Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Καλύτερη ατμόσφαιρα στο χώρο σας

  
Φυτά εσωτερικού χώρου

Καλύτερη ποιότητα ατμόσφαιρας στο χώρο σας

  http://img.protothema.gr/1BA2EA9BA77443D37D75C24E0CA928AF.jpg

Ένας πολύ καλός και απλός τρόπος για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα ενός εσωτερικού χώρου, είτε αυτός είναι του σπιτιού σας, είτε είναι του γραφείου σας, είναι η τοποθέτηση των κατάλληλων φυτών εσωτερικού χώρου.

Εκτός από τον απαραίτητο αερισμό που απαιτείται σχεδόν κάθε μέρα  ανοίγοντας τα παράθυρα του χώρου, ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού ή του γραφείου σας, είναι και τα φυτά τα οποία έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις βλαβερές ουσίες και να ελευθερώνουν οξυγόνο.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν ομορφαίνουν μόνο, αλλά απορροφούν τις χημικές ουσίες που απελευθερώνονται από απορρυπαντικά, συσκευές κ.α. Γίνονται «φίλτρα» για τον αέρα που αναπνέετε. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα φυτά μειώνουν κατά 20% τη σκόνη και τα αιωρούμενα σωματίδια και μικροσωματίδια που ευθύνονται για αλλεργίες, ευαισθησίες και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ μια άλλη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη βοήθεια των φυτών μπορούμε να «ρυθμίσουμε» την επιθυμητή σχετική υγρασία στο εσωτερικό των κτιρίων, ακόμα και να εξοικονομήσουμε... ενέργεια. Μπορείτε λοιπόν να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα που αναπνέετε τοποθετώντας μερικά φυτά . Στο μεταξύ, οι διάφορες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν στους κλειστούς χώρους, όπως κλιματιστικά, καλοριφέρ κ.α. ξηραίνουν την ατμόσφαιρα, και όταν ο αέρας είναι ξηρός είναι πολύ πιο εύκολο να προσληφθούμε από ιούς και αλλεργίες..

Καθώς οι εσωτερικοί χώροι μπορεί να περιέχουν πολύ πιο μολυσμένο αέρα σε σχέση με τους εξωτερικούς χώρους, τα άμεσα συμπτώματα του κακού εξαερισμού και της κακής ποιότητας αέρα στο χώρο μας μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην αναπνοή, αλλεργική ρινίτιδα, τσούξιμο στα  μάτια, βήχα, φτέρνισμα, ζαλάδες, δυσφορία. Κάνοντας λοιπόν τη σωστή επιλογή φυτών, μπορείτε να ομορφύνετε και να βελτιώσετε την ατμόσφαιρα στο χώρο που ζείτε.

Tips:

Στο καθιστικό: Φίκος, Σεφλέρα, Φυλλόδενδρο, Κέντια
Στην κουζίνα: Καλαθέα ή Φιττόνια, και  στο περβάζι της κουζίνας γλάστρες με αρωματικά για τις συνταγές.
Στο γραφείο: Διεφενμπάχια και Σανσεβιέρια, ενώ σε δωμάτια με λίγο φως Σπαθίφυλλο.
Στην κρεβατοκάμαρα: Μικρά φυτά, χωρίς πολύ πλούσιο φύλλωμα, καθώς τη νύχτα με τη φωτοσύνθεση τα φύλλα αποβάλλουν διοξείδιο του άνθρακα.  Σαιντπώλιες ή Ορχιδέες
Στο μπάνιο: Σπαθίφυλλα, Μπαμπού, Φτέρη (έχει ανάγκη από φως)


πηγή : πρώτο θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου