Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ομάδα ανέργων στην Κοζάνη στρέφεται στην καλλιέργεια Goji Beri

Διέξοδο στην ασφυξία της οικονομικής κρίσης αναζητούν άνεργοι νέοι από την Κοζάνη απευθύνοντας πρόσκληση μέσω του τοπικού τύπου να ενώσουν τις... δυνάμεις τους με οποιονδήποτε σκέφτεται να στραφεί στην καλλιέργεια γης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά

"Σε μια περίοδο που τα εισοδήματά μας κατακρεουργούνται αρκετοί από μας άνεργοι πια σκεφτόμαστε να καλλιεργήσουμε ένα κομμάτι γης με διάφορους τρόπους"

Πειραματικά για αρχή ασχολούνται με την καλλιέργεια του goji beri, ενος φυτού που ακούμε συχνά για τις δυνατότητες που μπορεί να έχει πέρα απο την ενίσχυση του οργανισμού και για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας.

Η ομάδα των νέων μάλιστα καλεί κάθε νέο αγρότη ή μη να έρθουν σε επικοινωνία για να διευρυνθεί και να αναπτυχθεί ανα την Ελλάδα η εν λόγω καλλιέργεια. Τα στοιχεία επικοινωνίας που δίνει η ομάδα των καλλιεργητών είναι (e mail gojiberrykozani@yahoo.gr facebook gojiberrykozani)

Πάντως οφείλουμε να είμαστε προσεκτικοί στην καλλιεργούμενη υπερπροσδοκία που "καλλιεργείται" με όχι και τόσο αγαθές προτάσεις απο επιχειρήσεις (δεν αναφερόμαστε σε ομάδες όπως η προαναφερθείσα) για νέες καλλιέργειες χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας σε οτιδήποτε πρωτοποριακό! Να προσέξουμε oi πολλές δυνατότητες που μας δίνει ο πρωτογενής τομέας να μην εξελιχθούν σε μια νέα φούσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου