Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Υποχρεωτικό το εργόσημο για τους εργάτες γης



To εργόσημο είναι ο νέος τρόπος αμοιβής των εργατών της γης. Η αμοιβή του εργάτη με εργόσημο ΟΓΑ - αντί χρηματικού ποσού - είναι υποχρεωτική.
Από 1-1-2012 και μετά δε θα αναζητείται από τους εργάτες γης τρέχουσα εισφορά.

Οι οφειλέτες που ασφαλίζονται για ολόκληρο το έτος και οι παρακρατούμενες μέσω εργοσήμου εισφορές τους δεν επαρκούν για την εξόφληση των εισφορών του έτους, θα λαμβάνουν στις αρχές του επόμενου έτους ειδοποίηση για την καταβολή των υπολοίπων εισφορών.

Εκτός των υπολοίπων εισφορών του εργόσημου, θα εξακολουθούν να αναζητούνται σύμφωνα με το νόμο, οι μέχρι 31/12/2012 ληξιπρόθεσμες εισφορές (ρυθμισμένες ή μη)

Ο χρόνος ασφάλισης όλων των εργατών γης, στο εξής, θα υπολογίζεται, αποκλειστικά και υποχρεωτικά με βάση τις αμοιβές που έχουν λάβει με ΕΡΓΟΣΗΜΟ

Για το λόγο αυτό οι εργάτες γης θα πρέπει, οπωσδήποτε, για να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους για Ασφάλιση, Περίθαλψη και Σύνταξη από τον ΟΓΑ, να ζητούν την πληρωμή τους μόνο με ΕΡΓΟΣΗΜΟ.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα διακαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τον ΟΓΑ και ειδικά οι πολίτες τρίτων χωρών, θα αντιμετωπίζουν προβλήματα και με την ανανέωση της άδειας διαμονής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου