Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

3 φυσικοί τρόποι να καθαρίσετε τον αέρα του σπιτιού σας



Φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας οικολογικά, γρήγορα και πάνω από όλα φθηνά. Διαβάστε παρακάτω τους τρόπους...
 Όπως ο ανθρώπινος οργανισμός έτσι και η ατμόσφαιρα του σπιτιού έχει ανάγκη από…αποτοξίνωση. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω πως μπορείτε να απολυμάνετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας με φυσικά σκευάσματα που θα φτιάξετε μόνοι σας αλλά και με άλλους φυσικούς τρόπους ειδικά τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο καύσωνας σας κρατά αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι με κλειστά τα παράθυρα και ανοιχτό το κλιματιστικό.

Αιθέρια έλαια σε κεραμική συσκευή

Φτιάξτε ένα απολυμαντικό για το σαλόνι η το υπνοδωμάτιο σας χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια τα οποία θα τα βάλετε στην κεραμική συσκευή και με τη βοήθεια του ρεσώ θα αρωματίσετε, αλλά και θα απολυμάνετε την ατμόσφαιρα.

Τα αιθέρια έλαια
: Ευκάλυπτος (3 σταγόνες), λεβάντα(3 σταγόνες), αγριοκυπάρισσο (3 σταγόνες). Βάλτε τα παραπάνω αιθέρια έλαια στην κεραμική συσκευή και ανάψτε το ρεσώ αφού πρώτα έχετε προσθέσει λίγη ποσότητα νερού.

Κερί για τους καπνιστές

Αν δεν έχετε κεραμική συσκευή τότε αρκεί και ένα κερί. Ανάψτε ένα μεσαίο ή μεγάλο κερί και αφήστε το να κάψει για λίγα λεπτά. Αφού δημιουργηθεί μια κοιλότητα υγρού, βάλτε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντο ή 3 σταγόνες νεράντζι. Με αυτόν τον τρόπο θα φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού που είναι «βαριά» λόγω του τσιγάρου. Αν τώρα δεν έχετε αιθέρια έλαια βάλτε στο κερί μια τριμμένη φλούδα λεμονιού. Όσοι δεν είναι καπνιστές μπορούν να βάλουν στο κερί οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο (ιδανικά για απολύμανση της ατμόσφαιρας είναι η λεβάντα και ο ευκάλυπτος) ή να βάλουν ξύσματα λεμονιού.

Τα φυτά που απολυμαίνουν

Τα παρακάτω φυτά εκτός από διακοσμητικά μπορούν να παράγουν οξυγόνο αλλά και να απολυμάνουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας:

*H Δράκαινα: Υπάρχουν πολλά είδη που τα περισσότερα διαθέτουν πολλά χρωματιστά φύλλα. Η Δράκαινα χρειάζεται σκιά και δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένη στον ήλιο.

*Η φτέρη: Στο μπάνιο αλλά και στην κουζίνα που υπάρχει αρκετή υγρασία μπορείτε να βάλετε το συγκεκριμένο φυτό που του αρέσει το νερό και είναι ανθεκτικό σε τέτοιες συνθήκες. Προσέξτε όμως, η φτέρη αγαπάει και το φως επομένως θα πρέπει να την έχετε κοντά σε παράθυρο.

*Ο κάκτος είναι μια καλή επιλογή για το σπίτι σας και το σπαθίφυλλο είναι ιδανικό αφού είναι γνωστό ότι μπορεί να καθαρίσει την ατμόσφαιρα. Το συγκεκριμένο φυτό θα το βρείτε και σε πολλά γραφεία καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που γνωρίζουν την ιδιότητα του και για αυτό το έχουν σε περίοπτη θέση στο γραφείο τους. Τέλος ο κισσός και ο πόθος είναι φυτά που έχουν την ιδιότητα να απολυμαίνουν την ατμόσφαιρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου