Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

"ανασήκωσε τα χέρια σου Ολυμπε ... και ενωσέ μας..."**

ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ… "ανασήκωσε τα χέρια σου Ολυμπε ... και ενωσέ μας..."**



Θα μπορούσαμε τάχα να «κάνουμε αυτό που δεν μπορούμε»;
Θα μπορούσαμε να σηκωθούμε πριν σαπίσουμε;
Θα μπορούσαμε όλοι εμείς οι ανένταχτοι , αδέσμευτοι, διαγραμμένοι, ασυμβίβαστοι, περιθωριοποιημένοι, απομονωμένοι , ονειροπόλοι, αποθηκευμένοι, αιρετικοί, αυτόνομοι, πατριώτες, απροσκύνητοι, αριστεροί ,σοσιαλιστές, δημοκράτες, αντιεξουσιαστές, εξτρεμιστές, …να βρεθούμε ξανά; Να συγκλίνουμε; Να δημιουργήσουμε ένα ρεύμα, ένα κίνημα… ν`ανοίξουμε δρόμο…να πάρουμε και να ξαναδώσουμε ελπίδα…να δώσουμε ξανά τα χέρια και να βάλουμε πλάτη να σηκώσουμε την Ελλάδα από το βούρκο;
Θα μπορούσαμε… « να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα»!
Θα μπορούσες τάχα… ν`απλώσεις τα μακριά σου χέρια και να ενώσεις όλους εμάς μαζί με άλλους … ακόμα μια φορά; Θα μπορούσαμε τάχα…να σηκωθούμε ακόμα μια φορά!...δεν μπορεί να σάπισαν όλα! …Δεν μπορεί ν`αρνηθηκαν τόσους αγώνες!! Δεν μπορεί να έχουν αρνηθεί τον καλύτερό τους εαυτό!!! Είμαστε δυό.. είμαστε τρείς…είμαστε χίλιοι δέκα τρεις… δεν μπορούμε ν`αφήσουμε τα παιδιά μας δίχως πατρίδα!!! Ίσως αύριο να είναι αργά.
Είναι αλήθεια ότι σε θαυμάσαμε αλλά …και σε στραβοκοιτάξαμε και σε κατακρίναμε και σε αποστραφήκαμε και σε αδικήσαμε … μα πιο πολύ σ`αγαπήσαμε και το ξέρεις… Ποιός είναι ο αλάθητος; Εσύ, εμείς ή όλοι μας;;; Θες οι περιστάσεις …θες οι ανταγωνισμοί… θες η ανυπομονησία… θες οι εγωισμοί… θες από λάθη… αν θες και η άγνοια… «πήραμε τις ζωές μας λάθος» ...και καταλήξαμε στο βούρκο.
Πρόταση εξουσίας για Δημοκρατία –Ισονομία-ελευθερία- κοινωνική Δικαιοσύνη θα γεννήσουμε, θα χτίσουμε… και οι αγωνιστές …και ο λαός θ`ανταποκριθούν… ΕΝΟΤΗΤΑ μας λείπει και ΟΡΑΜΑ…Ένας Όλυμπος…ένας φάρος…γιατί χαθήκαμε!
Μίκη Θεοδωράκη… «εσέ κράζουμε»!..Θα μπορούσες τάχα μια ύστατη φορά να σηκωθείς σα λάβαρο ψηλό για την Ελλάδα; Σαν Ψηλορείτης που καλεί της Μεσογείου τα πλεούμενα!... σαν φάρος Αλεξανδρινός μεσ` την ομίχλη!
Κάλεσέ τους ανοιχτά με ονόματα όλους, και εναν εναν...
Και πως θ`αρνηθούν τότε ένα κάλεσμα για την πατρίδα;…
Μίκη Θεοδωράκη…θα μπορούσαμε ;
20/11/2010
Υ.Γ. Τι πιο ωραίο απ`το να μας αποκαλέσουν παιδιά(!) και γεγιέδες ...σαν άλοτε;!
Τι πιο ωραίο να ξέρουν τα παιδιά μας πως δεν σκύψαμε;!
Τι πιο ωραίο να μάθουν οι εχθροί μας οτι... ειμαστε ακόμα ζωντανοί!
**(κατα το Μάριο Τόκα)

πηγή:galaxiako

1 σχόλιο:

  1. Ειλικρινά μας συγκίνησες.
    Αν ...αν δεν βάλουμε πλάτη...αν δεν χαμηλώσουμε τα "εγώ" δεν πρόκειται να σηκωθούμε ψηλότερα...δεν πρόκειται να βγούμε απ`το βούρκο.
    Να εισαι καλά ..θα τα λέμε.
    diaskronos απο galaxiako

    ΑπάντησηΔιαγραφή