Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνικός Ονειροκρίτης



Αν δεις στον ύπνο σου παπά, να ξέρεις πως ο Γιώργος ψάχνει ελικόπτερο
  • Γράφει ο Στέλιος Αρσενίου
Πάει χρόνος τώρα, ίσως και κάτι παραπάνω, που όλος ο κόσμος κι ο ντουνιάς ασχολείται με το χρέος της Ελλάδας.
Ευρωπαίοι, ασιάτες, αμερικάνοι, αυστραλιανοί, αφρικανοί, εσκιμώοι, ινδιάνοι άφησαν στην άκρη τα προβλήματά τους, μέχρι και την πορεία των αγαπημένων ποδοσφαιρικών ομάδων τους και λένε και ξελένε, κάνουν προγνώσεις, προσευχές όσοι μας δάνεισαν, ιεροτελεστίες στον Αμαζόνιο, “ανθρωποθυσίες” οι βραζιλιάνοι στο καρναβάλι τους, ανάβουν κεριά, λαμπάδες, δάδες να σωθεί η Ελλάδα. Να μειώσει το χρέος της, να ξαναβρεί η καθημερινή ζωή στη χώρα μας το ρυθμό της, να ξανανάψουνε τα τέλια στα μπουζούκια και τους μπαγλαμάδες.
Τέτοιες τιμές και δόξες, τόση προβολή από τα μίντια όλου του κόσμου δεν είχαμε ούτε όταν με τις ξιφολόγχες μονάχα αντιμετωπίζαμε το Γ΄Ράϊχ. Κάτι φαίνεται θυμάται η Μέρκελ, ίσως κανένα παραμύθι από τους παππούδες της στο Ρούπελ και ορθώθηκε σαν το τείχος του Βερολίνου απέναντί μας.
Για την διευκόλυνση των πιστωτών μας, με πρώτους τους ευρωπαίους, κυκλοφόρησε ο μέγας ονειροκρίτης.
Περιζήτητος.
Τις αμέσως επόμενες μέρες επανεκδίδεται σε 20 γλώσσες για 20η φορά.
Ένα δισεκατομμύριο τεύχη.
Παγκόσμιο ρεκόρ πωλήσεων.
Στο Χόλλυγουντ, περισσότερο ενδιαφέρον δείχνουν για τον ονειροκρίτη και λιγότερο για τον κυνόδοντα που διεκδικεί και όσκαρ.
Μόνο στην κρεβατοκάμαρα του Καβαλιέρε (Μπερλουσκόνι) βρέθηκαν δέκα τεύχη, από δέκα διαφορετικές πρόσφατες ερωμένες, σε διάφορες γλώσσες.
Βέβαια οι μοντέλες του ιταλού πρωθυπουργού ψάχνουν τις σελίδες του ονειροκρίτη για άλλους λόγους. Αν θα συνεχίσουν να μπαινοβγαίνουν στην κρεβατοκάμαρα.
Όλοι οι άλλοι μονολογούν.
Θα μας ξοφλήσουν, δεν θα μας ξοφλήσουν.
Όλοι μαδάνε κι από μια μαργαρίτα.
Αξίζει να δούμε κάποιες εξηγήσεις-επεξηγήσεις από τον περιζήτητο αυτό ονειροκρίτη.
ΧΡΕΟΣ:Άν δεις στο όνειρό σου ότι χρωστάς, πάρε εορτοδάνειο. Να πας με την συμπεθέρα σου στο χωριό του Αη-Βασίλη την πρωτοχρονιά, στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, το Πάσχα στα νησιά του Πάσχα κοντά στις νότιες ακτές της Αργεντινής και το καλοκαίρι με διακοποδάνειο να πας με την φίλη σου στη Χαβάη. Στη Χονολουλού.
ΣΟΥΣΤΑ: Ή το κάρο του παππού σου. Αν δεις στο όνειρό σου σούστα, πάρε καινούριο αυτοκίνητο. Κοντά ή λίγο πιό πάνω από 2000 κυβικά. Σαφέστατα με δάνειο. Να το παρκάρεις έξω από τα μπουζούκια ή στην πλατεία της πόλης όταν πηγαίνεις για καφέ, να σκάσουν οι εχθροί σου. Ανεβαίνουν αυτόματα οι μετοχές σου στο χρηματιστήριο των γυναικών. Αν το αυτοκίνητο είναι και γκαμπριολέ, τότε κυριολεκτικά θα σου φέξει. Περίμενε μαθήτρια λυκείου στο κάθισμα του συνοδηγού.
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ: Αν δεις στο όνειρό σου μία πιστωτική κάρτα, σημαίνει ότι θα είσαι και ο πρώτος μάγκας βγάζοντας σε κάθε τράπεζα από μια κάρτα. Τον πρώτο χρόνο. Τον δεύτερο, με την μία θα πληρώνεις την άλλη. Τον τρίτο χάνεις τον λογαριασμό. Τον τέταρτο, τα χάνεις όλα. Σπίτι, μαγαζί, αυτοκίνητο, γκόμενα. Ποιά θα σε πλησιάζει απένταρο.; Το ΙQ μιας γυναίκας κατά κανόνα είναι πολύ υψηλότερο από το δικό σου, με τις κάρτες και τους ονειροκρίτες.
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ: Ή σούπερ-μάρκετ. Βλέποντας ανοιχτό φαρμακείο στον ύπνο σου, σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε σούπερ-μάρκετ. Άδειασε όσα ράφια μπορείς, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται. Μπορεί κάποια μέρα, όταν περάσουν τα μέτρα στη συνταγογράφηση και τους φαρμακοποιούς, να ανοίξεις κι εσύ ένα φαρμακείο. Το θέμα είναι να έχεις τα φάρμακα όχι την άδεια.
ΑΣΥΛΟ: Κάτι σαν το Άγιον Όρος ή το βουλευτικό αξίωμα. Μπορείς να το πεις και κράτος εν κράτη. Κανένα θρησκευτικό δόγμα, καμία αστυνομία, κανένας εισαγγελέας, κανένας… κανένας… κανένας μα κανένας δεν σε αγγίζει όπου υπάρχει άσυλο. Δηλαδή πανεπιστήμιο. Βράσε ρύζι Πολυχρόνη ,που δε γίναμε ευζώνοι. Κάπως αλλιώς λέγεται η λαϊκή αυτή έκφραση, αλλά δεν πειράζει. Άς το πούμε έτσι, μέχρι να έχουμε άσυλο στη βωμολοχία.
ΣΚΑΦΟΣ: Όταν έχεις σκάφος, λέγεσαι σκαφάτος. Καλό είναι αν δεις σκάφος στο όνειρό σου να το προσπεράσεις-το όνειρο-γρήγορα.
Σκαφάτος στην Ελλάδα σημαίνει φτωχός, πάμπτωχος. Άνθρωπος που με βάση τη φορολογική του δήλωση δεν έχει ούτε τον άρτον τον επιούσιον. Τα μισά από τα συσσίτια για τους πάμπτωχους της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πηγαίνουν στους σκαφάτους, οι οποίοι ρωτάνε εαυτούς και αλλήλους γιατί αυτή η οικονομική κατάσταση σ΄ αυτή τη χώρα.
ΝΕΟΣ: Ούτε ο έφηβος, ούτε το παιδί, ούτε το παλληκάρι. Νέος στην Ελλάδα είναι αυτός που για λόγους φορολογικής ασυλίας, αλλάζει όνομα, ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ, και ούτω καθεξής. Αν δεις νέο στο όνειρό σου ψάξε εκεί κοντά για κανένα πρόεδρο Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας ή Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας. Μιά στα νιάτα και μιά στα γεράματα που λένε.
Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ: Σήριαλ τηλεοπτικό. Αν δεις ξυπνητός, την «ζωή της άλλης» θα αισθάνεσαι κάποια απέχθεια για την ΞΕΝΙΑ. Αν δεις στον ύπνο σου την «ζωή της άλλης» τρέχα βρες μαύρη περούκα. Σαν κι εκείνη της ΞΕΝΙΑΣ. Πολύ γρήγορα θα γίνεις με περιουσία, με πολλά λεφτά. Πλούσιος. Διάσημος. Και με μια γιαγιά σαν την κ. Καλιφατίδη, περιζήτητος.
Αυτά και πολλά σαν αυτά στον ονειροκρίτη.
Οι τσιγγάνες σήκωσαν ψηλά τα χέρια.
Οι καφετζούδες τά ‘παιξαν...
Η Μέρκελ, ο Στρός Καν, οι του Δ.Ν.Τ. τά ‘παιξαν...
Οι Τροϊκανοί έφριξαν...
Με την κακία τους να μείνουν.


πηγή:ας μιλήσουμε επιτέλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου