Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Οι "διασώστες" μας "φούσκωσαν" τα ελλείμματα πριν μας βάλουν στο Μνημόνιο

Οι "διασώστες" μας "φούσκωσαν" τα ελλείμματα πριν μας βάλουν στο Μνημόνιο





Οσα γράφουμε στα βλογκς από την πρώτη μέρα, (7/6/2010! Ο ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!). αλλά οι φυλλάδες και τα κανάλια των Εργολάβων είτε τα αποκρύπτουν, είτε τα απαξιώνουν μιλώντας για “συνωμοσιολογίες”, βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια. Τώρα πια μας έφεραν εκεί που ήθελαν, δέσμιους των Τραπεζών, πήραν αυτό που ήθελαν, έναν διαπλεκόμενο ψευδο Πρωθυπουργό που θα τους δώσει τα έργα δισεκατομμυρίων με “φωτογραφικούς” διαγωνισμούς, οι “αποκαλύψεις” είναι ανώδυνες για την δικτατορία τους.
Μόνο η Παιδεία μπορεί να κάνει την διαφορά πλέον, εμπάργκο στις φυλλάδες τους, εμπάργκο στους διαπλεκόμενους βουλευτές τους, ακόμη κι αυτούς που ετοιμάζουν για την “επόμενη μέρα”. Μόνο το ελεύθερο (ακόμη) διαδίκτυο έχει την δύναμη να αφυπνήσει τον κόσμο.
Τι έκαναν λοιπόν με το έλλειμμα;

…[...]… Μία ακόμη αποκάλυψη-βόμβα για τις εγκληματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που προκάλεσαν την τεχνητή διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ετών 2008 και 2009 με συνέπεια η χώρα μας να υποδουλωθεί μόνιμα στους δανειστές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ευρωζώνης και εκατομμύρια Έλληνες πολίτες να οδηγούνται πλέον σε πλήρη εξαθλίωση αποτελεί η απάντηση Ευρωπαίου επιτρόπου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή για τον τρόπο με τον οποίο καταγράφηκαν τα χρέη των νοσοκομείων τον Οκτώβριο του 2009.
Σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Ευρωπαίος επίτροπος κ. Σεμέτα στον κ. Χουντή, ενώ τα χρέη των νοσοκομείων θα έπρεπε να καταγράφονται ως δαπάνες στα αντίστοιχα έτη στα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μόλις ανέλαβε, και χωρίς να υπάρχει σχετική υποχρέωση επιβεβλημένη από την Κομισιόν ή τη Eurostat, φούσκωσε με τα χρέη των νοσοκομείων μόνο τα δημοσιονομικά ελλείμματα των ετών 2008 και 2009! Πρόκειται για ανεξόφλητα χρέη νοσοκομείων συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν σε υποχρεώσεις των ετών 2005-2009, αλλά «φορτώθηκαν» σκόπιμα από την κυβέρνηση Παπανδρέου μόνο στα έτη 2008 και 2009!
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με το που ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Οκτώβριο του 2009 έσπευσε να «φουσκώσει» το έλλειμμα του 2008 με επιπλέον 1,3% του ΑΕΠ και το έλλειμμα του 2009 με επιπλέον 0,9% του ΑΕΠ, φορτώνοντας λογιστικά τους προϋπολογισμούς των δύο αυτών ετών με ποσά συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ τα οποία αφορούσαν σε ανεξόφλητα χρέη νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρελθόντων ετών!
Το κόλπο αυτό ήταν ένα από τα πολλά που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά της να εμφανίσει το έλλειμμα του 2009 υπέρμετρα αυξημένο στα επίπεδα του 12,7% του ΑΕΠ, σε πρώτη φάση.
Αργότερα χρησιμοποιήθηκαν κι άλλες μεθοδεύσεις με αποτέλεσμα το έλλειμμα του 2009 -μετά από τρεις ακόμη αναθεωρήσεις- να φθάσει στο επίπεδο του 15,8% του ΑΕΠ! … [ ... ] …

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ e-typos.com

 πηγή:kostasxan

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναζητεί το ΠΑΣΟΚ "PLUS"!


Φαίνεται πως η Υπουργός Παιδείας, όπως και όλοι οι πολιτικάντηδες που με πράξεις ή παραλείψεις, με ενοχή ή ανοχή, μας βούλιαξαν στη σημερινή ηθική, κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία, δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα για το φόνο. Παριστάνουν τους εξωγήινους και αναζητούν νέα αφήγηση-παραμύθι, μια ακόμη απατηλή ιδεοληψία-αχταρμά αριστερο-προοδευτικο-δημοκρατικής επινόησης, για να κατέλθουν στις εκλογές και να μην καταποντιστούν στα τάρταρα.



Άννα της πολιτικής του χιονιά, τα παραμύθια σας τέλειωσαν! Τι θα μας πείτε; Ότι αυτά που δεν κάνατε ως κυβέρνηση, αυτά που δεν κάνατε ως συγκυβέρνηση, θα τα κάνετε αν σας ξαναψηφίσουμε; Κι εκείνα που μας λέγατε και μας τρομοκρατούσατε, ότι η λιτότητα ασφυξίας είναι μονόδρομος για να επιβιώσουμε, κι ότι τα μέτρα επιβάλλονται από το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες για τη "σωτηρία" μας, δεν θα ισχύουν σε δυο-τρεις μήνες; Εδώ μας έχετε δέσει με συμβάσεις για την επόμενη δεκαετία και βάλε… Τι άλλο τώρα...

θα μας τάξετε;



Δεν υπάρχει, λοιπόν, τίποτα το αλλιώτικο, τίποτα το καινούργιο που θα μπορούσατε να σκαρφιστείτε για να μας ξαναπαραμυθιάσετε. Όλες οι πολιτικές ιδεοληψίες έχουν ξεγυμνωθεί και η κουφότητά τους είναι πασιφανής. Μην ψάχνεις λοιπόν για ΠΑΣΟΚ plus και minus. Το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει, όπως έχει πεθάνει και η ΝΔ και τ’ άλλα κόμματα. Και μην αναζητάς νέο αίμα που θα λανσάρει τα παλιά ψέματα. Δεν είναι μόνο οι παλιές πολιτικές φάτσες που μας αηδιάζουν, είναι και οι σκουριασμένες διχαστικές και αναποτελεσματικές ιδεοληψίες σας.



Ο μόνος φυσικός διαχωρισμός των ανθρώπων είναι:



Σε καλούς και κακούς,

Σε φιλαλήθεις και ψεύτες,

Σε έντιμους και απατεώνες,

Σε ανιδιοτελείς και εκμεταλλευτές,

Σε ικανούς και άχρηστους,

Σε δίκαιους και άδικους,

Σε λογικούς και παράλογους,

Σε εργατικούς και τεμπέληδες,

Σε δημιουργικούς και παρασιτικούς,

Σε ρεαλιστές και αιθεροβάμονες,

Σε ταπεινούς και αλαζόνες,

Σε νομιμόφρονες και παράνομους,

Σε ευαίσθητους και αναίσθητους,

Σε γενναίους και δειλούς,

Σε πατριώτες και προδότες,

Σε αισιόδοξους και απαισιόδοξους,

Σε οραματιστές και μωροφιλόδοξους,

Σε ελεύθερους και δουλοπρεπείς,

Σε ενωτικούς και διχαστικούς.



Θα μπορούσα να συνεχίσω τη λίστα, αλλά αυτοί οι διαχωρισμοί είναι αρκετοί για να καταλάβει κανείς σε ποια κατηγορία ανήκει, ή έστω, θέλει ν’ ανήκει. Φοβάμαι ότι η πλειοψηφία από το πολιτικό σκυλολόι έχει επιλέξει τη δεύτερη μαύρη κατηγορία της λίστας που παρέθεσα.



Τα αριστερός, αριστερότερος, δεξιός, δεξιότερος, κεντρώος, προοδευτικός, συντηρητικός και δε συμμαζεύεται, είναι λέξεις κενές περιεχομένου που τις σκαρφίστηκαν κάποιοι για να κατακερματίσουν τις κοινωνίες και να κυριαρχούν διαιρώντας και εκμεταλλευόμενοι τους λαούς. Δεν είναι μόνο η θρησκεία το όπιο των λαών αλλά και η δημοκρατία όπως την έχουμε γνωρίσει.



Μην ξοδεύεις λοιπόν, ναρκισσίστρια Αννούλα, το χρόνο σου σε άρθρα και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, μεριμνώντας και τυρβάζοντας περί άλλα, αντί να στρωθείς στη δουλειά για να συμμαζέψεις, στο λίγο χρόνο που σου απομένει, τα ασυμμάζευτα στο Υπουργείο της ανεκπαίδευτης Παιδείας.



Δεν χρειάζονται ιδεοληψίες για ν' ανορθωθεί μια χώρα σε αποσύνθεση παρά μόνο η προσκόλληση στις αιώνιες αρχές και αξίες από άρχοντες και αρχόμενους. Μόνο έτσι θα έρθει η ανάπτυξη, η δίκαιη κατανομή του πλούτου και η ευημερία του λαού. Όλα τ' άλλα είναι ιστορίες γι' αγρίους και για αφελείς.



ZHTAME ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ Ή ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης παρενέβη για τις υπερκοστολογήσεις ιστοσελίδων του Δημοσίου



* Να αναμένουμε διευκρινήσεις ή μια «συγνώμη» από τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον κ. Σφακιανάκη για τα απειλητικά μηνύματα τους με email, που μας κάλεσαν να κατεβάσουμε την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ως δήθεν συκοφαντική, ή τώρα θα αναμείνουμε τα «συμπεράσματα» από τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη;
«Η Συντακτική Ομάδα του "Στοχασμός-Πολιτική"»
Aπό το "prezatv"
Ενώ όλη η χώρα έχει βουίξει, ο αρμόδιος υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αντί... να ελέγξει την υπόθεση απειλούσε με μηνύσεις και φίμωση των blogs που αποκαλύπτουν τη διαφθορά.
Τα ελεύθερα ιστολόγια (blogs) αποκάλυψαν το θέμα στις 28/7/2011: ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ SITES!!! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ!!!
(http://prezatv.blogspot.com/2011/07/sites.html)
- Για την ιστοσελίδα του ΙΚΑ: 1,96 εκατ. Ευρώ
- Για την ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων: 1 εκατ. Ευρώ
- Για την ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών: 1,5 εκατ. Ευρώ
- Για την ιστοσελίδα της ΜΟΔ: 1,6 εκατ. ευρώ...
Τότε τα blogs απειλήθηκαν με εισαγγελικές διώξεις και παράνομες παρεμβάσεις του Σφακιανάκη! Τώρα πως θα συγκαλύψουν το θέμα;

Μετά από 5 μήνες γράφει όλος ο τύπος: «Ο οικονομικός εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αυτή, με σκοπό να εντοπιστεί αν προκύπτει διάπραξη αδικήματος σε βάρος του Δημοσίου ή σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εντοπιστούν οι υπαίτιοι».
Η πρώτη αποκάλυψη που προκάλεσε τον πανικό στους... κυβερνητικούς υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και στον υποψήφιο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Χρυσοχοΐδη, που ζήτησε την παράνομη συνδρομή της Δίωξης (σωστότερα ΑΠΕΙΛΩΝ & ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ) Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Σφακιανάκη, δεν είχε συγκινήσει κανέναν. Τουναντίον μελετούσαν και μελετούν πώς να φιμώσουν τα blogs.
Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, αν προτίθεται να βάλει χέρι στους ανεξέλεγκτους μηχανισμούς των «Διαχειριστικών Αρχών» και «Ειδικών Υπηρεσιών» του Υπουργείου Ανάπτυξης του υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μπορεί στα blogs να διαβάσει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Τώρα, μετά την απόφαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης οι κκ. Χρυσοχοΐδης & Σφακιανάκης θα ζητήσουν μια «συγνώμη» ή ο Οικονομικός Εισαγγελέας θα διερευνήσει και πιθανή συμμετοχή τους σε φίμωμα-συγκάλυψη;
Τόσο οι κκ. Χρυσοχοΐδης & Σφακιανάκης ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δεν έχουμε ξεπουληθεί όλοι σ’ αυτή τη χώρα. Το να εξετάζουν και να διερευνούν σχετικές αποκαλύψεις των blogs -ακόμη κι αν είναι λανθασμένες- είναι στα καθήκοντά τους. , δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να διογκώνουν.
 
Η τρομοκράτηση των ελεύθερων και αδέσμευτων blogs, οι συγκαλύψεις, τα κουκουλώματα και η προστασία με κάθε τρόπο και μέσο των υπηρεσιακών παραγόντων που προσφέρουν «υπηρεσίες» εξυπηρέτησης σε όλους τους υπουργούς και κυβερνήσεις την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, τα βάρη και Χαράτσια στους εργαζόμενους και τον εθνικό προϋπολογισμό, με μοναδικό αποτέλεσμα και στόχο να αυξάνουν τα κέρδη στους επιτήδειους «φίλους» κυβερνητικών παραγόντων…
πηγή : stoxasmos-politikh μέσω γρέκι

ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Ανέκδοτο σπαρταριστ​ό...



Η δασκάλα παρουσιάζει στους μαθητές ενός αμερικάνικου σχολείου έναν καινούριο συμμαθητή τους, τον Ιάπωνα Σακίρο Σουζούκι.
Το μάθημα αρχίζει με ερωτήσεις αμερικανικής ιστορίας...
 
«Για να δούμε», λέει η δασκάλα, «Ποιος είπε: Δώστε μου ελευθερία ή δώστε μου θάνατο;»
Κανείς δεν σηκώνει το χέρι του εκτός από τον καινούριο.
«Ο Πάτρικ Χένρι, το 1775, στη Φιλαδέλφεια», απαντά.
«Μπράβο, Σουζούκι».
«Και ποιος είπε: Κυβέρνηση του λαού από το λαό και για το λαό;» ξαναρωτά την τάξη η δασκάλα.
«Ο Αβραάμ Λίνκολν, το 1863, στο Γκέτισμπουργκ», απαντά και πάλι ο Σουζούκι.
Η δασκάλα κοιτάζει αυστηρά την τάξη και λέει: «Ντροπή! Ο Γιαπωνέζος Σουζούκι ξέρει την αμερικανική ιστορία καλύτερα από σας!»
Τη σιωπή στην τάξη σπάει μια ψιλή φωνή από τα πίσω θρανία:... «Ρε, δεν πάτε να πηδηχτείτε όλοι, μ@λ@κες Γιαπωνέζοι!»
«Ποιος το είπε αυτό;» φωνάζει η δασκάλα.
Ο Σουζούκι χωρίς να περιμένει λέει: «Ο στρατηγός Μακ Αρθουρ, το 1942, στη διώρυγα του Παναμά και ο Λι Ιακόκα, το 1982, στη γενική συνέλευση της Τζένεραλ Μότορς».
Η τάξη σιωπά. «Θέλω να ξεράσω», ακούγεται μια ξεψυχισμένη φωνή.
«Ποιος το είπε αυτό;» ξαναρωτάει αυστηρά η δασκάλα.
Και ο Σουζούκι πετάγεται πάλι: «Ο Τζορτζ Μπους ο πρώτος στον πρωθυπουργό Τανάκα, το 1991, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Τόκιο».
Ένας μαθητής σηκώνεται όρθιος και ξασπάει: «Ρε, δεν μας παίρνεις καμιά πίπ@»!
Και ο Σουζούκι ψύχραιμα: «Μπιλ Κλίντον στη Μόνικα Λεβίνσκι, το 1997, στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου».
Δυο τρεις μαθητές ουρλιάζουν: «Άι γ@μήσ⓪υ, ρε μ@λ@κισμένο Σουζούκι».
Ατάραχος ο Γιαπωνέζος: «Βαλεντίνο Ρόσι, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μοτοσικλέτας, Ράλι Νότιας Αφρικής, το 2002».
Κόλαση στην τάξη, οι μαθητές πετούν καρέκλες, η δασκάλα έχει λιποθυμήσει και ξαφνικά μπαίνει ο διευθυντής: «Ε, μα την Παναγία, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο μπ⓪υρδέλ⓪».
Και στο βάθος ακούγεται πάλι η φωνή του Σουζούκι: .....«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του!»
 
                                                                             "αναγνώστης"
πηγή: "Σίβυλλα"

ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ:ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ




Αναμνήσεις της «ένδοξης» &…ταλαιπωρημένης δραχμής μας!





του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου
Χτες βράδυ 29 Νοεμβρίου 2011 εγκρίθηκε η καταβολή και είσπραξη της ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ 6ης δόσης των 8 Δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από αυτά εμείς, ως Έθνος και Οικονομία, θα εισπράξουμε τελικά το 1,6 δις. και τα υπόλοιπα θα τα εισπράξουν οι ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ μας και οι Τραπεζίτες και ιδιώτες Κάτοχοι Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου!..

Οι λογικοί και εχέφρονες, όσοι έχουν απομείνει στη χώρα μας, ήδη αναρωτιούνται «καλά μας μαδούσαν και με την 6η Δόση σαν τις μαργαρίτες, Θα την δώσουμε ΔΕΝ θα την δώσουμε, ενώ γνώριζαν ότι το 81% θα το εισέπρατταν αυτοί;…»

Άντε ντε!..

Ακολούθησε, ο γνωστός ορυμαγδός σχολίων, κουτσομπολιών, ειδήσεων, αναλύσεων, αξιολογήσεων και άλλων ανατριχιαστικών σεναρίων περί «επιστροφής στη δραχμή».

Σήμερα, λοιπόν, αντί για ένα κείμενο ανάλυσης και αξιολόγησης των οικονομικών δεδομένων και των επιπτώσεών τους στην κοινωνική ψυχολογία μας, έτσι για να γελάσουν λίγο τα πικραμένα χείλη μας ανέσυρα από τα u-tube 3 εκπληκτικά video για Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, Ομόλογα της ΕΤΒΑ, (Ελληνικής Τράπεζας Βιομηχανικής Αναπτύξεως!) και την διακωμώδηση που είχε κάνει στη σχετική διαφήμιση ο φίλος μου Harry Klynn (οι παλιοί ποδοσφαιρόφιλοι και οι αθλητικογράφοι θυμούνται ότι συνεργάσθηκα μαζί του ως ψυχολόγος στον Απόλλωνα Καλαμαριάς 1984-1986)…
                           
                                      







 

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ

Ας παλέψουμε να διατηρήσουμε όσα έχουν απομείνει  ακόμη ελληνικά!





Η σοφία από τον μεγαλύτερο Λιβανέζο ποιητή, ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ

Να λυπάστε το έθνος, που φορεί ένδυμα που δεν το ύφανε.

Το ψωμί που τρώγει δεν είναι από την σοδειά του.

Που πίνει κρασί από ξένο ποτήρι
Το έθνος να λυπάστε, που δεν υψώνει την φωνή του παρά μόνο στη πομπή της κηδείας.

Που δεν συμφιλιώνεται παρά μονάχα με τα ερείπια του.

Που δεν επαναστατεί παρά μονάχα όταν βρεθεί ο λαιμός του ανάμεσα στο σπαθί και την πέτρα.

Το έθνος να λυπάστε, που έχει αλεπού για πολιτικό, απατεώνα για φιλόσοφο, μπαλώματα και απομιμήσεις είναι η τέχνη του.
Το έθνος να λυπάστε, που έχει σοφούς αιώνια χωρίς γνώμη.


ΧΑΛΙΛ ΓΚΙΜΠΡΑΝ