Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Η επανάσταση του Tweeter στην Αίγυπτο!


Απάντηση δίνει η Google στο κεντρικό μπλοκάρισμα των τηλεπικοινωνιών που προκάλεσε η Αιγυπτιακή κυβέρνηση προκειμένου να εμποδίσει το συντονισμό των κινητοποιήσεων του Αιγυπτιακού λαού, με μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει τη δημοσίευση φωνητικών μηνυμάτων στο Tweeter.
Είναι γνωστό ότι ήδη από τη προηγούμενη εβδομάδα οι αιγυπτιακές αρχές έχουν μπλοκάρει όλους τους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης καθώς κατάφεραν (το απίθανο) να διακόψουν τη  σύνδεση στο ίντερνετ μετά το κλείσιμο των τεσσάρων βασικών παροχέων ίντερνετ που εξυπηρετούσαν τη χώρα. Την ίδια στιγμή το μπλοκάρισμα επεκτάθηκε και στους παροχείς κινητής τηλεφωνίας, αφήνοντας τη χώρα σε απόλυτη απομόνωση.
Χθες ,ωστόσο, στο επίσημο blog της Google, ανακοινώθηκε η επιθυμίας της εταιρίας να δώσει φωνή στον Αιγυπτιακό λαό που θέλει να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο. Με μία συνεργασία μεταξύ της Google ,του Tweeter και του SayNow (υπηρεσία που απέκτησε μόλις πριν μια εβδομάδα η Google), μπορεί ο καθένας να πάρει τηλέφωνο σε συγκεκριμένους διεθνείς αριθμούς και να αφήσει εκεί ένα φωνητικό μήνυμα. Στη σελίδα Speak2tweet, μπορείς να ακούσεις τα μηνύματα που αναρτώνται. Το κυριότερο πρόβλημα ,βέβαια, παραμένει: το «κόψιμο» των τηλεπικοινωνιών και η δυσχερής αναζήτηση δικτύου. Από τη πληθώρα, ωστόσο, των μηνυμάτων που ανεβαίνουν, υποψιαζόμαστε ότι υπάρχουν τρόποι επικοινωνίας. Αν πάντως ενδιαφέρεσαι να ακούσεις κάποιες δηλώσεις του Αιγυπτιακού λαού μάλλον θα χρειαστεί να έχεις και τις οι βασικές γνώσεις αραβικών, καθώς σπανίζουν τα μηνύματα στα Αγγλικά.

πηγή:ellispoint.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου