Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Αυτό είναι το τελευταίο "σχέδιο" για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ...



 


Ο Ευ. Βενιζέλος παίρνει άμεσα το "δακτυλίδι" για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας και ο Γ. Παπανδρέου παραμένει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μέχρι το καλοκαίρι
Από τον Στάθη Παλαιολόγο

Οι πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ λένε ότι το τελευταίο σχέδιο που συζητείται στα παρασκήνια - ενόψει και της νέας συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου- προβλέπει τα εξής:
-Να συγκληθεί Εθνικό Συμβούλιο το αμέσως προσεχές διάστημα για να προχωρήσει στη διεξαγωγή συνεδρίου. Το συνέδριο να γίνει τον Μάιο ή τον Ιούνιο για να προηγηθεί εσωκομματικός διάλογος αλλά και για να μην συμπέσει με τις εθνικές εκλογές που υπολογίζονται τον Απρίλιο.
-Να υπάρξει πολιτική συμφωνία ότι λόγω της συγκυρίας θα...
λυθεί άμεσα το θέμα του ποιος θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.
-Στην περίπτωση αυτή ο Γ. Παπανδρέου θα δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει αυτός την πρωθυπουργία και θα αφήσει ανοικτό και το ενδεχόμενο να μην διεκδικήσει και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, τον Μάιο ή τον Ιούνιο.
-Η επιλογή του υποψήφιου πρωθυπουργού μπορεί να γίνει μέσα στον Ιανουάριο από το Εθνικό Συμβούλιο και να επικυρωθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Αν το σενάριο αυτό προχωρήσει, τι σημαίνει; Οτι παίρνει το "δακτυλίδι" για τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας (σε πρώτη φάση), ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει στην προεδρία του κόμματος μέχρι το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου