Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Οι «παγίδες» των δροσερών ποτών



Αυτό που πολλοί αναζητούν το καλοκαίρι είναι ένα δροσερό ποτό που θα δημιουργήσει μια ευχάριστη αίσθηση στον ουρανίσκο, μια ζεστή καλοκαιρινή βραδιά.
Τα αναψυκτικά που είναι πρωταθλητές σε κατανάλωση το καλοκαίρι, είναι από τα πιο επικίνδυνα για το σώμα, αφού και αρκετές θερμίδες έχουν λόγω της ζάχαρης, αλλά και πολλά άλλα συστατικά, συνήθως καρκινογόνα.

Αυτό που μπορεί να είναι αθώο εν μέσω καύσωνα, είναι πέραν του νερού, το τσάι, τα light αναψυκτικά η τα αναψυκτικά με φυσικά γλυκαντικά όπως η stevia.

Τα κοκτέιλ πίσω από το ελκυστικό παρουσιαστικό τους, κρύβονται αρκετές θερμίδες και πολύ ζάχαρη. Σκεφτείτε ότι μία pina colada έχει 880 θερμίδες , δηλαδή 8 φορές περισσότερες θερμίδες από μία δόση ρούμι. Προτιμήστε κοκτέιλ με ελαφριά σύνθεση και με όσον το δυνατό λιγότερη ζάχαρη.

Τα περισσότερα ποτά «ενέργειας» περιέχουν καφεΐνη. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα πιο πολλά «ενεργειακά ποτά» έχουν φορτωθεί με υπερβολική καφεΐνη και ζάχαρη, με αποτέλεσμα να σας δίνουν μια βραχυπρόθεσμη έκρηξη ενέργειας, αλλά στο τέλος να καταρρέετε . Όταν χρειάζεστε πραγματικά μια ώθηση, πείτε πράσινο τσάι ή καταναλώστε μια χούφτα καρύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου