Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

«Το Ισραήλ των Βαλκανίων»


Λέγεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ηγέτη της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο συζητά διεξοδικά τα «εθνικά θέματα». Αυτό ίσως να εξηγεί το γεγονός ότι οι απόψεις του πρωθυπουργού αρχίζουν σιγά σιγά να επηρεάζονται από την κοσμοαντίληψη του "Δικτύου 21" που χαράζει την εξωτερική πολιτική της ΝΔ.

Διότι αλλιώς δεν εξηγείται η απόφαση του για σύσφιξη σχέσεων με την κυβέρνηση Νετανιάχου και δη με τον αρχιγέρακα του Ισραήλ Αμπιγκορ Λίμπερμαν που επισκέφθηκε πρόσφατα την Ελλάδα. Για όσους δεν γνωρίζουν, το όραμα του κ.Λίμπερμαν είναι ένα «εθνικά ομογενές» Ισραήλ από το οποίο θα έχουν εκδιωχθεί οι Άραβες πολίτες. Παράλληλα ο κ.Λίμπερμαν υποστηρίζει σθεναρά την πολιτική του συνεχιζόμενου εποικισμού της Δυτικής Όχθης που οδήγησε στο πρόσφατο ναυάγιο των συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Το όραμα του «Δικτύου 21» –από το οποίο φαίνεται να έχει επηρεασθεί ο πρωθυπουργός-είναι μια επικαιροποιημένη εκδοχή του μύθου του «Μαρμαρωμένου Βασιλιά»-με την διαφορά ότι την θέση του «Ξανθού γένους των Ρώσων» ως σωτήρες των Ελλήνων έχουν πάρει οι Ισραηλινοί. Ο Ελληνοισραηλινός στρατιωτικός άξονας σύμφωνα με αυτή την μυθολογία θα διαφεντεύει την Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή με την θερμή υποστήριξη φυσικά μιας αμιγούς Ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης (με πρόεδρο την Σάρα Πέιλιν;) στην Ουάσιγκτον. Η Ελλάδα σύμφωνα λοιπόν με τις Γραφές θα γίνει το «Ισραήλ των Βαλκανίων» -πάνοπλο, χωρίς συναισθηματισμούς ηθικής φύσης και έτοιμο να κατατροπώσει κάθε εχθρό που τολμάει να σηκώσει κεφάλι: Οθωμανούς, Γυφτοσκοπιανούς, Ουτσεκάδες, Βόσνιους, με άλλα λόγια οποιοδήποτε μίασμα εμποδίζει τον Ελληνισμό (με Ε κεφαλαίο) να ολοκληρώσει την εγγελιανή υπέρβαση προς το Χαρούμενο Αύριο της εθνικής λύτρωσης. Ο εναγκαλισμός με την κυβέρνηση του Μπίμπι και η ενθουσιώδη υποδοχή του Λίμπερμαν εντάσσονται σε αυτό το σχέδιο που θα οδηγήσει την χώρα σε νέα μεγαλεία εφάμιλλα αυτών των προγόνων μας του 21…

Ο πεινασμένος, λέει η γνωστή ρήση, καρβέλια ονειρεύεται… Όσο περισσότερο η Ελλάδα θα βυθίζεται στο τέλμα της διεθνούς οικονομικής, πολιτισμικής και τεχνολογικής ανυπαρξίας τόσο περισσότερο θα φουντώνουν οι γεωστρατηγικές φαντασιώσεις και παραληρήματα του ντόπιου πολιτικοδιπλωματικού κατεστημένου...Σας προτείνω απλά ένα μεσημέρι να πάτε στο καφέ Alfiere στο Κολωνάκι και να τεντώσετε τα αυτιά σας για να ακούσετε τις γεωπολιτικές ασκήσεις επί χάρτου που κάνουν οι διπλωμάτες μας (όταν φυσικά δεν παραπονούνται για το κόψιμο των επιδομάτων τους...). Θα διασκεδάσετε πολύ.

Είναι κρίμα ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται να υιοθετεί αυτές τις φαντασιώσεις (Για τον Δημήτρη Δρούτσα δεν το συζητώ: αυτός, όπως ο Οβελίξ, γεννήθηκε σε μια χύτρα όπου ξεχείλιζαν οι μεγαλοϊδεατικές φαντασιώσεις). Είναι επί πλέον επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα να καλείς στην Ελλάδα τον αρχιτέκτονα του ναυαγίου των Αραβοϊσραηλινών συνομιλιών. Είναι προσβολή όχι μόνο για τους Παλαιστινίους αλλά επίσης για τον «φίλο» του ΓΑΠ, Πρόεδρο Ομπάμα τον οποίο ο Νετανιάχου έχει «φτύσει» επανειλημμένα τον τελευταίο καιρό.

Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα έξυπνο για μια χώρα όπως η Ελλάδα, που προσυπέγραψε μαζί με τον Κάραζιτς και τον Μιλόσεβις τις «εθνικές εκκαθαρίσεις» των Βόσνιων Μουσουλμάνων να θυμίζει τα κατορθώματα της ξεδιπλώνοντας το κόκκινο χαλί για ένα άτομο όπως τον Λίμπερμαν για τον οποίο οι «εθνικές εκκαθαρίσεις» αποτελούν την πεμπτουσία του πολιτικού του πιστεύω.


πηγή: protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου