στην Ελλάδα), ως ”λυσσαλέους αντισημίτες”, ”αντιαμερικανούς”, ”παρανοϊκούς”, ”ξενόφοβους” κ.ά.


πηγή:ας μιλήσουμεεπιτέλους

Οχι ορμονοθεραπεία αμέσως μετά την εμμηνόπαυση

Κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του μαστού φρενάρει τις... βιαστικές

  

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!» θα μπορούσε να είναι η συμβουλή της επιστημονικής μελέτης που συνδέει την ορμονοθεραπεία μετά την εμμηνόπαυση με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
«ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!» θα μπορούσε να είναι η συμβουλή της επιστημονικής μελέτης που συνδέει την ορμονοθεραπεία μετά την εμμηνόπαυση με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ Oι γυναίκες που ξεκινούν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης αμέσως μόλις περάσουν στην εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με όσες περιμένουν μία πενταετία ή και περισσότερο προτού αρχίσουν τη λήψη της. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ειδικοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ύστερα από μελέτη σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο Βρετανίδες, όπως αναφέρουν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the Νational Cancer Ιnstitute».

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί είδαν ότι όσες γυναίκες δεν βιάστηκαν να λάβουν ορμονοθεραπεία αμέσως μετά την έλευση της εμμηνόπαυσης αλλά περίμεναν τουλάχιστον πέντε έτη, δεν παρουσίαζαν αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού. Αντιθέτως, οι γυναίκες που έλαβαν αμέσως μετά την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης θεραπεία αντιμετώπιζαν αυξημένο κατά 43% κίνδυνο για καρκίνο.

Τα ευρήματα
«Σε αυτή τη μεγάλη μελέτη ανακαλύψαμε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού όταν η λήψη της ορμονοθεραπείας ξεκινούσε λίγο πριν από την έλευση της εμμηνόπαυσης ή στο αμέσως επόμενο διάστημα μετά την εμφάνισή της» σημείωσε η δρ Βάλερι Μπέραλ που συμμετείχε στη μελέτη και προσέθεσε: «Η αύξηση του κινδύνου φάνηκε να ισχύει όποιον τύπο ορμονοθεραπείας και αν λάμβανε η γυναίκα,για όσο διάστημα και αν τη λάμβανε και ασχέτως
του σωματικού βάρους της».

Τα ευρήματα αυτά συμφωνούν με εκείνα της μεγάλης αμερικανικής μελέτης Women΄s Ηealth Ιnitiative η οποία είχε δείξει ότι οι γυναίκες που λαμβάνουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης αμέσως μετά την εμμηνόπαυση έχουν 41% μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με όσες ξεκινούν τη θεραπεία ύστερα από κάποια χρόνια. Ωστόσο το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει σε ό,τι αφορά τις καρδιοπάθειες: ο κίνδυνος καρδιοπάθειας είναι μειωμένος στις γυναίκες που λαμβάνουν νωρίς μετά την εμμηνόπαυση ορμονοθεραπεία, ενώ αυξάνεται όσο η γυναίκα καθυστερεί να λάβει τη θεραπεία.

Σύγχυση
Σημειώνεται πάντως ότι προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι είναι προτιμότερο η λήψη της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης να ξεκινά νωρίς μετά την έλευση της εμμηνόπαυσης. Από τις μελέτες εκείνες προέκυπτε ότι οι νεότερες σε ηλικία γυναίκες που λάμβαναν ορμονοθεραπεία ήταν πιο προστατευμένες ενάντια στον καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες. Οπως είναι επόμενο, τα αντικρουόμενα αυτά στοιχεία σχετικά με το πότε είναι το κατάλληλο διάστημα για έναρξη της θεραπείας προκαλούν σύγχυση. Οι θεραπείες ορμονικής υποκατάστασης λαμβάνονταν ευρέως από εκατομμύρια γυναίκες στην εμμηνόπαυση σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο να αντιμετωπίζονται ενοχλητικά συμπτώματα όπως οι εξάψεις. Ωστόσο το 2002 η μελέτη Women΄s Ηealth Ιnitiative συνέδεσε αυτού του είδους τις θεραπείες με καρκίνο του μαστού αλλά και καρδιαγγειακά επεισόδια, με αποτέλεσμα η λήψη τους να εμφανίσει κατακόρυφη πτώση σε ολόκληρο τον κόσμο.

πηγή:τοΒημα online

Πούλησε το αυτοκίνητο, πήρε ποδήλατο και βρήκε την υγειά του

Ατλάντα

Ποτέ δεν είναι αργά... Στα 45 του ο εικονιζόμενος Κρις Χρούμπις έγινε ένας ευτυχισμένος ποδηλάτης στο κέντρο της μεγαλούπολης της Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ
Ποτέ δεν είναι αργά... Στα 45 του ο εικονιζόμενος Κρις Χρούμπις έγινε ένας ευτυχισμένος ποδηλάτης στο κέντρο της μεγαλούπολης της Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ

«Ηταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου», λέει ο 45χρονος αμερικανός Κρις Χρούμπις, παραγωγός βίντεο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Εδώ και λίγους μήνες πούλησε το αυτοκίνητό του και άρχισε να κυκλοφορεί με το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Από τότε η καθημερινότητά του έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. «Αντί να περνάω ώρες κολλημένος στο τράφικ, γυμνάζομαι κάνοντας ποδήλατο. Εχω χάσει πέντε κιλά», λέει.
Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το κέρδος για την τσέπη του. Υπολογίζει ότι κάνει οικονομία πέρι τα 220 έως 360 ευρώ τον μήνα τώρα που δεν έχει αυτοκίνητο. «Ασφάλεια, φόροι, επισκευές βενζίνη... Το αμάξι μου στοίχιζε τουλάχιστον 3.500 ευρώ τον χρόνο», λέει.
Παρ΄όλο που η μεγαλούπολη της Ατλάντα δεν συνιστά φιλικό περιβάλλον για τους ποδηλάτες, ο Κρις αποχωρίζεται το ποδήλατο μόνον όταν πρέπει να καλύψει μεγάλες αποστάσεις.

«Στη δουλειά πηγαίνω πάντοτε με το ποδήλατο. Εχω ανταλλάξει το πάρκινγκ με κουπόνια για το γυμναστήριο, ένα από τα κίνητρα που δίνει το CNN στους υπαλλήλους που δεν παίρνουν το αυτοκίνητο. Αν χρειαστεί οπωσδήποτε να ταξιδέψω εκτός πόλης νοικιάζω ένα αμάξι», λέει.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η επιθυμία του για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. «Επί 18 χρόνια ζούσα στα προάστια, όπου είναι αδύνατον να απαλλαγείς από το αυτοκίνητο. Ετσι μετακόμισα στο κέντρο, και τώρα πηγαίνω παντού με τα πόδια, με το τρένο και με το ποδήλατο. Οι πόλεις χωρίς αυτοκίνητο θα γίνουν το κυρίαρχο πρότυπο μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, λόγω των ενεργειακών περιορισμών. Θα πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για την αλλαγή από τώρα», λέει ο Κρις.


 Kaλή ιδέα για τους ΄Ελληνες,τώρα στην εποχή του
πανικού για τα οικονομικά .
 
πηγή:tovima online

Σε χλιδάτη μεζονέτα της Κηφισιάς μετακόμισε πρόσφατα κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης!




Σε χλιδάτη μεζονέτα της Κηφισιάς μετακόμισε πρόσφατα κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης, με την οικογένειά του, πληρώνοντας ενοίκιο χιλιάδων ευρώ.

Η είδηση κάνει το γύρο στα δημοσιογραφικά γραφεία και ήδη έχουν τραβηχτεί φωτογραφίες που θα δημοσιευθούν στον κυριακάτικο τύπο.

Η Κηφισιά και τα βόρεια Προάστια ήταν ανέκαθεν αγαπημένος προορισμός των πράσινων και των γαλάζιων υπουργών.

Εδώ διαθέτουν επαύλεις οι κ.κ Παπαντωνίου, Αλογοσκούφης, Λιάπης, και λοιποί εστεμμένοι.

Επίθεση Σεμίνας Διγενή σε Έλλη Στάη





Έλλη, γνωριζόμαστε ακριβώς 30 χρόνια. Πολύ καλά.
Ανεβήκαμε ταυτόχρονα τα σκαλιά της εισόδου στην ΕΡΤ, παρέα με την Γιάννα Παπαδάκου, την Συλβάνα Ράπτη, τον Κώστα Τσιβιλίκα, την Αθηνά Ραπίτου κ.α., θυμάσαι;
Τότε που η κραταιά Φωτεινή Πιπιλή, μας χαρακτήριζε ''τυχάρπαστους πρασινοφρουρούς, που ήρθαν να καταστρέψουν την ΕΡΤ'' (της).
Εκείνον τον πρώτο αμήχανο χειμώνα του '81, μαθαίναμε τα βασικά της τηλεόρασης. Εσύ ''τα πήρες'' πιο γρήγορα από εμένα, μπήκες αμέσως στο νόημα αυτής της δουλειάς, εγώ ακόμη μαθαίνω και εκπλήσσομαι.
Ξενυχτήσαμε ατέλειωτες ώρες σε γραφεία και στούντιο του 1ου ορόφου, παρέα με διαφορετικές αγωνίες και φιλοδοξίες η κάθε μια, αλλά με ολόιδιες βάτες. Συνυπήρξαμε σε ''κλαδικές'' και αποστολές, (με εντελώς διαφορετικές παρέες), αποκτήσαμε σχεδόν μαζί παιδιά, (έναν χρόνο μόνο μεγαλύτερος ο Μάρκος απ την Κίρκη), ζήσαμε παρέα με όλα εκείνα τα ιερά τέρατα της εποχής.
Πριν ένα χρόνο που κουβεντιάζαμε στο σπίτι σου, αισθάνθηκα πως ήταν η πρώτη φορά που μιλούσαμε τόσο αληθινά για όλα. Πίστεψα πως όλη εκείνη η καλή σου διάθεση, ήταν αποτέλεσμα της τηλεοπτικής αποτοξίνωσης. Πίστεψα ότι δεν σου λείπει πια η ''παλιά μας αγάπη'', ότι πας γι άλλα, ότι ερωτεύτηκες και εσύ το ίντερνετ, έτσι νόμισα και μ' άρεσε.
Τελικά σου έλειπε η τηλεόραση, ρε 'συ Έλλη... Και επέλεξες να επιστρέψεις, στη χειρότερη στιγμή της. Επιστρέφεις να ''υπηρετήσεις'' τη χειρότερη κυβέρνηση, από την εποχή της μεταπολίτευσης, την πιο αντιλαϊκή, την πιο επικίνδυνη. ''Θά 'μαι απέναντι στην εξουσία'' είπες σε συνέντευξή σου. Άσε ρε 'συ Έλλη, (γνωρίζεις ότι στη δουλειά του ΕΡΤικού δελτίου, δεν παίζει και πολύ το ''απέναντι'') μην τα λες εσύ αυτά, γιατί δεν ξέρω αν ο οδηγός του αυτοκινήτου σου μερίμνησε να το βάψει άσπρο, για να μην κάνουν κοντράστ τα γιαούρτια. Εκτιμώ τη δουλειά σου -και το ξέρεις- δεν εκτιμώ όμως καθόλου το ότι επέλεξες να πας τώρα, στο σημείο εκείνο, που καταλήγει ο καταραμένος ''ομφάλιος λώρος'' με την Προεδρία. (λέω την ατάκα όπως τη λέγαμε τότε, για να τη θυμηθείς. Όμως τότε, μπορεί και να 'χαμε άλλοθι, κάποιοι από μας είχαμε παραμυθιαστεί, πιστεύαμε αυτά που λέγαμε).
Όσο για (τι ευρηματικότητα Θεέ μου!) τις ειδήσεις που επιστρέφουν, επιστρέφουν πού ακριβώς; Εκεί, που δεν πήγαν ποτέ, χωρίς τους κηδεμόνες τους;
Έλλη, για να τελειώνω... Με ενοχλεί που η προπαγάνδα αυτής της απαράδεκτης κυβέρνησης, θα έχει το πρόσωπό σου. Τέλος.
ΥΓ.1 Εγώ προτιμώ αυτό, το παλιό σου πρόσωπο, έστω και δίπλα στον κ. Χούντα. Πάντως όχι μέσα στη χούντα.



ΥΓ.2 Δεν θα σε δω απόψε, θα πάω στην πρεμιέρα της Κίρκης, θα τα ξαναπούμε όμως μεθαύριο. Μέχρι τότε, μια γεύση από παλαιότερη συνάντησή μας.

 
   

H γυναίκα του αστυνομικού και ο βουλευτής

Τα δίνει όλα ο βουλευτής στον αστυνομικό, για χάρη όμως της... όμορφης γυναίκας του. Ο πολιτικός έχει χάσει τον έλεγχο και δείχνει να είναι πολύ ερωτευμένος με τη σύζυγο του αστυνομικού.

Εκείνη έχει καταφέρει να τον ...τρελάνει στην κυριολεξία, με αποτέλεσμα ο «πεταχτούλης» πολιτικός να ζει τους «γεροντοέρωτές του»! Έτσι, το όργανο της Τάξης απολαμβάνει, χωρίς να του πάει καν ο νους, προνομιακής μεταχείρισης, αφού πάει δεν πάει στη δουλειά του κανένας δεν τον ελέγχει, κανένας δεν τον αναζητεί. Ούτε καν η σύζυγός του, που δείχνει να αισθάνεται μάλλον καλύτερα στην αγκαλιά του εκπροσώπου του Κοινοβουλίου!

Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, βουλευτής, είναι άτομο υπεράνω πάσης υποψίας, επιβεβαιώνοντας απόλυτα τη ρήση που κάνει λόγο για τα σιγανά ποταμάκια...
Στους κύκλους της αστυνομίας το θέμα άρχισε να παίρνει διαστάσεις (συναδελφική αλληλεγγύη, η οποία δεν υπάρχει και τόσο με αντιστραμμένους όρους, δηλαδή ,στις περιπτώσεις που είναι κερατάς ο βουλευτής) και να γίνεται σούσουρο παντού.

Όσο για τον αστυνομικό; Είναι του Ευαγγελίου... «Αγρόν ηγόρασε κι έχει ανάγκη εξελθείν και ιδείν αυτόν».

Και εκείνα που πρέπει να δει, δεν τα βλέπει!

Από "zougla.gr" μέσω greki

Το περπάτημα βελτιώνει τη μνήμη


 Δεν χρειάζεται να παιδεύεστε με σταυρόλεξα και άλλα «τρικ» για να διατηρήσετε την μνήμη σας και να αποφύγετε την άνοια. Ένας χρόνος μέτριας αεροβικής σωματικής άσκησης, όπως το απλό περπάτημα ή το ανεβοκατέβασμα σκαλοπατιών, από ανθρώπους άνω των 55 ετών, είναι αρκετός για να αυξηθεί το μέγεθος του ιππόκαμπου στον εγκέφαλό τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση της μνήμης τους και γενικότερα του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Πίτσμπουργκ, Ιλινόις, Ράις και Οχάιο, υπό τον καθηγητή ψυχολογίας Κερκ Έρικσον και τον Αρθουρ Κράμερ, διευθυντή του Ινστιτούτου Μπέκμαν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στα «Πρακτικά» της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μελέτησαν 120 εθελοντές μεσήλικες, ηλικίας 55 - 80 ετών, που έκαναν καθιστική ζωή και δεν έπασχαν από άνοια.
Οι εθελοντές χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες, μια στην οποία άρχισαν να ασκούνται περπατώντας για 40 λεπτά την μέρα επί τρεις μέρες την εβδομάδα και μια που έκανε άλλες σωματικές ασκήσεις, όπως έκτασης («στρέτσινγκ»). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, μετά από ένα χρόνο, τα άτομα της πρώτης ομάδας που έκαναν αεροβική άσκηση, εμφάνισαν διόγκωση κατά 2,12% και 1,97% κατά μέσο όρο του αριστερού και δεξιού ιππόκαμπού τους αντίστοιχα, ενώ οι ίδιες περιοχές μειώθηκαν στη δεύτερη ομάδα κατά 1,40% και 1,43% αντίστοιχα.
«Αν και η ατροφία του ιππόκαμπου είναι τελικά σχεδόν αναπόφευκτη με το πέρασμα του χρόνου, δείξαμε ότι ακόμα και μια ήπια άσκηση επί ένα χρόνο μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του ιππόκαμπου. Ο εγκέφαλος παραμένει εύπλαστος ακόμα και σε αυτή την ηλικία», δήλωσε ο Έρικσον. «Με μια περιορισμένη επένδυση χρόνου και προσπάθειας, μπορείτε να επιφέρετε δραστικές βελτιώσεις στην μνήμη και την υγεία του εγκεφάλου και να γυρίσετε ανάποδα το ρολόι του χρόνου κατά περίπου δύο χρόνια», πρόσθεσε ο Κράμερ. Και οι δύο ερευνητές συμφώνησαν ότι όσο πιο έντονη είναι η άσκηση, τόσο μεγαλύτερα είναι δυνητικά τα οφέλη.
Ο ιππόκαμπος είναι η εγκεφαλική περιοχή που σχετίζεται με την μακροπρόθεσμη μνήμη τόπων, ανθρώπων, γεγονότων και άλλων πραγμάτων. Είναι από τις πρώτες περιοχές που δείχνει σημάδια δυσλειτουργίας στη νόσο του Αλτσχάιμερ και εμφανίζει την πιο δραματική εκφύλιση στα γηρατειά, καθώς ο όγκος του ιππόκαμπου μειώνεται κατά 1% έως 2% κάθε χρόνο. Καθώς αυτό συμβαίνει, τα εγκεφαλικά κύτταρα συρρικνώνονται, κάνουν λιγότερες συνδέσεις μεταξύ τους και παράγουν λιγότερους νευροδιαβιβαστές, τις ουσίες που βοηθάνε στην επικοινωνία των νευρώνων και από τις οποίες εξαρτάται η καλή εγκεφαλική και νοητική λειτουργία.

tovima

Το πιπέρι ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό...


Το πιπέρι είναι το μπαχαρικό που ωφελεί σε πολλά επίπεδα τον οργανισμό αφού βοηθάει τόσο σε σοβαρές καταστάσεις, όπως η καταπολέμηση κάποιων μορφών καρκίνου, όσο και σε καθημερινή βάση με την αποτοξίνωση της επιδερμίδας και την αντιμετώπιση του κρυώματος.
Το συστατικό πιπερίνη που περιέχουν οι πιπερόκοκκοι είναι γνωστό ότι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού (σύμφωνα με έρευνα του Καρκινικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Michigan), ενώ η επίδρασή της ενισχύεται όταν συνδυαστεί με το συστατικό κουρκούμη.
Το μαύρο πιπέρι επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης, βοηθώντας τον οργανισμό να αυξήσει την ποσότητα υδροχλωρικού οξέως που εκκρίνει το στομάχι, αποτρέποντας έτσι το "φούσκωμα".
Εκτός αυτού, το μαύρο πιπέρι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που καταπολεμούν τα βακτήρια, ειδικά αυτά που μεγαλώνουν στο έντερο, αρκεί να βάζετε καθημερινά μια "πρέζα" στο φαγητό.
Ειδικά το χειμώνα, το πιπέρι προστατεύει το ανοσοποιητικό, διώχνοντας μακριά το κρυολόγημα.

dete.gr

Φτιάξτε το ιδανικό πρωινό

 
 
Είναι από τα σημαντικότερα γεύματα της ημέρας σύμφωνα με τους διατροφολόγους. Και δεν έχουν άδικο. Πως όμως είναι το ιδανικό πρωινό;


«Tο πρωί τρώγε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος» λέει η λαϊκή παροιμία και ο βρετανός διατροφολόγος Ιαν Μάρμπερ συμφωνεί κι επαυξάνει, αν και έχει τις... ενστάσεις του για τα λιπαρά μπρέκφαστ τύπου «μπουφές ξενοδοχείου».
 
Σύμφωνα με τον γνωστό επιστήμονα και συγγραφέα του βιβλίου «Πώς να μην παχύνετε», το πρωινό εξακολουθεί να είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, έστω και ελαφρώς διαφοροποιημένο. «Ας αγνοήσουμε το τυπικό πρωινό με τις φέτες ψωμιού,το μπέικον και τα γεμάτα μπολ με δημητριακά» τονίζει ο κ. Μάρμπερ, επισημαίνοντας ότι «το ιδανικό πρωινό αποτελείται από μια μείξη υδρογονανθράκων και πρωτεϊνών,όπως βραστό αβγό πάνω σε φέτες από ψωμί ολικής αλέσεως».
 
«Αντικαταστήστε το λευκό ψωμί με ολικής αλέσεως,προτιμήστε καφέ χωρίς καφεΐνη και ιδανικά μπορείτε να φάτε γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρούτα που θα κόψετε εκείνη την ώρα» λέει ο κ. Μάρμπερ. Το χειρότερο πάντως που μπορείς να κάνεις στον οργανισμό σου είναι, κατά τον βρετανό διατροφολόγο, να φεύγεις για δουλειά μόνο με μια κούπα καφέ.
 
«Αντί να δίνεις στον οργανισμό σου φρέσκο καύσιμο,βασίζεσαι σε αποθηκευμένη γλυκόζη και μάλιστα σε πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που πιθανόν να οδηγήσει σε κακές διατροφικές επιλογές κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας» προσθέτει ο κ. Μάρμπερ. «Αν δεν μπορείτε να ξοδέψετε τόση ώρα το πρωί για την παρασκευή του πρωινού σας, βράστε ένα αβγό από το προηγούμενο βράδυ ή πάρτε μια χούφτα ξηρούς καρπούς φεύγοντας από το σπίτι» καταλήγει ο βρετανός επιστήμονας.
 
Ο κ. Μάρμπερ είναι γνωστός από την ομώνυμη δίαιτα που προτείνει εδώ και χρόνια σε πολλούς Βρετανούς. Πρόκειται για ένα μοντέλο διατροφής που βασίζεται στην έννοια του γλυκαιμικού δείκτη (glycaemic index, GΙ), βάσει του οποίου γίνεται ο διαχωρισμός των υδατανθράκων σε «καλούς» και «κακούς», διευκολύνοντας το αδυνάτισμα και προάγοντας την καλή υγεία, καθώς προσφέρει σταθερή ροή ενέργειας στον οργανισμό. «Σταματήστε να χαρακτηρίζετε τις τροφές καλές ή κακές» καταλήγει ο βρετανός διατροφολόγος.
 




 

GIA NA MH LES TON EAYTO SOY GERONTA

3 ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΗΡΑΤΕΙΩΝ.
ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ:
ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΡΟΧΤΕΣ Η ΕΓΓΟΝΗ ΜΟΥ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΩ
ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΜΥΓΑ ΣΤΟ 1 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ!ΕΒΑΛΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ...    
ΛΕΕΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ:
ΕΓΩ, ΠΑΛΙ, ΠΗΓΑ Σ' ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣΑΝΣΕΡ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΡΟΦΟ
ΤΑ ΕΦΤΥΣΑ. ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΙΑ ΖΕΣΤΑΜΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ...
ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ:
ΕΓΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΩ! ΕΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ Η ΣΒΕΤΛΑΝΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, ΤΗΝ ΣΤΡΙΜΩΞΑ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΥ
ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ ΝΑ THN ...(ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ), ΜΟΥ ΛΕΕΙ:  ...
ΣΙΓΑ ΚΥΡΙΟ ΛΕΩΝΙΝΤΑΣ .... ΤΕΤΑΡΤΗ ΦΟΡA ΣΗΜΕΡΑ?