Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Υπογραφές για να αποκατασταθεί η Καρχηδόνα!



Μετά την κατάρρευση του καθεστώτος Μπεν – Άλι στην Τυνησία, επανήλθε δυναμικά το αίτημα των αρχαιολόγων για τη διάσωση και ανάδειξη της αρχαίας Καρχηδόνας. Πόλη ιστορική, πατρίδα του Αννίβα, η Καρχηδόνα έπεσε στα χέρια των Ρωμαίων το 146 π.Χ. και αναδείχτηκε σε μία από τις σημαντικότερες πόλεις της εποχής.
 Λόγω της μεγάλης αρχαιολογικής αξίας της, ανακηρύχτηκε Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Αυτό δεν εμπόδισε τους εργολάβους και τους αρχαιοκάπηλους του καθεστώτος Μπεν – Άλι, να την καταπατήσουν και να χτίσουν –ως συνήθως- κατοικίες. Τις ονόμασαν μάλιστα προκλητικά «Οικίες της Καρχηδόνας» και τις πουλούσαν πανάκριβα επειδή ήταν κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.
 Ο διάσημος αρχαιολόγος Abdelmajid Ennabli που αγωνίζεται πολλά χρόνια για την Καρχηδόνα, προσπαθεί τώρα να κινητοποιήσει πολιτιστικούς φορείς από όλον τον κόσμο για να κατεδαφιστούν τα σπίτια, να αποκατασταθεί ο αρχαιολογικός χώρος και να αναδειχτεί.
 Για τον λόγο αυτό συγκεντρώνει υπογραφές και ζητά να ληφθούν μέτρα που θα προστατεύουν έναν από τους πιο ιστορικούς  τόπους της Β.Δ Αφρικής (Magreb).

 Για τα παραπάνω συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές εδώ.

πηγή :pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου