Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Το κοινοβούλιο της χλιδής και της σπατάλης



Ένα βίντεο του Kontra Channel βασισμένο πάνω στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Ν. Βαφειάδη, ρεπορτάζ που του στοίχισε την εργασία του στην εφημερίδα Καθημερινή.



ΠροβολήΠερισσότερα απόΣχετικά βίντεοΣχόλιαΔιαμοιρασμόςΑποστολήΣελιδοδείκτηςΤwitterFacebοοk

Μένει με το στόμα ανοιχτό ο πολίτης, ο αναγνώστης του ρεπορτάζ και ο θεατής του βίντεο, για την απροκάλυπτη σπατάλη που γίνεται στο κοινοβούλιο. Για την χλιδή του Οθωνικού ανακτόρου που στεγάζει -τι μεγάλη ντροπή- την Βουλή μιας δημοκρατίας. Ενα βασιλικό ανάκτορο, η Βουλή μιας δημοκρατίας.
Μένει με το στόμα ανοιχτό ο πολίτης για την χλιδή μέσα στην οποία διάγουν οι “αντιπρόσωποι του λαού”. Για τις εξωφρενικές και προκλητικές αμοιβές και απολαυές των ιδίων και των υπηρετών τους. Την ίδια στιγμή που αυτό το ίδιο κοινοβούλιο, βομβαρδίζει με μέτρα εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό. Με μέτρα που τον εξοντώνουν καθημερινά.
Οι 300 βουλευτές είναι τελικά οι μόνοι σε αυτή την χώρα που έχουν αληθινά πολιτικά δικαιώματα. Ολοι εμείς οι υπόλοιποι δεν έχουμε παρά μια ψήφο στα τέσσερα χρόνια. Οι βουλευτές, και ότι η ψήφος τους και η παρουσία τους στηρίζει, συνιστούν ουσιαστικά μια Ολιγαρχία η οποία ούτε καν που θα αντιληφθεί την οικονομική κρίση που όλοι εμείς ζούμε. Είναι οι μόνοι, αυτοί και οι οικογένειές τους, που λόγω των αυξημένων πολιτικών τους δικαιωμάτων έναντι ημών των υπολοίπων, κατά παράβαση της ισοκρατίας, έχουν την δυνατότητα να νομοθετούν υπέρ της σκανδαλώδους οικονομικής τους άνεσης και της χλιδής στην οποία διάγουν.
Νομοθετούν υπέρ του εαυτού τους, διότι είναι οι μόνοι που έχουν πολιτική εξουσία. Εξουσία που αφαίρεσαν από εμάς, τον λαό.
Αν κάποιος ισχυριστεί πως αυτό το “πράγμα” είναι βουλή ελληνικής δημοκρατίας, έχω να σας πω, πως αυτό το “πράγμα” είναι ντροπή να παρουσιάζεται μπροστά σε μάτια ελλήνων, ότι αντιπροσωπεύει δημοκρατικό θεσμό. Ντροπή και όνειδος.
Είναι άλλο πράγμα να δίνει το πολίτευμά μας, μέσω οικονομικών παροχών, στους βουλευτές την δυνατότητα να ασκούν με αξιοπρέπεια την δουλειά που τους βάλαμε να κάνουνε, και είναι άλλο πράγμα αυτό το όργιο σπατάλης που πληροφορούμαστε.
Αυτή η σπατάλη πρέπει να σταματήσει άμεσα.
Εύγε για άλλη μια φορά στον Ν. Βαφειάδη.
  • Την ισηγορία την καταργήσαμε.
  • Την ισοκρατία την καταργήσαμε.
  • Την ισονομία την καταργήσαμε.
Μα δεν έμεινε τίποτε άλλο από την δημοκρατία.
Αυτά τα τρία απλά πράγματα είναι η δημοκρατία.
Εχουμε καταργήσει και την δημοκρατία συνέλληνες.
Ωρα να την παλινορθώσουμε.

πηγή :newsblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου