Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κ. Σκανδαλίδης: Η γεωργία μπορεί να αποτελέσει κλειδί για έξοδο από την κρίση








Κλειδί για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση μπορεί να αποτελέσει η γεωργία και για αυτό θα στηριχθεί, όπως τόνισε, από την Πέλλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκανδαλίδης, εισερχόμενος σε ημερίδα στη Σκύδρα και ακολούθως σε συνάντηση διαλόγου με αγρότες της περιοχής.










Ο υπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση θέτει σε λειτουργία νέο Ταμείο Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, που θα διαχειριστεί κεφάλαια αρχικού ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ, ενώ επανέλαβε ότι η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να παίξει προνομιακό ρόλο στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο, ως κέντρο έρευνας, καινοτομίας και διαμετακόμισης αγροτικών προϊόντων προς την Ευρώπη.










Ο κ. Σκανδαλίδης ενημέρωσε ακόμη τους αγρότες της Πέλλας για το νέο νομοθετικό πλαίσιο που προωθείται για τους συνεταιρισμούς (το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί πριν από το Πάσχα) και τάχθηκε υπέρ των συμπράξεων και ενώσεων του αγροτικού κόσμου για τη διεπαγγελματική οργάνωση του κλάδου, την καλύτερη διακίνηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των αγροτών.










Υπογράμμισε δε, στην ομιλία του, ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης εντείνεται στην επίλυση τριών θεμάτων, που αφορούν τον εφοδιασμό των ζωοτρόφων, την αστάθεια των τιμών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.










Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου