Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Προειδοποίηση ασφαλείας από τη Μicrosoft για spam emails

 

Η Microsoft Ελλάς, με ανακοίνωσή της, εφιστά την προσοχή των χρηστών για τη διακίνηση παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (spam e-mails), που ζητούν από τους παραλήπτες την προώθησή τους, καθώς και τη συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφτεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την Microsoft.

Στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων, όπως επισημαίνεται, είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και όσα αναφέρουν σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου πλαστού μηνύματος αποτελεί e-mail, το οποίο αναφέρει παραπλανητικά, ότι η Microsoft διενεργεί έρευνα επ' αμοιβή. Για τη συμμετοχή στην υποτιθέμενη...
αυτή έρευνα, οι χρήστες καλούνται να προωθήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα στις προσωπικές τους επαφές, ενώ στη συνέχεια προτρέπονται να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να λάβουν την υποτιθέμενη αμοιβή τους.

Η Microsoft Ελλάς διευκρινίζει, ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τέτοια πλαστά μηνύματα και καλεί τους χρήστες που τυχόν τα λάβουν, να τα αγνοήσουν και να προχωρήσουν στην άμεση διαγραφή τους. Οι χρήστες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη συμπλήρωση και αποστολή των προσωπικών τους δεδομένων, ενώ δεν θα πρέπει να ανοίγουν επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους παραλήπτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου