Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Ασπίδα με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής

Με υγιεινή διατροφή, γυμναστική και λιγότερο αλκοόλ μπορεί να αποφευχθεί το ένα τρίτο όλων των καρκίνων σε ΗΠΑ, Κίνα και Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα



















Με απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής -υγιεινή διατροφή, γυμναστική και χαμηλότερη κατανάλωση αλκοόλ- μπορεί να αποφευχθεί το ένα τρίτο όλων των καρκίνων σε ΗΠΑ, Κίνα και Βρετανία, σύμφωνα με έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας έγιναν γνωστά χθες, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου.










Περίπου το 40% των κρουσμάτων καρκίνου του μαστού μπορούν να αποφευχθούν σε Βρετανία και ΗΠΑ, καθώς και δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καρκίνου του παχέος εντέρου, του στομάχου και του προστάτη, σύμφωνα με τη μελέτη του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Ερευνα του Καρκίνου και του Παγκόσμιου Ταμείου Ερευνας για τον Καρκίνο (WCRF).






«Είναι στενάχωρο ότι ακόμα και το 2011 οι άνθρωποι πεθαίνουν άδικα από καρκίνους που μπορούν να αποφευχθούν αν διατηρούμε σωστό βάρος, κάνουμε υγιεινή διατροφή, έχουμε σωματική δραστηριότητα και από άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής», ανέφερε ο Μάρτιν Γουάιζμαν, γιατρός του WCRF. Τα κρούσματα καρκίνου που μπορούν να προλάβουν οι Κινέζοι ανέρχονται σε 27%, οι Αμερικανοί σε 35% και οι Βρετανοί σε 37%.






Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η περιορισμένη σωματική δραστηριότητα είναι η κύρια αιτία πρόκλησης του 21% έως 35% των καρκίνων του μαστού και του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου παγκοσμίως, με 12,7 εκατομμύρια κρούσματα και 7,6 εκατομμύρια θανάτους ετησίως, ενώ ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο εκτιμά ότι μέχρι το 2030 θα πεθαίνουν κάθε χρόνο 13,2 εκατομμύρια άνθρωποι από καρκίνο.






                                                                                                                         ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
πηγή :εθνος










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου