Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικο δένδρο φωτίζεται από χέλι



 Το ενυδρείο της πόλης Καμακούρα στην Ιαπωνία, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει με τον τρόπο της διακόσμησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Χρησιμοποίησε ένα ηλεκτροφόρο χέλι για να φωτίσει το δέντρο που έχει ύψος δύο μέτρα.
 Από κάθε κίνηση που κάνει το χέλι, παράγεται μια μικρή ποσότητα ηλεκτρισμού, η οποία μαζεύεται σε δύο πάνελ αλουμινίου. Στη συνέχεια μεταφέρεται στα λαμπάκια του δέντρου και τα ανάβει!
 Το ενυδρείο δεν σταματά εκεί και συνεχίζει την εξοικονόμηση ενέργειας, καλώντας τους επισκέπτες να χοροπηδούν πάνω σε μία εξέδρα που είναι συνδεδεμένη με ηλεκτρικά καλώδια και με αυτό τον τρόπο να τροφοδοτούν τον «Άγιο Βασίλη», που στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για ένα ρομπότ που τραγουδάει και χορεύει.
 Ο υπεύθυνος των δημοσίων σχέσεων του ενυδρείου δήλωσε: «Το χέλι κινείται χρησιμοποιώντας τους μύες του για να παράγει ηλεκτρισμό, έτσι θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους επισκέπτες σε θέματα ενέργειας, τους προτρέπουμε να κάνουν το ίδιο για να εκτελέσει κι ο Άγιος Βασίλης το έργο του»!
  
                   Δείτε το βίντεο

  
 

πηγή : pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου