Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Έμαθες τα νεα πατέρα; Η Ε.Ε. σε αντιγράφει. Κόβει νέο χρήμα!


Εάν προσπαθούσε κάποιος να βγάλει ένα συμπέρασμα από την ομοφωνία στη  συνοδό κορυφής της Ε. Ε. στις 25 Μάρτη  θα κατέληγε σε αυτό.
 Κόβεται νέο χρήμα.

  Τι έγινε; πείστηκε η Γερμανία και η Γαλλία να συμφωνήσουν στην οικονομική υποστήριξη των χωρών μελών της Ε. Ε. που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα;
  Και πως  θα βρεθούν τα τεράστια χρηματικά ποσά που απαιτούνται και ξεπερνούν το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ τώρα,  και σίγουρα θα χρειαστούν και αλλά τόσα σε σύντομο χρονικό διάστημα,  και έπεται συνέχεια;
 Ποσά που ξεπερνούν προϋπολογισμούς και της Γερμανίας και της Γαλλίας;

  Ή είναι μια κίνηση αντιγραφής της οικονομικής πολιτικής του Ανδρέα Παπανδρέου, (  μαιτρ και δάσκαλος  του είδους όπως είχε καταγραφεί επί της εποχής του από το 85,   μετά την αποβιομηχανοποίηση της χώρας ) τότε   που  έκοβε  νέο χρήμα όταν ήμασταν στη δραχμή, για να αποφύγει την πτώχευση και να κινείται το χρήμα στην αγορά.

  Αλλά επειδή δεν έφτανε μόνο αυτό το μέτρο, υποτιμούσε κατά τακτά διαστήματα τη δραχμή για να περιορίσει τις εισαγωγές και τη εκροή συναλλάγματος,  να αυξήσει το τουριστικό συνάλλαγμα, να τονώσει την παραγωγή κ.λπ.  μέτρα που βραχυπρόθεσμα σώζουν την παρτίδα αλλά μακροπρόθεσμα βάζουν θηλιά στο λαιμό ενός λαού λόγο  χρεών,  εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα και εάν δεν προσεχθεί βήμα-βήμα η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση .

  Ποιός δεν θυμάται την φράση του ότι  το χρέος θα μας πνίξει.;
  Ή ποιός δεν θυμάται  στη  συνέντευξη ξένων ανταποκριτών σε ερώτηση ότι η πολιτική αυτή θα οδηγήσει τη χώρα σε πτώχευση, απάντησε: Εγώ δεν θα είμαι στη ζωή τότε!


  Σήμερα  μετά από κάποιες  ακατανόητες προτάσεις  όπως  να τυπωθούν  ομολόγα μεταναστών,
 ή να ανοίξουμε λογαριασμό για να συνεφέρουν οι έλληνες τον οβολό τους με πρώτο το πρόεδρο δημοκρατίας και δυο παιδάκια που δώκανε τον κουμπαρά τους και τέτοια αλλά αστεία για τη σωτηρία της χώρας,  που οι πολιτικές των δυο μεγάλων κόμματων μας  χρεοκόπησαν, φτάσαμε στην πρόταση: 

  Να τυπωθούν ευρωομόλογα για να   αγοράσει  το χρέος της Ελλάδας η ΕΚΤ,  στην ουσία δηλαδή  η Γερμανία και η Γαλλία.     
 Δηλαδή  να αυτοκτονήσει μια χώρα της Ευρώπης  για χάρη της Ελλάδας του Τσοχατζόπουλου, του Αλογοσκούφη,  του Παπανδρέου, του Καραμανλή.
  Εάν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες  προτάσεις.

 Η κοπή νέου χρήματος είναι μια ενδεδειγμένη κίνηση στην παρούσα φάση της ευρωπαϊκής ύφεσης. Επιμερίζεται σε κάθε χώρα ανάλογα με το δημοσιονομικό της πρόβλημα και το ύψος και το χρέος του  πληθωριστικού χρήματος. Αλλά επαναλαμβανόμενης αυτής της ενέργειας  θα μας οδηγήσει σε περιπέτειες μελλοντικά, με διόλου παράξενο την εθελοντική αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ κάποιων χωρών!

 Είναι μια άμυνα δεν είναι η λύση του προβλήματος  εάν αυτό  αποφασίστηκε στην συνοδό κορυφής. Και πιστεύουμε ότι μετά δυσκολίας  πείσθηκε η Γερμανία και η Γαλλία.  Γιατί το  πληθωριστικό χρήμα το οποίο  θα κοπεί σε κάθε χώρα της Ε.Ε. θα μεταναστεύσει αναγκαστικά σε αυτές τις δυο χώρες γιατί είναι οι μοναδικές σχεδόν παραγωγικές χώρες σήμερα  μέσα στη ευρωπαϊκή ένωση. Και μαζί με το πληθωριστικό χρήμα θα μεταναστεύσουν και όλες οι παθογένειες της περιφέρειας.  Θα οδηγηθούμε έτσι  σε ένα φαύλο κύκλο.

Υπάρχει λύση;

Υπάρχουν λύσεις:

  1)  Ξεκινάμε από το μηδέν,   από την αρχή την ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους.  Περιέχει μεγάλο ρίσκο γιατί οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις που μας οδήγησαν στη πτώχευση,  απέδειξαν ότι  δεν είναι ικανές να ανταποκριθούν στη δημιουργία μιας νέας Ελλάδας. Το πολύ-πολύ να δημιουργήσουν ένα αντίγραφο της παλιάς μιζαδόρικης τριτοκοσμικής Ελλάδας.

 Θέλει άλλες πολιτικές και άλλο σύστημα διακυβέρνησης.

 Εμείς προτείνουμε ελεγχόμενα από τους πολίτες ΤΟΠΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ, χωρίς κόμματα, με ένα κοινό  ψηφοδέλτιο σε κάθε νομό και ένα σταυρό προτίμησης. Τα οποία κοινοβούλια  θα αποφασίζουν τοπικά μετά από μελέτες τι είδους ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει σε κάθε περιοχή και πως η πολιτεία θα συνδράμει σε αυτό  κ.λπ., κ.λπ.

2)  Ή  συναινούμε σε μια ισχυρή οικονομική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση η οποία θα αποφασίζει συνολικά και κεντρικά τον οικονομικό σχεδιασμό της ευρωζώνης ολόκληρης  δηλ και της χώρας μας. Επώδυνη λύση με παρά πολλά ρίσκα και επικίνδυνους ατραπούς εάν παρεκκλίνουμε σε άλλες κατευθύνσεις.

  Δυστυχώς όπως έχει διαμορφωθεί  το παγκόσμιο αλλά και το ευρωπαϊκό  σκηνικό σήμερα,   αυτή η δεύτερη εκδοχή θα είναι η μοίρα μας. 
 
πηγή:τοπικά κοινοβούλια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου