Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τα ακριβότερα yachts!



Θεωρούνται τα διαμάντια της παγκόσμιας ναυπηγικής!
Υπερπολυτελή και πελώρια yachts έχουν δημιουργηθεί για να ικανοποιήσουν τα ακριβά γούστα των πάμπλουτων προσωπικοτήτων ανά τον κόσμο.  Βρίσκονται μέσα στην απόλυτη χλιδή, είναι εφοδιασμένα με πισίνες, ελικοδρόμια, με βοηθητικό προσωπικό και ότι άλλο μπορείται να φανταστείτε. Όσο για τις τιμές τους είναι απλά απρόσιτες για τους περισσότερους, έτσι μπορούν να τα χαίρονται μόνο οι μεγιστάνες!
Ας δούμε όμως μια λίστα με τα 5 πιο ακριβά yachts στον κόσμο!
Eclipse
Eίναι το πιο ακριβό yacht στον κόσμο, αφού η τιμή του ανέρχεται στα 475 εκατομμύρια δολάρια. Όπως καταλαβαίνετε είναι εκτός συναγωνισμού! To πανάκριβο αυτό yacht ανήκει Roman Abramovich. Έχει τη δυνατότητα φιλοξενείας 62 ατόμων, 50 άτομα προσωπικό. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως διαθέτει αμυντικά συστήματα που θα ζήλευαν ακόμα και στρατιωτικές βάσεις. Το υπερπολυτελή αυτό σκάφος είναι 6.000 τ.μ. και διαθέτει 2 ελικοδρόμια, αλεξίσφαιρα τζάμια, θωράκιση και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, διαθέτει και σύστημα αναγνώρισης πυραύλων!
Dubai
Eίναι το δεύτερο πιο ακριβό yacht στον κόσμο, αφού η τιμή του ανέρχεται στα 350 εκατομμύρια δολάρια! Ο τυχερός που το χαίρεται είναι ο σεϊχης Mohammed bin Rashid al Maktoum. Είναι πολύ εντυπωσιακό εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Οι εσωτερικοί του χώροι είναι σχεδιασμένοι από τον Philippe Starck. Διαθέτοι 115 χώρους φιλοξενίας, 6 απλές και 5 VIP σουίτες, μαι τεράστια πισίνα, ένα γήπεδο σκουός και επιπλέον, ένα ελικοδρόμιο και τέλος ένα μικρό αεροσκάφος εντός του σκάφους...Αν δεν είναι αυτό πολυτέλεια τότε τι είναι;
Lady Moura

Βρίσκεται στην τρίτη θέση στην λίστα με τα πιο ακριβα yacht στον κόσμο. Η τιμή του ανέρχεται στα 210 εκατομμύρια δολάρια. Ανήκει στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Nasser al-Rashid. Η υπερπολυτελής θαλαμηγός απαιτεί 60 άτομα προσωπικό για να τη φέρουν βόλτα, ενώ διαθέτει πισίνα με ανασυρόμενη οροφή, καθώς και δική της παραλία με αληθινή άμμο!
Rising Sun
Ανήκει στους  Larry Ellison, διευθύνων σύμβουλος της Oracle, και  στον παραγωγός David Geffen. Κοστίζει 200 εκατομμύρια δολάρια και μάλιστα έχει και δική του fan page στο ιντερνετ. Διαθέτει 5 καταστρώματα που μπορούν να φιλοξενήσουν πάνω από 82 άτομα. 
Octopus
Aνήκει στον   Paul Allen της Microsoft και κοστίζει 200 εκατομμύρια δολάρια. Απαιτεί 40 άτομα για να δαμαστεί, κάποιοι εξ αυτών πρώην μέλη του Πολεμικού Ναυτικού. Το σκάφος φιλοξενεί 7 μικρότερα σκάφη, δύο ελικόπτερα, ένα υποβρύχιο χωρητικότητας 10 ατόμων, ενώ ένα ακόμη ρομποτικό υποβρυχιάκι προηγείται του σκάφους σαρώνοντας τους ωκεανούς...
whos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου