Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Γράμμα στον… Άι-Βαγγέλη

 
Ξέρω ότι τον χρόνο που μας πέρασε δεν ήσουν και ο πιο φρόνιμος Άγιος. Δεν σε πήγε καθόλου η χρονιά! Έμπλεξες με κακές παρέες, ένα χοντρό αγοράκι που πλέον κάνει διακοπές διαρκείας στο Ναύπλιο, και το ονοματάκι σου έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις ένα βράδυ που σεληνιάστηκες τον χειμώνα εξαιτίας κάτι τύπων με πράσινα που… τόλμησαν να έρθουν να πουν τα κάλαντα μέσα στο σπίτι σου αλλά και έναν ολόκληρο μήνα το καλοκαίρι όταν έσκασε ένα σκάνδαλο με… στημένα δώρα και ευχές προς άλλα παιδάκια που φορούσαν μαύρα ρούχα και συνήθιζαν να παίζουν με σφυρίχτρες!

Δεν έπρεπε Βαγγέλη μου αλλά τι να κάνω, δεν θα τα σκέφτομαι.
Εμένα, λοιπόν, δεν με νοιάζουν καθόλου όλα τα παραπάνω. Άγιος είσαι, θα τις κάνεις και εσύ τις… μαλαγανιές σου. Εξάλλου, όποια εφημερίδα και αν διάβασα, σε όποια ιστοσελίδα και αν μπήκα-εκτός από κανά δυο- όλοι τα καλύτερα έλεγαν και έγραφαν για εσένα. Ειδικά μία που θα έπρεπε να σε έχει στην κόντρα, ούτε το όνομα σου δεν αναφέρει! Έχεις τον τρόπο σου Άγιε μου να περνάει το δικό σου, ειδικά στους ανθρώπους που «ενημερώνουν» τον κόσμο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι σε φοβούνται ή ότι πολύ χειρότερα πως τους τάζεις… θαύματα! Αυτά είναι για άλλους.

Πάμε τώρα και στο… ψητό αγαπημένε μου Βαγγέλα! Αυτό που ζητώ από εσένα για το 2012 είναι να συνεχίσεις να μας διασκεδάζεις. Είσαι αστείος τύπος, ειδικά όταν οι… τάρανδοι σου αναλαμβάνουν να βγάζουν προς τα έξω, όλα όσα εσύ πιστεύεις για το άθλημα που αγαπάμε. Εμείς το αγαπάμε, γιατί εσύ πολύ απλά καμία σχέση δεν έχεις μαζί τ0υ. Πώς να στο πω ρε Άγιε; Είσαι ανίδεος. Εκεί που μεγάλωσες, στο λιμάνι του Ροβανιέμι, το μόνο που έμαθες είναι να θες να κερδίζεις και μάλιστα με κάθε τρόπο.

Χρησιμοποιώντας συνήθως αυτά τα παιδάκια με τα μαύρα που είπαμε και στην αρχή.
Εκτός από αυτό που ζήτησα, σου εύχομαι συνάμα και ότι καλύτερο. Το αγαπημένο σου έλκηθρο να πάθει… λάστιχο, να χάσει τον δρόμο δύο-τρεις φορές και στην κούρσα για το καλύτερο έλκηθρο της χρονιάς να πατώσεις. Δεν βγάζω κακία ρε Άγιε, απλά εύχομαι όλα αυτά για να πάρεις το μάθημα που σου αξίζει! Μην το βλέπεις κοντόφθαλμα καλέ μου Βαγγέλα!
Αυτά, λοιπόν, είχα να σου πω. Και αν ποτέ σκεφτείς να αλλάξεις τους τάρανδους εγώ σου προτείνω πρόβατα! Έχει πολλά γύρω σου. Τέλος και για να μην το ξεχάσω, εύχομαι το νέο έτος να δείξεις ανθρωπιά και να σταθείς δίπλα στους ανθρώπους που σε βοήθησαν, τιμώντας την ανδρική φιλία. Μην τους αφήνεις μόνους μέρες που είναι.

πηγή:leoforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου