Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Άνοιξαν τα διόδια της Λεπτοκαρυάς οι εργαζόμενοι από το "Βοήθεια στο σπίτι"

Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, αλλά και οικογενειακοί βοηθοί, έφτασαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011, στις 11:00 το πρωί, με δύο πούλμαν στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς, και με τη στήριξη της Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων της Πιερίας και της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, άνοιξαν τα διόδια περίπου για ένα δίωρο.
Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνεται σε... άτομα της τρίτης ηλικίας που δεν αυτοεξυπηρετούνται πλήρως και άτομα με κινητικές δυσλειτουργίες και ειδικά προβλήματα, με προτεραιότητα αυτούς που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν την πλήρη φροντίδα της οικογένειας ή που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Τα κοινωνικά προγράμματα πρόνοιας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι», τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), η Φύλαξη Παιδιών ΑμεΑ Ανέργων Μητέρων κ.ά. έχουν ενταχθεί εδώ και δεκαετίες στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς ποτέ, όμως, να εξασφαλιστεί η διαρκής και σταθερή χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους. Συγκεκριμένα, από το 2000 η χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» εντάχθηκε στο Β' ΚΠΣ, και στη συνέχεια, με συνεχείς επαναδιαπραγματεύσεις και παρατάσεις των χρηματοδοτήσεων μέσω του Γ΄ ΚΠΣ και τελευταία μέσω του ΕΣΠΑ (180 εκατ. ευρώ για το διάστημα 2008-2010) κρατιέται με νύχια και με δόντια σε λειτουργία και κυρίως χάρη στην αυτοθυσία 5.000 εργαζομένων, στην πλειοψηφία τους συμβασιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου