Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Σαλάτα για ψητά

Υλικά για τη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
½ ματσάκι  μαρούλι
1 ντομάτα ζουμερή
3 φέτες του τοστ (ή έτοιμο κρουτόν)
Τριμμένη παρμεζάνα (ποσότητα ανάλογα τα γούστα)
Αλατοπίπερο

Υλικά για τη σως
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο ξύδι μπαλσάμικο
Λίγη ρίγανη
Λίγο πιπεράκι

Παρασκευή

Πλένουμε καλά, ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.
Τρίβουμε το σκόρδο σε σκορδιέρα και το βάζουμε σε ένα γουδί. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα, η βάση της σως. Έπειτα ανακατεύοντας αργά ρίχνουμε λίγο λάδι  - λίγο ξύδι εναλλάξ, για να δέσει. Αφού δέσει το λαδόξυδο με το σκόρδο, ρίχνουμε τη ρίγανη και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και χτυπάμε καλά, με υπομονή, για να διαλυθεί το σκόρδο εντελώς.
Αν έχουμε φέτες ψωμί του τοστ, τις κόβουμε σε κυβάκια και τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις ροδοκοκκινίσουν αρκετά, τα βγάζουμε και τα βάζουμε πάνω από τα λαχανικά. Αν έχουμε έτοιμο κρουτόν, το ρίχνουμε κατευθείαν.
Έπειτα ρίχνουμε τη σως και από πάνω την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά με μεγάλο κουτάλι και αφήνουμε τη σαλάτα 3 – 4 λεπτά πριν το σερβίρισμα, να απορροφηθούν τα υλικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου