Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Οι Ελληνες κάνουν κουμάντο στη βιομηχανία του Χόλιγουντ

Ενας Πελοποννήσιος κι ένας Ηπειρώτης‏...


Πάλι μας γλωσσοτρώνε  και θα μας βασκάνουν, είπε ο πρόεδρος της  20th Century Fox Τζιμ Γιαννόπουλος, καθώς οι Έλληνες και οι φιλέλληνες  παραγωγοί διακρίνονται στο Χόλιγουντ. Και αυτό, γιατί ενώ  η Ελλάδα υποφέρει οικονομικά, δύο Έλληνες και δύο φιλέλληνες κυριαρχούν στην ευημερούσα  βιομηχανία της 7ης Τέχνης  και κρατούν τα νήματα των Όσκαρ, που η  απονομή τους θα γίνει σε δύο εβδομάδες.
 Πρόκειται για τους τρεις πρώην προέδρους της Ακαδημίας Κινηματογράφου Τζιμ Γιαννόπουλο, Σιντ Γκάνις (με καταγωγή ο ένας από την Πελοπόνησο και ο άλλος από την Ήπειρο) και τον πολυβραβευμένο με Όσκαρ  Τομ Χανκς που έχει παντρευτεί Ελληνίδα, έχει βαπτιστεί Ορθόδοξος και περνάει τα καλοκαίρια στη Σαντορίνη. Όσο για τον σημερινό πρόεδρο της Α.Κ. Τομ Σίρακ θαυμάστε τον χαμογελαστό ανάμεσα στον Γκάνις και τον Χανκς, ισχυρούς άνδρες του Χόλιγουντ. 
Sid Ganis, Tom Sherak & Tom_Hanks οι ισχυροί των Όσκαρ
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου Σιντ Γκάνις, εγγονός μετανάστη από τα Γιάννενα, είπε:
Άρχισα κλητήρας σε γραφείο δημοσίων σχέσεων ηθοποιών στο Χόλιγουντ, εργάστηκα στη Warner Bros, μπήκα στη παραγωγή και έφτασα να γίνω αντιπρόεδρος της 20th Century Fox, της Sony και πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που....

 διοργανώνει τον θεσμό των Όσκαρ.  Ξεκίνησα στη βιομηχανία της 7ης Τέχνης από το κατώτερο  σκαλοπάτι  και έφτασα στη κορυφή, αλλά απεχώρησα από την προεδρία των Όσκαρ μετά τέσσερις θητείες γιατί ο θεσμός απαγορεύει πέμπτη υποψηφιότητα. Είμαι υπερήφανος για την καταγωγή μου  και όταν  συναντάω πατριώτη λύνεται η γλώσσα μου. Ο Τομ Χανκς  με πειράζει ότι  μιλάει τα ελληνικά καλύτερα από μένα...  
πηγή :press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου