Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ποιος είναι ο σωστός καθαρισμός των αυτιών μας;

 



Ο σωστός καθαρισμός των αυτιών παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο για την καλή υγιεινή της περιοχής αλλά μας βοηθά και στο να ακούμε καλύτερα.

Το βασικό εργαλείο που καθαρίζουμε τα αυτιά μας είναι οι μπατονέτες, όμως πρέπει να μάθουμε να τις χρησιμοποιούμε σωστά:

Μην την τοποθετείτε μέσα στον πόρο του αυτιού, γιατί έτσι μπορεί να προκληθεί τραυματισμός, αλλά βάλτε τη πλάγια, στο εξωτερικό μέρος του αυτιού, και αφαιρέστε το κερί κάνοντας κινήσεις από μέσα προς τα έξω.

Είναι λάθος να πιέζετε το κερί με την μπατονέτα στην προσπάθειά σας να καθαρίσετε τα αυτιά, με αυτό τον τρόπο, το κερί εισχωρεί βαθύτερα με αποτέλεσμα να βουλώνουν τα αυτιά σας.

Καλό είναι να αποφύγετε να καθαρίζετε τα αυτιά με πετσέτα, γιατί όχι μόνο δεν γίνεται σωστός καθαρισμός αλλά υπάρχει και κίνδυνος να τραυματιστεί το αυτί.

Υπάρχουν ειδικές σταγόνες για το καθαρισμό των αυτιών που βοηθούν ώστε το κερί να μαλακώσει και να γίνει πιο εύκολη η αφαίρεσή του.

Τέλος αν καθαρίζετε σωστά τα αυτιά σας, νιώθετε ότι δεν ακούτε καλά, επισκεφθείτε έναν ωτορινολαρυγγολόγο προκειμένου να σας τα καθαρίσει.

govastileto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου