Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Μόνο στην Ελλάδα οι αποτυχημένοι παραμένουν υπουργοί

 




Πότε θα βγούμε στις αγορές;
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μας έλεγε ότι αυτό θα γίνει το 2011! Κατόπιν το ανέβασε και το τοποθετούσε στις αρχές του... 2012!
Ο υφυπουργός Οικονομικών κ . Σαχινίδης δήλωνε τον Ιανουάριο του 2011 ότι εντός του έτους υπολόγιζε ότι θα βγαίναμε στις αγορές…
Ο σημερινός υπουργός Ε. Βενιζέλος το ανέβαζε ακόμα λίγο και -μόλις πριν λίγους μήνες- δήλωνε ότι θα βγούμε στις αγορές το 2014!
Έρχεται λοιπόν χθες το ΔΝΤ και τονίζει ότι είναι αβέβαιο το πότε θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ αυτό θα γίνει όταν η Ελλάδα καταφέρει να έχει τρία συνεχόμενα χρόνια ανάπτυξης και ένα βιώσιμο δημόσιο χρέος που θα βρίσκεται σίγουρα κάτω από το 120% του ΑΕΠ.
Εκτιμάται ότι για αυτό θα χρειαστεί χρόνος τουλάχιστον μέχρι το 2021.

Και όμως οι ανωτέρω κύριοι Παπακωνσταντίνου, Σαχινίδης και Βενιζέλος παραμένουν υπουργοί. Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα , οι ανωτέρω κύριοι θα είχαν αποχωρήσει από τα κοινά.
Ο Ε. Βενιζέλος μάλιστα επιθυμεί να τοποθετήσει τον εαυτό του στους… μελλοντικούς σωτήρες μας, διεκδικώντας την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Αν κρίνω από την ανικανότητά του στις προβλέψεις (υπάρχει βλέπετε και το βατερλό του Ζαππείου, στη διαδοχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ) μάλλον… δεν θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ για να ηγηθεί…
πηγή:kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου