Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Σχέσεις...

 


Οι σχέσεις είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Δεν θα διαφωνήσω με όσους λένε ότι πρέπει να μπορείς να ...είσαι καλά με τον εαυτό σου και μόνο με αυτόν. Θα προσθέσω όμως ότι είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε με άλλους και να μοιραζόμαστε. Αυτό είναι οι σχέσεις.
 
 Οι σχέσεις χτίζονται σε πολλά επίπεδα και προϋποθέτουν προσοχή, κατανόηση και σεβασμό στον τρόπο που ο άλλος βλέπει τον κόσμο κάτι που είναι απαραίτητο για την καλή επικοινωνία. Ο σεβασμός είναι ένα από τα δομικά συστατικά των σχέσεων . Όταν οι άλλοι αισθάνονται ότι αναγνωρίζετε την αξία τους ανταποκρίνονται περισσότερο και καλύτερα σε εσάς.
 
Το ίδιο συμβαίνει άλλωστε με όλους μας. Ισχύει άραγε ότι αν σέβεσαι θα σε σεβαστούν; Όχι πάντα. Συχνά έχουμε την ανασφάλεια και την καχυποψία ότι μπορεί απλώς να μας αγνοήσουν η και να μας εκμεταλλευτούν. Γι αυτό και ο σεβασμός πρέπει να έχει αφετηρία εμάς. Αν δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας και τις δικές μας αρχές, ανάγκες και αξίες, τότε θα συμβεί το ίδιο και με τους γύρω μας. Αργά οι γρήγορα αυτό θα έχει αρνητική επίπτωση στις σχέσεις μας αλλά και στην αυτοπεποίθησή μας.
 
 Οι σχέσεις είναι ζωντανές. Εξελίσσονται, έχουν τις καλές και τις κακές στιγμές τους. Μια σχέση μπορεί να χτιστεί αμέσως και να τελειώσει εξίσου σύντομα και απότομα η να εξελιχθεί σε μακροχρόνια και να εμπλουτιστεί με αγάπη, εμπιστοσύνη κλπ. Είναι δύσκολο να το προβλέψουμε και γι αυτό και είναι μάταιο να θεωρούμε την οποιαδήποτε σχέση δεδομένη. Διατηρήστε πάντα το σεβασμό στον εαυτό σας και στον άλλον και δουλέψτε την κάθε σχέση που σας ενδιαφέρει να διατηρήσετε και να εξελίξετε στη ζωή σας.

πηγή:myworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου