Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα Στα σανσκριτικά τσάκρα σημαίνει τροχός


7 Τσάκρας ή Ενεργειακά Κέντρα    
Παραδοσιακά κείμενα αναφέρουν ότι υπάρχουν 88.000 τσάκρα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και το μικρότερο μέρος του ανθρώπινου σώματος είναι ένα ευαίσθητο όργανο που δέχεται, μετασχηματίζει και μεταβιβάζει ενέργειες. Τα περισσότερα από αυτά τα τσάκρα είναι πολύ μικρά και παίζουν δευτερεύοντα ρόλο στο ενεργειακό σύστημα.
Μόνο 40 περίπου δευτερεύοντα τσάκρα μπορούν να θεωρηθούν σημαντικά. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην περιοχή της σπλήνας, στον τράχηλο, στις παλάμες των χεριών και στα πέλματα των ποδιών.
Τα πιο σημαντικά για τη λειτουργία των πιο σπουδαίων πλευρών του σώματος, του νου και της ψυχής είναι τα 7 κύρια τσάκρα, που βρίσκονται κατά μήκος ενός κεντρικού, κατακόρυφου άξονα στο μπροστινό μέρος του σώματος.

Στα σανσκριτικά τσάκρα σημαίνει τροχός.

Τα τσάκρα βρίσκονται σε μια κατάσταση συνεχούς περιστροφής. Η περιστροφή αυτή προσελκύει ενέργεια που είτε την απορροφά είτε την εκπέμπει, ανάλογα με τη φορά της.
Τα τσάκρα περιστρέφονται είτε δεξιόστροφα (κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού) είτε αριστερόστροφα ανάλογα με το φύλο, πράγμα που επιτρέπει στην ενέργεια του άντρα και της γυναίκας να συμπληρώνει η μία την άλλη. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τσάκρα που περιστρέφονται δεξιόστροφα στον άντρα περιστρέφονται αριστερόστροφα στη γυναίκα, και αντίστροφα.

Η δεξιόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα αρσενικό ή yang και αντιπροσωπεύει τη δύναμη της θέλησης και της δραστηριότητας καθώς και τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά της δύναμης, την επιθετικότητα.
Η αριστερόστροφη περιστροφή έχει χαρακτήρα θηλυκό ή yin, και αντιπροσωπεύει τη δεκτικότητα και τη συμφωνία, καθώς και το πιο αρνητικό χαρακτηριστικό, την αδυναμία.
Η κατεύθυνση περιστροφής αλλάζει από τσάκρα σε τσάκρα. Για παράδειγμα, το ριζικό τσάκρα (έχει σχέση με την επιβίωση και μεταφέρει τις κοσμικές ενέργειες σε γήινο επίπεδο),περιστρέφεται δεξιόστροφα για τον άντρα, εκφράζόντας τα χαρακτηριστικά αυτού του κέντρου με την έννοια της κατάκτησης και της κυριαρχίας, τόσο υλικά όσο και σεξουαλικά ενώ για τη γυναίκα το ριζικό τσάκρα περιστρέφεται αριστερόστροφα κάνοντας τις γυναίκες πιο δεκτικές στη ζωοδότρα δύναμη της Γης που ρέει μέσα από το ριζικό κέντρο.
Η γνώση της φοράς περιστροφής των τσάκρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε κάποιες μορφές θεραπείας. Για παράδειγμα στην αρωματοθεραπεία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αρώματα με κυκλικές κινήσεις (δεξιόστροφες ή αριστερόστροφες) ανάλογα με το τσάκρα, ή αν δουλεύουμε με κρυστάλλους, μπορούμε να ακολουθήσουμε τη φορά περιστροφής, του συγκεκριμένου ενεργειακού κέντρου.
Τα τσάκρα των περισσοτέρων ανθρώπων, εκτείνονται γύρω στα 10 εκατοστά προς κάθε κατεύθυνση από το κέντρο τους. Κάθε ενεργειακό κέντρο περιέχει όλες τις χρωματικές δονήσεις, αλλά πάντα κυριαρχεί ένα συγκεκριμένο χρώμα που αντιστοιχεί στη κύρια λειτουργία του τσάκρα. .Όσο πιο πολύ το άτομο εξελίσσεται τόσο τα τσάκρα εξαπλώνονται όλο και περισσότερο, η συχνότητα των δονήσεων τους αυξάνεται και τα χρώματα τους γίνονται πιο καθαρά και λαμπερά.
Το μέγεθος και η συχνότητα δόνησης των τσάκρα καθορίζει την ποσότητα και την ποιότητα των ενεργειών που μπορούν να απορροφήσουν από διαφορετικές πηγές. Οι ενέργειες μπορεί να προέρχονται από το σύμπαν, , τα άστρα, τη φύση, τους ανθρώπους και τα πράγματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή.
Τα τσάκρα ενεργούν σαν δέκτες των ενεργειακών δονήσεων και πληροφοριών που υπερβαίνουν τα όρια του φυσικού πεδίου, και μας συνδέουν με τον απεριόριστο κόσμο των λεπτών ενεργειών.
Τα τσάκρα ακτινοβολούν επίσης ενέργεια απευθείας από το περιβάλλον, και με αυτό τον τρόπο αλλάζουν την ατμόσφαιρα γύρω μας. Μέσα από τα τσάκρα μπορούμε να εκπέμψουμε θεραπευτικές δονήσεις, η να στείλουμε συνειδητά ή ασυνείδητα μηνύματα που να επηρεάσουν ανθρώπους ή καταστάσεις με θετικό ή αρνητικό τρόπο.
Για να βιώσουμε την πληρότητα, τη δημιουργικότατα και την αγάπη πρέπει τα τσάκρα να είναι ανοιχτά και να συνεργάζονται αρμονικά. Αυτό είναι δύσκολο να συμβεί για διάφορους λόγους. Ένας λόγος είναι ότι το κάθε τσάκρα είναι ενεργοποιημένο στον καθένα μας σε διαφορετικό βαθμό. Για παράδειγμα στα άτομα που έχουν υψηλή κοινωνική θέση ή ασκούν κάθε μορφή εξουσία, το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος παρουσιάζει συχνά δυσανάλογα μεγάλη δραστηριότητα.
Ένας άλλος λόγος είναι ότι υπάρχει κάθε δυνατός συνδυασμός των ανοιχτών, μπλοκαρισμένων ή μονόπλευρα ενεργών τσάκρα. Αυτό μεταβάλλεται ανάλογα με τις εκάστοτε δραστηριότητες και τα θέματα που μας απασχολούν.
Γι’ αυτό το λόγο η γνώση των τσάκρα μπορεί να μας βοηθήσει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να ενεργοποιήσει τις δυνατότητες μας για να ζήσουμε μια ζωή γεμάτη αφθονία και δημιουργικότητα.

πηγή:astrology.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου