Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Απολύθηκες; Ψυχραιμία…

Απολύθηκες; Ψυχραιμία…

 Σχεδόν σε όλους, ειδικά το τελευταίο διάστημα έχει τύχει να απολυθούν από τη δουλειά τους. Όσο δραματική κι αν σου φαίνεται η κατάσταση, σκέψου θετικά και ανάλαβε δράση!
Ο συγγραφέας του βιβλίου «Πώς να ξεπεράσεις μια απόλυση»Στίβεν Μίτσελ Σακ, σου προτείνει μερικούς τρόπους για να το ξεπεράσεις:
1. Επίτρεψε στον εαυτό σου ένα διάστημα πένθους. Ξέσπασε και άσε το θυμό, την απογοήτευση και όλα τα αρνητικά συναισθήματα να εκδηλωθούν.
2. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να συνειδητοποιήσει την κατάσταση και να δεχτεί την αλλαγή.
3. Μοιράσου το πρόβλημά σου με τους πολύ κοντινούς σου ανθρώπους.
4. Απόφυγε τους αρνητικούς ανθρώπους που θα σε κάνουν να νιώθεις ακόμη πιο άσχημα.
5. Σκέψου τι ήταν αυτό που προκάλεσε την απόλυσή σου, ώστε να αξιοποιήσεις την εμπειρία θετικά στην επόμενη δουλειά σου.
6. Μην καταφύγεις σε λύσεις όπως το ποτό, την υπερκατανάλωση φαγητού, το ξενύχτι.
7. Μην πράξεις ή μην πεις κάτι για το οποίο θα μετανιώσεις αργότερα. Η εκδικητικότητα δε συνιστά τον καλύτερο σύμβουλο σε αυτές τις περιπτώσεις.
8. Οργάνωσε τα οικονομικά σου. Έλεγξε το υπόλοιπο των χρημάτων σου και αποφάσισε με σύνεση πώς θα το διαχειριστείς μέχρι να μεταβληθεί η κατάσταση.
9. Αναζήτησε εργασία με ψυχραιμία και χωρίς διάθεση απελπισμένου ανθρώπου, ώστε να πετύχεις το καλύτερο δυνατό. Ανανέωσε το βιογραφικό σου, πήγαινε σε ραντεβού και συνεντεύξεις και ενημέρωσε τους γύρω σου ότι ψάχνεις για νέα δουλειά.
10. Και μην ξεχνάς: Μπόρα είναι, θα περάσει!


Πηγή: Shape

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου