Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Πούλησε το αυτοκίνητο, πήρε ποδήλατο και βρήκε την υγειά του

Ατλάντα

Ποτέ δεν είναι αργά... Στα 45 του ο εικονιζόμενος Κρις Χρούμπις έγινε ένας ευτυχισμένος ποδηλάτης στο κέντρο της μεγαλούπολης της Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ
Ποτέ δεν είναι αργά... Στα 45 του ο εικονιζόμενος Κρις Χρούμπις έγινε ένας ευτυχισμένος ποδηλάτης στο κέντρο της μεγαλούπολης της Ατλάντα, στην Τζόρτζια των ΗΠΑ

«Ηταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου», λέει ο 45χρονος αμερικανός Κρις Χρούμπις, παραγωγός βίντεο στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Εδώ και λίγους μήνες πούλησε το αυτοκίνητό του και άρχισε να κυκλοφορεί με το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής συγκοινωνίας στην Ατλάντα της Τζόρτζια. Από τότε η καθημερινότητά του έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. «Αντί να περνάω ώρες κολλημένος στο τράφικ, γυμνάζομαι κάνοντας ποδήλατο. Εχω χάσει πέντε κιλά», λέει.
Ακόμη μεγαλύτερο ήταν το κέρδος για την τσέπη του. Υπολογίζει ότι κάνει οικονομία πέρι τα 220 έως 360 ευρώ τον μήνα τώρα που δεν έχει αυτοκίνητο. «Ασφάλεια, φόροι, επισκευές βενζίνη... Το αμάξι μου στοίχιζε τουλάχιστον 3.500 ευρώ τον χρόνο», λέει.
Παρ΄όλο που η μεγαλούπολη της Ατλάντα δεν συνιστά φιλικό περιβάλλον για τους ποδηλάτες, ο Κρις αποχωρίζεται το ποδήλατο μόνον όταν πρέπει να καλύψει μεγάλες αποστάσεις.

«Στη δουλειά πηγαίνω πάντοτε με το ποδήλατο. Εχω ανταλλάξει το πάρκινγκ με κουπόνια για το γυμναστήριο, ένα από τα κίνητρα που δίνει το CNN στους υπαλλήλους που δεν παίρνουν το αυτοκίνητο. Αν χρειαστεί οπωσδήποτε να ταξιδέψω εκτός πόλης νοικιάζω ένα αμάξι», λέει.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε η επιθυμία του για έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής. «Επί 18 χρόνια ζούσα στα προάστια, όπου είναι αδύνατον να απαλλαγείς από το αυτοκίνητο. Ετσι μετακόμισα στο κέντρο, και τώρα πηγαίνω παντού με τα πόδια, με το τρένο και με το ποδήλατο. Οι πόλεις χωρίς αυτοκίνητο θα γίνουν το κυρίαρχο πρότυπο μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα, λόγω των ενεργειακών περιορισμών. Θα πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για την αλλαγή από τώρα», λέει ο Κρις.


 Kaλή ιδέα για τους ΄Ελληνες,τώρα στην εποχή του
πανικού για τα οικονομικά .
 
πηγή:tovima online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου