Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Απ’ το ποδήλατο έπεσε, απ’ την καρέκλα με τίποτα

 

-Ο Γιώργος μπέρδεψε απ’ ό,τι φαίνεται τις πολιτικές ισορροπίες με την ισορροπία ποδηλάτου. Θα μου πεις λογικό. Άμα εφαρμόζεις πολιτική που κάνει τη ζωή των άλλων ποδήλατο, μπορεί να τραβήξεις καμιά πενταλιά και προς τίποτα καταγγελίες προς νταβατζήδες ξαφνικά.
-Ο Ψυχάρης έριξε λέει το Γιώργος γιατί δεν πήρε 10 εκατ. δάνειο από την Εθνική. Άμα το ξέραμε θα κάναμε και έναν τηλεμαραθώνιο να εξευμενίσουμε τον εκδότη. Κάτι με τίτλο «αΓΑΠάμε Γιώργο» ή ακόμη καλύτερα το «Ψυχαροσάββατο του λαού». Τσάμπα πήγε ο Γιώργος.
-Αποδείχτηκε πάντως πως είναι Ψυχάρα ο άνθρωπος. Να σε εκβιάζει ο Ψυχάρης και να μην λες κουβέντα. Και να του δίνεις και λεφτά για το Μέγαρο Μουσικής. Δύο φορές τσάμπα πήγε ο πρόεδρος.
-Τι περιμένεις όμως από εκδότες. Να εκδώσουν θέλουν. Άμα δεν τους βγαίνει εφημερίδα, εκδίδουν πολιτικούς.
-Μπήκε λέει ο κυρ Σταύρος στου Μαξίμου από την πίσω πόρτα. Απαράδεκτο. Σαν να είναι κλέφτης. Ο πρωθυπουργός πρέπει να μπαίνει από μπροστά.
-Ποιός είναι ο πρωθυπουργός; Πού να ξέρω. Εδώ δεν μας λέει ο Γιώργος ποιός κυβερνούσε εκείνο τον καιρό, εγώ θα πω;
-Λύσαμε πάντως την απορία γιατί βάλαμε έναν τραπεζίτη όπως ο Παπαδήμος πρωθυπουργό. Μα για να εγκρίνει απευθείας ο ίδιος τα δάνεια και να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις με τους εκδότες.
-Ειδικά με άγιους ανθρώπου όπως ο Ψυχάρης, ο οποίος διατέλεσε και Διοικητής του Αγίου Όρους δεν είναι να δημιουργείς φασαρίες. Ξέρετε πόσα εξαπτέρυγα έχει να τον προστατεύουν;
-Αυτοί οι καναλάρχες, άγιοι άνθρωποι τελικώς. Εκείνος ο Αλαφούζος για Αη Λαφούζος πάει. Προστάτης των ΕΦΡΑΙΜ.
-Ντοκιμαντέρ, πόρισμα και αθώωση σε χρόνο ρεκόρ. Όχι σαν κάτι ανακρίτριες τρία χρόνια. Να πάει τώρα ο Γιάννης στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Δεν έχει σημασία που είναι ανορθόγραφος και γράφει το ψ με πσ. Θα του γράφει τους λόγους ο Μπάμπης. Ύμνοι στο παντεσπάνι.
-Το Mega, βρίσκεται σε παράκρουση. Τόσα χρόνια βάραγε Γιώργο υπέρ Μπένυ. Τώρα που ο Γιώργος δείχνει να θέλει Μπένυ, πρέπει να τον υποστηρίξει την ώρα που τσακώνεται με Ψυχάρη; Ήμαρτον
-Αλήθεια, αν καταφέρει ο Βενιζέλος να βγει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όλοι αυτοί που έτρεχαν στα γυμναστήρια για να είναι αρεστοί στο ΓΑΠ, τώρα τι θα κάνουν; Θα μπουν σε πρόγραμμα εντατικής πάχυνσης;
-Και τώρα που μιλάμε για τον αντιπρόεδρο είναι αισχρό αυτό που του έκαναν. Να μπουν στο βιογραφικό του στο Wikipedia και να του βάλουν middle name.Φαντάζομαι πως δεν τον πείραξε τόσο το ενδιάμεσο όνομα (malakas) όσο το γεγονός ότι είναι μια ξενόφερτη, αμερικάνικη συνήθεια η χρήση ενδιάμεσου ονόματος.
-Ένας φίλος του Μπένυ από τα παλιά, μου σφύριξε να του ζητήσω αν τον δω να μου μιλήσει στα γαλλικά. Δεν ξέρω γιατί το λέει. Αφού ο αντιπρόεδρος έκανε το μεταπτυχιακό του στο Παρίσι. Προφανώς θα τα μιλάει άπταιστα
-Τώρα που γράφω για μορφωμένους ανθρώπους, μου ήρθε στο μυαλό ο αδελφός του Γιώργου ο Νίκος. Μορφωμένος άνθρωπος και αυτός. Συγγραφέας. Του διέφυγε βέβαια πως δεν είναι «παραμύθια του Χαλιμά» όπως έγραψε στην επιστολή του αλλά της Χαλιμάς. Δεν έχει όμως καμία σημασία. Όλο το απόσταγμα της γνώσης βρίσκεται υστην υπογραφή «Νίκος Τρότσκυ Παπανδρέου»
-Γιατί υπογρράφει ως Τρότσκυ δεν το ξέρω, αλλά θα είναι πολύ σοβαρό. Από διπολισμός και πάνω. Πολιτικός πάντα.
-Γεια στο στόμα του, όμως. Τα είπε, όπως έπρεπε, στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ. Ραγιάδες τους αποκάλεσε. Αλλά γιατί δεν τα έλεγε στον αδελφό του στο family dinner τόσα χρόνια; Με σκληρή γλώσσα. Αγγλική βέβαια

ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΥΣ
το κουτί της πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου